אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העיר במספרים

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
העיר כל כך מזוהמת ומטונפת.אבל המסכנים קיבלו עליהם את הגזירה .למות צעירים בזבל.
האויר רווי בתחמוצות פחמתיות בכמות אדירה .שאם תעשן בלי פילטר 40 שנה .זה שווה לנשום בגבעתיים חצי שנה.ומה שקורה במרכז תל אביב זה התאבדות.יותר מעשרת אלפים איש מתים מזיהום אויר בבתי חולים בשנה.וזו הסיבה האמיתית לכניסת זוגות צעירים לעיר .תחלופת האוכלוסיה החיים במתים והקצב מהיר ביותר.והם משלמים וישלמו ביוקר פעמיים.פעם על הדיור ופעם שניה על מחלות ריאה מזיהום האויר.ומי שמרוויח פעמיים הם אלה שגרים בפריפריה.הדיור זול וזמין ואין זיהום אויר.וניתן לגדל ילדים בריאים יותר.
עין החמור | 21.02.11
41.
מקסיקו סיטי???
האמת באתי להביא דוגמה נגדית והלכתי לויקי כדי לאשר את התוצאות, התבדיתי האוכלוסייה ‑ בעיר 8,587,132‏ (נכון ל-2009) ‑ במטרופולין 23,293,783‏ (נכון ל-2009) ‑ צפיפות 5,741 נפש לקמ"ר (נכון ל-2009) הייתי בטוח שיש עוני מחפיר אבל מסתבר ש ההכנסה לנפש היא 17,696$ לנפש הגבוה ביותר באמריקה הליטינית, ועוד נתונים מפתיעים, מסיר את הכובע בפני החוקרים
גרופי | 20.02.11
34.
it must be a joke !
בס"ד זו חייבת להיות בדיחה אם זה באמת ככה זו בדיחה גרועה ! איך לקחת את הטכע על מרכיביו ולנסות ולטרנספר אותו על תל אביב הלאס וגאס שלנו .מוזר ביותר ! קחו לדוגמא את חיפה מול יוהניסבורג .נו ????????מה עם הפשיעה האלימה .מה עם האלימות? האם חיים שם לגובה ! שוב העם ריקנים האלו מסים להביא תיאוריות על מערכת הדם כאילו מדובר במערכות אנושיות מהונסות.ככה זה שמשעמם לפיסיקאים .
rachel | 19.02.11
31.
הכול פקה פקה..
נמאס שכלי התקשורת מהללים את תל אביב. עושים ממנה מנהטן. ואולי היא באמת עיר גדולה, מפוארת, מודרנית וכו וכו וכו.. אבל בשורה התחתונה, אין מה להתגאות בעיר שדירת מזבלה בת 4 חדרים עולה בה מעל 2 מליון שקל. אז החברה בחו"ל מתלהבים בתל אביב. אז כותבים עליה במגזינים יוקרתיים. אחלה, תהנו מ"הגאווה" שיש לנו מנהטאן משלנו. אבל בשורה התחתונה תל אביב היא חלום בלתי מושג בשביל רוב הישראלים. בשביל רובינו תל אביב היא בסה"כ עוד יעד לטיול בחנויות. ומוטב שהטיול יהיה ברכבת כי מקומות חניה אין שם. תמצאו נושאים אמיתיים לגאווה. תל אביב הוא לא אחד מהם.
מיכאל | 19.02.11
30.
שוב התעלמות מהנפש.
בנאדם זה לא רק יחידה ש"מבזבזת" אנרגיה. כשמסתכלים רק על נתונים סטטיסטיים יבשים אפשר להגיע לכל מיני מסקנות. אבל אף אחד לא שאל האם מי שחי ברעש ובצפיפות של העיר אכן מאושר יותר? בריא יותר? חי חיים טובים יותר? זה שהמשכורת עלתה ב 15% אצל מי שעבר לעיר הגדולה, לא אומר דבר. האם ההוצאות גדלו? או קטנו? האם מי שממזג פחות את הבית עושה זאת כי לא צריך? מתוך רצון לשמור על איכות הסביבה? או מחוסר ברירה? כן, אצל היפנים והסינים המציאו בתי מלון בצורת "מגירה". תא קטן בגודל של מיטת יחיד. אתה נכנס לשם בלילה כדי לישון וקם בבוקר לעבודה. יעיל. חסכוני. גיהנום. הייתם רוצים להיות במקומם? אולי בעיר מסויימת יש ריכוז של המצאות טכנולוגיות מהפכניות, אבל זה לא אומר דבר על שאר 99% האוכלוסיה שחיים בה. כרגיל, לא סופרים את האדם הפשוט. לא חושבים על איכות חיים. רק על כמה תועלת אפשר להפיק מאיתנו. חבל.
Debian | 19.02.11
29.
המחקר המוצג מעניין אך פשטני מידי
המורכבות של העיר אינה מאפשרת מחקר כה פשטני. לא נלקחו כאן בחשבון מרכיבים חברתיים ואנושיים. המסקנה שלהם לא נכונה לגבי ערים צפופות וגדולות רבות. ההסבר על תל-אביב היה אנטואיטיבי ולא נבע מהתיאוריה. כך שהתיאוריה הזאת היא יותר גימיק ממד!
שושנה | 19.02.11
27.
כדי שתל אביב תהיה עיר חלומות אידיאלית יש צורך במספר אלמנטים :
1. סלילה של שבילי אופניים מסודרים בכל רחבי תל אביב, רמת גן וגבעתיים ! 2. סלילה של תשתית לרכבות חשמליות בכל רחבי העיר. 3. שימור של מבנים היסטוריים ושל מבנים מיוחדים מבחינה ארכיטקטונית ! 4. בנייה של מקבצים של מגדלים ושל גורדי שחקים באזורים פנויים. 5. פיתוח ושימור של גינות ציבוריות ושל פארקים מטרופוליניים !
דן | 19.02.11
26.
כתבה טובה - יש תיאוריות רבות נוספות בתחום האורבני
תיאוריות רבות התפתחו בעשור האחרון בתחומי מדע העיר והתכנון העירוני: התיאוריה של "עיר האירגון עצמי" של פרופ' יובל פורטוגלי, התיאוריה של העיר כיישות חיה של סטיבן גו'נסון, העיר הפוסט-מודרנית של לאוני סאנדרקוק ועוד'
טל  | 19.02.11
25.
לא ניתן לצפות שיקולים של פוליטיקאים,שחיתות מקומית,ועוד משתנים אנושיים
אפשר לחשוף שמדובר בתוכנת מחשב ש'מתכנן' העיר כותב ללא התערבות של גורמים אנושיים אחרים. עיר בנויה מאלפי 'מתכנתים' עם שאיפות אישיות,רוע, קנאה..ועוד. ויצר ההישרדות חזק יותר מכל שיקול הומני או תיכנוני. למה אין בארץ תכנון לטווח ארוך?למה בצבא יש?כי בצבא יש היררכיה ונותנים את הדין על טעויות,שחיתות ועוד. אולי צריך לשנות את שיטת הממשל כך שנקטין את מרכיב ה'אופי האנושי'. ללא שינוי שיטות הממשל, בטווח הארוך הדרך היחידה לשרוד היא למצוא כוכב אחר.
סטטיסטיקה לא חוזה התנהגויות אנושיות | 19.02.11
23.
כל עוד אין רכבות תחתיות בת"א העיר בדרכה לאבדן מוחלט !
עיר אמיתית בשנת 2011 אינה יכולה להתקיים בלי רכבת תחתית שאינה מפריעה לתושבי המקום ומשרתת נאמנה את כלל הציבור הרעיון האווילי של רכבות עילית לא יעבוד בישראל גם ככה הכבישים עמוסים ולחוצים ראו דוגמת הכישלון בירושלים
רמי | 19.02.11
21.
ל 7 , 14 , 18 ו 19. מדובר בהסתברות ולא בדיוק של 100%.
על בסיס הנתונים ניתן יהיה להעריך ברמת ודאות גבוהה את התחזית. כמו במזג אוויר. לא תמיד יש דיוק אבל לרוב כן. ככל שיש יותר פרמטרים שנכנסים לתוך החישוב וככול שהחישוב מתוחכם יותר אפשר להגיע לתחזית מדוייקת יותר. שוב ,לא תמיד מדוייקת ב 100%. פשוט כי יש יותר מידיי משתנים. בטח כשמדובר גם בהתנהגויות של בני אדם. מספיק שנבחר ראש עיר מטורף אחד כדי שישבש את הכל.
רמי | 19.02.11
17.
עוד ערמת זיבולים
ראשית,גידול של עיר ממאה מליון ל 200 מליון לא יניב שום שינוי.יש תחום הגדרה לכל נושא. לפי הטיעונים בכתבה,מכסיקו סיטי,ריו דה זנרו,קהיר ובומבי היו אמורות להוביל את העולם בלא מעט דברים מלבד מחלות ועוני. ואם תמוזגנה כמה ערים לרשות אחת,זה ישנה את העתיד שנשקף להן ? בני אדם לא נועדו לחיות בערים גדולות.אנחנו לא חרקים.למעבר לערים גדולות יש מחיר גדול בהרבה מכל תועלת חומרית.
אאא | 19.02.11
14.
למגיב 7
כנראה שלא למדת מכניקה סטטיסטית שעל פיה כול הדברים המחושבים בבורסה, תורת המידע, בגזים, בסופרנובות וכן בתחום החדש הזה (ועוד בהמון תחומים אחרים) . על התוצר שלה בוודאי שמעת -תרמודינמיקה של גזים (בפועל גילו את התרמודינמיקה לפני מכניקה סטטיסטית אבל אין ספק שהיא נגזרת או יותר נכון פן של מכניקה סטטיסטית). על רגל אחת (יותר נכון הציפורן של הבוהן) כאשר יש לך 10 חלקיקים או אפילו 3 (בעיית 3 גופים של קפלר) לא תוכל לחזות את תנועתם בחלל למרות שתדע את מכלול הכוחות הפועלים עם זאת קח 10000 חלקיקים או מיליון ותוכל לחזות בהסתברות גבוהה את התנהגותם! ככול שיש יותר חלקיקים התחזית תהיה טובה יותר. על בסיס הרעיון הזה הם מצליחים לחלץ חוקיות מהמערכת המסובכת. יש להבהיר שניתן להוביל את המערכת לכאוס כך שהחישוב אינו אפשרי אך זה מחייב מעבר לסף לא סביר של התרחשויות ושנית להגעה לכאוס יש כללים ברורים למדי שחייבים להתרחש בו זמנית ומורכבות מערכת, גודלה או מספר הפרמטרים בה אינו ערובה לכאוס. על כאוס יש ספר פופולרי של גליק ועל מכניקה סטטיסטית יש המון ספרים והרצאות אני ממליץ על אתר ההרצאות של MIT יש שם קורס של מכניקה סטטיסטית בסיסי ונגיש וכן קורס מעולה בתרמודינמיקה.
פיסיקאי | 18.02.11
12.
מסכים עם 6
מיתאם לא בהכרח מעיד על סיבתיות. לגבי צריכת האנרגיה על חימום וקירור: רוב האנשים מעדיפים לגור במקומות שהאקלים בהם נוח יחסית, ולכן ערים שממוקמות באקלים נוח ייטו לגדול מהר יותר. ואז בא החוקר ומייחס את החיסכון לצפיפות בעוד שבמציאות האקלים הנוח הוא הסיבה לחיסכון וגם לצפיפות.
אלון | 18.02.11
7.
הנושא אולי "מרתק" אבל יש כל כך הרבה משתנים בצמיחת או דעיכת ערים, שהמחקר הזה שווה כלום
זה מתייחס לעיר גנרית ונתונים גנריים ובעיר יש אלפי משתנים החל ממגיפת שפעת וסארס שמבריחה תושבים ועד לרעידת אדמה פתאומית שמבריחה עסקים מאזור מועד. פשוט אי אפשר לחזות כלום, תסלחו לי.
גאוגרף | 18.02.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת