אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דור מבוזבז: המעגל הראשון של החיסכון הפנסיוני - גילאי 40-20

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
מאחר והמדינה אינה מגנה בהצלחה על עמיתי הפנסיות - אנחנו שבויים בידי הקרן שששולטת בעתיד זקנתנו
חסכנו בפנסיית ה.ע.ל והפסדנו המון כסף בשלוש שנים האחרונות ולא ראינו כי המדינה הגנה עלינו מההפסדים. אם אין לנו פנסייה תקציבית אנחנו שבויים בחסדים של מנהלי קרנות הפנסיה ששולטים בזקנתנו והמדינה נראת כמאפשרת להם להתעשר על חשבוננו. אנחנו בפנסיית ה.ע.ל צריכם היום לפחד מהמתרחש בפסגות , אנחנו לא מבינים מדוע יעל אנדורן בחרה דווקא בורמוס לקנות אותנו - האם זה היה שיקול מקצועי או חובה על רקע קשרים אישיים. אנחנו יודעים שאיבדנו אלפי שקלים של תשלום פוטנציאלי בזקנתנו.
וכל זה לא יעזור בארץ הקודש | 24.11.10
33.
כתבה טובה (ללא קשר לכל ההערות האחרות שנרשמו כאן)
לדעתי, הכתבה טובה ומהווה "סיפתח" למי שבאמת מעוניין לדאוג לעתידו. אין זה הגיוני שיהיה ניתן ללמוד ולהעביר את מלוא הידע באמצעות כתבה של 2-3 עמודים, אבל כן לעורר עניין וזה בדיוק מה שהכתבה עושה באלגנטיות. קצת מיותר העניין של ציטוט גורמים לא אובייקטיביים, אבל סה"כ הכתבה אינפורמטיבית ומקצועית. כל הכבוד!
דוד | 22.11.10
32.
כל עוד מוכרים לנו פנסיה תמיד נפסיד..
ביום שהפנסיה של כל אזרח בישראל תעבור קודם דרך הידים של אנשי המקצוע המוגדרים בחוק כיועצים ולא המוכרים שנזכרים למעלה בכתבה , ביום שכולנו נשכיל להבין ששוה לשלם שכר מכובד לחברה מכובדת ליעוץ פנסיוני , במקום להפסיד מאות אלפי שח עד יצאתנו לפנסיה ( ע"פ הגיל שיהיה באותה עת) , נפסיד כולנו הרבה פחות ונצא לפנסיה בכבוד. ועד אז כל עם ישראל יבכה וימכור עצמו לסוכנים ולחברות הביטוח הרבה יותר ביוקר.
אהוד | 22.11.10
28.
איך בדיוק אפשר לחסוך מגיל 20???
שאתה משתחרר מהצבא ואתה עובד בעבודות מזדמנות בתור סטודנט כי אתה צריך לשרוד איכשהו. שסיימת את הלימודים מנצלים את זה שאתה בשר טרי בשוק והשכר ההתחלתי בכל תחום כמעט הוא זעום כך שההפרשות לפנסיה בהתאם, ואל לשכוח שאתה צריך לשלם שכר דירה מאיפשהו. שהסתדרת עם בת זוג ומתחתנים (עסק ממש לא זול) וצריך לחסוך את הטיפה כסף שמרוויחים לדירה (דבר שבלתי אפשרי לקנות) ושוב לא נשכח שכר דירה..... אז איך המדינה כל כך "מתוקנת" היועצים החכמים יכולים להמליץ לחסוך מגיל 20???????
זוג צעיר | 22.11.10
27.
הלך חצי מהכסף
יש לי שתי קופות גמל. בשתיהן נשאר חצי מהכסף שהיה שם לפני המשבר האחרון בבורסה. כואב הלב. ואף אחד לא אחראי להפסדים הללו. אף אחד לא יחזיר לי את הכסף שאבד. אף אחד לא מבטיח שתקבלו את כ-ל הכסף שצברתם, אם בכלל. תאמרו "לא" לקופות גמל ולפנסיה. לא כדאי. אם יש כסף מיותר - תחסכו. ואם אפשר - תקנו דירה ותשכירו אותה. ( ברור שזה משפט שעלול להכעיס ... אבל ... השקעה בדירה זה האפיק הכי בטוח. ומחיר הדירות לא יירד - מאקסימום יישמר ברמתו הנוכחית )
דפנה | 22.11.10
26.
בגלל תיקרת המיסוי הנמוכה - כלל לא בטוח שכדאי לחסוך מגיל צעיר
בשנים האחרונות הוגדרה תיקרת מיסוי מאוד נמוכה על הפנסייה. כלומר מי שהפנסיה שלו ממוצעת ומעלה משלם מס הכנסה עליה. נראה שעדיף לצעירים לשלם מס על הכנסתם הנוכחית (ואז להחליט אם לצרוך הכסף או לחסוך אותו) מאשר להפקיד אותו למשך עשרות שנים ואז לשלם את המס. החישובים המצורפים במאמר מגוכחים, כי הם חישובי ריבית-דריבית בלבד ומתעלמים מעמלות ומכך שפעם בכמה שנים משנים את מנגנון החישוב לרעת החוסך. בעוד 20 שנה יהיו הרבה חרדים בגיל הפנסיה, שלא חסכו דבר, ויהיה להם כוח פוליטי רב. לאן לדעתכם תלך הפנסיה של הצעירים? לדעתי הממשלה תשמח להיות נדיבה בכספים הפנסיונים עם אנשים שלא חסכו שקל.
דן | 21.11.10
22.
מה זה העידוד המטורף הזה לפנסיה?
מי אמר שזה האפיק המועדף? מה עם כל הכספים שהקרנות הפסידו בימי התפוצצות בועת הבורסה? למה שלא נחסוך בצד, בכל אפיק שהוא, מתחת לבלטה אם צריך - נחסוך סיכונים, עמלות מוגזמות וכו' עד שנגיע לפנסיה? כי אין ניהול מקצועי? שטויות..זה לא מקצועי גם ככה.
ענת | 21.11.10
15.
כן, בסדר .כל עוד הפנסיה שלי מופקדת על ידי מי שמשחק במניות וחברות ענק מתמוטטות
ולוקחות את הפנסיות של העובדים איתם כחובות אבודים (כמובן לאחר ניכוי דמי ניהול, הפסדים בבורסה ובהשקעות בכלל, והס מלהזכיר מעילות ענק כמו שכבר היו כאן) ולך תדע אם תהיה מדינה עוד 40 שנה או לא, ואיזו רפורמה יכולים לעשות אם יהיה "מצב חירום" במשק ויטילו 30% מס על הפנסיות. בקיצור- בלבולי מוח. הפנסיות האלו טובות רק לאיילי ההון שמנהלים את החברות האלו. אני חוסכת בחיסכון רגיל עם ריבית קבועה ומרכיב מנייתי לפי מצב הרוח שלי כל חודש כסף לפנסיה ומבטיחה לכם שיהיה לי יותר מלכל אותם חוסכי פנסיה תמימים שישלמו עשרות אלפי שקלים מס ויספגו הפסדים של החברות הגדולות בדרך.
 | 21.11.10
13.
הבלוף של החיסכון הפנסיוני
בתיאוריה כל המילים היפות של החסכון הפנסיוני טובות ויפות, אבל בממציאות הפוליטית והכלכלית של היום אין הרבה סיכוי לעובד שמרוויח אפילו משכורת ממוצעת לחיות בכבוד מהפנסיה שלו, גם בגלל הסיכונים הגלומים בשוק ההון בארץ, שאמנם יכול להביא לתשואה יפה אבל מאידך יכול לגרום הפסדים גדולים, וגם בגלל שמנהלי הקרנות לא דואגים לעמיתים שלהם אלא לבוסים שלהם וגורמים הפסדי עתק לעמיתים. אם תרצו לחיות טוב בזקנתכם , עדיף יהיה לצאת בגיל צעיר לארץ אחרת ולבנות את חייכם שם, ולא כאן כי זאת היא ארץ אוכלת יושביה.
עובד | 21.11.10
12.
שכחו לומר שזה כאב ראש לא קטן ולכן תלכו לייעוץ פנסיוני אובייקטיבי
אשתי ואני עשינו לפני כמה זמן. צריך להבין שכל מה שנאמר גם אם נכון איך בדיוק אנשים שלא מומחים יעשו לבד. בקיצור, אני עשיתי אצל יועצת בשם רויטל דור-וילק, יש כמובן עוד יועצים... חסכו ואימצו כמו שאמר הגשש
צביקה | 21.11.10
10.
לאריאל, ישראל - למה אתה חושב שאצל דוסים יותר טוב?
אתה חושב שעד גיל שלוש עולה יותר זול מאצלך? עד גיל שלוש משלמים בכל מקום הון תועפות. אחר כך - דוקא הדוסים (כהגדרתך) משלמים יותר, כי הם מבקשים גם רב גן והעשרה תורנית, מה שמייקר את הגן בעוד כמה מאות שקלים כל חודש (מעבר לתשלום של העיריה!). תוסיף לזה בית ספר שללא-דתיים לא עולה כסף (לא מדברת על ספרים ושאר ירקות שצריך ללימודים. נטו שכר לימוד) - ולדתיים עולה המון (אפילו לכיתות א'-ב'), וגם לדוסים יש חשמל, מים, טלפון, שכר דירה וכו'. אז לא, לדתיים אין פחות הוצאות שוטפות. יש להם סייעתא דשמיא להצליח לחיות. אחרת אין לי הסבר איך כל חודש אנחנו מצליחים להגיע לסוף החודש במצב סביר יחסית (גם אם בלי חסכון כלשהו).
שרית | 21.11.10
6.
זה בגלל חוסר האפשרות להתפרנס
במדינה הזאת. סבא שלי פרנס 4 נפשות מלעבוד כשכיר 8 שעות ביום (אפילו היו לו שעתיים הפסקה בצהריים לאכול ולנוח). ואני ואשתי מצליחים בקושי לפרנס 3 נפשות מעבודה של 12 שעות כ"א. וכשהגן עולה 2500 ש"ח (כי אנחנו לא דוסים לצערי) והשכ"ד עוד 4000 וחשמל ומים וטלפון וכו', למי יש כסף להוציא 350 ש"ח לחודש על חסכון פנסיוני לילד? איך אתם מצפים שאני אחסוך לעוד 60 שנה קדימה כשאין לי מושג איך אני יוצא מהמינוס?
אריאל | 21.11.10
4.
רק חבל שהכסף נעלם
נלקחים ממנו עמלות ודמי ניהול ערכו יורד כשהשוק יורד או מתמוטט. הוא עלול להצטמצם כשקיים גרעון אקטוארי חוקים שונים עלולים לפגוע ברוחים או בצורת התשלום (לדוגמא "רפורמת" בכר) או מיסוי. קיים הפרש רציני בין הדווח לעמית לבין מצב הכסף בפועל פשוט כי המדינה אישרה לא לדווח על הפסדים מסוימים כדי "לא לעורר בהלה" צר לי לומר אך חסכון פנסיוני הינו דרך קלה לחלוב את העמית על ידי כל מי שמסוגל לכך כולל הממשלה ומנהלי הקרנות.
אייל | 21.11.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת