אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"ל ישראמקו: נילחם על תמר עד טיפת הדם האחרונה

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
סוף סוף יש ליהודים גז...ויהודים אחרים קונים גז מגויים...בושה וחרפה לממשלה
סוף סוף יש ליהודים גז...ויהודים אחרים קונים גז מגויים...בושה וחרפה לממשלה ולחברות הישראליות שקונות גז ממצרים...איפה העצמאות בתחום האנרגיה...איפה המילים היפות של שרי הממשלה וחברי הכנסת...מלחמת יהוד ביהוד...אף פעם לא נוכל להיות מדינה עצמאית - בושה למנהיגות שנכנעת לחברות שמיצגות את חברת הגז המצרית.
אברום | 28.12.10
6.
3 - גם לפני עשור ניסו לשנות את המיסוי וזה טורפד ע"י לוביסטים
התגובה שלך לא מרשימה אף אחד - לי העלו את המס על סיגריות 3 פעמים את המס על הדלק למעל 7 ש"ח אין לזה תקדים בעולם ואת המים ב 300 אחוז...אתה רואה אותי צועק רטרטאקטיבי ? שב ולמד איך חברות מתפתחות באמת, לא ע"י פערים וצמיחה מזוייפת - לא ע"י זיוף אינפלציה ומניפולציה בנתונים. לא טוב להן שיחזירו את הרשיון - אני אשלם להם עד הקשל האחרון כל מה שהם השקיעו עד עכשיו ואפילו אוסיף עוד חצי שקל על כל שקל שהם שמו, הולך ?
רובי | 28.12.10
4.
בכל העולם נותנים הטבות רבות לקידוחי נפט בים אולטרה עמוק
ההכרה בכך שקידוח במים עמוקים כרוך בסיכון כלכלי גבוה משמעותית מקידוח במים רדודים, ולכן יש לתמרץ את חברות הנפט והגז לבצע קידוחים כאלה, הביאה את ממשלת בריטניה למשל להחליט בינואר 2010 על הקלות מס בסכום כולל של 800 מיליון ליש"ט לכל שדה גז או נפט במים עמוקים ממערב לאיי שטלנד. "עמוקים", מבחינתה של הממשלה הבריטית הוא 600 מטר - לא 1,700 מטר כמו בקידוחי תמר ולויתן או 1,300 מטר בדלית. הטבת המס נועדה לתמרץ חברות לקדוח במים "עמוקים" באזור שבו שוכנות, על פי הערכות, 20% מעתודות הנפט והגז של בריטניה ושעד כה נחשבו לא כלכליות. ההכרזה נעשתה במקביל לסבב חדש של חלוקת זיכיונות וכלקח מהעבר, כש-14 זיכיונות שחולקו לא נוצלו בידי הזכיינים. כך הסביר אליסטייר דרלינג, שר האוצר בממשלת בריטניה היוצאת, את ההחלטה: "הממשלה מכירה בחשיבותה של תעשיית הנפט והגז לכלכלה ובבסיס האמין שהיא מספקת לביטחון האנרגטי של בריטניה". מקור במשרד האוצר הבריטי הוסיף: "הטבות המס אינן כסף שהאוצר הפסיד - אלא מס שהאוצר גובה ושלא ניתן היה לגבותו אלמלא אותם תמריצים". ממשלת מצרים שינתה את מדיניותה ביולי 2010 וכדי לתמרץ את חברת BP הבריטית ואת החברה הגרמנית RWE לקדוח במים עמוקים בזיכיונות West Mediterranean ו-North Alexandria חתמה על הסכם שלפיו **תוותר על זכותה לתמלוגים** והתחייבה לרכוש את כל הגז שיופק משני הזיכיונות - בתמורה להתחייבות להשקיע 9 מיליארד דולר.
טל | 28.12.10
3.
טוב שצצינת מר נוביק-הביקוש הנוכחי
אינך מביט קדימה אל פני העתיד?לא הרחוק!!! ממשלת ישראל במקום לעודד את היזמים עושה את ההיפך,עוד בטרם הסקטור עומד איתן על שתי רגליים יציבות. עד עתה נעשו כ-500 קידוחים בים וביבשה שרובם המכריע העלה חרס. הון עתק הושקע וירד לטמיון. כעת לאחר עשרות שנים נתגלו סוף סוף מאגרי גז (ואולי נפט) שיכולים להצעיד את ישראל לעצמאות בתלות בגז מצרי,באה הממשלה ולמעשה מנחיתה מכה אנושה על הסקטור שנמצא בחיתוליו. למה המשל דומה?לילד שמתחיל לעמוד על רגליו ולפסוע את צעדיו הראשונים ובא מבוגר ושם לו רגל וממעידו. מדינת ישראל נתנה רשיונות עפ"י כללים מסוימים שלא שונו מ-1952,מדוע לא שונו הכללים לפני 10 שנים למשל?בכדי להמשיך ולעודד ולפתות יזמים להמשיך לחפש מקורות חדשים. איני בטוח שלו המלצות שישינסקי היו מיושמות לפני עשור,היו יזמים שמוכנים לקחת סיכון,ביודעם שגובה המס/תמלוגים הינו בגובה הזה.
דוד | 28.12.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת