אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך מעכבת קומבינת המסים של שנות ה-50 עסקאות להתחדשות עירונית

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
עיבוי- בינוי נכון לפעמים והרבה יותר מהיר לביצוע מאשר "פינוי-בינוי" , תחשבו על זה!
חולקת עליכם בעניין המגדלים. אסור בשום פנים ואופן להתיר בנייה של מגדלים ללא "תכניות אב" מאורגנות בשכונות ובעיר כולה. לא ייתכן לאשר בנייה מטורפת באזורים בנויים בלי לבדוק אם יש תשתיות מתאימות לכל האוכלוסייה שאמורה להתגורר במקום! במדינתנו הקטנטונת הכל נעשה ללא תכנון וללא חשיבה קדימה. קודם בונים ואח"כ חושבים. האם חשבתם גם על כך שלדירות המתוכננות נכנסות משפחות עם ילדים, בגילאים שונים, שיצרכו גני ילדים, בתי ספר, חוגים במתנס"ים, גינות ציבוריות, והוריהם יזדקקו לצאת בבוקר לעבודה ויצטרכו לחכות ביציאות מבתיהם, בגלל עומס כלי הרכב שיווצר, ולהמתין בפקקים ויאחרו להגיע לעבודה??? צריך קודם כל לקחת בחשבון את כל הפראמטרים ולתכנן, עם צפי לפחות של חמש- עשר שנים קדימה,ולשם כך קיימת במינהל הנדסה המחלקה לתכנון אסטרטגי, שכל יזם יידע מה יכול ומה לא יכול להקים, ורק אח"כ להוציא מכרזים ולאשר תוכניות יזמיות!!! אז "פינוי - בינוי" כותרת מפוצצת ויפה אבל "עיבוי -בינוי", בתוספת של 3-4 קומות ולא מגדלים, לעיתים הרבה יותר מהירה לביצוע, יש פחות התנגדויות שכנים מסביב, ונכונה ומתאימה יותר. צריך ללמוד לשקול כל דבר לגופו!!! ויפה קודם כל חשיבה פרודוקטיבית לפני עשייה ובכייה לדורות!!!
ב.ש. | 15.07.10
13.
יש הרבה שכונות שרשומות על שם ועד השכונה וקרן הקיימת לישראל
השכונות הנ"ל נמצאות בהקפאה עמוקה .אין הגדרה של בעלות בבנינים על השטחים המשותפים אין שום פיתוח אף אחד לא מעוניין להתקרב לבלגן החוגג סביב הבעליות על הבתים מסוג זה שנמצאים במרכזי ערים ובמקומות טובים עם פוטנצאיל פיתוח אדיר . למה שלא ירשמו את הדירות על שם הבעלים ?איזה ועד שכונה עדיין מתפקד ?מוסר דוחות שנתיים לרשם החברות ?איזה קשר יש בין הגדרת משימות ועד השכונה בתקנונים מלפני 100 שנה למה שקורה היום ? אבל אף אחד לא באמת מסדיר את הנושא
חנוך  | 08.07.10
12.
זה לא נכון להגיד שהחוק אוסר "רישום דומה",
זה לא נכון להגיד שהחוק אוסר "רישום דומה", כביכול אסור לרשום נכס בצורה של גוש חלקה, זה מותר אלא שניטל מהעניין "העוקץ", הואיל והיום גם על העברת מניות במקרקעין מוטל מס שבח, להבדיל מאז, מבחינה היסטורית, כמה "חכמים" הבינו שניתן למכור דירות מבלי לשלם מס שבח עבורן וזאת ע"י כך שכאשר בנו את הבניין, לא רשמו אותו כבית משותף, אלא כחברה, (לא רשמו אותה גם בטאבו כבית משותף, ולכן לא ייחדו את הדירות לדיירים המסויימים, אלא רשמו את החברה אצל רשם החברות, ואז הדיירים קיבלו מניות בחברה, וכאשר מכרו את "הדירות" לא דיווחו לרשויות המס על מכירת דירה, אלא דיווחו לרשם החברות על הקצאת מניות וכך התחמקו מתשלום מס שבח שהוטל על מכירת דירה. מאז, המחוקק " עלה" על הטריק, ושתיקן את החוק כך שמס שבח יוטל גם על העברת מניות במקרקעין. ומאז אין חשיבות מבחינה מיסוי על רישום בית כבית משותף, ולכן מבחינה פרקטית לא עושים זאת, ולא בגלל שישנה הגבלה בחוק.
עו"ד שוש אסולין | 07.07.10
11.
חוקים ופקידים
על רפורמת הקרקעות ובעלות על קרקע כבר שמענו האם כל זה סיסמאות באויר פקידי המנהל מעקבים אלפי חוכרים מלבצע ולהוציא לפועל תוכניו רק כי לא הגיעו אתם להסכמי פרישה אין כסף לשלם להם ביבי תתעורר אתה ושר האוצר החוק כבר עבר תבצעו אותו לפני שזה יכבר בארכיונים של המנהל
שולה | 07.07.10
6.
רישום בטאבו
גם היום ישנם בעלי דירות שרוצים לבצע רישום בטאבו עבור נכס הרשןם על שמם כחוק ונאלצים לעבור תלאות לקבלת המיסמכים מכיוון ומאן דהוא קיבל חזקה על כל השכונה .וזה יתעורר בעוד חמישים שנה סיפור מצער דומה ,אנשים המופקדים על נושא חשוב זה במינהל מקרקעי ישראל תתעוררו ותבצעו את עבודתכם נאמנה כי אתם מקבלים שכר על עבודתכם.הגיע הזמן לבדק בית.
יואב י | 07.07.10
5.
צריך לתקן את חוק פינוי בינוי כך שיבנו יותר קומות ואז הדירים יסכימו
צריך לתקן את חוק פינוי בינוי כך שיבנו יותר קומות ואז הדירים יסכימו. אבל עיריית תל אביב ורון חולדאי משחקים אותה,עושים טובה שנותנים קצת קומות,לקבלנים זה לא משתלם כי הם לא יכולים להציע מספיק למפונים. עריית תל אביב לא רוצים באמת פינוי בינוי כי זה יפגע בערך הדירה של חולדאי ועוזריו. הם רק משחקים אותה "כאילו", כדי לרצות את הממשלה, וראש הממשלה אוכל את הלוקש. אז שיעזבו אותם ושהממשלה תעביר חוק (אתה מבין ביבי?,זה לא רק הבעיה של המרפסת) שנותן הרבה יותר קומות ממה שהאינטרסנטים האלה "נותנים עלק", ויעקפו את חולדאי ופקידיו ואת האינטרסנטים שלהם ושלא נצטרך חלילה יותר להיזקק לחסדיהם בפינוי בינוי. רק כך נזכה להתחדשות עירונית אמיתית במהרה בימינו,מניעת הזדקנות האוכלוסיה,הזדמנות לרוכשי דירות צעירים ועתיד טוב יותר לכולנו.
יורם | 07.07.10
4.
עודף משפטולוגיה ומסמכולוגיה ובירוקרטיה ועורכי דין = הורגים כל יוזמה מסחרית והשקעה בארץ
יצא לנו שם למרחקים כמדינה שהכל בה מסתבך במכרזים, מסמכים, משפטים ובירוקרטיה. נתניהו עלה על הבעיה אך לא יודע בעצמו איך לפתור אותה, ומשרדי עורכי הדין רק מתנפחים והולכים, הולכים ומתנפחים. כל המשק כבול כולו במשפטפטולוגיה בלתי אפשרית וזו רק דוגמה קטנה על קצה הקרחון!
סיוט ושמו בירוקרטיה ישראלית | 07.07.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת