אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כשמדליקים גז בכיריים, איך זה שהגז לא ניצת בצינורות ובבלונים?

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
תיאוריה מעניינת 14, אבל לא נכונה
כפי שראית בתגובות אחרות, האויר הינו תמיסה ולא תערובת ולכן לא יסתדר לפי משקל בכל מקרה. ההסבר לירידת רמת החמצן בגובה היא שכל האטמוספירה נהיית דלילה בגבהים גדולים, לא רק אחוז החמצן יורד, האויר עצמו נהיה דליל יותר. זה קורה בגלל שכוח המשיכה בגבהים הללו יותר חלש ודוחס את האויר פחות.
G | 10.07.10
13.
אם האטמוספירה = מעטה הגזים, כל כך דליל ואחיד בגבהים מדוע מדברים על שכבת האוזון?
וכל שער גזי החממה, ו CO2 . אם המולקולות לא נפגשות איך נוצרת ההשפעה אם בכלל. וחוצמזה הדבורים על מעשה אדם כאלו משפיע על התחממות כדור הארץ שטות מוחלטת. היו מחזורי התקררות /התחממות לפני שהאדם גילה את האש, ונזכיר גם את הנעשה בלבת כדור הארץ והתפרצויות געשיות וכו' וכו'
סבא | 10.07.10
11.
בלוני גז בישול- וסת לחץ
כתבה יפה מאד. הסיבה שהכיריים לא מתפוצצות היא שיש ברז שמווסת את הלחץ. כשבלון גז "מלא" הוא למעשה מלא בנוזל רק כדי 85% מנפח הבלון. זה מאפשר לחומר להפוך לגז בחלק העליון של הבלון. כשנפתח הברז קורה התהליך המתואר בכתבה. ללא הוסת (או אם הוא מוסר / נפגם) הנוזל "מתפרץ" החוצה כגז בלחץ גבוה (שמהירות עולה בתגובת שרשרת) ויגרום לפיצוץ. לכן מניחים את בלוני הגז במקום גבוה, כדי שאם חלילה תהיה דליפה, הגז ישקע ויתרחק מהמאגר הנוזלי, שכאמור ללא וסת או עם וסת פגום יכול להתפוצץ.
ארז | 10.07.10
7.
התשובה הנכונה
הגזים לא מסתדרים לפי משקלם מאותה סיבה שמי מלח נשארים מי מלח למרות שהמלח כבד בהרבה מהמים. בתנאים מסויימים נוצרת תמיסה בה יש ערבוב מוחלט של המולקולות למרות הפרשי המשקל. זה לא בגלל הרוח. שים אויר במיכל ענק ללא שום רוח והוא עדיין לא יפרד לשכבות. האויר הוא תמיסה. מוזר לחשוב על גז כתמיסה אבל זה נכון. גם מוצק יכול להיות תמיסה. זה נשמע מוזר אבל כימאים משתמשים במושג תמיסה מוצקת לחומרים שמתערבבים לחלוטין ואין להם נטיה ליצור אט אט גבישים נפרדים של החומרים.
רונן | 10.07.10
5.
הסבר לא מספק - הפרדת הגזים באטמוספירה
מכיוון שהחמצן הוא 22% מתערובת אויר, והוא כבד יותר מהחנקן, אם נעמוד בחדר רגיל סגור שבו אין ערבוב ע"י השמש, רוחות או תהליכי פליטה הרי שלפי ההסבר החמצן אמור לתפוס רק את 22% האחוזים (שאר הגזים זניחים) מגובה החדר התחתון - ואנו ניחנק למוות כי ראשינו יהיה בתוך שכבת החנקן ללא החמצן - ולא כך הוא הדבר.
קובי | 10.07.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת