אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כיצד אפשר להאיץ התחדשות עירונית להגדלת היצע הדירות במרכז?

63 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

62.
פינוי בינוי חובה באיזור המרכז...
הרשויות חייבות לתרום לנושא של פינוי בינוי כי אחרת הבניה באזור המרכז תיעצר ולעומת זאת מאות בנינים ישנים ועלובים ימשיכו לכער ולגזול מקום יקר שיכול להראות אחרת ולהרים את ערך המקום לכולם הייתי אומרת להרוס רחובות שלמים ולבנותם מחדש בכל עיר נמצאים בנינים המסוכנים למגורים ומה עושים כלום צריך בולדוזר על מנת להזיז את נושא פינוי בינוי .תראו באבן גבירול בנינים בני 3 קומות ישנים שכל כמה שנים זוכים לשיפוץ אך המצב הכללי שלהם בכי רע אז למה לשפץ? להרוס ולבנות בניין גבוה וחדש אבל אצלנו כמו אצלנו הרבה דיבורים ומעט מעשים כמה חבל......
רובינה | 20.11.10
61.
יש התנגדויות מוצדקות - אין תשתית לא תחבורתית ולא מוסדית למגדלים הללו
למי שלא מבין למה הרשיות מתנגדות . הסיבה מאוד בפשוטה , אין בחלק מהמקומות שום יכולת תחבוריית לתמוך בכמות כזאת של יחידות בדיור גם אין בתי ספר או גני ילדים לזה ולעיריה ולראש עיר אמיץ שאכפת מאיכות החיים לא צירך לאשר לכל יזם נדלן מה שבא לו . הבנינים ברמת אביב למשל הם די סבירים עם מעלית רובם דירות גדולות ומרווחות לא איזה שיכונים וצריפים אין שום סיבה לאשר פרוייקט כזה תראו בתמונה מדובר בבנינים סבירים ותנאי מגוברים טובים . ..
אחד שיודע  | 19.11.10
60.
דרך נוספת למלחמה בעליות מחירי הדיור
למתווכי הדירות גם כן חלק בעליית המחירים האחרונה ולכן , יש להציף אותם בשיחות ובפגישות גם אם אתם לא מתכוונים לרכוש כרגע דירה, תקבעו עם מתווכים בזבזו את זמנם ואימרו להם כי המחיר יקר מדי עבור הדירה הזאת , הם בתגובה לאט לאט יתחילו ללחוץ את המוכרים להוריד במחיר , כי מה לעשות גם המתווכים צריכים לאכול .....
אזרח שאכפת לו | 19.11.10
57.
אולי נתניהו שותף בהעלמות הכסף של פישר
הפסדי פישר כתוצאה מהפרשי שערים ב-750 מיליון שקל נוספים, ומתחילת השנה עד סוף ספטמבר , הם מסתכמים כבר בסכום עתק של כ- 11.2 מיליארד שקל. פישר תחזיר את הכסף שהעברתה לחוץ לארץ לפתוח בחקירה מקפת נגד פישר עוד לא נגרמו בתקופה כה קצרה הפסדים כאלה בכל ההיסטורה של מדיחנת ישראל גם כשעמדו בראש בנק ישראל שלומיאלים םישר נוכל גורם צרות למדינת ישרל הריע את מצבם של מיליונים בארץ לסלק את פישר מיד ועכשיו לפני שתגרם קטסטרופה פישר מינוי פוליטי של נתניהו אולי נתניהו שותף בהעלמות הכסף של פישר אחרי כל כתבי האישום הציבור דורש לדעת כצד נעלמו 11.2 מיךיארד שקל תוך 9 חודשיפ ועדיין פישר קונה דולרים ומגדיל הפסדים
פישר קונה דולרים ומגדיל הפסדים | 18.11.10
56.
צפיפות במרכז הארץ
צריך לעודד את הצעירים לבוא ללמוד במכללות בצפון הארץ ובדרומה, לתת מילגות ולעזור במגורים, בתנאי שישארו מספר מסויים שנים אחרי הלימודים בפריפריה, לעודד את התפתחות הכלכלה בפריפרייה,לחזק מפעלים ,לתת הנחות מס,הטבות למעסיקי העובדים הצעירים,בקיצור לעודד את איכלוס הפריפריה. כולנו נרוויח, כלכלת הצפון והדרום תפרח מגידול הישובים,מי שיעזוב את המרכז ,יהנה מאיכות חיים(לחיות בטבע,אין פקקי תנועה,והכל יותר זול.) ובמרכז הארץ יחזור האיזון בין כמות התושבים והתשתיות(העומס בכבישים למשל אולי לא יתעצם לפחות) עליית מחירי הדיות תתמתן כי הביקוש לדירות ירגע.
ירדן | 18.11.10
55.
טענות של דיירי שכונות סמוכות
שכונת "פרדס אברלה" ברמת גן הנמצאת בין רחוב הירדן לרחוב אצ"ל חייבת לעבור פינוי בינוי. זהו אזור מבוקש עם בנייני רכבת ישנים, אלא שדיירים "חזקים" בשכונות סמוכות בהם נבנו מגדלים, סיכלו פרויקט שהחל לרקום עור וגידים בטענות של צפיפות. הזמן יעשה את שלו וגם שם תקום שכונת מגדלים - זה טבעו של עולם.
המבין | 18.11.10
54.
פינוי בינוי בדפנה ת"א+בניה לגובה זה הפיתרון -- תמא 38 פסה הוכח לא כדאי
עיריית תל אביב הועדה המקומית חבורה של פוליטיקאים דופקי תוכניות פינוי בינוי שיקראו את הכתבה אולי יבינו. מדינת חלם ! הכרזה של 90 פרוייקטים ביזבוז של כספי ציבור וחבורת פוליטיקאים שיושבים בוועדה המקומית מכל מיני אינטרסים ודעות אישיות תוקעים את התוכניות כנראה גם בגלל השפעות חיצוניות ולא אפרט. בושה וחרפה לעיריית תל אביב. רק פינוי בינוי ברחוב דפנה -ארלוזורוב וללא השפעה של גורמים אינטרסנטים כמו שכונת הקצינים שגרים בוילות המפוארות שלהם ולא אכפת להם שאנחנו נגור בבנינים משנות החמישים.
רונן | 18.11.10
52.
שלומיאליזם במיטבו.
כרגיל אצלנו רוצים פיתרון לנושאים צפויים מראש-כאשר הלחץ גדול , כאשר הפיתרון צריך היה להיות מוכן בתכנית -מוגשת לביצוע. גם בנושא המים-אם תחמשך הבצורת- לא יהיו לנו מים,ואפשר היה להתחיל להתפיל מים לפני 9 שנים-! נושא הדירות- פתאום מתברר שלפינוי בינוי- צריך כבישים, מים, ביוב,חשמל, מוסדות חינוך מתאימים-קופות חולים- בקיצור- במילה אחת- תשתיות.אין ספק שתשתיות מצריכות חשיבה מראש, תיכנון-וגם ביצוע. מכאן- אני כן חושב שהבניה חייבת להתחיל בפריפריה,היכן שיש תכניות וצריך רק לגשת לביצוע-ולהשלים את החיבור למרכז עם מערכת הובלת נוסעים המונית-קרי רכבת -שתחובר היטב לשרותי אוטובוסים ורכבות תחתיות.אופס-!אמרתי משהוא ברמת עב"מ-בלונדון נוסעת רכבת תחתית 100 שנים-כן, 100 שנים-ואולי יותר- ואצלנו -התיכנון עדיין לא הושלם....! אז איך רוצים לפתור את בעיית הדיור -עם כאלה שלומיאלים-?
יאיר כרמין | 18.11.10
51.
בכל בניין המיועד לפינוי תמיד יהיה דייר שהפך את הפינוי ודירתו הישנה למקצוע ודרך להיות עשיר
הוא מנצל את מצוקתם של השכנים לעלות לקומות גבוהות ללא מעלית את אי יכולתם הכלכלית לשדרג את דירתם ובסוף הוא בא או מחכה ליזם שיציע לו כסף ושיש יזם כזה הכל מתפרק כי כולם יודעים שהוא מושחט והדייר מושחט ולא רוצים לעשות איתו עיסקה ואותו דייר עלוב נשאר בדירתו העלובה והופך ל עשיר על הנייר,רק חבל שזה נעשה על חשבון חייהם של שכניו שבסך הכל רוצים דירה חדשה.90% מהפרויקטים תקועים בגלל קומץ עלוב.
מנוסה  | 18.11.10
50.
רחוב אצל בשכונת בן ציון בנתניה. מיקום מעולה. אדמות פנויות.ו 3 בנייני רכבת.
מדובר בשיכונים של שכונת בן ציון הכוללים 3 בנייני רכבת. היושבים על שטח ענק ולא מאכלסים כמות דיירים גדולה יחסית למתחם הגדול. בנוסף, לכל בניין יש שטח סביבו. ובנוסף יש קרקעות צמודות למתחם םנויות לחלוטין ( מצד מזרח) זהו איזור אידאלי לבינוי בינוי. במרכז נתניה. עם יכולת הנחת תשתית נרחבת ומקומות חניה רבים ( יש הרבה שטח בסמוך). התמריץ הבולט הוא שישנה אפשרות להקמה עכשיות של בנייני מגורים בקרקע מסביב, ואליהם לפנות את הדיירים בשיכון הישן ולהתחיל מייד בהרס הישנים. מחירי הדירות יכפילו את עצמם לכל דייר. וזה מאד מאד כלכלי ליזמים ולקבלנים בגלל הכמות העצומה של הדירות שאפשר לבנות באיזור.
אסתי | 18.11.10
49.
הכנסת לא תפעל בשום אופן שיפגע ברווחי בעלי ההון בכלל והקבלנים בפרט
יש אלף ואחד פתרונות. למשל, חלק ניכר מהעליה נובע מרכישה אינטנסיבית של נדל"ן ע"י רוכשים שמוגדרים כאמידים מאוד עד בעלי. יכלה הכנסת, לו רצתה בכך, לחוקק חוק שמטיל מיסים כבדים מאוד על כל מי שמחזיק יותר מ2 דירות, כך שלא ישתלם לו להחזיק יותר בדירות והוא ימכור אותם במחיר שממילא לא יהיה גבוה מהמחיר בשוק בעת הוצאת חוק שכזה (שהיה מוריד את מחירי הדירות באופן כמעט מיידי ומפוצץ באופן מיידי את מניות הנדל"ן). במקביל, יכלה הכנסת לחוקק חוק נוסף המטיל מיסים משולשים על מי שישכיר את הדירה במחיר גבוה מהמחיר הממוצע באזור נכון להוצאת החוק או על מי שמשכיר את הדירה לצעירים מתחת לגיל 26 שאינם נשואים ואינם לומדים במקום הרחוק יותר מ40 ק"מ ממקום מגורי הוריהם, כמובן שחוק כזה צריך להתחשב במדד ובעליית מחירים ומשכורת ממוצעת אבל כללית הוא היה שומר על מחירי שכירות סבירים והופך את ההשקעה בנדל"ן מניב לפחות כדאית. בנוסף, הכנסת יכלה ויכולה לכפות על ראשי ערים לדחוף באגרסיביות את חוק פינוי פיצוי ולחוקק חוקים המטפלים בשכנים בעייתיים שמתנגדים לחוק כזה. אין שום סיבה שבישראל שיש בה מצוקת קרקעות ונחשבת למדינה השניה הכי צפופה בעולם חוק כזה לא יכפה ממש. המדינה יכולה לכפות על ראשי ערים תוכניות מתאר שבהם מינימום קומות בבניין יעמוד על 7-8 כאשר הקומות הראשונות נשמרות לאנשים שגילם ו\או מצבם הרפואי מחייב אותם לגור בקומות אלו והדיור ב6 הקומות העליונות ביותר זהה במחיר והשיכון בהם נעשה גם בבניינים פרטיים על בסיס הקודם זוכה ולא המשלם יותר זוכה. הכנסת יכולה להטיל מיסים כבדים על בעלי דירות פרטיות, בייחוד כאלו הנפרסות על שטח גדול במיוחד, וממש כמעט לכפות על אלו למחור את דירותיהם לבניה-כאשר הגזר יהיה פיצוי הולם. הכנסת פועלת כרגע רק עם גזר ורק מיטיבה עם בעלי ההון-עכשיו אומרים שלא יוטלו מיסי שבח על בעלי קרקעות, יופי אז עכשיו הקרקע שלהם שווה אפילו יותר בהתמקחות עם הקבלן-איך זה יוריד את מחירי הדירות? אלו ימשיכו לעלות ובעלי הקרקעות ישחררו את הקרקעות באותו הקצב כמו מקודם-רק ירוויחו יותר. בנוסף צריך להטיל מיסוי כבד מאוד וארנונה כבדה מאוד על פרוייקטי יוקרה ולא פר אזור בלבד או בכלל. את הסמכות שמאפשרת לראשי עיר לאסור בניית דירות בנות פחות מ3 חדרים (מה שהתחיל בנתניה והתפשט לכל הארץ) יש לבטל מיידית ולאפשר גם בניית בניינים עם דירות 2 חדרים, אלא לקבוע מינימום דירות בקומה גדול יותר ולתכנן את הבניינים כך שההפרדה בין הדיירים ואיכות החיים תשמר ללא מטרדי רעש נוספים. רק ככה אפשר להוריד את מחירי הדירות.
גלעד | 18.11.10
47.
בר כוכבא גבול בני ברק-רמת גן
הרחוב גובל לרחוב זבוטינסקי,ורחוב בן גוריון. האזור מתחדש בבניה חדשה. רחוב בר כוכבא רחוב ישן , בתי מגורים של 3קומות, ממתין ליזם,שיבנה בתים חדשים ולגובה, המקום בעל פוטנציאל אדיר. כבר עכשיו יש בניה ברחוב של מגדל משרדים.מתאים במיוחד לפרויקט פינוי ובינוי.
יוסי | 18.11.10
45.
בעלי עניין המקורבים לעירייה
עו"ד שמש גרה ממול בבניין רב קומות המשופץ עתה. לא מפריע לה לטרפד ולהסתכל מלמעלה למטה על המבנים העלובים ממול. הם הם המטרפדים העיקריים של התכנית שרצה כבר מעל ל- 10 שנים !!! תנו לה לעלות 4 קומות עם מצרכי מזון . תנו לה להריח את ריח הביוב העולה מידי פעם . בתים חסרי בידוד בעלי חזית אחידה מוזנחת . העיקר שזה ברמא"ג מול בעלי המיבנים האמידים בעל הכוח והשררה הגרים רבי הקומות חלקם נמצאים בוועדות העירייה. להם מגיע הכל . להם מותר ומתאפשר לטרפד . שנים על שנים
שמיר | 18.11.10
43.
חוזים דרקוניים לטובת והגנת הקבלן בלבד.
בתגובה ל 8 ו 13 בחוזה שאני נתקלתי בו הדירים נדרשים לרשום הערת אזהרה בטאבו על שם הקבלן!! שום ערבות בנקאית לא תפצה במידה והוא לא יעמוד בתנאים..יש לקבלנים שיטה לא להכריז על פשיטת רגל (אז מופעלת הערבות), והשופטים לא ממהרים לשחרר מגרש מהערת אזהרה. זה יכול לקחת שנים ( 8 שנים -נסיון אישי), עד שהמגרש חוזר לבעלות הדירים, ואז במצב הטוב אפשר לקחת קבלן אחר להמשיך ...תלוי באיזה שלב הופסק התהליך ואו למכור. נוצר מצב שבעצם כלפי הרשויות הבית עדין שלך, אם יש קנסות על פסולת ,מטרד, פלישה ,חשבונות חשמל ומים וכו...מחייבים את הדירים. שבעצם לא יכולים לעשות כלום רק לחכות לפסק דין שיחזיר את הנכס לרשותם.
ד.ל.ס | 18.11.10
41.
בר כוכבא גבול בני ברק-רמת גן
הרחוב גובל לרחוב זבוטינסקי,ורחוב בן גוריון. האזור מתחדש בבניה חדשה. רחוב בר כוכבא רחוב ישן , בתי מגורים של 3קומות, ממתין ליזם,שיבנה בתים חדשים ולגובה, המקום בעל פוטנציאל אדיר. כבר עכשיו יש בניה ברחוב של מגדל משרדים.מתאים במיוחד לפרויקט פינוי ובינוי.
יוסי | 18.11.10
39.
בניינים ישנים בולטים בכיעורן לא מפריעים לדיירים ממול
צרות עין האוכלת כל חלקה טובה , ממול גרים דיירים רבי השפעה בבניינים רבי קומות שהסתירו וניבנו לאחר שורת ביניינים מכוערת זו. כאשר הם בנו לא הייתה התנגדות של הדיירים .!!! בינינים עם יסודות רעועעים !!! במקרה של רעידת אדמה הכל יקרוס. דיירים אילו נשארו עם בתים ללא מעלית מוזנחים עם תשתית ביוב העולה מידי פעם. חולדות מידי פעם בכניסה לבניינים.במקום להתקדם הולכים אחורה רק בשל קנאות וצרות עין.
גדי  | 18.11.10
37.
להפסיק למכור דירות לזרים ולא למכור למי שישלו כבר דירה בגוש דן.
כמובן כדי לעודד בנייה ולזרזאת בעלי הקרקעות יש להטיל מס רכוש כפי שהיה נהוג בעבר כיום העשירים קונים עוד ועוד דירות באיזורי הביקוש וכן גם תושבים זרים. הביקוש מעלה את המחירים ומצמצם את ההיצע לזוגות צעירים ומשפרי דיור. ההצעה שלי היא פתרון אולטימטיבי כדי להחזיר את המחירים לרמה שפוייה ע"י צמצום הביקוש והגדלת ההיצע.
ששוןו | 18.11.10
36.
רחוב אז"ר בראשון לציון (ליד המשביר לצרכן) שווה לבדוק למה דב צור לא משאר פינוי בינוי
בתחילת הרחוב מספר בנינים בני 40 שנה ויותר בכל בנין 9 דירים . המיקום המרכז של המרכז בראשון לציון . ראש העיר הקודם מאיר ניצן אישר כבר יוזמה של הקבלנים לפינוי בינוי , ראש העיר הנוכחי דב צור עצר את היזומה . ניתן לבנות שם עוד מאות דירות !!!.
אני | 18.11.10
35.
באירופה פתרו את הבעיה על ידי מלחמות, לא עלינו.
ערי אירופה היפות והמטופחות כולן נחרבו מספר פעמים במהלך ההיסטוריה, בין אם על ידי מלחמה, לא עלינו, ובין אם בשריפות ענק או רעידות אדמה. שוב - לא עלינו. באופן כזה הגורל מאלץ את בני האדם לעשות פינוי-בינוי. אחרת לא ברור אם משהו היה זז בכל מקום כלשהו.
אורן | 18.11.10
28.
הגדלת היצע הדירות במרכז?..לייצר קרקעות
הסופר מרק טווין אמר:..תקנו קרקעות כי לא מיצרים אותם יותר... כל הריפורמות,המיסים,העלאת הריבית,שיחרור קרקעות לא יפתרו את בעית מצוקת הדיור. נניח חזון אחרית הימים: כל הגורמים משלבים ידיים: המינהל משחרר קרקע ל-200 אלף י"חד,לקבלנים אישרו "ליבא"פועלים זרים ללא גבול,המשכנתאות נוחות, דירה 4 חדרים תעלה 800 אלף ש"ח..בקיצור חלום טוב של אחרית הימים...לכל הדורשים עכשיו יש דיור עכשיו. ואז אנו עומדים בדיוק במצב של היום..יש משתחררי צה"ל,זוגות צעירים ופחות צעירים,חד-הוריים,משפרי דיור ועוד..אבל למינהל אין קרקעות כי הן שווקו,הקבלנים סיימו את הפרויקטים,שוב המחירים עולים-טסים מעלה. הפיתרון: ייצור קרקע. לא,לא ליבש את הים. פשוט פינוי בינוי על פי חוק לבתים מעל 40 שנה. כך תהיה התחדשות כל הזמן...
יוסף רותם | 18.11.10
26.
כמה משתלם פינוי בינוי ?
אם רוצים שפינוי בינוי יצליח, שקודם יבנו בניינים חדשים יעבירו לשם את הדיירים הותיקים ואז השטח יהיה פנוי לבניה ולמכירה. ככה הקבלנים ימהרו גם לסיים את הבניה מהר וגם הדיירים הותיקים יקבלו כבר מהתחלה את דירותיהם. כשדיירים ותיקים יראו מול עיניהם את הדירה החדשה שהם מקבלים - אף אחד לא יגיד לא. הבעיה בפינוי בינוי באיזור המרכז היא שהבניה של פעם היתה מאוד צפופה מה שלא מאפשר גינות, ושטחי חניה שאינם תת קרקעיים. אי אפשר להוריד בניין אחד של 3 קומות ולהקים במקומו 10 קומות. התשתית לא מספיקה. זה אומר שצריכים לגלח איזור שלם ולבנות פחות בצפיפות. מה שאומר שהקבלנים מקבלים הרבה פחות דירות "חינם" (אם בכלל) - אבל עלות הדירה הנמכרת כל כך גבוהה שזה אמור עדיין להיות משתלם (אני חושב) לעומת עלויות הבניה עצמה. המדינה אמורה לעזור בנושא של "להתחיל את השרשרת". ככל שהאיזור מכיל בניינים מרובי קומות (4 או 5 'קומות) זה כבר הופך להיות לא כדאי בכלל לקבלנים. מה שמעלה את השאלה מה יהיה על אותם בניינים בני 22 קומו שבונים היום בעוד 30 שנה כאשר גם הם לא יהיו ראויים למגורים בצורה בטוחה.
לירן | 18.11.10
24.
בניינים יפים שנבנו רק לפני 35 שנה- פשע להרוס אותם !!
מה, כוווווולם חייבים לשאוף לגור במגדלים המכוערים שעלות המחייה (ועד בית חיצוני) גבוה, שאין לך שטח בגג לדוד שמש או צלחת לווין, שגודלם של החדרים מצומצם, שלא לדבר על תקרות נמוכות שיורדות בצורה זוחלת מפריוקט לפריוקט. "במגדלי היוקרה" צריך גם לבזבז זמן רב בלהמתין למעליות צפופות ולהתקע ככלוא עם ילדים, כלבים, שכנים מרכלים, עגלות ילדים, וכו'. ומה אם אני רוצה קצת ירוק וגינה מתחת לחלון (או גינה של ממש בפרטרים רבים)... מה זה אסור? חייבים לגור עם גינה בגודל עציץ בבניין של 30 קומות ???!!!!
מ.מ. | 18.11.10
21.
פינוי בינוי בשכונת עזרא דחוף!!!
כמי שהתגוררה בשכונה ,אני מציעה לבנות בשכונה בדחיפות! מאז שנות ה - 40 ,50 השכונה נותרה כשהייתה, אין מי שירים כפפה ויבוא לבנות בצורה מאסיבית בשכונה -וחבל!הפוטנציאל הוא אדיר,ניתן לבנות שם בתים צמודי קרקע והיא נמצאת בלב תל אביב על "קו איילון" ,האדמה שם פרטית! היא קרובה לכל מקום ועם זאת יש לה את השקט והפרטיות.אז למה אף אחד לא מרים כפפה? איפה הרשויות ?רק אם ייבנו שם מתחם שלם והעיריה תשקיע בתשתיות ולא תשאיר את השכונה בדד-רק אז היא תזכה לעדנה שבהחלט מגיעה לה.כי הפוטנציאל הוא אדיר לא פחות מכל מקום אחר במרכז.
סימה | 18.11.10
19.
ערי המרכז
לאחרונה מדובר רבות על פינוי בינוי, בניה מחודשת, מתיחות פנים וכו' וכו'. מדוע המשאבים כולם פונים לרמת אביב ג', למרכז ת"א, לשכונת פלורנטין המתחדשת להפליא, אך כולם כולם ללא יוצא מהכלל שכחו שקיימת שכ' עזרא בדרום תל-אביב. שכונה שברובה גרים אנשים בבתים חד קומתיים, אנשים קשיי יום, שמאד יתכן שהיו שמחים גם לחידוש ולשיפור איכות חייהם. אז הרי לכם קבלנים יקרים אבן פנינה בשכונת עזרא "לב תל-אביב"
פרידה | 18.11.10
18.
שוב פעם כתבה לקידום אינטרסים של קבלנים
פינוי בינוי בלב ת"א, כמו הקמת עשרות מגדלים ללא התחשבות בעומסי תחבורה ותשתיות היא אסון. רוצים לשפר את חזות העיר והבתים? פתרונות כמו תמ"א 38, אולי אפילו עם תוספת של 2 קומות, היא הדרך. הכפלה, שילוש ואף יותר מזה של מספר הדיירים באזור מסויים היא אסון. במעל העוטף את ת"א יש עדיין מלאי שטחים גדול. הבעיה היא שגופים קבלניים גדולים השתלטו על קרקעות ובונים בקצב שלהם. בסין בנו גורד שחקים ב-6 ימים ופה זה לוקח במקרה הסופר אופטימי 3 שנים. למה? כי בניה איטית יוצרת היצע נמוך והיצע נמוך גורר מחירים גבוהים. אגב, ב-3 שנים האחרונות אוכלוסיית ישראל לא גדלה באופן דרמטית בטח שלא ההכנסה הממוצעת למשפחה. מה שכן כנראה גדל באופן דרמטי זה טימטום של ציבור אנשים שמוכן לשלם מחיר מופרך לדירה ובכך מזין את הבועה וטמטומם של קברניטי המדינה שיכולים לפתור את הבעיה במספר צעדים פשוטים ולא עושים את זה.
מישהו | 18.11.10
15.
לדעתי צריך להתמקד בפינוי בינוי של צמודי קרקע.
לדעתי אין מקום לצמודי קרקע באזור המרכז. עדיף שיקימו בניינים במקום צמודי הקרקע מאשר שיקימו אותם על הריאות הירוקות והשטחים הפתוחים. אין בעיית דייר סורר בצמודי קרקע כי לקרקע בעלים בודדים (4 בעלי צמודי קרקע מתאגדים לבניית בניין). כשהתוכנית כוללת צמודי הקרקע האחרים לא נפגעים כי הם גם יכולים לבנות ושווי הקרקע שלהם עולה.(ומי שלא יכול לבנות שווי הקרקע שלו עולה כי יש צמודי הקרקע באותה עיר הופכים לנדירים ולכן מתייקרים).
אביזו | 18.11.10
10.
צריך לעשות המון פינוי בינוי במדינה...
יש המון בניינים בני 50 ו- 60 שנה, בנויים בסטנדרטי בניה נמוכים מאוד, וההרגשה בהתאם. הבעיה היא גם שתמיד יש את אלה שמנסים להוציא יותר ואז העסק הופך כבר ללא משתלם לקבלן והפרוייקט נתקע, וגם את המבוגרים שמתחילים לחשוב על בית אבות ולשם כך יזדקקו לדירה אותה ניתן למכור. בקרית אונו נבנתה שכונה חדשה יפהפיה באמצעות פינוי-בינוי חכם יותר. התחילו את הבניין הראשון על קרקע פנויה הצמודה לשאר המבנים שעמדו להוריד, העבירו לשם את התושבים של אחד הבניינים (בניינים בני 4 קומות - 2 דירות בקומה), איכלסו ע"י קונים את שאר הדירות, הרסו את הבניין ובנו אחד חדש וכן הלאה. כאשר דייר מקבל דירה תמורת דירה ולא צריך להתחיל לחפש דירה להשכרה לכמה שנים טובות, המצב נראה אחרת, הבעיה היא שזה לא אפשרי בכל מקום... מכיוון שיש מחסור חמור בדירות, היכן האנשים אמורים לשכור דירה בשכ"ד נורמלי?
 | 18.11.10
5.
בדיוק השבוע חשבתי שזה הפתרון הכי הגיוני
אין שום סובה להפשיר קרקעות נוספות ולהפוך עוד שטחים ירוקים לקוביות בטון אם אפשר לבנות על הבניינים הישנים והמתפוררים שיש בכל עיר. הדבר נכון בעיקר בערי המרכז, שם יש פחות קרקעות להפשרה ממלא. הממשלה חייבת לקדם את העניין כי זה הפתרון השפוי היחיד לבעיית הדיור. בערי המרכז יש שכונות שלמות שאפשר ומומלץ פשוט למחוק ולבנות מחדש, וכולם ירוויחו מכך. מקווה שמישהו ירים את הכפפה
דורון | 18.11.10
4.
שוב פעם כתבה לקידום אינטרסים של קבלנים
פינוי בינוי בלב ת"א, כמו הקמת עשרות מגדלים ללא התחשבות בעומסי תחבורה ותשתיות היא אסון. רוצים לשפר את חזות העיר והבתים? פתרונות כמו תמ"א 38, אולי אפילו עם תוספת של 2 קומות, היא הדרך. הכפלה, שילוש ואף יותר מזה של מספר הדיירים באזור מסויים היא אסון. במעל העוטף את ת"א יש עדיין מלאי שטחים גדול. הבעיה היא שגופים קבלניים גדולים השתלטו על קרקעות ובונים בקצב שלהם. בסין בנו גורד שחקים ב-6 ימים ופה זה לוקח במקרה הסופר אופטימי 3 שנים. למה? כי בניה איטית יוצרת היצע נמוך והיצע נמוך גורר מחירים גבוהים. אגב, ב-3 שנים האחרונות אוכלוסיית ישראל לא גדלה באופן דרמטית בטח שלא ההכנסה הממוצעת למשפחה. מה שכן כנראה גדל באופן דרמטי זה טימטום של ציבור אנשים שמוכן לשלם מחיר מופרך לדירה ובכך מזין את הבועה וטמטומם של קברניטי המדינה שיכולים לפתור את הבעיה במספר צעדים פשוטים ולא עושים את זה.
מישהו | 18.11.10
2.
אתם מתעלמים מהבעייה העיקרית של פינוי בינוי
תמיד ימצא יזם שירצה לקחת על עצמו את הפינוי בינוי כי טמון בזה כסף גדול. הבעייה העיקרית היא, שללא שיפור משמעותי בתשתיות באזור הפינוי בינוי, זה נדון לכישלון. את שיפור התשתיות, הייזם לא יכול לקחת על עצמו ועל הראשויות לדאוג לכך. הדבר כרוך בכסף רב, וגם לא תמיד כלכלי ואו מעשי.
המהנדס | 18.11.10
1.
הפיתרון הוא בפיזור האוכלוסיה לפריפריה, איך? היכנסו...
יצירת מקומות עבודה איכותיים ושיפור התעבורה בין פריפריה למרכז, איך? טוב, אז פיספסנו את נתב"ג 2000 שמשיקולים שאינני רוצה להיכנס לכאן נבנה דווקא במרכז דווקא על קרקעות יקרות ודווקא תוך פגיעה באיכות ובטיחות חיי תושבי המרכז ויצר פקקים במרום ועל הקרקע. לו נבנה בנבטים הההכול היה נפתר והיה לנו שדה חלופי שמספק עבודה איכותית רבה (תעשיות ומסחר צמוד נמלי תעופה בין לאומיים, שירותי הנ"ל - עו"ד, רואי חשבון, עמילי מכס ועוד ועוד) בנוסף היה מאפשר תיירות מקומית עם הלנה מקומית וכל היוצא מהנ"ל (בתי מלון, מסחר, בידור/בילוי וכו'). וכמובן בצידה שיפור התחבורה לאזור. רכבות וכבישים מהירים. ברוב העולם שדות התעופה הם כשעה מהעיר.... אבל זה עדיין לא בבחינת חלב שנשפך.עדיין ניתן לתקן ולו בלחץ הבין לאומי שנוצח על רמת השדה הנוכחי בשל אי כשירותו הבטיחותית.
נמרוד | 18.11.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת