אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרופ' מרים ארז: "לא צומחת פה עוד צ'ק פוינט"

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
תגידו מה שתגידו ב 3 שורות הנה הסיבות האישיות שלי למה לרדת מהארץ
1) אין פה לגליזציה של גראס וחשיש ולא מתאים לי שתעשיה של 2 מילארד ש"ח תשלם מיסים 2) אין פה מדיניות הגירה ,לא מתאים לי לממן חצי אפריקה (כל תושב עשירי בת"א זר) ואני לא מדבר על החוקיים ,אני מדבר על אלו שפשוט "הלכו" לפה וחצו את הגבול בצורה לא חוקית 3)הזנות פה לא ממוסדת ,תעשיה של 1.5 מיליארד ש"ח בשנה לא משלמת מיסים ,למה שאני אהיה הפרייאר היחידי ? בזמן שאתם חושבים שגראס זה שטיות של האוכלוסיה הנחשלת מבצעים חיפושים בבתים של אזרחי שומרי חוק ומשלמי מיסים ,הכל בגלל עציץ,למה לי לממן את חוסר הצדק הזה ?
רוני | 30.12.10
39.
אכן, רואים באנשי ההייטק פרה חולבת של מיסים כי הם נחשבים יותר 'מבוססים'
העניים מאוד - אינם עובדים (לדוגמא חרדים) ולכן אינם מכניסים מיסים - להיפך. העשירים מאוד - מעסיקים רואי חשבון ויועצי מס, מבצעים תיכנון מס חוקי, פותחים חברות במקלטי מס, ובסה"כ משלמים מעט מיסים, ולעיתים אף מצליחים לקבלי מענקים מהמדינה כי הם מעסיקים עובדים בארץ ומצמצמים בכך אבטלה. מי נשאר? השכירים העשירים - אלה שעובדים בהיי-טק לדוגמא. הם לא חברות, הם אכן משתכרים הרבה (יחסית) אבל לא מספיק כדי להעסיק מתכנני מס ויועצים. הם (או המעביד שלהם) נאלצים לשלם 7 ש"ח לליטר דלק, 100% מס על רכב, וקרוב ל60% מס על שכר (והיד נטוייה - עכשיו גם עוד 0.5% מס סיעוד של ליצמן - הרי לכל אנשי ההי-טק כבר יש ביטוח סיעודי כיום, כעת רק יסבסדו את העניים/חרדים). מה קורה? עבודתם של אנשי ההי-טק יקרה למעסיק, והוא בעיקר מנסה לשרוד. בלי מחקר ופיתוח, ועם הרבה שיווק. זה טוב לטווח המיידי, זה רע לטווח הרחוק, אבל אז כבר יהיה "אקזיט". ולעובד? גם לעובד ההייטק התנאים לא אטרקטיביים, והוא מעדיף להגר לחו"ל, שם עלותו למעסיק תהיה נמוכה יותר, אבל הכנסת הנטו שלו תהיה גבוהה בהרבה. לא מאוד מסובך, לצערנו.
העניים מאוד והעשירים מאוד | 26.12.10
38.
הבעייה העיקרית שמצביעים עליה המטקבקים
הבעייה העיקרית שהמטקבקים כאן ובכלל מצביעים עליה היא... ...שכולם חושבים רק על הזווית האגוצנטרית שלהם. - בוגר המכללה בטוח שלימודים באוניברסיטה צריכים להיות פתוחים לכל - למרות שיש מספר מוגבל של מקומות וביקוש רב [מה שגורר את הצורך בסינון]. - הצעיר יימצא פגם בעובדים המבוגרים ובעלי הניסיון, והמבוגר יימצא פגם בצעירים זבי-חוטם שלוקחים לו את העבודה. - עובד ההיטק יהיה בטוח שמגיע לו שכר גבוה יותר, והעובדים ביתר המגזרים יקנאו בהם ויגידו שהם מרוויחים יותר מדי. - העובדים יתלוננו שההנהלה מקבלת יותר מדי, אבל אם הם עובדי היי-טק לא ידברו על ההבדלים בין התעשיות. הם גם לא יסכימו להשתתף בסיכון של בעל המיזם / ההנהלה. - כל החילונים יאשימו את החרדים שהם מקור הבזבוז והבעייה [ומיום ליום ההאשמות מזכירות תקופות אפלות], כל זאת בלי לבדוק בכמה כסף מדובר. גרוע מכך, בלי לשאול את עצמם מה הם עשו כדי לשנות זאת! החרדים בוחרים במפלגות שיידאגו להם. ואתם? ארגנתם/יצאתם להפגנות? - יהיו שיגידו שבחו"ל השמש זורחת כל היום, אבל איכשהו הם כאן. כשיגיעו לשם יגלו שהם בעצם חלק מעדר אחר ולא מעניין אותם ההשוואה לארץ ומנגד יש לא מעט חסרונות בלגור בניכר.
פיני | 26.12.10
37.
ככה וככה
עירוב של דברים, חלקם נכונים וחלקם עתירי סתירות פנימיות. טכנולוגיה בלבד זה לא עסק. זה אולי טוב לעשות מכה דרך אקזיט אבל גם הזמנים האלה חולפים מהעולם, אף אחד לא פותח את הארנק כ"כ מהר. צריך לשנות בעיקר את התרבות הניהול הישראלית היהירה והכוחנית, את הריצה לכסף מהיר, את החלטוה והחפיף. אולי אז יהיו כאן גם כאלה שידעו להפוך טכנולוגיה לעסק מרוויח.
חכם בלילה | 26.12.10
36.
עיצוב אתרים הוא אכן לא תכנות, ובטח שלא פיתוח
היום כל ילד בן 6 יכול לעצב אתרים מדהימים, ללא שורת קוד אחת (למשל באמצעות WIZ, שפותחה ע"י חברה ישראלית). פיתוח UI זה לא עיצוב אתרים, כמו שפיתוח משחקים זה לא לשחק. אגב, צודקים הכותבים שבשביל לתכנת לא חייבים השכלה אקדמית. בשביל זה יש מכללות ובתי ספר (שכל "גאוני הודו" יכולים ללכת אליהם). אבל בסוף בשביל חדשנות לא מספיק מתכנתים, אלא צריך אנשים עם השכלה ונסיון רחבים (לאו דווקא פרופסורים, אבל כמה שנים באוניברסיטה בטח לא מזיקות).
סטודנט | 26.12.10
34.
מקום במקלט
שלום רב שמעתי שלאחרונה בנו מקלט לשלטון ומקורביו, לאלפיון העליון ולכל הטיקונים ומשפחתם ולמצליחני ההיי טק. שאלתי האם יש גם מקום למעמד הביניים ולמעמד התחתון, ואם לא אז אולי על יד הכניסה? בנוסף האם האוכל והשתייה יספיקו לפחות לשנה והאם מעמד הביניים והתחתון יהיו זכאים לשאריות האוכל שיאכלו אנשי השלטון והטיקונים.
ישראל ארצי | 26.12.10
33.
לאדון 21
"עיצוב אתרים" זה כביכול מונח שאמור להוריד מרמתו של המתכנת? אני מציע לך לנסות לעבוד קצת בפיתוח UI מודרני לאתרים. רמת הקושי של פיתוח UI ברמה גבוהה דוגמת שירותי גוגל כמו docs ו-gmail לא יורדת מאפליקציות "מסורתיות". וזה כמובן בלי לדבר על הקוד שאמור לעשות את העבודה "האמיתית" בשרת. תיכנות ווב זה ממש לא הכנסת קלט לתוך בסיס נתונים, ומי שחושב כך כנראה מעולם לא יישם אפליקציה מורכבת בסביבת HTTP.
מתכנת django | 26.12.10
30.
מגיב 13: כן, כן, שמענו על כל הגאונים מטעם עצמם...
טוב שאתה מערבב את אפל ומיקרוסופט בהייטק הישראלי. לא פחות יפה שהחלטת שהן הוקמו ע"י אנשים שלא הלכו ללמוד באוניברסיטה. כמה חבל שמחשב האפל פותח ע"י סטיב ווזניאק במקביל ללימודיו בברקלי (סטיב ג'ובס לא פיתח כמעט כלום בחייו אלא רק ידע לעשות רעש). ווזניאק גם פיתח גאדג'טים נוספים פרט למחשב ובכלל נחשב בזמנו לאליל של ההאקרים. גם ביל גייטס, אוי לבושה, למד באוניברסיטה יוקרתית למדי (ממנה פרש לפני שהשלים את התואר). הוא, אגב מהווה דוגמה די רעה למישהו שפיתח משהו, היות והוא התמחה בקניית מוצרים שכבר פותחו וארז אותם יפה (קרא קצת על תולדותיו ואיך נכנס לשותפות עסקית עם IBM).כנראה שאפשר להמציא דברים די משפיעים וחדשניים גם עם השכלה ראויה... ועדיין לא דיברנו על ארץ הקודש. צ'ק פוינט דוגמה טובה? גיל שוויד למד באוניברסיטה העברית. חברת רד מהווה אושיית הייטק מספיק טובה? הזיסאפלים בוגרי טכניון. אלרון (ממנה צמחה אלביט ותחתיה היתה גם אלסינט)? בדוק את השכלתו של עוזיה גליל (רמז - טכניון, אוניברסיטת פרדו) ואם אתה כבר שם, ברר מדוע יש קידומת ד"ר לאברהם סוחמי שהקים את אלסינט. זוכר את כרומטיס ששברה בזמנו שיא במכירתה? אני חושב שאורני פטרושקה יעלב אם תשלול ממנו את תאריו האקדמיים. יש עוד ועוד דוגמאות שמראות בדיוק מי הרים את התעשייה המפוארת הזו. האמת הפשוטה היא שיש מיעוט רועש של חסרי השכלה אקדמית שמספקים "הצדקה" לאי רכישת השכלה למי שחסר יכולת. רוב ההייטק נבנה ע"י אנשים עם השכלה אקדמית וזו האמת. תתמודד. כותבת המאמר צודקת בקישור שהיא עושה בין השכלה להצלחה. שניים ורבע דוגמאות הפוכות לא ישנו את האמת הזו. בטראק בהודו תמצא מומחים לסמים, לא גאוני הייטק. בתיכון תמצא ילדים שיודעים ללטף מסך של סלולרי, לא לבנות אחד.
 | 26.12.10
28.
מדוע בחשכת הליל יוצאים הנביאים ולפתע הכל שחור בבוקרו של יום חדש??
אני עוקב בעניין אחר הנעשה בתחום,המאמר שלך מטיל לכן ספק בתפקידך את ובתפקידי האקדמיה. הרי גם את ועמיתיך משמשים כיועצים ומפתיע כי לא שומעים לכם--הרי הבעייה קיימת מזה זמן-אז היכן הייתם ? צעקתם ולא שמעו לכם ?? ייסדתם מיזם עצמאי או שרק ייעצתם וזהו ?? כמה מתלמידיך אכן מממשים את הנדרש?? האם בכנסים אחרים הנושא לא עולה ונדון ?? איפה אתם ווהשר לעניני מדע וטכנו??? אל מי את באה בטענות על היעדר חדשנות ?? תגובה 16 מודיעה בפירוש מי הוא הקובע ולכן גם אתם ואת שבויים בידם-מה עשיתם מול המשקיע ??
יצחק | 26.12.10
27.
חבל שרק את מתיחסת לנושא
אני בעל מפעל מתכת שקיים מעל ל30 שנה מייצר מערכות מכניות לארץ ולחול. המדינה עושה את כל האפשרי במגמה לחסל אותנו: אין בתי ספר מקצועיים כך שאין להשיג עובדים בתחום הCNC כירסום חריטה כיפוף המדינה לא דואגת שחברות בחוזים מול המדינה יחוייבו לרכש מהתעשייה המקומית לפחות אחוז מסויים. משרד הביטחון מתעלל בייצרנים ברמת המחירים וגורם לרכש בחול. לקבל מענק מהמדען הראשי משימה בלתי אפשרית אלה אם כן אתה מעסיק סוללה של רואה חשבון סוללת עורכי דין ומאכער........ העיריות מתעללותבנו בכל צורה אפשרית. השקל החזק פוגע בנו פעמיים , פעם ביבוא הזול ופעם בייצוא . מכון התקנים הוא תופעה נוראית בכל קנה מידה , המדינה מחייבת אותך לISO אבל רוכשת במזרח אירופה ובסין מכל הבא ליד , התאחדות התעשיינים עסק מכור מראש היא טובה לחברות הענקיות ששואבות את מירב המשאבים מהמדען הראשי , ומקבלות הטבות שאנחנו יכולים רק לחלום עליהם . הוצאות הרכב הפכו לסיוט אחד גדול ההכרה בהוצאות אלו הם בערבון מוגבל . יושבים חבורה של פקידים שנראה שכל מה שמעניין אותם זה להשיג משאבים לטובתם האישית אחרת אי אפשר להבין כיצד בצורה די סיסטמטית מחסלים את התעשייה שלנו צריך להיות חולה נפש בכדי לנהל תעשייה בארץ , הפקידות בונה על כך שמשום שאתה בפנים קשה לך לצאת שעת עבודה בענף שלנו אל מול מזרח אירופה סין וכו...... פשוט לא הגיונית , הדרך היא אחת ח י ס ו ל התעשייה המסורתית הקטה והבינונית
דוד | 26.12.10
25.
זה בגלל שקיצצו בלימוד מדעי הרוח
אין מה לעשות, מדעי הרוח הם הרוח היוצרת והביקורתית במדינה. המדינה שלנו נוסדה וקמה על בסיס בוגרי מדעי הרוח. 22% מזוכי פרס נובל בעולם הם יהודים וזה בגלל שהיהודים התעסקו ברוח לפני 100 שנה וזה הביא אותנו להישגים במדע היום. כשבחברת היי טק יש רק מהנדסי תוכנה ומתכנתים, פיסיקאים ובוגרי כלכלה לבקרת תקציב ושיווק, מה שיקרה הוא שכולם חושבים בראש אחד והרוח הביקורתית של מדעי הרוח והיצירתיות שמלמדים בחוג לספרות, אומנות, מוזיקולוגיה, היסטוריה וכו... הוא זה שגורם למבט אחר על מה שקורה כרגע בחברה שלי, בוגרי מדעי הרוח הם הביקורתיים ביותר לגבי כל מוצר ולגבי כל תהליך הבנייה והם מוסיפים המון לגבי הפיתוח. כמנכ"ל חברה, אני מעתיק את גוגל ופייסבוק שבצוותי המפתחים שלהם יש גם בוגרי מדעי החברה, הרוח וסתם אנשים יצירתיים אחרים בנוסף לבוגרי מדעי המחשב. נכון שצריך ללמד אותם תכנות, אבל גם בוגר מדעי המחשב והנדסת מחשבים שמגיע לחברה שלי לא מכיר C# או PHP וצריך ללמד גם אותו. אני ממליץ בחום להשתמש במגוון רחב של אנשים בעלי צורות חשיבה שונות, בין אם זו חברת הייטק ובין אם זה בית השקעות, בנק או מפעל. בהתחלה אולי תחשבו שזה לא תורם, אך לטווח הארוך של לפחות שנה תראו שזה תורם ובגדול כמו שזה תרם ליצרתיות של גוגל ופייסבוק. העם היהודי מצליח היום בחו"ל בזכות זה שהם לא נטשו את החשיבה והרוח. פה בישראל המדיניות של האוצר וגם של החברה היא קצרת טווח, מה שלא עושה כסף היום צריך לקצץ מבלי לחשוב על התרומה והקשר ההדוק בין מדעי החברה, הטבע, הרוח והחיים.
גיל | 26.12.10
23.
מגיב 2: דעותינו חלוקות והעובדות עומדות לצידי...
1. אנשי הייטק יורדים או רוצים לרדת מהארץ. זה נכון. מה שתמוה בעיני זה שאתה משייך את התופעה למחירי הדיור - סקטור ההייטק הוא האחרון שמחירי הדיור מזיזים לו. 2. עם כל הכבוד ל"תותחי העל" שבחברה שלך, אני מכיר הרבה יותר "תותחי על" בעלי קליבר רציני יותר שהם בעלי השכלה פורמלית. אם הם כאלה תותחים, הם יכלו להשיג תעודה ממוסד רציני (לא מכללת שקר כלשהו). תותחי על גם לא אמורים להתרגש מדי מבחינה בלשון או בחינה פסיכומטרית. אני לא הייתי רוצה יותר מדי טיפוסים חד-מימדיים בסביבה שלי. הדור של היום מלא בגאונים מטעם עצמם שיודעים עוד מהרחם איך צריך לעשות דברים "נכון". טיפוס שאינו בעל השכלה רחבה במיוחד, בעל קשיים לעבוד במסגרת מסודרת, שלא מגיב טוב לסמכות ועושה מה שבראש שלו זה הדבר האחרון שירים מוצר מוצלח, ידע להסביר אותו ללקוח פוטנציאלי, למכור אותו ולנהל את הכסף כראוי. יש יוצאי דופן שמצליחים, אבל זה כל מה שהם - יוצאי מהכלל המעידים על הכלל. אין כל סיבה לפתוח את האוניברסיטאות לכל דכפין (וגם אין אפשרות פיזית לעשות כן). מי שרוצה, יכול ללכת למכללה. לאוניברסיטה יש מספר מוגבל של מקומות ורצוי שישבו שם אנשים רציניים עם יכולות ולא אנרכיסטים עם אגו גדול במספר מידות מיכולותיהם האמיתיות. אנשים צריכים להתאים למקצוע ולא להגיע אליו רק כי הם אוהבים אותו. אני, למשל, אוהב כדורסל אבל אני לא חושב שזו סיבה מספיק טובה להעניק לי חוזה ב-NBA. בישראל גדל דור של גאונים שמשום מה לא מצליחים להוכיח את גאוניותם. בכל מבחן השוואה בינלאומי רואים את היקף הקריסה ביכולות הדור הבא שלנו. אולי כדאי בכל זאת להחזיק כמה זקנים בסביבה שיתחזקו את מה שקיים כי הרבה עתיד אין.
 | 26.12.10
20.
ישראל כנראה מעוניינת בתחום אחר של חדשנות ..
חדשנות של עובדי ייצור שיעבדו בשכר חודשי של מאה דולר לחודש מצד אחד - ושל התעשרות נוספת של אילי ההון מצד שני. כנראה שמדובר במדיניות לא מוצהרת של "ממשלת" ישראל, שכל התנהלותה מכוונת לכך. קשה להאמין שבמשרדי הממשלה יושבים אידיוטים שאינם יודעים לאיזה עברי פי פחת הם מביאים את אזרחי המדינה, כך שלא נותר לי אלא להסיק שמדובר במדיניות מכוונת. חדשנות מסוג אחר, שתיקח אותנה חזרה לימי הביניים. כבר עכשיו יש ילדים שעוזרים בפרנסת המשפחה.
חדשנות?? | 26.12.10
17.
המדינה מבצעת סיכול ממוקד בהייטק
ושלא יספרו לכם סיפורים על "עידוד ההייטק". והסיבה לכך מאוד פשוטה - עלויות עבודה של מהנדס בארץ, גבוהות משמעותית (10-20%) יותר מעובד אמריקאי ולכן להייטק אין עתיד. ושלא לדבר על עובד סיני, הודי, או מזרי אירופאי. והסיבה פשוטה - מיסים. כאשר המיסים בארץ על שכבות הביניים הגבוהות הינם הגבוהים בעולם, אז גם המהנדסים בורחים, ובעקבותיהם גם החברות בורחות לחו"ל. כאשר מהנדס תוכנה עם 5-8 שנים ניסיון מרוויח 25,000 ש"ח ברוטו, העלות למעביד שלו היא 38,000 (כלל רכב), והנטו הוא 13,500 ש"ח, אז אף אחד לא נשאר. כי ב- 38000 ש"ח לחודש, שזה 125,000$ לשנה, לוקחים בארה"ב 1.2 מהנדסים, במזרח אירופה 2.5 מהנדסים, ובהודו וסין 4 מהנדסים. אז למה שחברות ישקיעו כאן??? במדינה נידחת במזה"ת, במרחק 12 שעות טיסה השווקים העיקריים בעולם? וכשחברה בארץ צריכה מעובדים, במקום לשלם משכורות עתק (שרובן הולכות למס הכנסה), לקנות לעובד מכונית (110% מס), לממן לו דלק (150% מס), יותר זול לקחת עובד אמריקאי, קנדי, אירופאי או קפריסאי. אז כולם מפטרים עובדים בארץ, וקולטים חדשים בחו"ל. ואחרי זה באוצר מגלגלים עיניים ש"אין מה לעשות, הודו, סין, ....". עובדים עליכם בעיניים. התחרות שלנו היא לא מול הסינים. היא מול האמריקאים, קנדים ומזרח אירופאים. ואנחנו מפסידים בענק. משרד האוצר, בטמצעות מיסים חדשים, שוחט את התרנגולת המטילה ביצי זהב. "שווי רכב", "מס ירוק" על מכוניות, "ביטול פטורים", "ביטול דמי א.ש.ל", וכד' - על כל תעלול כזה, יש עוד מהנדסים שעוזבים. מכל מי שלמד איתי בטכניון, ואח"כ בת"א, אין כמעט אף אחד שעדיין בארץ. כולם כבר בארה"ב. ותזכרו מה שאני אומר לכם - בעוד 10 שנים לא יהיה כאן הייטק.
גידי | 26.12.10
16.
תבורך המתריעה בשער!!! כל דברייך אמת, אולם לדעתי החמצת משהו חשוב.
את הגורם המניע שמביא אותנו לסכנות מפניהן את מתריעה. זה מאד מאד פשוט. אנחנו מאמצים התנהגות אמריקנית. האכפתיות רק מן הכסף (תרבות האקזיט) הנסיון לייצר עסק גדול ככל האפשר, בלי שום קשר לטכנולוגיה המניעה אותו, ובלי שום צניעות. ועוד כהנה וכהנה. אם את רוצה לדעת מה יקרה בישראל בעוד עשר- או חמש-עשרה שנים, פשוט תסתכלי על אמריקה. אומה שפשטה את הרגל, ויתרה על כל יתרונותיה הטכנולוגיים, ומסרה את כל אמצעי הייצור שלה לסינים, במחיר חיים נוחים יותר ופחות עבודה. אותו הדבר קורה בישראל. ועוד משהו חשוב. אני מכיר אנשים לא מעטים (כן, גם אני ביניהם) שניסו לבנות חברות סטרט-אפ כי היתה להם טכנולוגיה חדשנית, מיוחדת, ומסעירה, וניסו להתמקד בפיתוח, ובבניית מוצרים משמעותיים. מי שקוטל אותם הם המשקיעים ובאי כוחם, שמשתלטים על החברה, וכופים עליה את תרבות האקזיט, אף שלא היתה בה מלכתחילה. ובסופו של דבר, הלחץ שמגיע מצד הלקוחות בחו"ל, "להתיישר" לפי הסטנדרטים ה"מרובעים" של הירארכיה, ושל סדר, ושל חוסר-יעילות, ושל ארגון מנופח, ממש כמו אצלם, בסופו של דבר משפיע גם על החברות בארץ.
מוטי שנאור | 26.12.10
13.
האקדמיה כגורם שלילי לתעשיית ההיטק
כל הנאמר בכתבה הינו נכון והכתובת נמצאת על הקיר כבר מספר שנים כמי שראה דבר וחצי בתעשיית ההיטק אני חולק על דבר אחד והוא ההקשר שעושה המלומדת בין האקדמיה להייטק את המפץ הגדול של תעשיית ההיטק בישראל לא יצרו אקדמאיים, את אפל,מיקרוסופט וענקיות דומות לא יצרו אקדמיים, מאחרי כל חברה מצליחה עומד יזם שחושב מחוץ לקופסה ועשרות מאלו אחראים לכך שהיתה כאן תעשיית הייטק מצליחה ומשגשגת לצערי הרב רוב חברות ההיטק כיום נופלות למלכודת ולא מזמנות אפילו לראיון מועמד ללא תואר אקדמי וזו הסיבה האמיתית לנפילת התעשייה הזו מועמד עם תואר אקדמי על כל היתרונות שבו הינו מועמד שהולך בתלם ומבצע את אשר החברה,הוריו,חבריו וסביבתו מצפים ממנו, הוא יעשה את העבודה ואפילו מצויין, אך לעולם אל תצפו ממנו שימציא את הקילר אפליקשיין הבא רוצים חדשנות? רוצים את הדבר הגדול הבא? חפשו פריקים של גאדגטים, כאלה שזה בוער להם בעצמות עוד מגיל 5, חפשו אותם בתיכונים, חפשו אותם בטראקים בהודו שם תמצאו את המוכשרים ביותר שאולי יחזירו את התעשייה הזו לפסים שהיתה בהם לפני עשור
יגאל | 26.12.10
10.
היא צודקת , אבל צורה לנו עם הממשלה בישראל
הממשלה בישראל יש לה בעיות משילות אפילו בדברים הבסיסיים ביותר - מלא החלטות ממשלה פשוט לא יוצאות אל הפועל , ורק לאחרונה היא החליטה להוריד את מחירי הדיור למשהו שפוי ... אבל הבירוקרטיה מלמטה ממשיכה לזנב בכל פה בתחום ( כל רשות ממשלתית שאפשר לחשוב עליה חותרת תחת ההחלטה - החל ממקרקעי ישראל וכלה באוצר ). אז לתת לממשלה "לייעץ" לחברות פרטיות ... אוטופי בלשון המעטה.
יקי | 26.12.10
9.
חדשות ישנות
בשביל זה לא צריך את כלת ישראל לניהול. גם לא הייתי נותן לחדשנות הישראלית יותר מידי קרדיט. בסה"כ העתיקו את מה שקרה בסיליקון וואלי . כמי שהיה בסצינה , זה היה יותר אורטוניסטיות ותאוות בצע, שתודלקה בכספי הון סיכון. כשהכספים נגמרו , גם ההייטק הישראלי נגמר , למען יישומי בטחון, וכמה חברות גדולות שסוחבות קדימה באינרציה הטבעית שלהן לא חושב שהישראלים בנויים למכור להודים ולסינים ( גם מבחינת האופי וגם מבחינת מה שיש להציע) ושם נמצא היום השוק האמיתי ( למוצרים ותשתיות )
מרק | 26.12.10
8.
הורדת עלויות היצור - לא בושה
לא צריך להשען רק על מו"פ. יש כסף גדול, ונדרשות הרבה ידיים עובדות בייצור. בהחלט אפשרי להוריד מאוד עלויות ייצור מבלי להוריד את שכר העובדים במשק. למשל ע"י: ייעול נמלי הים. בניית קו הרכבת לאילת. צבירת מסה קריטית של תעשיות מתחום מסוים בארץ.
לא רק על מו"פ | 26.12.10
6.
"השכר בישראל כבר לא נמוך, ועלויות הייצור פה גבוהות מאוד".
צודקת צריך להוריד את שכר העבודה בארץ לרמה של הודו וסין ואפילו פחות כדי שנהיה יותר תחרותיים, המטרה מקדשת את האמצעים לא? יש לי רעיון יותר טוב. מדוע שלא נוריד את שכר המרצים והפרופ' כמו בהודו ובסין. ישראל היא מדינת פיקציה ובלי סיוע אמריקאי אנחנו לא נהיה פה. נקודה. אין לנו על מה להתבסס מבחינה אישית -קולקטיבית, ואם נאלץ לחיות על חשבוננו חס וחלילה אנחנו נחזור עשרות שנים אחורה... מישהו אמר מדינת עולם שלישית? חלמאות לשמה. כמו שנאמר כל עם מקבל את המנהגים להם הוא ראוי ואנו קיבלנו אותם אחד אחרי השני. מה זה אומר בעיקר על עצמנו? התשובה אצל כל אחד ואחד מאיתנו אבל אנחנו בוחרים לטמון את ראשינו בחול!
תרצה עמידרור | 26.12.10
4.
תגובה
בכלל מצב הניהול בכל המגזרים הוא קשה. יש מקומות כמו זה שאני עובדת שעובדים בשיטה שאקרה לה "קומוניסטית", חשוב המעמד ולא הידע. לא יודעים לפרגן, אתה מרגיש כמו פועל למרות הנתונים והותק. בהרבה מקומות האנשים "אוכלים" אחד את השני וזה חבל מאוד אין שום "אינטליגנציה ריגשית" בנוסף בנושא הלימוד: המצב בארץ הולך ומתדרדר. אין כבוד למורה ובכך גם לא ללימודים. הכל נעשה חומרני. כבר לא חשוב איזה ציון קיבלת במקצוע זה או אחר אלה איזה סלולרי יש לך או איפה קנית את החולצה ה"קולית" הזאת. יותר מידי כספים מופנים למשאבים אחרים (לא רוצה לפרט כדי לא לפגוע באנשים) ולא למשאבים הנכונים לצורך בנית המדינה. כל השחיטויות שקורות בשנים האחרונים מונעים גם ממשאבים להגיע למקומות הנכונים. שרה
שרה | 26.12.10
2.
אני אומר לך מה הבעיות:
1) אנשי הייטק יורדים מהמדינה באלפים! מחירי הדיור הלא שפויים והמסים המטורפים גורמים לאנשים טובים ומוכשרים לרדת מהמדינה. פתרון: לא הורדה אלא הנחתה של מחירי הדיור והורדת מסים! אני רואה שההייטק הולך ומזדקן - עם כל הכבוד אלא לא האנשים שיביאו את החדשנות. אני עובד בחברת סטארט-אפ שהגיל הממוצע בה הוא 34!!! מלא צעירים רוצים רלוקיישן או להגר לקנדה (אני ביניהם). 2) נגישות ביייתית להשכלה גבוהה. יש להוריד את הפסיכומטרי בתור מבחן מיון\התאמה לפקולטות השונות. יש לעשות מבחני קבלה ברמת הפקולטות! מי שרוצה ללמוד פיסיקה לא אמור להבחן בלשון! בחברה שלי יש מלא אנשים ללא השכלה פורמלית שמאיישים תפקידים הנדסיים. איך? הם למדו תכנות לבד או באיזשהו קורס תכנות. האנשים הללו תותחי על. יתרה מכך, אני רואה שבמקצועות ההיטק, תואר זה כבר לא חובה מפני שבאמת יש הרבה אנשים תותחים שלא הצליחו לחדור את מחסום הפסיכומטרי הטיפשי! תנו גישה לאונברסיטאות\מכללות לכל מי שחפץ בכך! תעבירו אנשים מכינות וכד' אבל אל תסגרו את הדלתות בפניהם! בן אדם לא יילך ללמוד פיסיקה או מתמטיקה כי משעמם לו אלא כי הוא אוהב את זה ורוצה את זה...
 | 26.12.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת