אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"הבנקים צמאים לאנשי מקצוע ומנהלים טובים"

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
אני לא מאמין במכללות פרטיות שעושות "פקטור" נדיב מדי
קשה לותר על הכנסה של כמעט 27 אלף ש"ח לשנה..כשאין מעבדות וישנם מרצים פנסיונרים ואחרים שמוכנים לעבוד בשכר נמוך בשביל התעסוקה או ה"רקורד" וזו הכנסה יפה מאוד. בעוד שבאוניברסיטה עושים "פקטור" לפי מדדים מאוד ברורים ובמקרים מאוד חריגים במכללות הפרטיות זה הפך לבדיחה וכתוצאה מכך עוברים את הלימודים סטודנטים שאין להם שום מושג בחומר הנלמד. בלי ניפוי מדוקדק בקבלה ובמהלך הלימודים אי אפשר לסמוך על תעודות של מכללות כאלה. ובקשר לבנקים: כמו בכל שוק לא תחרותי, אין להם שום מוטיבציה לקלוט ולקדם עובדים איכותיים. הם מרויחים מצויין גם עם עובדים בינוניים שהתקדמו בזכות קשרים ובזכות ועדי העובדים.
michael | 02.10.10
23.
בעיית ריכוזיות וועדים
הבנקים בישראל לעולם לא יקלטו לתפיקדי ביניים או לתפקידים בכירים מהשוק האזרחי זאת בשל התנגדות ועדים ופוליטקה מרובה. לדוגמא: מנהל משאבי אנוש של בנק מעולם לא בא מהמגזר התעשייתי וכו יהיה ניסינו אשר יהיה (אפילו לא מחברה פיננסית כמו ביטוח) כנ"ל תפקידי שיווק, מכירות, חשבות וכו'. כך גם לגבי ניהול אחרים וזאת עקב ריכוזיות יתר והתנגדות ועדים המתערבים במינויים. על הנגיד לתת על כך את הדעת.
שי | 02.10.10
21.
הסבר התואר מול כלכלה ... וכיווני ההתפתחות .
הקורסים הם מאוד דומים לאלה שלומדים תואר בכלכלה , כך שכיוון התתפתחות הוא לא רק לבנק . כיווני התתפתחות הם : מנהל כספים , יועץ השקעות , מנהל תיקים , יועץ פינסיוני , ישנם קורסים בבנקאות שיחודיים למכללה האקדמית בנתניה ... שלומדים גם לעבוד מול המערכת הבנקאית ולא רק איתה , כך שמכירים את המטבע של כל הצדדים . ישנם קורסי בחירה בביטוח . וקורסים במשפטים . היתרון היחידי הינו ... זמן החפיפה לבוגר " בנקאות ושוק ההון " מול בוגר ל"כלכלה" . שכן זמן החפיפה של בוגרי "בנקאות ושוק ההון" הינו קצר יותר מבוגר "כלכלה" . אבל אין זה אומר שבוגרי ה"כלכלה" אינם יכולים להשלים את " פער החפיפה " - הכל תלוי בסבלנות של המעסיק ותקציב זמן החפיפה בשביל להכניס את העובד לעניינים . השם יפה אבל זהו תואר שווה ערך לכלכלה. אני לא הייתי פונה לעבודה בתחום הבנקאות ... אני הייתי כן מתפתח לכיוונים שציינתי כבר . ושואף להגיע ליותר .
רוני  | 22.09.10
17.
בוגר התוכנית לבנקאות במכללת נתניה מגיב על הנאמר בכתבה
סיימתי את לימודי במכללת נתניה בציונים גבוהים ומאוד נהיניתי בלימודים (למרות שרמת הלימוד יכולה להיות גבוהה יותר אבל זה עניין לדיון נפרד). העניין הוא, שלא כמו שנטען בכתבה (ונטען יותר בתגובות למטה) אם אתה חולם לעבוד בבנק- סימן שאתה לא במקצוע הנכון... אכן בבנקים מעריכים בינוניות ומרפקנות- ואם אתה חולם להיות חלק מהמערכת הזו כנראה שאין לך מרפקים...(אחרת לא היית צריך לחלום- היית כבר עובד שם ומשלים את התואר במקביל לעבודה) אין בבנקאות הישראלית דרישה אמיתית לעובדים טובים- אם הייתי צריך לבחור מחדש קריירה לא הייתי מתקרב לתחום....(הרבה חברים שלמדו איתי במכללה מרגישים בצורה זהה אבל אין להם יותר מדי ברירות..) אז לסיכום- מקום לימודים נחמד- המקצוע לא משהו... בהצלחה!
זיו | 06.09.10
16.
האמת על הבנקים
לפני כ- 4 שנים, עם תום לימודי תואר ראשון בכלכלה התקבלתי לעבודה בבנק קטן (לא נזכיר את שמו). במהלך ריאיון העבודה עם מנהלת משאבי האנוש של הבנק, כאשר עלה נושא השכר, היא אמרה שהתנאים "מפנקים", אך סירבה לנקוב בסכומים. התחלתי את עבודתי בסניף הבנק באחת מערי החוף הדרומיות, עבדתי כל השבוע, כולל ימי שישי לסירוגין, משמרות מפוצלות...ובסוף החודש גיליתי שבתלוש המשכורת שלי השכר הוא 4,000 ש"ח. ברוטו. הייתי כל כך המום, איך יתכן שבוגר תואר ראשון, עם כל המוטיבציה שבעולם מרוויח 4,000 ש"ח בחודש?! בבנק טענו שהשכר מכובד לעובד מתחיל. עוד יותר נחרדתי לגלות שעובדים הרבה יותר ותיקים מרוויחים כ- 5,500 ש"ח בחודש. בתום חודש עבודה עזבתי בטריקת דלת, כי אותי אף בנק מזורגג לא ינצל. כיום אני מנהל כספים בחברה בינונית. לבוגרי האוניברסיטאות הטריים אני אומר: שלא תעיזו ללכת לעבוד בבנק.
דרומי | 05.09.10
14.
לפי יש סבלנות למערכת הבנקאית
המערכת הבנקאית היא חממה לבינוניות. אתה מנסה להצטיין, לעשות את הארגון טוב ומצוין, ונבלם , כי זה לא משרת את הארגון. שם הפוליטיקה הארגונית חוגגת. אם יהיו אנשים מצוינים הם יאיימו עלי כמנהלים, אז בוא נטפח בינוניות, ככה אני אתקדם.אם אתה דוגל במצויינות או במקצועיות, אתה צריך להיות עם סבלנות עצומה ועצבי ברזל לעמוד מול הרוח הנגדית של הארגון שלא רוצה אלא להישאר במקום. בשביל מה להצטיין ? הרי אין תחרות. שום בית ספר לבנקאות לא ייתן לך שום קיצור דרך בנפתולי הבירוקרטיה של הבנקים בישראל. אתה תעבור את מסלול ההכשרה לניהול ותעבור את כל התחנות, גם אם הן מיותרות, כי ככה זה עובד. ככה בונים בינוניות, אז מה יש לחפש שמה, חוץ מביטחון תעסוקתי ?
גרניט | 05.09.10
11.
שלא יעבדו עליכם
שלא יעבדו עליכם - עם תואר כזה בחיים לא תגיעו למשרת מנכ"ל - אני בוגר הכשרה לניהול של הבנק שהובילועכשיו מובל ( המבין יבין) , עבודה בעיינים - ארגון הסתדרותי שמנוהל בשיטת הקומבינה- מקורבים מתקדמים , משכורות רעב פחות מהממוצע במשק - היתרון היחיד הוא שאפשר להתקדם לאורך זמן ושלא יפטרו אתכם בחיים !!!! תפקידים טובים כמו - יועצי השקעות ,סגני מנהלי סניפים ומנהלי סניפים נותנים למי שיש לו מרפקים ! שליש מהעובדים הם אנשי הנהלה ראשית שאינם מכניסים אלא רק מוציאים !
ללמוד במקום יותר טוב  | 05.09.10
5.
בעל תואר שני בבנקאות
אני בעל תואר שני בבנקאות ממוסד מכובד באנגליה. בארץ עברתי במספר בנקים, בכולם במסלול עתודה ניהולית. בבנק שהייתי לא מבטיחים לך כלום, ואתה נשאר בתפקיד הטלר מספר שנים, עד שמתפנה משהו, ואז זה משהו כמו פקיד אשראי או משהו משעמם (מאוד) אחר. לאחר מספר חודשים בטלר (ללא קורס טלרים אפילו ! הבנק לא חשב שזה הכרחי) ראיתי שאני יכול להתקדם לתפקיד שבו אתווכח עם אם חד הורית על הלוואה של 500 ש"ח (סיפור אמיתי) בתור פקיד אשראי או למכור שוב ושוב דולרים לאותו משרד נסיעות (בתור פקיד מט"ח - זה כבר היה תפקיד "גבוה"). הבנתי שעתידי לא במערכת הבנקאית. משכרות גבוהה ? זו אחיזת עיניים. רק בעלי משרות מאוד בכירות נהנים משכר גבוה באמת - ואלו לא צומחים בבנק אלא מוצנחים מבחוץ, לאחר שהמנכ"ל מתחלף ומכניס את האנשים שלו.
 | 05.09.10
2.
אני מכיר כלכלנית מתחילה שהשתכרה 4000 ש"ח ברוטו! -עובדת בנק
אני מכיר בוגרת כלכלה מאוניברסיטת בן גוריון שעבדה באחד הבנקים כעובדת בנק (לא טלרית) בשכר 4000 ש"ח ברוטו (שכר מתחילים) ואמרו לה שאחרי 10 שנים היא תגרד את ה 11 אלף ברוטו . הא כמובן התפטרה כעבור כמה חודשים ובצדק. מעט מאוד אנשים מגיעים לעתודה ניהולית בבנק זה סיכוי של אחד למאה (יש מכון פילת )
כלכלן ומהנדס תואר שני | 05.09.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת