אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בני בגין: היערכות לרעידת אדמה בדרגה 9 בסולם ריכטר - היא מוגזמת

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
נו באמת
רעידת האדמה שהחריבה את חברון הייתה בעצמה של 6.2 בסולם ריכטר. רעידת האדמה שהחריבה את צפת וטבריה לפי ההערכות (לא נמדדה כי התורכם לא ממש מדדו שום דבר) בעצמה של 6-6.5 בסולם ריכטר. ב 1995 הייתה רעידה בעצמה של 6.9 סולם ריכטר במפרץ אילת ואף מבנה באילת (שיש בה כמה מבנים ישנים שלא נבנו על פי התקן) לא קרס. הקטלניות של רעידת אדמה קשורה קודם כל לאיכות הבניה. ולמרות שלא כל הבניינים בישראל בנויים על פי התקן המחמיר, גם הבניה של שנות השישים והחמישים יותר איכותית וחזקה מהבניה של שנות העשרים. בני בגין צודק ולא צריך להכנס להסטריה. המוכנות צריכה להיות לרעש בדרגה 7 בסולם ריכטר ולא יותר מזה.
י. | 06.04.11
10.
רעידות אדמה קטלניות בישראל
אמנם לא 9 בסולם ריכטר, אבל עדיין קטלניות. 749 - עשרות אלפי הרוגים, טבריה נהרסה, המסגד בהר הבית נהרס, בית שאן שהייתה עיר חשובה חרבה ולא חזרה למעמד של עיר עד לפני שנים לא רבות. 1068 - רמלה שהייתה אז בירת הארץ חרבה, עשרות אלפי הרוגים, העיר מעולם לא חזרה למעמדה הקודם. רעידות אדמה נוספות וקטלניות כל 100-200 שנים לערך, רעידת אדמה קטלנית בירושלים באמצע המאה ה-16. 1837 - 2500 הרוגים בצפת ובטבריה. עוצמה משוערת 6.7 1927 - יותר מ-130 הרוגים בירושלים ויריחו, עוצמה משוערת 6.3 בקיצור במהלך 1500 השנים האחרונות בלבד - משהו כמו 6-7 רעידות אדמה משמעותיות ובין 50 ל-200 אלף הרוגים, תלוי בהערכה. רעידת אדמה משמעותית בארץ יכולה לפגוע ברוב חלקי הארץ - לא צריך 9 בסולם ריכטר, גם רעש "צנוע" של 6.5-7 יחולל הרס אדיר בעיקר במקומות עם בניה ישנה/עתיקה או לא מסודרת.
אזרח | 30.03.11
9.
ההערכות לרעידת האדמה הוא תרשם מעל דפי ההיסטוריה כיום הכיפורים של אסונות הטבע
תמ"א 38 זה הכסת"ח בהתגלמותו ולאף אחד לא אכפת. הממשלה חייבת לחזק מבנים ולצאת בתכנית הרבה יותר מקיפה להערכות לרעידת אדמה. היפנים היו ערוכים ותראו מה קרה. מה איתנו ? אנחנו בכלל לא ערוכים! כל אחד דואג בארץ לת*ת של עצמו...לכן אף פעם לא נהיה ערוכים! תקציב ושר לאסונות טבע עכשיו!
אחד ששומע | 30.03.11
7.
תמ"א 38 מגוחכת לחלוטין- זריית חול בעיני הציבור
שוב זורים חול בעיננו, במסגרת תמ"א 38 חוזקו עשרות בודדות של מבנים במשך עשר שנים, אגב, אף לא אחד מהם באזור סיכון ממשי. כל הקומבינה המסובכת של התמ"א היא שוב לגלגל את העליות ממגזר הציבורי למגזר הפרטי. המדינה היא שבנתה, משיקוליה, ררבות שיכונים בבניה זולה ומהירה. אף גוף פרטי לא יכול למצוא שום צידוק כלכלי בחיזוק שיכונים אלו. שלא לדבר על מבני הציבור, התשתיות (גשרים, מחלפים תחנות רכבת ואוטבס וכן הלאה...) וכמובן אין סוף מפעלים קטנים שיהפכו לתופת ולהבות ללא מערך כיבוי.
 | 29.03.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת