אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הטריקים של העצמאים לחיסכון במסים

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
האם היועצים הנכבדים שמייעצים כל כך יפה
האם הם נוהגים לפי העצות שהם נותנים לכם.? האם לרמי אריה יש משרד או שהוא עובד מהבית? האם לרו"ח שיף יש משרד או שהוא עובד מהבית? העמדת רכב צמוד לעובד אינה חייבת במס?--באיזה ארץ --בישראל זה חייב במס. דרך אגב כל עצמאי שמטופל על ידי יועץ מס או רו"ח מכיר את הכתוב בכתבה בניכוי הטעויות. אין בכתבה שום דבר חדש.
דב | 03.09.10
19.
כלכליסט - לא מתאים לכם!
"טריקים"??? אתם מציגים את התמודדות העצמאים כאילו הם עובדים על המערכת, בעת שמדובר בכלים לגיטימיים לחלוטין! אם יש לי משרד בבית ומותר לי לקבל זיכוי על ההוצאה, אין סיבה שלא אעשה זאת. בדיוק כפי שאני מזדכה על הוצאות התקשורת שלי והרכב שלי. ניהול עסק קטן מהבית, מקובל מאוד בארה"ב. בעתיד הלא רחוק, התופעה רק תלך ותתעצם. הכסף הגדול, נמצא אצל החברות הגדולות המגלגלות מיליונים. אלו, באמצעות ראוי חשבון ממולחים, מנצלים פרצות מס על מנת להימנע מתשלום מסים במיליוני דולרים.
פרילאנס | 03.09.10
16.
תגובה ל-14: לא מדויק, יש נוהל הרמת מסך משום כך השם "בע"מ= בערבון מוגבל"
הדברים שאתה אומר הם נכונים באופן תאורטי בלבד. בפועל, אם ביהמ"ש בוחן את השתלשלות המקרים שהובילו לפשיטת הרגל של החברה, ומספיק אם נמצא בעיני השופטים כי מנהלי החברה --לא עשו מספיק-- כדי למנוע את פשיטת הרגל. ביהמ"ש יכול להפעיל נוהל "הרמת מסך" כך הוא מוריד את החיץ הקיים בין מנהלי החברה לחברה עצמה ויוצר מהם ישות משותפת, במקום ישות נפרדת במצב תקין. כך מאפשר ביהמ"ש לרדת לנכסי בעלי החברה בכדי להשיב את החבות לדרישות הנושים. וכל זאת בכדי למנוע ממקימי חברות לנשל מעצמם אחריות בגלל קיומו של עיקרון הישות הנפרדת.
חומר למחשבה | 02.09.10
15.
תגובה ל-2 אתה מצהיר שטויות בלי לבדוק את ביסוס דברייך, יש הבדל עצום בשיעורי המס!!
מס חברות הוא קבוע החל מ-2010 25% בעוד מס על יחיד הוא בשיעור מס שולי, יכול להביא אותך לעיתים למצב שכמעט חצי מההכנסתך החייבת תשולם למס הכנסה. ההשפעה על הרווח הנקי משמעותית מאוד בשיכלול כל הפרמטרים לפני שמגיעים להחלטה איך עדיף לפתוח את העסק. חשוב לבחון דברים באופן יסודי, לבדוק את גובה ההכנסה החייבת הצפויה במחזור העיסקי, לאחר מכן, בוחנים מה יביא לרווח נקי גבוה יותר. האופן שאתה מקבל החלטות או בוחן החלטות.....נשמע מאוד חובבני.
חומר למחשבה | 02.09.10
13.
תגובה ל 10
להבדיל ממוצר שאתה קונה ואתה גם יכול להעריך את טיבו של המוצר יעוץ זה שירות שאתה אף פעם לא תדע מה טיבו בדוח השנתי שלך אף פעם לא תדע האם שילמה יותר או שהייתה צריך לקבל החזר בסופו של דבר מדובר בזמן שהיועץ משקיע בתיק . כמה זמן הוא יכול להשקיע בתיק שלך אם אתה משלם לו 150 ש"ח לחודש?????
איתמר | 02.09.10
10.
תגובה ל 7
אשתי משלמת 150 ש,,ח לחודשיים ליועץ מס גאון שנותן לנו אחלה שירות ואנחנו אצלו כבר 10 שנים,תבדוק שלא עובדים עלייך ..... או שהמחזורים שלך גבוהים ואז זה מצריך תשלום בהתאם אבל עבור הכנסות של 100-150 אלף בשנה הסכום 150 ש"ח לחודשיים. כמובן שיש את הדוח השני שעלותו כ 1500 ש"ח
קובי | 02.09.10
7.
תגובה למס' 2
קודם כל, צריך לבחון כל מקרה לגופו. ישנם עסקים שכן שווה להם לפתוח חברה ולא לפעול במסגרת של עוסק מורשה בגלל הרבה סיבות (תדמית של חברה מול עוסק,סיכון חשיפה של חברה בע"מ מול עוסק,אין חבות של תשלום ביטוח לאומי בגין רווחי חברה לעומת עוסק, ועוד כהנה וכהנה סיבות). ובלי שום קשר: 150 -200 ש"ח לרו"ח או יועץ מס בחודש? אתה כנראה חי בלללנד. שירות איכותי ומקצועי של רו"ח או יועץ מס שמכבד את עצמו לא יפחת מ-300 ש"ח לחודש לעוסק מורשה. אם אתה משלם 150 ש"ח לחודש, כנראה שגם ככה שווה ומתייחס אלייך מי שאתה משלם לו את הסכום הזה.
אלון | 02.09.10
2.
ברוב המקרים ההצעה לפתוח חברה בשנים הראשונות היא פשוט טעות
הכוצב מדבר על חיסכון דרך פתיחת חברה בע"מ. אבל מכיוון שמדובר בעסקים קטנים, יש לקחת בחשבון את ההוצאות והשקעת זמן. עוסק מורשה יכול לנהל את ספריו לבד או מקסימום לשלם כ-150-250 שקל לחודש על ליווי מקצועי של יועץ מס או רו"ח. חברה זה כבר סיפור אחר. ראשית צריך לשלם לעו"ד לפחות 1,500 ש"ח לפתיחתה. יש אגרות של כ-1,800 שח לשנה. יש חובת שימוש ברו"ח שזה כבר לפחות 750-1,500 ש"ח לחודש ועוד כמה אלפים על הדוח השנתי. בנוסף, כל ההתנהלות והניהול לש חברה הוא מסובך יותר, דורש הוצאות, זמן רב יותר שימוש בעו"ד לשם כל שינוי ועוד. כך שלרוב המכריע של עסקים קטנים בתחילת הדרך זו פשוט טעות איומה של הכותב.
איציק | 02.09.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת