אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ההייטק ישראלי, האיום סיני: החברות שצריכות לחשוש

49 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
האם בכלל המערב מבין את האסטרטגיה הסינית ומתכוננן למשמעויות?
כן, כול הכבוד למעצמה הסינית. הכתבה מספרת "בדף אחד" מתוך הספר הגדול מה קורה בסין. אין מדובר רק בחשיבה כלכלית אסטרטגית. מדובר בתופעה נעלה ממנה. מדובר באומה ענקית, שהנהלתה, ממשלה, אינה דמוקרטיה מערבית. כמו אחותה הסינית הקטנטנה, סנגפור. אך ממשל זה, כפי הנראה יעיל יותר משל המדינות הדמוקרטיות. הממשל הסיני, משקלל כמו במחשב על, את הפרמטרים, והתרומה או הפוך, את הנזק שבהתנהלות כול הגורמים בסין. רק חשיבה כוללת זו מביאה לקבלת החלטות כלכליות, מדעיות, חברתיות. לכן סין אינה סובלת מהתפוצצות אוכלוסין ומכינה עצמה למאה השנים הבאות. נראה לי שצורת חשיבה זו חייבת להילמד בכול העולם ובוודאי כאן אצלנו בארץ האנרכיות. לדוגמה: האם חופש מוחלט לאזרח עדיף על חיי אדם, על יעילות, על קביעת מסלולי רכישת השכלה לאזרח? האם חברות רשאיות למכור תמורת כסף רב לבעלי המניות ידע לחברות בחו"ל ולא ליצר תעסוקה בישראל.
נועם בלום | 09.12.10
38.
שכחתם את העם הסיני, הוא מתחיל להתעורר, ולא ישאר שבוי עוד הרבה
פעם סין היתה מחולקת ל1% שנהנים מהקירבה לשילטון ועושר אינסופי ו99% שלא ידעו כלום. היום נוצר מעמד ביניים שהולך וגדל, יש להם גישה מוגבלת למידע, והם מחפשים לעקוף אותה. ככל שסין תתפתח יותר כך קרוב יותר היום שהממשל יפול, ומהיכרותי הדלה עם הסינים-זאת לא תהיה מהפכה שקטה.
אפריים | 08.12.10
37.
מלבים את הפוביה ומפספסים את העיקר...
מי שרוצה לדעת למה סין מצליחה כל כך מספיק שיסתכל על תוצאות מבחני פיזה שהתפרסמו היום. הסינים טיפסו בהתמדה שנה אחרי שנה עד המקום הראשון ובינתיים אנחנו ירדנו מטה מטה. דיבורים של בעלי חברות נגועות באינטרסים אישיים, הם רוצים לשמר רמת ריווחיות גבוהה שתאפשר גיוסים בשוק ההון לפי שווי שוק גבוה, דיוודינדים שמנים, משכורות עתק ועוד. מנכ"לים שכירים, סטארטפיסיטים וכדומה מנסים להסביר שלא הם בזבזו את כספי המשקיעים, זה לא הניהול הגרוע והפזרני - זה הנמר הסיני שטרף להם את החלומות. ויועצים, הם הרי מתפרנסים מזריעת פחדים וטובים לכסת"ח של בכירים מבוהלים. ובכלל הכתבה הזו מסכירה את הבדיחה החבוטה על הפיל והנמלה שהלכו זה לצד זה במדבר והנמלה אמרה לפיל: תראה איזה אבק אנחנו עושים. אהה, הכי חשוב, העיתונאים, הם הרי יכתבו כל שטות שיספרו להם כל עוד משלמים להם לפי מילה....
חכם ציון | 08.12.10
34.
עגל הזהב האמרקאי הורג את כולם - כסף קל , אין מו"פ , מעבירים הכל לסין כי המנייה עולה
חברה , כל העולם זה שיטת הפרמידה למי שעוד לא הבין , הסוחרים האמרקאים ידעו טוב מאוד שהם מנסרים לא את הענף אלא את הגזע מהשורש אבל , מה איכפת להם , הכסף נכנס לכיס שלהם . וכך , אלו שנכנסים תומכים בסוחרים , אבל זו אשליה עד שבסוף - שהאחרון יכבה את האור.
ישי | 08.12.10
31.
איך לעמוד בסינים
בקיצור לסינים יש בעיה עם אמון וזאת תהיה בעיה לכל מי שאכפת לו מאבטחת מידע וזה הרבה מדינות ואירגונים. דוקא ישראל תצליח בתחום הזה ... כל ההי טק שלנו התחיל על ידי ספין-אופים של טכנולוגיות צבאיות. MADE IN ISRAEL על הקופסא רק יעזור למכירות כי יש לנו תדמית מאד חזקה בנושא. גם יעזור אם חברות ההיי טק ישכילו לבחור מנכלי"ם בחוכמה, ערן זיו (מנסיון אישי) זה לא בדיוק התשובה הנכונה לאיום הסיני או בכלל לכל איום כל שהוא. אבל הדרווניסטיות הדרקונית של עולמינו הקפיטליסטי תעלים את המנכלי"ם הלא נכונים (והחברות שהם מנהלים) מהתמונה... רק הטובים ישרדו.
 | 08.12.10
30.
ככה בדיוק עלו היפנים: מעתיקים, מייצרים בזול מעדיפים נתח שוק על ריווחיות עד שגדלים מספיק
אבל בסיו יש בעייה אחת והיא: QC האיכות שיוצאת משם אינה אחידה אפילו לא מאותו יצרן. אין הקפדה עלה איכות בכל שרשרת הייצור והיצרנים המקומיים מחפפים היכן שרק אפשר. יעברו עוד שנים עד שלקוחות שפויים יסכימו להפקיד את ליבת הרשת שלהם בידי ציוד סיני.
michael | 08.12.10
26.
כתבה טובה אך לא מעודכנת מספיק
הכתבה מכסה רק חברות חומרה וציוד בשעה שהסינים עברו מזמן את השלב הזה. גם HUAWEI וגם ZTE משקיעות מאמצים וכספים רבים בכניסה לתחום השירותים. למעשה, תת החברות שלהן שמספקות שרותי פיתוח ותוכנה הן החטיבות הצומחות ביותר ועם הרווחיות הגבוהה ביותר. מחיר חודש עבודה של תכנת בסין (וכל שנה מסיימים עם מספר מאות אלפים באוניברסיטאות בסין) הוא כשליש מהמחיר בארץ וכרבע מארה"ב. אז גם אם הם מספקים פר תכנת חצי מהתפוקה זה עדיין משתלם ללקוחות. על כל זה נוסף המימון בריבית אפס שהחברות הסיניות מקבלות מהבנקים בסין (שגם שייכים לממשלה) והסכמים שהממשלה הסינית חותמת שדומים במהותם למימון הבטחוני שלנו עם האמריקאים (כספים שאנו מקבלים כדי שנקנה תוצרת ביטחונית אמריקאית). נכון ציינו הכותבים כי הכל מאורגן מלמעלה תחת תוכנית חומש של ממשלת סין שמכסה תקציבים, פטנטים, מימון, והטבות רבות אחרות לחברות שמקדמות את האגנדה הגלובלית הסינית. מה שזה אומר זה שגם חברות כמו אמדוקס, קומברס (ז"ל), IBM, NICE ואחרות נמצאות על הכוונת וסופגות הפסד במכרזים וירידה בשולי הרווח.
יריב | 08.12.10
22.
שאלת תם
מה עלויות הייצור ברוסיה? אם אפשר להעביר השקעות לרוסיה או להודו הנייטרלית, הסינים ייחלשו והמערב ירוויח. אל תשכחו שאנחנו מדברים על אותם הסינים שמחזיקים את הכלכלה האיראנית היום, מאיימים על עליונות הצבא האמריקאי דרך הגרעין הצפון קוריאני ושהשתתפו בתרגיל השנתי בטורקיה. הסינים הם כן איום, מדינה שלא שמה על זכויות אדם, לא מרבה להופיע בכותרות משום מה (כמה לעומק אנחנו מכירים אותם בכלל?) - כך שהבעיה הרבה יותר רחבה מאשר תחרות שוק לגיטימית.
חיים | 08.12.10
21.
המערב יהיה מוכן למכור את החבל שבו יתלו אותו
סין לא הייתה הופכת למקור סכנה אם היא לא הייתה מדינה דיקטטורית בעלת ערכים כה נוגדים למערב הדמוקרטי-ליברלי. המערב יכול להתגונן מולה אם יעדיף להשאיר את אמצעי הייצור בשטחו או לכל הפחות להעביר יצור למדינות דמוקרטיות כמו ברזיל, מקסיקו והודו.
מאו | 08.12.10
19.
כתבה סופר מעניינת. הציטוט של זיסאפל מצמרר
תקשיבו ליהודה זיסאפל, איש חכם: "בסופו של דבר, קל למדינות המערב ולישראל לרכוש תוצרת סין, כיוון שהמחירים נמוכים ומסייעים להורדת האינפלציה, אבל בטווח הארוך היבוא הסיני פוגע בתעשיות הישראליות, כפי שקרה עם תוצרת טקסטיל." הוא אומר כי מהנדסי תוכנה ישראלים צריכים לחשוב טוב איך לא יגמרו כמו עובדי מתפרה בירוחם.
ערן | 08.12.10
12.
בואו תשמעו את האמת גוגל תוך שנה-שנתיים לא מונע עם החשיפה הגדולה ביותר בעולם
בקצרה אחוז הגולשים באירופה וארה"ב הוא 85% ממוצע וסה"כ 450 מיליון גולשים שמהם 70% גולשים בגוגל . יש מנוע חיפוש של חברה סינית http://www.baidu.com שהוא הפופולרי כ- 70% בסין רק 29% מהתושבים חשופים לאינטרנט כ 330 מיליון איש ,בקצב ההתחברות של סין לאינטרנט ,תוך שנה החשיפה של http://www.baidu.com תהיה גדולה יותר מגוגל ,מה גם שהחברה תרחיב את פעילותה לכל המזרח הרוק . אגב ביפן מנוע החיפוש הפופלרי 65% הוא YHAOO וגם בקוריאה .
ארז | 08.12.10
9.
סין, עגל הזהב החדש, שואפת לגבהים.
על המערב לעמול קשה לבלום את סין, בדהירתה קדימה. סין, צעד אחר צעד, מדביקה את הפער הטכנולוגי, בינה לבין המערב. עם קופת מזומנים בלתי נדלת, הסינים יכולים להרשות לעצמם כל טכמולוגיה קיימת, אם בדלת הקדמית או בדלת האחורית. שאלה של זמן ונראה מוצרים ברמה מערבית בחצי המחיר.
 | 08.12.10
8.
המערב אשם בכל ובינינו על מה ולמי באים בתלונה בדיוק?
כאשר הסינים החלו לייצר בזול המערב נהנה מסחורה זולה. מפעלים החלו לקרוס זה אחר זה והמערב שתק. כל תעשיין שני במערב הפך ליבואן והממשלות שתקו. לא רצו אינפלציה. רצו לייעל... האנשים יחפשו מקורות פרנסה חלופיים, כך היה במהפכה התעשייתית, ככה היה במהפכה הטכונלוגית... אמרו... כאשר הסינים החלו לקנות את חברות המערביות שכמעט קרסו, כולם צחקו: הם משלמים יותר מדי עבור סחורה שלא שווה את זה. אף אחד לא שם לב שהם קנו ידע, ניסיון ושווקים לא ביצועים בפועל. עתה, לאחר שהשטלתו על רוב החברות הם העתיקו את הידע אליהם והם משטלתים על הפרויקטים הגדולים בעולם אפילו במחיר הפסד. העיקר למוטט את היריבים בלי לשפוך טיפת דם אחת. רצינו צעצעוים בזול ובגדים בזול ואלקטרוניקה בזול? קיבלנו את האימפריה הסינית הגדולה והלא דמוקרטית. וואללה, יופי. ********** אגב, כאשר האימפריה התורכית הלכה, הגיעה האימפריה הבריטית ואחריה האמריקאית. עכשיו באים הסינים. כולם שלטו כלכלית. מה האמריקאים לא החליפו את האנגלים שהחליפו את התורכים? מה נשתנה בדיוק? הכל אותו הדבר. צבע העור וצורת העיניים מפחידה? למה? כי אצלם אין בכירות כל 4 שנים? כאילו הדמקורטיה היא ממש דמוקרטית. הרי כולנו יודעים שהקונצרנים מנהלים את הפוליטיקאים. הכל אותו דבר זה רק עניין של סדר עולם חדש ואגו. המון אגו.
ONE | 08.12.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת