אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סוף עידן הרשת

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
האינטרנט הסלולרי מול האינטרנט במחשב
כרגע יש הבדל גדול בין שניהם, בגלל שהפלטפורמה הסלולרית פחות פתוחה, מבחינה טכנולוגית, ליכולות של הפלטפורמה של המחשב. אבל ברגע שמחשבי-כף-יד-סלולריים, מעין iPad מעט קטן יותר, יהיו נפוצים, אין סיבה שהפלטפורמה תישאר סגורה. אלו רק ימיה הראשונים של הגלישה הסלולרית, אבל עם המזעור כבר לא נצטרך לוותר על כוח עיבוד בשביל מסך קטן, והשאלה תהיה רק עניין ההתאמה למסך. יותר מזה: אני מאמין שגם המסך הקטן ייעלם, מתישהו. לא בקרוב, אבל גם לא יותר מדי רחוק. מסך-משקף זעיר יכול להיראות גדול מאוד לעין. הוא יכול להיות חצי שקוף. אנחנו יכולים ליצור מסכים שיתקפלו לגודל של 2 אינצ' כשנרצה לדבר בטלפון איתם, וכשנפתח אותם כדי לראות סרט הם יהיו בגודל 17 אינצ'. מקרן זעיר יוכל להציג דברים בכל גודל שנרצה על לוח לבן, על קיר, על כף היד שנרים מול המקרן. הפעלה קולית, או תת קולית (שתסתמך על תנועות שרירי הפה, על אותות מהאצבעות, וכדו') תאפשר להפחית גם את גודל מכשירי הקלט. אין סיבה שהעולם הפתוח ייעלם, בעולם שבו יש מיליארדי אנשים השליטה בתחרות היא בלתי אפשרית.
שי | 07.01.11
9.
זאת תופעה ברורה שהיה ברור שתתרחש:
פשוט כי האינטרנט הפך בשנים האחרונות ממשהו פתוח שקשור לקליקה שטנה של משוגעים לדבר למקום שכולל בתוכו את הרוב המוחלט של הציבור האהבל הרגיל. השווי של הציבור הזה אדיר ולכן הוא אוטומטית מושך אחריו את המונופולים הגדולים, שכמובן מנסים להגדיל את ההכנסות שלהם. מדובר מעכשיו פשוט במאבק משפטי, על הקווים בין חופש הביטוי והזכות לפרטיות לבין שילטון החוק וביטחון המדינה. לא הגיוני שהמדינה תצותת לכל משתמשי האינטרנט בדיוק כמו שלא הגיוני שהיא תצותת לכל רשת הטלפונים. אבל אם יש עבריין שכדי להרשיע אותו בפשע חמור צריך לעקוב אחריו באינטרנט- אני מתאר לעצמי שרוב האנשים יסכימו עם זה. מישהו צריך להרים את הכפפה ולכתוב חוקה כלשהי שתסדיר את הגבולות האלה- ותיכתב ע"י מיטב המשפטנים ברמה בינלאומית, ותאומץ ע"י המדינות המערביות בעולם, חוקה שתציב גבולות כמה שיותר ברורים כדי להגן על האינטרסים החיוניים של הציבור. הבעיה עם חברות גדולות כמו גוגל היא אחרת: בשוק פרטי נורמלי, אם חברה כזאת לא תספק שירות אופטימלי לציבור- תגיע חברה אחרת שתספק שירות טוב יותר והציבור ינהר אליה בהמוניו. הבעיה היא שפיתוח מנוע חיפוש כמו של גוגל עולה מיליארדי דולרים, ואין יותר מדי חברות שישקיעו כמות כ"כ אדירה של כסף כדי לפתוח מנוע חיפוש מתחרה שכלל לא בטוח שהוא יצליח.
מישהו | 07.01.11
1.
כתבה טובה כל הכבוד לטים וו. וויקיפדיה היא דוגמא לחופש
משטרים ליברלים צריכים לאסור התמזגות של חברות תקשורת עם חברות המחשבים והאיטנרנט כמו אפל גוגל ודומיהם. גם גוגל צריכה לחשוב פחות איך לקנות כל סטראט אפ על מנת לחנוק את הגולשים ולהשתלט על השוק. וויקיפדיה זו דוגמא לחופש האינטרנטי, מידע כינמי המופעל ע"י גולשים (כמובן שיש סינון כלשהו) וממומן על ידי אותם צרכני מידע בדרך של תרומה. טים וו מדבר על דברים חשובים מאד ועושה עבודה נפלאה. חשוב שגם אנחנו לא ניפול לרשת של אפל.
דדי | 06.01.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת