אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ניצחון טכני: קווין קלי מאמין שלטכנולוגיה יש חיים משל עצמה

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
אפשר לומר שהוא המציא פה גודל פיסיקלי חדש
צפיפות הספק ליחידת משקל, אם אני מבין נכון את כוונתו בכתבה. ממש מאיר עיניים האמת, לא חשבתי על זה אף פעם. חישוב מהיר מראה שעבור השמש זה יוצא בערך 0.0002, לבנאדם זה נגיד 0.002 (2400 קלוריות ביום לחלק ל50 קילו), ועבור מעבד אטום של אינטל זה מסדר גודל של 60,000, גדול פי מאה מיליון לערך מהשמש. לגבי גרעין חמניה, אין לי נתונים..
יאיר | 20.11.10
29.
תגובה למגיב 2
בהתחלה חשבתי לעצמי שמדובר באחד מהגורואים המסחריים המצויים... עם הביוגרפיה הפראית ובלי שום אזכור ללימודים גבוהים וכו'. אבל מבדיקה קצרה של הדברים שהוא אומר בראיון, הוא דווקא עושה רושם של הוגה דעות משמעותי בן זמננו. חלק גדול ממסגרת של הדברים שהוא כותב כבר ידועים מהוגי דעות אחרים. למשל, בפילוסופיה המודרנית שי הרבה עיסוק בצורת התקשורת החדשה שמושפעת במידה רבה מטכנולוגיה והמבנה החברתי וההתפתחותי שמתואר כאן תואם השקפות שהן מקובלות בתחום בקוים הפילוסופים הכלליים. עוד לא התעמקתי במחבר הזה, אבל במבט ראשון הוא כנראה ראוי להערכה. לפחות יותר מרוב צורות החיים שנמצאות באקדמיה מאז ימי הביניים. ועכשיו קצת חינוך למגיב 2 שמגיב בצורה הלא מפותחת שאופיינית לרוב המדינה שלנו: כמו שכתוב בכתבה, "בני האדם" כבר מזמן איבדו שליטה על ההתפתחות שלהם ועל העתיד שלהם בגלל כל הדברים שהם פיתחו. זה כמו שכשיוצרים הרגל מגונה, אז האדם בהדרגה מאבד את היכולת שלו להתנגד להרגל, עד שבסוף הוא נעשה מכור, תלותי, חסר אונים וכו'. ולמעשה הוא מגיע למצב שהוא אפילו לא מבין את כל הדרך... אלא רק שבשלב מסויים הוא המציא הרגל חדש... כמו למשל לאכול אוכל מבושל, לישון תחת קורת גג, להשתמש בכתב, במדע, בדת, לצרוך מוצרים שהוא לא צריך ולהרוס את שכבת האוזון ולייצר קרינה וזיהום. ברור שטכנית אפשר להפסיק את הטכנולוגיה. הבעיה היא שאין לאף אחד היום דרך לממש את האפשרות הזאת. וצריך לקרות נס בשביל שאחוז מההתפתחות הטכנולוגית ייעצר. ולגבי פעולות גלובליות שדורשות הסכמה של כל האנושות או אפילו רק של מדינה אחת. זה כבר מדע בדיוני פוליטי שהיה נחשב לבדיוני גם מלפני שהיה מדע.
מ.א. בפילוסופיה לאו דווקא טכנולוגית | 20.11.10
24.
הכל נכון ובשלב הזה הכל שטויות, שימתין עוד 50 -100 שנה לפני שהוא מוכר את מרכולתו המשומשת
למה הוא חושב שהוא מחדש משהו? למה הוא חושב שזה הזמן לספר לנו על הדברים הללו? הכל היה ידוע לפניו ויהיה יותר ברור הרבה אחרי שהוא כבר לא יהיה בין החיים. בשלב הזה דבריו בהחלט בגדר שטויות!
שמענו על זה לפניו | 20.11.10
19.
השפעה על חיינו ועל החינוך
"הזמן שאנחנו מבלים כיום במחיצתה של טכנולוגיה, בעיקר על המחשב, גם הוא משנה את המוח שלנו ואת צורת המחשבה, ושינויים סביבתיים כאלה יכולים במרוצת הדורות לחולל שינויים גם בגנום שלנו. לכן אין לי ספק שהטכניום ישפיע על הגנום האנושי לאורך זמן." מזה זמן כבר שאני חושב כי כל אותם תלמידים לקויי למידה הם בעצם קפיצה באבולציה על מנת שיוכלו לעבוד עם המחשב. זוהי מחשבה מפחידה, שהטכניום בעצם "מהנדס" אותנו בשיטתיות כי יש לו זמן. אני לא חושב שנגיע בקרוב ל'מטריקס' אבל השפעות אכן ניכרות, כפי שמצוין בכתבה.
הדרך | 20.11.10
15.
כמה קל להגיד "שטויות" כשלא מבינים
אם הית רק בודק את מה שאמרת,מה שנקרא מחשבה שניה, הית עומד על טעותיך. אם תסגור את החשמל ו\או את המחשבים כולם העולם יתפוצץ ויקרוס למוות. זה נכון והוא אמר את זה,שאין למערכת המחשוב אוטונומיה רצונית מרכזית אבל מזמן,כמה עשרות שנים ,החיים האנושיים תלויים במערכת הזו לחלוטין [ראה בג אלפיים והחרדה שאירוע כזה,שלא קרה,גרמה] תחשוב לרגע שמחשבי מאות הכורים הגרעניים יקרסו---- רק נמלים אולי ישרדו. מחשבה שניה היא תכונה של אנשים שלא חושבים כמו מחשב שחושב רק פעם אחת.
אמנון | 20.11.10
7.
מגיב 2 היקר. אין לך מושג כמה טועה
אין סיכוי אפילו הקטן ביותר שנוכל להתקיים בלי מחשבים. פשוט אין. על אחת כמה וכמה ללא חשמל. שכבות על שכבות של אבולוציה נשענות על טכנולוגיה. יהיה כאוס אטומי: חשבונות בנקים, יצור, אספקת מזון, טיסות, אוניות, השכלה ומה לא... עד שהעולם יתרגל לעבודה ללא מחשבים, לא יהיה פה אף אחד ששרד.
שמוליק | 20.11.10
5.
עמיר, זה בדיוק העניין-
99% מהעולם המערבי (כלומר ממשתמשי הטכנולוגיה, כולל אותך ואותי מן הסתם), לא ישרדו אם נסגור את השלטר. גם המעטים שיש להם יכולת לשרוד בטבע ללא שום אביזר טכנולוגי (זה כולל את הבגדים הכי פשוטים שלך שנארגו במכונות מתכת, שהסיבים לא היו תחילה סיבים וכו'), לא ישרדו בעקבות הכאוס שייווצר משאר בני האדם שלא יוכלו להתמודד (מה עם כל המפעלים הפטרוכימיים? כל דבר שהוא לא חיה או צמח או דוממי טבע כמו מים/אוויר/אבנים, הוא טכנולוגיה). אז אם לסכם, אנחנו תלויים בטכנולוגיה לא פחות משהיא תלויה בנו. דרך אגב, גם השבטים הכי נידחים בסופו של דבר משתמשים בטכנולוגיה, אם כי בצורות היותר מוקדמות שלה, אבל עדיין. בקיצור, עד כמה שהטענות של האיש הזה הזויות, יש דברים בגו.
א | 20.11.10
4.
לעמיר: קבל 9 מתוך 10 על הצגת בורותך ברבים
לטכנולוגיה אין חיים משלה? איזו הסתכלות נאיבית. בתור ישראלי שחי תחת איום של עשרות אלפי רקטות, בטח תגיד לי שגם אותן אתה עוצר מחר על ידי הפסקת החשמל במדינה. או שאתה עוצר פצצת אטום על ידי אמירת "עצור". ומצד שני, ברגע שתמצא טכנולוגיה שתוכל להתמודד בצורה נקיה מול טילים ורקטות ישתנה מאזן האימה בעולם בצורה חסרת-תקדים. לטכנולוגיה יש בהחלט הגיון וכוח משל עצמה והשלכות הרבה מעבר להחלטה של בני אדם. אגב, מה הוא האדם אם לא צבר של מיליארדי תאים, רובם בכלל של חיידקים (היחס בין מספר התאים בגוף האנושי הוא 10:1 לטובת החיידקים שחיים אצלנו במעיים ובמקומות נוספים). אולי גם לאדם אין חיים משלו, ואלו בעצם התאים הבודדים שמחליטים איך להשתמש בו?
יובל | 20.11.10
2.
כמה שטויות בכתבה אחת, אבל המדהים הוא שאנשים ממש מאמינים למה שכתוב.
הרי כל בר דעת מבין שה"טכנולוגיה" היא בעצם בית האדם שעושים את זה ולא שלטכנולוגיה יש חיים משלה. הרי אם היום נחליט כולנו שלא נשתמש במחשב, לא באמצעים טכנולוגים אחרים הכל יגווע תוך ימים. אם היום נפסיק את החשמל בעולם, הכל יגמר מידית. אז די עם החרטות הללו, ומספיק עם טכנולוגים שמשמעמם להם וחפשו משהו מעניין לעשות.
עמיר | 19.11.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת