אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ישראמקו ואיגוד חברות הגז יוצאים בביקורת נוקבת על דברי ששינסקי

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
לישראל אין אלטרנטיבות? מלכיאור מציג את הדברים כאילו הכל נמצא לחופי המדינה
ואין כלום בלבנון, קפריסין ומצרים. אבל המיסים שם יותר גבוהים, תגידו. לא! מצרים מעניקה הטבות רבות לקודחים שחורגות מהנתונים ששישנסקי מציג אבל את זה אף אחד לא יספר לכם פשוט כי בזמן כ"כ קצר אי אפשר באמת לבדוק דברים לעומק - כרגיל במחוזותינו. ממשלת מצרים שינתה את מדיניותה ביולי 2010 וכדי לתמרץ את חברת BP הבריטית ואת החברה הגרמנית RWE לקדוח במים עמוקים חתמה על הסכם שלפיו תוותר על זכותה לתמלוגים והתחייבה לרכוש את כל הגז שיופק משני הזיכיונות - בתמורה להתחייבות להשקיע 9 מיליארד דולר. אז המיסים שישראל תטיל ישתוו למיסים שמדינות מבוססות שמפיקות כבר שנים מטילות על גילויי נפט ביבשה. אטרקטיבי אין ספק...
גג | 14.12.10
17.
בכיינות שווא
"מדובר בפונזי של ממש" נגד איזה אדם אמר מה שאמר? הוא לא פגע באישי באופן אישי אלא דיבר על חברות. חברה לא יכולה לדבר ולומר שנפגעה רגשית מהודעה כזו. לעומתן הוא חטף מהם האשמות והעלבות אישיות. בטוחני שהוא יודע מה שאמר. יש בידיו את כל המסמכים המוכיחיםשהם אכן פעלו בשיטת "פונזי"
יצחק קצין - מתווך | 14.12.10
15.
ומה עם המשקיעים הפרטים שהשקיעו? במה הם אשמים?
כשאדם רואה את שר האוצר מתחייב בפומבי שהמסקנות לא יחולו על תגליות הוא מאמין לו! אף אחד לא העלה בדעתו שהוא יקום יום אחד בבוקר כדי לגלות שהממשלה מלאימה לו 60% מההשקעה! זה דבר חמור ביותר. הרבה יותר חמור ממה שאתם חושבים. יש כאן הפרה של אמון והגינות בסיסית בין הפרט למדינה. גם בית המשפט מכיר בכך. בדמוקרטיה המדינה לא יכולה לפעול כרצונה. יש עקרונות שמגבילים את כח השילטון מול הפרט במטרה למנוע עריצות שילטונית כמו זו שאנו עדים לה. עקרון חובת ההגינות, מבחן הסבירות ועקרון המידתיות. במידה ולא נשמור על עקרונות אלה נחדל להיות מדינה דמוקרטית. הנזק יהיה גדול עשרות מונים מהרווח שיתקבל בראיה קצרת הטווח.
גג | 14.12.10
14.
תגובה לאנשי הקרן החדשה חלק 2
המינוח המיקצועי הנכון הוא לא קידוחי ים עמוק אלא אולטרה עמוק. במפרץ מקסיקו רוב הקידוחים הם קידוחי ים עמוק בלבד. שישנסקי לא מכיר בהבדל. הוא לא מכיר בהבדל בין שינוע גז על עלויותיו המטורפות לבין שינוע נפט. הוא לא מבדיל בין מציאת נפט וגז ביבשה לבין מציאת נפט בים ולבין מציאת נפט בים עמוק מאוד. מדינות אחרות כן! והן נותנות הטבות משמעותיות. כך שכל הנתונים שהוא מציג מעוותים. בחישוב של כדאיות כלכלית להשקעה ישראל ממוקמת במקום ה 113 מתוך 119. אחד המרכיבים הוא הדיונים על העלאת התמלוגים ב 2002. כלומר, עצם הדיון בדבר מהווה פגיעה מכיוון שהיציבות הפיסקלית חשובה להם ביותר - גם יותר מכמה מיליארדים כי הם יכולים להפסיד הרבה יותר. BP הפסידה מיליארדים רבים במפרץ מקסיקו. כדי להתגבר על הסיכון יש צורך בחוסן פיננסי רב.
גג | 14.12.10
12.
תגובה לאנשי הקרן החדשה חלק 1
המשקיעים והיזמים פעלו לפי חוקי המדינה קיבלו בדין וברשות זכות לחפש גז ונפט בשטח מרוחק בים ובעומקים אדירים. אף אחד לא האמין שימצאו שם משהו. בידיי חברת BG שעזבה את הארץ היו כל הנתונים כולל ההטבות שיש היום ובכל זאת הם בחרו שלא לקדוח. נובל כן. באמצע המשבר הם בחרו לסכן סכומים אדירים כי הם האמינו! והבטיחו להם שמיים וארץ. בוודאי ובוודאי לא העלאת מיסים! בישראל אין תשתיות כמו בארה"ב ושאר מדינות ה OECD. בהקמת תשתיות אלה יש סיכון לא מבוטל - ראו מפרץ מקסיקו. ישראל היא המדינה המאויימת ביותר בעולם ואצלינו כבר מדברים על היטל ביטחון שיוטל על המפיקים. אז אנחנו כמו הOECD? אתם חושבים שאין לזה שיקול בחישוב?
גג | 14.12.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת