אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ברננקי מנפח את הבועה

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ארה"ב זה לא זימבבואה
הדפסת כסף היא מהלך נכון מבחינת אמריקה. מאפשרת תמיכה בכלכלה, ומלחמה בקניית הדולרים של ממשלות המזרח (כולל ישראל), והורדת הדולר. דולר חלש מאפשר תמיכה בשוק העבודה האמריקאי, וכח קנייה חזק יותר של מדינות מתפחות, שיעודד את הכלכלה העולמית. אומנם יפגע בכח הקנייה האמריקאי, אבל זה גם ככה חזק מאוד, והשנוי לא יהיה משמעותי.
א | 06.11.10
3.
האם ייתכן שברננקי נשען על הבנקים בפועל כצינור משני לצמיחה? ...
לאור הפרסום כי הפד מתיר העלאת דיווידנדים של מניות הבנקים,ומנסה לגרום לנזילות גבוהה יותר,הלוואות למשקי בית ועסקים קטנים,יחד עם העובדה של העליייה במלאים והסטגנציה בצריכה שתצור מצב של supply shock,שבתורו יגרום לייצרנים לייצר פחות ולהחזיק יותר השקעות "בטוחות" כתחליף להשקעות והוצאות תפעול פיתוח והעסקת עובדים,תוך ירידת מחירים שתגרום לעלייה בביקוש,שבתורו יגרום לאותן חברות בינוניות עד קטנות להשקיע במוצרים תחליפיים לאלו של חברות הענק, כוח עבודה זול,מעמד בינוני בעל יכולות וציפיות מציאותיות יותר ומכאן כהימור לטווח ארור מאוד לצמיחה...?
דן | 05.11.10
2.
ארצות הברית תיפול כתוצאה מחוסר אחריות כלכלית-גלובלית
אני לא מבין בכלכלה, ורוב המונחים והקשרם להשלכות בכתבה אינם מובנים לי. עם זאת, ברור שאזרחי ארה"ב חיים בצורה חסרת אחריות. הם צורכים הרבה יותר מאשר הם יוצרים, וזה כך לאורך עשורים שלמים. בגלל משקלה העצום של הכלכלה האמריקנית בעולם, יוצא איפה שכאשר היא תהפוך חדלת פרעון, כל העולם יכנס לסחרור, ואם לשפוט לפי ההיסטוריה, גם למלחמות. כדי שארה"ב תוכל להתקיים בדרכה הנוכחית, היא חייבת לשעבד את מדינות העולם. תוצרת אזרחי המדינות האחרות מזינות את הצריכה האמריקנית, ומונעת ממנה לחדול. הנה כתבה שהופיעה בכלכליסט לפני שנה, על מתנקשים כלכליים: http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3362186,00.html לא בכדי סין מחזיקה כמויות אדירות של אגרות חוב אמריקניים. היא מחזיקה את ארה"ב בביצים, גם מבחינת חובות, וגם מבחינת ייצור. אם סין מתחילה מחר לתת תנאים "מערביים" לתושביה, ארה"ב הולכת קפוט. לסיכום, ארה"ב חיה על חשבון תושבי שאר העולם, ולכלכלה יש זכרון טוב לחובות. אם הם לא יחזרו לחיים צנועים מרצון, סופם שיוחזרו לחיים צנועים הרבה יותר. וזו גם נקודה למחשבה על תרבות הצריכה בארץ.
חיתי, יבוסי ופריזי הלכו לים | 05.11.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת