אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ליאו ליידרמן: "בטווח הקצר שמים רק פלסטר, אבל זה מה שיוצר בעיות לעתיד"

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
אין ברירה! חייבים לחזור למודל של כלכלה מבוססת על עבדים!
אם נצייד כל אזרח בישראל ב 2 עבדים, התוצרת שלנו תעלה על הצריכה ונוכל לעבור למצב כלכלי טוב. הקדמונים צדקו, ועלינו ללמוד מההיסטוריה. יש סיבה למדוע כלכלות עתיקות התבססו בדיוק על זה! עם הזינוק הטכנולוגי ותכנון חברתי נכון, נוכל לעשות את זה ביתר יעילות מאשר קודמינו. תקראו את אלדוס האקסלי, אמנם המדע שמאחורי יצירותיו הוא מוטעה, אבל העקרונות המבניים דומים. למרות שכמובן יש המון שיטות אחרות. אדם שלא יודע שיש חיים יותר טובים- הוא אדם מאושר!
 | 29.12.10
23.
ככלכלן אל כלכלן - ( בעברי נימניתי על עבדי הבנק!)...
השיטה על פיה ההנהלות והפוליטיקאים מתוגמלים על תוצאות "של הרגע" מובילה הן לאנארכיה כלכלית והן לאנארכיה שלטונית : 1 . ההנהלות מעוניינות למקסם רווח ומיד על מנת "לגבות" את התמורה ולגלגל לעתיד את הקשיים הצפויים - כל מנכ"ל המגיעה , מגדיל ,מוחק, חובות עבר על מנת להתחיל מנקודה נמוכה ולטעון כי - .... מתקן את "צרות" הירושה של קודמו " - ובכך חזקים גם הפוליטיקאים !!!! 2. כאשר "אורך חיי" ממשלה בישראל הינו פחות מ- 3 שנים , ליכולת ביצוע התכנון אין כל משמעות , כי מה שמעניין פוליטיקאי , מרגע היבחרו, הם תוצאות הבחירות הבאות ( כזכור פחות מ-3 שנים!) . הטווח הארוך - אינו רלוונטי מההיבט היישומי !!! ההתנהלות המדינית אינה מעניינת אלה את אלו החושבים להיכנס |" לדפי ההיסטוריה" של המדינה ! משבר המנהיגות ניכר בכל אחד מענפי הפעילות - למזלנו פרופ' פישר - היחיד המהווה מנהיגות בענף שלו - ועד מתי ?
Stef | 29.12.10
22.
המצב הכלכלי של ישראל בטווח הארוך הרבה יותר אופטימי
ליאו היקר. אני מעריך את דעותך כציוני, ככלכלן (וכאוהד בוקה...). רוב הניתוח שלך נכון ומדויק. עם זאת עליי לציין שאני מעט יותר אופטימיסט ממך בנוגע לעתידה של מדינת ישראל. אמנם נתוני מבדקי פיזה מדיאיגים, אך אני חושב שההרעה בתוצאות נובעת בעיקר משינוי בחשיפת הנתונים. התקשורת מגיעה כיום לכל פינה, ולכן קיימת שיפה יותר ברורה של תוצאות תלמידי המגזר הערבי והחרדי. פתיחות זו באה לידי ביטוי בתוצאות. זה הכל. אני מאמין שאם היינו בודקים את התוצאות של אותו פלח אוכלוסיית התלמידים "שבאמת" נבדק בעבר, היינו מגיעים לתוצאות דומות, ואף טובות יותר בגלל העליה הברוכה ממדינות חבר העמים. בסך הכל מספר הסטרטפים משיך לעלות ועל מנת לשפר את עתידה של כלכלת ישראל אין צורך שכולם יהיו גאונים ואנשע הייטק. מספר המנהיגים ומובילי האקאדמיה, הטכנולוגיה, התרבות, המשק והמדינה הוא מוגבל. הרוב אמור לסייע ולהנות מהתוצאות (בהנחנה שנידע לנהל את המדינה נכון). גם במדינה עם 100 מיליון תושבים יש ראש ממשלה אחדת שר חינוך אחד ושר אוצר אחד. אני מבין את גאגותך אך ראה מה מצבנו בנסד"ק. נסחרות שם יותר חברות ישראליות מאשר חברות של כל מדינות אירופה ביחד. אם אתה באמת מאמין שהשוק ה אמריקאע יתאושש, אז אנחנו נהיה שותפים להתאוששות זו !!! יתר על כן, מבחינה גיאופוליטית, גילוי מצבורי הגז לא רק יחזקו מאוד את כלכלת ישראל (בעיקר) לטווח הארוך, אלא, שגילוי ופיתוח מצבורים דומים מול חופי לבנון, סוריה ומצרים יקטינו למינימום את כדאיות המלחמה באיזורנו. אני דווקא צופה עתיד חיובי לטווח הארוך למדינת ישראל (יש לי דאגות אחרות בנוגע לבעיות פנים חברתיות, סממני גזענות וכו,, אך לא זה המקום לדון בכך)
דניאל - כלכלן ו סמנכ"ל מכירות | 29.12.10
20.
כולם צודקים אבל בכל זאת צריך לעשות משהו!!!
כל המגזרים במדינה חייבת לעבור רפורמות כואבות. צריך להתחיל מלמטה-משטרה ,חינוך,בתי המשפט ושירות בתי הסוהר זה הבסיס ברגע שהמערכות הללו ישתדרגו בשכר ובאיכות העובדים שלהם,יצומצמו לאפס הבירוקרטיה והשחיתות..יהיה ניתן להמשיך הלאה להבראת שאר הרשויות...
ליאור | 29.12.10
19.
"אנחנו במדיניות של כיבוי שריפות"? ספר את זה לכרמל...
אפילו שריפות לא יודעים לכבות פה. מחזק את תגובה מספר 2. קפיטליזם חזירי, זאת הצרה של הכלכלות בעולם. וזה לא שאני תומך בקומוניזם, כמו שהרפובליקאים טוענים נגד כל דיעה כמו שלי (למרות שאני גר בסובחוז). יש לקפיטליזם יותר מגוון אחד, ואנחנו לצערנו בחרנו בירוק ביותר - השיטה האמריקאית הקלוקלת.
סמי | 29.12.10
17.
לא לזאת פיללנו
מנהיגות דפוקה מא ועד ת חושבים רק על עצמם איפה החינוך עומד שהיה בראש גאוותנו איפה דאגה לחברה החלשה איפה לא להסחט מאנשים שלא מגיעה להם דבר איפה האחריות על המדינה ועל התושבים ולא רק העשירון העליון לצערי הרב נפלנו בגדול לא זו המדינה שהקמנו אנו והורינו
הראל | 29.12.10
16.
הם ( ואנחנו) לא יודעים כלום - הסופה הכלכית עוד לא הסתיימה
חבל על המילים גם הנגיד וגם אדוני המכובד וכמובן כולנו הולכים לחוות את אחד המפולות הקשות ביותר בכלכלה הכלל עולמית - וזה מונח לפנינו - זה יתחיל בארה"ב וימשוך אחריו את כל הכלכלות החזקות בתבל - זה לא אשמת המנהיגים, או הבנקאים זו כל הגישה האגרסיווית והבולענית שאיננה מתחשבת בכלום אלא אך ורק ברווחים וועשיית כסף רק בשביל לעשות כסף - זו הגישה שאיננה מבינה כלום ולכן כל התחזיות שמתיחסות לישראל - אנחנו נמצאים בתוך העולם המערבי ואנחנו נסבול כמו כולם אולי קצת פחות זו איננה נבואה זו פשוט התבוננות במצב הכלכלה האמריקאית שבכאילו עברה את המשבר אך זה ממש לא כך כל טוב
יודה  | 29.12.10
15.
הפוליטיקאים אשמים, הבנקאים הם צדיקי הדור
הפרופסור המלומד שכח את חלקם של הבנקאים במשבר האחרון ואת חלקם במשבר מניות הבנקים אצלנו. תכנון טוב לטווח ארוך כולל תכנון טוב להרבה טווחים קצרים. דווקא בתחום הזה הבנקאים הצטיינו תמיד, למשל בעלי הבית שלו. מעניין אם שרי הריסון תחליט לא למשוך את הדיבידנד מצד אחד ולהוריד עמלות ללקוחות מצד מצד שני לצורך בניית מודל הכנסות טוב יותר בעתיד. האיש טוב בתיאוריה אבל לא ראיתי בכתבה ולו המלצה אופרטיבית אחת.
מיכאל | 29.12.10
10.
לעלייה במחירי הדלק יש השפעה הרבה יותר גדולה מעוד הכנסה של מיליארד ש"ח למדינה
אנשים נוסעים פחות במכוניות, שזה אומר שהם קונים פחות בקניונים וחנויות, פחות טיפולים לרכב פחות לצאת למקומות בילוי. בסופו של דבר משיגים את הדבר ההפוך שזה ירידה בהכנסות בתי עסק=פחות מיסים למדינה.
גדי | 29.12.10
9.
הדאגה לנושא החברתי מדאיגה - כימי נושא את הנטל על גבו טם לט האזרח העובד בחברה
בגיע הזמן שכולם יפסיקו לחשוב דרךהחור בגרוש ויתחילולהסתכל על הכול מבחינה אנושיתחברתית. הרבה מהלכים שמונעים מתאוות הבצע, השררה והאגו - היו נמנמנים !!! טובת הכלל תתרום לחוסן חברתי ויצירת מהלכי הנהגה בריאים ונכונים!!!
דוכיפת | 29.12.10
6.
הישראלים רצים כמו עכברים כדי להתפרנס - ולכן הכלכלה תיפרח!
נוצר מצג שבמשכורת ממוצעת לא סוגרים את החודש ולכן הישראלים מתרוצצים כדי להתפרנס! חלקם בקומבינות - חלקם בשחור - חלקם עושים דברים פליליים. אבל בשורה התחתונה כולם מתרוצצים וכל מי שאני מכיר קורע את התחת. ולכן למרות הכל הכלכלה פורחת. הסכנה היא שאנשים יחליטו להיות עצלנים כמו באירופה - לגור אצל ההורים עד גיל 30. אח"כ כשהסבתא מתה לגור בדירה שלה. להביא רק ילד אחד בגיל 40 ולעבוד בנחת. ואז הבועה תתפוצץ
אביזו | 29.12.10
4.
פשיטת הרגל של השיטה הפוליטית והכלכלית.
המשבר הנוכחי נמצא בהפסקה זמנית. החיים היום מאופינים באופן כמעט מוחלט במעשים ובהחלטות לטווח הקצר, ובהתעלמות כמעט מוחלטת מחשיבה לטווחים שמעבר לקדנציה, לרבעון, לחופשה הקרובה. בתקופה הראשונה בהיסטוריה שיש בידי האנושות היכולת להשפיע באופן אמיתי על יכולת ההשרדות של הדורות הבאים, אין מי שירים את הכפפה, והכל מחפשים את הנאות הרגע. כל עוד ימשיכו לשלוט בכיפה הפינוקים האישיים, וההגדרה הנוכחית של הצמיחה, הרי אנו מביאים את עצמנו למשבר הבא שיהיה הגרוע מכל קודמיו. הגדרת הצמיחה כמהותה היום מעודדת אנשים לכלות את משאבי הטבע והסביבה בקצב גובר והולך ואף אחד לא עושה חשבון אמיתי על משמעות הדבר בעוד עשרים או חמישים שנה. לא מדובר פה בישראל או באירופה כי לגבולות לא תהיה חשיבות רבה כאשר לא יהיה מה לאכול ודאי לא מה לשתות. טמינת הראש בחול אינה הפתרון. ליידרמן כמו המנהיגים של המדינות השונות לא קורא באמת את המפה. הסחורות לעולם לא יהיו בועה כל העולם נמצא בכמות האוכלוסיה הנוכחי. כבר היום העולם מתקשה להתמודד עם אסונות הטבע, שחלקם לפחות תוצאות הפעולות של האדם עצמו, והצמיחה הבלתי מרוסנת ובלתי מוכתבת בראשו. התעלמות מהדיון מהי צמיחה חיובית ומהי צמיחה שלילית, והמשך חוסר המעש האמיתי, למרות הגברת המודעות, בנושא הסביבתי, יחזיר אותנו לתקופת האבן. רק השקעה אמיתית בחשיבה כלל עולמית לטווחים של למעלה מעשרים שנה יכול להביא לשינוי. במצב שההנהגות מתחלפות כל ארבע שנים ובמשך ארבעת השנים הללו הם כמעט משותקים באפשרות לעשות משהו לטווח הארוך אנו רק מחישים את המשבר. הציבור היום חשוף למידע ויכול להשפיע על עתידו. מהפכת המחשוב והאינטרנט נותנת בידי הציבור את היכולת להשפיע על עתידו, ולעשות זאת טוב יותר מהמצב הקיים. יש להקים צוותי חשיבה רחבים לשתף את הציבור בדילמות האמיתיות ולתת לו להשפיע באמת על עתידו. הדבר אפשרי ואף יקרה בעתיד הנראה לעיין ויפה שעה אחת קודם.
יהודה | 29.12.10
3.
מר ליידרמן, ומה עם הדור הזה , הוא לא משלם את מחיר הכישלון של המנהיגים?
בכל מקרה, האזרח משלם תמיד את מחיר השגיאות של מקבלי ההחלטות, אם זה בהווה ואם בעתיד ובדורות הבאים. כך היה תמיד וכך ימשיך להיות. בלתי אפשרי להגיע לכלכלה מאוזנת, כשהכול דופק כמו שעון שווייצרי. בשלב מסוים השעון דורש תיקון או להחליפו בחדש. כל העניין, הוא לדעת לתקן בזמן את הטעון תיקון וללא דיחוי.
 | 29.12.10
2.
פספת לחלוטין את הבעיה באירופה, בישראל ובארה"ב
לא שורטיזם, לא פוליטיקה, לא מנהיגות - קפיטליזם יקירי. ברור שכמנהל הבנק החזק בישראל, לא תאמר את זה בפה מלא, אבל כשאדם כמו נוחי למשל, רוכש במחיר נזיד עדשים מפעל ממשלתי, ואז, מפטר את העובדים החזקים כדי למנוע איגוד מקצועי שידאג לזכויות ויחסל את הרווחים של הבוסים, ואז, כשהוא כבר לא יכול לשלם לעובדים הנותרים פחות מהמינימום שמותיר החוק, הוא מפטר גם אותם ועובר לסין - הוא עושה שלוש פעולות הרסניות לכלכלה: א. יוצר אבטלה ב. הוצאת הרווחים של המפעל לחו"ל (פחות מיסים למדינה, יותר כסף לכיסו האישי) ג. ייבוא מוצרים "כאילו ישראלים" בחזרה לישראל, מה שמזכה אותו בהפחתות מס. אלו שלושה תהליכים הרסניים לכלכלה. הפכנו למדינה שבמקום לייצר הכל פה, מפטרת עובדים, מוציאה תהליכי ייצור ואז, מייבאת בחזרה לישראל. אלו תהליכים שקורים בכל העולם המערבי, והם הסיבה היחידה לשמה הכלכלות קורסות. לא שורטיזם ולא שום בולשיט אחר. ארה"ב מייבאת יותר ממה שהיא מייצרת בתוכה, מה שגורר בהכרח גרעון תמידי. אז נכון שהייבואנים הם גם הייצרנים, ונכון שהם אמריקאים, אבל זה אומר שכסף ממשלתי עובר לכיסים פרטיים על חשבון הכלכלה של המדינה כולה. תפסיק לרגע לחשוב במונחים פיסקאלים, ותתחיל לחשוב במונחים אנושיים. פתאום תראה פנים, הבעות, מבטים מזיי רעב, במקום נתונים של משאבי אנוש.
אלן גרינספן | 29.12.10
1.
סןף סוף גם ליידרמן מבין ומעריך את מדיניות פישר
אין ספק שליאו ליידרמן ניחן ביושרה ואומץ נדירים . לא רגילים במדינתנו לתופעה בה הכלכלן הראשי של הבנק הגדול מעביר ביקורת אך יודע גם להודות לבסוף שפישר היה החכם מכולם וראה את הנולד . אין ספק שמדיניות רכישת המט"ח הצילה את הכלכלה הישראלית ומה שנחשב כ"עלויות" והפרש הריביות עוד יפתיע את כולנו ויהפוך לרווח של מיליארדים רבים . נקווה שגם אמנון אטד יבין בשנה הקרובה את מה שנלמד ומיושם עתה בכל הבנקים המרכזיים בעולם .
ברנר | 29.12.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת