אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך מחזקים את תמ"א 38

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
עובדות על תמ"א 38 והדרך ליישומה
תמ"א 38 אמנם מוצגת כתוכנית לחיזוק מבנים נגד רעידת אדמה ותוכנית מצילת חיים - אבל לצערי לא כך הדבר - תמ"א 38 הפכה מהר מאד לתוכנית נדל"נית טהורה , דהיינו עסקת נדל"ן בין דיירי הבנין אשר למעשה לא בדיוק מעניין אותם חיזוק המבנה אלא קבלת מעלית, ממ"ד, שיפוץ לובי , מחסנים ושיפוץ מבנה , לבין יזם/קבלן ממולח אשר רוצה לתת כמה שפחות ולהרוויח כמה שיותר - וכל זה מוצג כתוכנית מצילת חיים כאשר הדיירים בבניינים הסמוכים אף שהם נפגעים ואיכות חייהם יורדת - התנגדותם לא מתקבלת בועדות השונות - זהו משחק מכור מראש. עוד אף אחד לא הוכיח שהעמסת 2.5 וגם 4 קומות על בנין מגורים של 40 שנה באמת יחזק אותו....אבל מה שבטוח זה יכניס הרבה כסף להמון גורמים : יזמים, קבלנים, עורכי דין, עיריות והרשימה עוד ארוכה ...אז אנא תתעוררו!!!
יהודית | 24.06.11
33.
לא להוסיף קומה, יש רק לחזק את יסודות הבניין הקיים
תמא 38 עלולה להיות נוכלות לשמה. אף חאפר לא יצליח לתת לכם באמת חיזוק אמיתי לשעת מבחן. צריך לחזק את הבניין הקיים בלבד ואסור אסור אסור בשום אופן, להוסיף קומה. הדירות המוספות עלולות להפיל תחתן בשעת רעידת אדמה קשה את הבניין הישן.
רבקה | 15.04.11
31.
תמא 38
אכן ויכוח מענין כאשר כל צד מכוון לאינטרסים שלו.המדינה עשתה פעולות חיוביות לקדם את ביצוע הפרוייקטים.אולם יש מספר שחקנים בשטח שהורסים חלקה טובה ואני אומר זאת כיזם וקבלן שכבר ביצע תמא מהראשונים בארץ: 1.עורכי דין לא מקצועיים במקרה הטוב,וחמדנים והורסי הסכמים במקרה הרע. 2.עובדי רשויות איטיים ולא איכפתים שעוצרים כל מהלך שדורש קצת יצירתיות מצידם. 3.דיירים חמדנים שזו שעתם הגדולה לסחוט ולהציק לרוב הדיירים. 4.סוכנים של חברות או מתווכים למינהם שמבטיחים תמורות לדיירים ללא בסיס עיסקי. ולכן הפרוייקטים לא מתקדמים בקצב מהיר ,אבל אין תחליף מהיר יותר לחיזוק הבנינים
h/vrpz | 12.04.11
29.
האם מבני מגורים בני 30 ומעלה עמידים לרעידת אדמה חזקה בארץ ?
הכתבה מתייחסת לסוג מסוים של מבנים בעייתיים - מבני מגורים שלוש עד ארבע קומות, ללא פיר מעלית, בנויים על קומת קרקע מפולשת (1) (קומה גמישה המורכבת מעמודים בדלים). מוערך שמספר המבנים מסוג זה הקיימים כיום בארץ נע בין 10,000 ל-16,000 מבנים, מפוזרים בכל הערים הגדולות, אשר נבנו עד שנות השבעים, בהם מתגוררים כמיליון תושבים. http://www.civileng.co.il/SubCategory.aspx?cp=336&artPage=1&art=381&da=False&dt=False
לירן | 12.04.11
21.
רחוב קורצאק בקרית מוצקין. חיוב לחתום ולאפשר את הריסת המבנה ובנייה באותו האתר, ולא לחדש את הקיים.
בקיצור ראשי פרקים. יש להרוס את המבנה הישן ולבנות חדש במקומו, עם יותר דירות שיהיה כדאי לקבלן. כך יהיו דירות חדשות בבניין חדש והכל לטובה, מאשר להשאיר את הקיים עם הדירות הישנות ורק כלפי חוץ לחדש. חן חן על תשומת הלב, ותודה
ויקטור תורג'מן | 12.04.11
19.
מדוע צריך כבר להקים וועדת חקירה-לא לחכות לאסון
כל נושא התמ"א לסוגיו השונים הוא מחדל שעוד מבקר המדינה יעסוק בו רבות ,וועדות חקירה רבות שיוקמו יבזבזו בו את כספי הציבור על חקירות שונות של בתים שיקרסו אחרי ביצוע התמ"א. אין דרך יותר נכונה מלהרוס את הביניינים הישנים ולבנות במקומם חדשים . התמ"א 38 נועדה רק להעשיר כל מיני יזמים שרובם חפרים וכן עו"ד ואדריכלים וכו' באחריות הממשלה לעצור מיד את התהליך-ולהקים ועדת בדיקה ניטרלית שתקבע האם התמ""א 38 היא טובה ולא מסוכנת, ולאחר בדיקה תוציא הודעה לציבור שחתומה ע"י שר הפנים ושר השיכון ושר התשתיות וכמובן ראש הממשלה ומבקר המדינה-שהם מאשרים ואחראים שהשיטה והדרך נכונים ובטוחים. זכותו של הציבור לדעת בבטחון כאזרח שהמדינה עומדת מאחורי התכנית.
צביה | 12.04.11
17.
יש לי שאלה לכל דורשי פינוי בינוי ואל תמהרו לסמן לי -
אני מתגורר בבניין ישן ,לפני מספר שנים השקעתי בשיפוץ דירתי ,כמוני יש מאות דירות אם לא אף אלפי דירות בבניינים ישנים שעברו שיפוץ ברמות כאלה ואחרות -שיפוץ סטנדרטי לדירה עומד על סדרי גודל של 100000ש"ח ולעתים כפליים... אל תבינו אותי לא נכון אני מעוניין באותה מידע כשותפי לנכס המשותף בהרס המבנה ובנייה חדשה אבל לא יתכן שידברו על פינוי בינוי בשוויון נפש לכל בעלי הדירות יש כאלה שגרים בתנאיי מעברה וישמחו להעיף את קופסת הגפרורים המסריחה ויש כאלה שבנו ארמונות בתוך הבניין הישן ועל כן שמדברים על פינוי בינוי יש לקחת בחשבון שהשיטה תעבוד רק כאשר תיבחן כל דירה ישנה לגופה...אחרת היה ויבוא אל דלת ביתי עבדיי שיציע פינוי בינוי מבלי לפצות אותי על ערך הנכס על פי רמתו הפרטנית אני ושכמותי נהווה מכשול.
מודאג | 12.04.11
16.
בעזרת תמ"א 38 המחוקק דאג להגן על עצמו מפני רעידות אדמה
שימו לב לתרחיש שיתכן ותעמודו בו לאחר רעידת אדמה אזרח למדינה: מדינה יקרה, אנא פצי אותי כי כל רכושי אבד והבנין אושר כחוק המדינה לאזרח: למה לא עשית תמ"א 38? האזרח: רציתי, בדקתי, זה לא מצליח, יש בעיות עם השכנים. המדינה לאזרח: אז תלך קיביני מט
דרורי בועז | 12.04.11
15.
תמ"א 38 - טמטום אחד גדול
בניית עוד דירות באזורים שהם גם כך מאוכלסים וצפופים מיותרת. הבעיה היא שלא משפרים תשתיות, כבישים, דרכי גישה ורק גורמים לאזורים צפופים ורווי פקקים להיות עוד יותר צפופים, עוד פקקים ומלחמה על חניה. כך שלפני שעושים משהו - צריך לחשוב טוב טוב על האזור. בר"ג הבעיה הכי חמורה!
יובל | 12.04.11
4.
תכף יעלו פה עשרות תגובות בינתיים חוץ מבלבול מוח זה לא מקדם דבר
כבר למעלה משנה אני רואה כאן אין ספור כתבות בנושא התמ"א 38, כותבים על זה הרבה הרבה הרבה מעבר למה שמתבצע בשטח ובפועל במקום שדיירי הבניין הרעוע ישקיעו בנכס המשותף הם ממתינים למושיע,המשיח בדמות יזם/קבלן -אצלי בבניין הצעתי לפורום בעלי הדירות לסייד את חדר המדרגות ולסדר את הגינה וקצת את העזובה מתחת לבניין והם עונים לי כמו ילדים בגן ..."חבל על המאמץ המשיח-יענו היזם תכף בא ומסדר"...בינתיים הכסף שיכול היה לשרת אותנו בקצת יותר תרבות דיור שירת איזה עו"ד ממולח מר"ג שביקש עבור שעה של התייעצות מעל 1500ש"ח בסכום הזה הייתי מסייד את חדר המדרגות ממנו לא קיבלנו כלום חוץ מכאב ראש וכאב כיס אפילו קפה לא הציע . אני אגיד לכם חמדנות זו תכונה נוראית ואני עם מאוד חמדן וקמצן ומאוד רוצים שאחרים יעשו עבורנו את מה שאנו לא מוכנים לעשות בעצמנו ולכן אני משוכנע שרעידת האדמה בוא תבוא הרבה לפני היזם .
תושב פ"ת | 12.04.11
2.
תמא 38
תמא 38 היא אסון- משום שככל היוזמות המבהירות היא איננה אלא "ישראבלוף". לא באמת מחזקים את הבניין. כן באמת לוקחים את הזכויות של ה דיירים התמימים, שחושבים שמחזקים להם את הבניין, ומעמיסים להם על הבניין המתפורר, על קירותיו סופחי המים והעמודים הפנימיים הקורסים- מאות טונות של בטון כדי לבנות פנטהאוס לעשירים. את הפנטהאוס דווקא כן מחזקים ומעגנים- אבל את השלד בתוך הדירות השינות- לא! מעלית נותנים- אבל בלי מעלית הרי אי אפשר למכור פנטהאוס: ממילא דיירי הקומה העליונה אמורים לשאת בכל הוצאות המעלית. חניות- נותנים רק לפנטהאוזים החדשים- על חשבון הגינה המסכנה של בעלי הדירות. כל הסיפור הזה הוא דרך לתת ליזמים מאד בזול גגות של בתים שבהם גרים דיירים חלשים- שלא יודעים שעשוקים אותם- ועוד אומרים תודה על זה! ובכן- אפשר לעבוד על חלק מהאנשים כל הזמן- ועל כל האנשים חלק מהזמן- אך לא על כל האנשים כל הזמן. רוב בעלי הדירות מבינים, יודעים ולא רואים בתמא פתרון, אלא עושק. אחרי הסבל של חיים באתר בניה מסוכן במשך שנתיים ויותר, כאשר דירות העשירים נבנות על גב המסכנים, אין שום הוכחות שבית ש"חוזק" ע"י העמסת יתר של קומות נוספות- עומד ברעידת אדמה! יש הוכחות שיזמים תחמנים גוזמים רווחי עתק ובורחים, (40% רווח!) ומשאירים את בעלי הדירות עם פחות רכשו ועם תקוות שווא לשרוד רעידות אדמה. אל תהיו פריירים! אל תכנסו להרפתקאה של תמא 38- שווה להכנס למהלכים של פינוי בינוי משום שפינוי בינוי , עם כל הסבל והבעיות שלו- כן נותן פתרון ראוי למיגון מרעידות אדמה וטילי גראד. גם שם יש להזהר מתחמנים שונים: עורכי דין שמתלבשים על דיירים תמימים ומקבלים דמי ייזום ללא השקעה וללא אחריות (וכן- יש גם טובים ושירים!), יזמים מסוכנים (וכן- יש גם אמינים וטובים)- אבל כאן לפחות התוצר שמקבלים - דירה במבנה חדש עם טווח קיום של 50 שנה- היא ריאלית. אז הזהרו מהפיתוי של מהר מהר עם התמא- זה לאט לאט!
אדריכל | 12.04.11
1.
תמ"א 38 בכיה לדורות
חושבים רק על פן אחד חיזוק המבנה נגד רעידות אדמה. בואו נניח שרחוב שלם של בתים נמוכים 2-3 קומות 2 דיירים בקומה, שנבנה פחות או יותר באותו זמן עובר היום תמ"א 38. מה שאומר תוספת של 4 דירות לבניין שזה שווה להכפלת האוכלוסייה באותו רחוב. מה קורה עם תשתיות מים, ביוב, חשמל צריך לשדרג גם אותן שיעמדו בעומס כפול, מה עם תחבורה וחניות (ברוב הבתים האלה חונים ברחוב). הפיתרון הזול והיעיל הוא פינוי בינוי של מתחמים שלמים שיעלו את איכות החיים שם בכמה רמות.
ליאור | 12.04.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת