אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חוזר בתשובה, יוצא למלחמה

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
הכלכלנים יודעים הכל חוץ מחשבון פשוט שרווח נקי הוא לאחר ניקוי כל הרווחים של כולם.
סטף וורטהיימר תמיד התריע מכל מקצועות אוויר שלא יצרניים כמו מינהל עסקים ,עו"ד ,מתווכים למינהם , פרסום ,דוגמניות ושחקנים שמרוויחים הון מכלום. העולם לא יכול להתקיים מכל כך הרבה אנשים לא יצרניים , ברור שסופו להתפוצץ. קחו למשל עולם שיש בו 1000 אנשים שצריכים לקיים את עצמם אם רובם לא ייצרו דברים ממשיים , עולמם יקרוס. אז מה שטוב בעולם קטן מתאים גם לעולם הגדול. אי אפשר שרוב האנשים בעולם הקטן יעסקו בתיווך כלשהו כך בעולם הגדול. אנני יודעת אולי צריך לחזור לתקופה שבה היה סחר חליפין בסחורות , סחורה תמורת סחורה או תמורת עבודה. התיאוריות האמיתיות יוצאות רק אחרי שהתיאוריה לא עובדת וגם אלו שיודעים אותה מדחיקים כיוון שהם ניזונים ממנה.
ציונה נ. | 27.04.11
45.
הבנקים משתמשים בכספי הציבור עבורם והמיגזר העסקי/ממסדי
הבנקים משתמשים בכספי ציבור החוסכים אך ורק לאינטרס שלהם, הוא גובים עמלה על כל צעד ושעל כולל דמי שמירה (שומרים אישית עם אקדח)...מתחלקים עם הממשלה (רווחים על כסף ששילמנו כבר מס עליו) ולנו נשאר פירורים תכלס צריכים להטביע את ח"כ בשאילתות, הטרדות עד שיתחילו לעבוד בשבילנו ולא בשביל הבנקים ומצרת העסקים למעלה מה זה מחיקת חובות? אתנו זורקיםם מהבתים כשלא משלמים את החוב..
קלרה | 24.04.11
43.
בנקאות=פאודליזם
הבנקים הפכו, בעיקר פה בארץ עם טרוף העמלות, למה שהיו הפאודלים בימי הביניים - גורם טפילי היושב כאבן רחיים על צוואר החברה היצרנית. צודק ד"ר וולי, הבנקאות במתכונתה הנוכחית חייבת לעבור מהעולם כפי שהפאודליזם עבר מהעולם, ובהסתלקותו איפשר לחברה האנושית להמריא לשיאים חדשים.
אופיר | 23.04.11
41.
תובנות ושאלות
כתבה מצויינת, מעמיקה, חשובה ונכונה. הבנקים לא עושים את זה בחלל הריק. הם בונים על הרצון של האדם הפשוט לקחת חלק "בחגיגת " הרווחים הגדולה. ומגדילים ועושים אלה המפרסמים, כמה קל לעשות כסף, אם רק תעשה אצלנו השתלמות של כמה שעות. (ראה פרסומים בעיתון זה ממש). הבנקים והמתווכים למינהם בונים על חוסר הידע וההבנה של הרוצים לקחת חלק בחגיגה הגדולה, ומוכרים להם את החלום שיעשו כסף קל ומהיר ללא שום צורך ליצור דבר. אלא שהם לא מספרים לעדת התמימים, על חשבון מי זה בא. הרי אין יש מאין, ללא יצירה אין תוצרת. את המחיר משלמים כמובן אותם אלה שאין להם את הזמן והידע, או שהם שבויים בחלום הרווח הקל, או לא רוצים לצאת פראיירים למשמע כל הסיפורים מסביב. והבנ קים והמתווכים צוחקים כל הדרך לבנק, כדברי האימרה. ככל שההצלחה של המגזר הפיננסי עולה, ורדיפת הבצע גוברת, מחפשים אנשי הפיננסים, או שמא נאמראשפי הכספים, או אולי אלופי הנוכלים, מקור חדש לתאבונם. יש דרכים רבות להרבות עושר על חשבון האדם הרגיל , שאינו יכול להתמודד איתם. החמור מכל בעיני הוא הוא עשיקת בעלי הפנסיות והחוסכים הקטנים שעמלו כל חייהם ואספו פרוטה לפרוטה כדי שיהיה להם משהו לעת זקנה, והנה חלקים גדולים מכספם נעלמים בכיסהם של חברות הביטוח, בנקים, מתווכים למינהם וסוכנים למינהם. איך פותרים את המצב. מכריחים את הרגולטורים להציב מגבלות על כל עסקי האוויר למינהם. מי יכריח אותם? הציבור שאין לו הזמן, העניין, או הידע, או שהוא שבוי בחלום שיעשה כסף קל. בקיצור אף אחד, עד שבא המשבר הגדול. ואז יוצאים האנשים לרחוב מחפשים את האשמים, תולים אותם בכיכרות, קצת אנרכיה, היצרים נרגעים, תקופת רגיעה קצרה, והכל חוזר על עצמו מההתחלה. אני מסכים עם רוב הכתוב במאמר, אך לא מסכים אם הסיכום האופטימי. הטבע האנושי מכריח אותנו לסכם באופטימיות. מאחר וגם אני בן אנוש, אומר שנראה שיהיה רע, אבל אני משאיר פתח לטעות. הערה ל 9. אני מסכים אתך אבל אם קראת אותי, האם תוכל לפרט למה אתה מתכוון. לגבי וורן באפט. זה נכון שוורן באפט משקיע בחברות ערך. זה נכון שהוא לוקח משכורת צנועה ודרישותיו האישיות צנועות. אבל בתור משקיע הוא מהגרועים ב"חזירים" הקפיטלסטים. ואם הוא אכן נוסע הקדילק בין עשר שנים, אז הגיע הזמן שיחליף אותו במכונית חדשה חסכנית בדלק, וגם ישקיע מהכספים הרבים שעשה, ולא בעבודת יצירה, במחקר להגנת הסביבה וכדור הארץ. ל 36. יש הבדל בין השקעה ביצירת ערך, גם אם מדובר בקנית מניות או השקעה באג"ח, לבין נגזרות ועמלות שכל מטרתן היא לעשות רווחי עתק על חשבון התמימים. לא כל הישגי האנושות הגיעו מהקפיטליזם, אפילו לא רובם, והעובדה שהמערכת הקפיטליסטית הצליחה בתקופה מסויימת, לא אומר שהיא נקיה מטעויות ואין מקום לשיפור. ולגבי חיפושי הנפט. אין סיבה שהמדינה תמכור זכיונות בזול, הכסף המושקע בחיפושים הוא בסופו של הציבור, וראוי שבמקום שרק חלק מהאנשים יהנו מהפירות הוא, שכל האנשים יהנו מהפירות. וחוץ מזה כאשר מדובר במאגר אנרגיה מתכלה, צריך לחשוב על העתיד, ולא להתנהג איתו כאילו הן מחר, לפי השיטה הקפיטליסטית שאינה מכניסה את גורם הזמן במישואותיה.
יהודה | 23.04.11
40.
כל הבעיות שוולי מציין נעוצות במנגנון הקפיטליזם המסואב
כולם בטוחים שהקפיטליזם הוא המנגנון הכלכלי הטוב והיעיל ביותר להתפתחות האנושות, אז איך לעזאזל יותר מ-40 שנה לאחר שהאדם הגיע לירח אין התקדמות משמעותית/פריצת דרך בהגעת האדם לכוכבים חדשים ובחקר החלל? גם ברפואה ובמדע יכלו להיות הרבה יותר פריצות דרך. במקום זה התחום שהתפתח הכי הרבה בעשור האחרון הוא התקשורת ותעשיית ההייטק, וכל זאת מסיבה אחת: התקשורת מאפשרת להגיע לכמה שיותר אנשים-לקוחות ולמכור להם שירות תמורת כסף. בתחבורה, ברפואה ובמדע אנחנו עדיין תקועים אי שם 30-40 שנה אחורה מאיפה שיכולנו להיות היום. לכן אני מפתח תיאוריה שיכולה להוות תחליף לקפיטליזם, ולא מהצד של המרקסיזם הדוגל בשוויון, כי כבר הוכח לכל שאין שוויון בין בני-האדם, ולכל בן-אדם שאיפות אחרות בחיים.
 | 23.04.11
39.
הכלבים נובחים והשיירה עוברת
זה מה שקורה כשהערך העליון בחיים הינו כסף. השוק אימץ את המודל האמריקאי של קפיטליזם טהור-וזהו למעשה רשיון לגזול. זה לא רק עמלות הבנקים המהוות "אתנן" או סרסרות לשמה ונגזרת מפעילות של "עסקי אוויר או ביידיש-"לופט גשאפט". צרפו לשם את חברות הביטוח, חברות הסלולר וקיבלתם מערכת משומנת שמרשה לעצמה הכל. מה שנדרש זה הטלת מיסוי על מוסדות וארגונים אלו והפנית כספי גבית המיסים חזרה אל הציבור .
איל המבולבל | 23.04.11
36.
כמה שטויות
כולם פה מגנים את הקפיטלסטים בלי לראות שמה שמביא לכל השפע סביבנו זה הקפטילסיט ולא שום דבר אחר. בנקים גנבים, סלולר גנבים, בעלי הון גנבים, כולם גנבים. לא משקיעים ולא יזמים, פשוט גנבים. אולי כל המגנים חסרי השכל ילכו ויגורו במדינה ששם המדינה שומרת על הכל. הם יתכבדו ויגיעו לאיראן, למצרים, לרוב מדינות דרום אפריקה, קצת סין, אינדוניזיה, אחלה מדינות. בלי נגזרים ובלי נעלים. שכחו פה שהבורסה והמסחר בה גורמים להקצאת הון יעילה, שמערכת הבנקאות היא זאת שמאפשרת מעבר מלווים למלווים, שהעובדה שיש להם אינטרנט שבו הם יכולים לקרוא כתבות כאלה, שיש להם 2 פלאפונים, שהמקרר שלהם מפוצץ, שיש להם מכונית, מים נקיים וכו' וכו וכו', הכל מגיע בזכות הקפיטלסטים. שבלי זה לא היה להם על מה להתלונן. משהו בסגנון של ברית המועצות. בקיצור, תהנו מהשפע הזה שהיזמים מציעים לכם כי הם זה היה תלוי בבטטות כמונו שכותבים טוקבקים ומקטרים- נו, היינו מביאים מים בעגלות. ולא שהשיטה מושלמת, ולא שהיא חפה מתקלות, אבל שחוטבים עצים עפים שבבים.
משה | 22.04.11
32.
לא רק הבנקים הם מתווכים, כל מנהל הוא מתווך
היצרנים הם האנשים שלמטה - אלה שמפתחים, בונים, מנסרים, מתכנתים, בודקים, נותנים שירות ללקוחות, מפרסמים, וכו' וכו'. כל מנהל שלא עוסק באחד מאלה כחלק מתפקידו (ז"א, לא לוקח חלק ביצירת הערך עצמו), הוא סוג של מתווך. המנכ"ל והסמנכ"לים הם בד"כ מתווכים מובהקים. עבודתם חשובה מאוד - גיוס כספים, השגת פרויקטים, שיווק החברה וכדומה, אבל לא במידה כזו שמצדיקה פערי שכר כפי שקיימים בשוק כיום. אני פועל פשוט, מתכנת לפרנסתי. אני מרוויח לא מעט, אבל המנכ"ל של החברה שלי שם את המשכורת של כל הצוות שלי יחד בכיס הקטן. יש לו 24 שעות ביממה, וגם לי. הוא קורע את התחת, וגם אני. הוא חשוב מאוד לחברה, וגם אני. יש מאות אנשים שיכולים להחליף אותי, וגם מאות שיכולים להחליף אותו. זה מקור משמעותי לאי שיוויון - הדירקטוריון בוחר את השכבה העליונה של ההנהלה, וזו חותכת לעצמה רווחים נאים על חשבון הדרגים הנמוכים יותר בהיררכיה של החברה.
שימי | 23.04.11
30.
הבנקים בארץ ישרפו את מדינת ישראל
במקום להשקיע בספקולציות שגרמו או יגרמו להפסדי כסף משמעותיים יכלה הממשלה לדרוש מהבנקים להשקיע בנגב, במערכות התפלת מים, בתעלת הימים, בעיר הבהד"ים, בגליל, במערכתת חבורה ציבורית יעילה של רכבות, רכבות עירוניות, ברכב חשמלי, ואוטובוסים,במערכת החינוך מודרנית וממוחשבת, בבנייה ירוקה שכוללת אנרגיה חלופית לשריפת דלק ופחם. כך, לא היינו מפסידים דור שלם, שכבול לתוכניות טלויזיה אינפנטיליות. שיוכל אחרי המשלחמה הבאה ללמוד מקצוע טכנולוגי מעשי במקום לייצר עוד אלפי עורכי דין, אנשי ביטוח, בנקאים, מתווכי נדל"ן וסמנכ"לים מעבירי ניירות, מצד חצד. אותו דור שהיום קשה לו מאוד לקנות לעצמו גג למשפחה, היום. בקצב הזה, גם אוהל במשולש ארלוזורוב יהיה עבורו בחזקת מותרות.כי אלפי שקלים טובים מבוזבזים על חייים נהנתניים לקבוצה קטנה יחסית של גנבי כסף ציבורי. במדינה כמו שלנו שדורשת מילדיה לשים את ראשם תחת כסדה 3 שנים, יש לדרוש סטנדרטים שונים מכל המערכות שתומכות בכלכלה של "שכונת" ישראל.
חמור גרם סוחב בלוקים | 23.04.11
29.
שוק יעיל התנהגות אופטימילת
המאמר מנוסח משכמו ומעלה מבהיר לי בצורה מאוד הגיונית אם כל אחד מתנהג באופן רציונלי ואופטילי נוצר שוק יעיל אין קסם אין פסגות השוק צריך לנהוג באופן רצינלי לחלוטין בכדאי מתווכים כגון: קרנות השקעוןת ובנקים יתכווצו למימדים ריאליים . וכך יווצר האיזון וולי גאון וחכם איזה כיף לקרוא כלכליסט
liat | 23.04.11
28.
המקור הכי גדול לאי השוויון הוא אי השוויון עצמו
אפשר להמחיש זאת באמצעות דוגמא פשוטה: ניקח 1000 אנשים ונשלח אותם להתיישבות בכוכב אחר להתחיל הכול מהתחלה, לחצי מאנשים נצייד כל אחד מהם במיליון דולר ולחצי השני של האנשים לא ניתן כלום. נחזור לאחר 700 שנה לאותו כוכב ונראה מה קרה עם הצאצאים של 500 האנשים מקבוצה א' ולצאצאי 500 האנשים מקבוצה ב'... בשורה התחתונה כשאפשר לעשות כסף מכסף באמצעות תשואה מהשקעות וכ"ו אז הכסף יחלחל לאורך הדורות ויתעצם כל הזמן בידי קבוצת האנשים העשירים, היות וכסף הוא בסופו של דבר משהו יחסי כפועל יוצא שהעשירים הולכים ומתעשרים והעניים נשארים כמו שהם - כלומר בתכלס הולכים ונהיים יותר עניים בהשוואה לעשירים.
בעל הדעות | 23.04.11
26.
ל-24 .וורן באפט אינו קדוש גדול, הוא יודע שאינו יכול להנות לבד מהגדלת נכסיו, אך הוא כניראה נהנה
לשתף אחרים(נבחרים) בהם בתנאי שהוא יהיה המוביל. כניראה שזה נראה ונשמע יותר אנושי והגון מהקפיטליזם ה"חזירי" שהתפתח בעשרות השנים האחרונות במדינתו. מר וולי נתפס ( כניראה) לתחושה הזו בראותו שהיא מתפשטת לחזירות גלובלית שגם ארצו הופכת להיות נגועה בה. אז הוא מחפש את הסיבות, ולפי הכרזתו גם את הפתרונות לעצירתה. אני מאחל לו הצלחה, ולנו בישראל, שמנהיגנו יפסיקו לדחוף את כולנו להתנהג כלכלית כמו אמריקאים, כי אנחנו לא (אמריקאים ולא באמריקה)!
נ. | 23.04.11
25.
שאלות נכונות אבל מה שהוא לא אומר הוא שהבנקים הפכו לגובי מיסים
בחסות המדינה, הם מעין נסיכים ואנשי אצולה שקיבלו מהמלך רשות לגבות מס על מעבר באדמות שלהם, הם קיבלו את הכבישים הכי טובים. כאלה הםא הבנקים היום והם חונקים בעמלות שלהם הרבה מאוד פעילות פיננסית. דווקא העלות של פעילו פיננסית רק ירדה עם בוא המחשב אבל העלות שלה עלתה ועולה כל יום. הבנק מכניס את ידו לכיס של האיש הקטן בלי חשבון וזאת באישור המדינה. זה גם מגביל את כוח הקניה שלו וזה גלגל שהולך ומצמצם את הפעילות היצרנית ואת יכול הרווח שלה.
בנקיהו | 22.04.11
23.
מחשבות של אזרח פשוט
כבר מזמן ובהרבה תגובות שלי בעבר, טענתי שכל התיאוריה הכלכלית שהתחרות וההיצע והביקוש, מה שנקרא הכלכלה הנכונה, כבר מזמן פשטה גם את הרגל וגם את הדגל. אני לא כלכלן ולא הבן של אחד כזה ואני לא מתעסק בדבר שאת התוצאות שלו יכול לראות כל ילד קטן. אבל כולם, כולל כל מומחי הכלכלה וכולל כל הפוליטיקאים מפחדים להגיד משהו, פן יצביעו עליהם שהם לא מבינים דבר. אין לך דבר יותר מתאים להסברת הנושא מאשר הסיפור הידוע 'בגדי המלך החדשים'. הטענה שלי היא שכלכלה זה אחד הכלים אשר בא לשרת את החברה ולא ההפך כמו שקורה היום. על כן, קודם כל צריך להחליט, אולי כל מדינה בפני עצמה, מה זו החברה הנכונה אשר מתאימה לה ועל פי זה לגזור, בשבילה הכלכלה הנכונה תהיה זו אשר תשרת את המדינה למען החברה הזאת. הכלכלה של היום, הבנויה על ציפיות, על מסחר בבורסה ועל המסחר במטבע, הפכה לשדה פרוץ בו כל מגלומן, הבנקים, החברות הגדולות, הטייקונים ועוד, יכול לעשות כל מיני תרגילים חוקיים על מנת לעשות רווחים קלים. אם מישהו רוצה לפתור את הבעייה העיקרית שהיא בעצם השקעות לקידום התעשייה או יותר נכון לגידול מקומות העבודה שזה הקטנת האבטלה, הוא צריך למצוא פתרון פשוט ולא מסובך ופרוץ, פתרון אשר מצד אחד, המשקיע יהנה מהשקעתו ומקבל ההשקעה ישתמש בהון שהוא יקבל, אכן להרחבת המפעל שזה גם הגדלת הרווחים שלו. רק שיטה פשוטה כזאת, הדומה לאגרות חוב אבל בלי מסחר בזה,תעשה איזון בחברה. בצורה הזאת יזם או בעל מפעל לא ינפיק אגרות חוב אם הוא ממילא יראה שאין מקום, שאין רווח מכך שהוא ירחיב את המפעל. לעומת זאת אם הוא ינפיק אגרות חוב, הרי שהוא יהיה מוכרח על מנת שיוכל לשלם למשקיעים את הרווח המובטח, או ליעל את המפעל או להרחיב אותו. העקרון שיפעל כאן הוא שבעל המפעל, יהיה הוא זה אשר יקח את הסיכון ואת הסיכוי. מה שקורה היום הוא שאת הסיכון והסיכוי מעמיסים על גב בעלי המניות. יוצא שאנשים כמו תשובה, נעשים מיליארדרים כאשר הם משתמשים בכסף של הציבור, ללא כל סיכון. וכל זה מבלי לקחת בחשבון למשל את האפשרות לנצל כל מיני שיטות חוקיות להרצת מניות, דבר שהוא בעצם אסור על פי החוק. אסיים בשיטת הרצות פשוטה כמו קניית חברת היי-טק ישראלית ולא משנה אם יש לה או אין לה מוצר. וברשותכם דבר אחד קטן. האם אתם יודעים מי הרוויח היום מן הנפילה של חברת טבע. הסבירו לכם ישמין תרופה קופקסון או דומה ושבגלל מתחרים לטבע היא נפלה. אבל שוכחים להסביר לכם שהנפילה נגרמת בגלל שיש מישהוא שמימש רווחים, בקיצור מכר את המניות שלו. אני מאמין, מאחר והנפילה היא די מיידית שבעלי חברת טבע הרוויחו את כל הנפילה שנאמר כל הכסף נעלם לתוך הכיס שלהם. שלמה רחמן חיפה
שלמה רחמן | 22.04.11
22.
יפה שמישהו מצטרף אלי
אני הצעתי לבטל את הבורסה. המון פרזיטים מרוויחים כסף ואינם מועלים לאנושות כלל. אפשר להזיז את הכלכלה גם בלי מניות. כמו כן בנקים צריכים להפוך למלכ"רים. צריך לעבור לקפיטליזם מוגבל בו יפעלו כל כללי הקפיטליזם כרגיל, למעט דברים שאינם לתועלת החברה האנושית. תודה ששאלתם.
המומחה | 22.04.11
18.
מס-שבח יעיל מונע את עיקר נפח הבועות, ע"י יצוב המשכנתאות ותחושת-העושר המזויפת
ע"ע היציבות בתוך גרמניה, שנאנסת לשלם על חלאתיות האנגלו-ספירה ומדינות ה GIPSI/PIIGS. הכלל המוכח הוא בפשטות: 50% מעליית ערך הנכס במשך 10 שנות בעלות מצטברת ללא מגורי הבעלים בנכס. לגבי נגזרות, 2 הכללים הידועים: א. איסור נגזרות ערומות, כלאמר שנעדרות נכס ממשי מול ההימור. ב. הטלת מס-טובין TOBIN, כלאמר מס על העברות כספים בין המוסדות הפיננסים בין המדינות, כבר נחקק ע"י האחוד האירופי ב-8 באפריל השנה ואמור הלעביר את הסיטי הלודוני בכ200 מיליארד פאונד בשנה, לכיסוי חובות מדינות הPIIGS/GIPSI.
יואב נצר | 22.04.11
15.
עוד גאון
בלי הספקולציות היינו נשארים עם קוקה קולה וחברת הרכבות. לא היינו מוציאים גז בתמר בלי אנשים הרפתקנים, 99% מהסטארטאםים היו גוועים ולא רק בתחומי המחשב, לא היינו מוציאים תרופות חדשות, לא פלאפונים לא שידורים דיגיטאליים ועוד ועוד ועוד ועוד.... אבל היי המגזר הפיננסי היה יציב. בקיצור, שיהיה בריא עם ההשקעות ערך שלו ואם הוא רוצה לתרום לעולם שיעשה את זה עם חלק מהמליארדים הרבים שהוא לא שש להחזיר ונעשו ברמאות לדבריו. בקיצור שילך לחפש
שאול | 22.04.11
14.
הבנקים הם הלב של המערכת הכלכלית
כמו בלב האדם, ברגע שיש תפקוד לא נכון וחלוקה לא נכונה של משאבים הגוף מפסיק לתפקד חלקית עד שהוא קורס. מה שקורה לכלכלה המערבית זה שהלב שלה (הבנקים) הפסיקו לתפקד בצורה יעילה ומועילה והפכו להיות חסם במקום מנתבים, וזה מה שגרם לדום לב בכלכלה העולמית. כרגע המערב מפרפר ואם לא יעשו החייאה וניתוח לב פתוח הוא גם יקרוס.
אורי לוי | 22.04.11
12.
השורה התחתונה היא שחשובה
מגזר הפיננסים מרושש את החברה שלנו. הבנקים לא מייצרים דבר. הם יכולים להיות בבעלות המדינה. המדינה יכולה לתת הלוואות ולגזור את הריביות ולגבות עמלות ולהשקיע בתשתיות שלה . במקום זאת, הרווחים העצומים הולכים לכיסם של אנשים בודדים, דבר שיוצר חוסר איזון אדיר בחברה ולדעתי התוצאות באירופה יהיו קשות מאוד. תאמרו שהמדינה לא יכולה לקחת על עצמה סיכון כזה כמו ניהול של בנקים אבל בסופו של דבר כשהבנקים קורסים בשל תאוות הבצע שלהם, המדינה נזעקת להצילם בין לאו הכי. עם זאת אני בניגוד למרואיין אינני אופטימי מפני שקובעי המדיניות , הפוליטיקאים שבויים בידי אנשי הממון.
brain damage | 22.04.11
7.
ל-6
אני ממליץ לך על ספר של בנג'מין גרהם - המשקיע הנבון שדן גם בנושא של חברות הטכנולוגיה. בשורה התחתונה, מה שקורה, שאחרי שהרעיון של איזה חברת היי-טק זוכה לחשיפה, כולם רצים להשקיע בזה וערך החברה גבוה בצורה לא פרופורציונלית מסך הרווחים שמצפים ממנה להרוויח גם בתסריט אופטימי (קשור מאד לעדר). ואז חברות טכנולוגיה כאלה שוות על הנייר מיליארדים אבל לא מביאות, או מביאות מאט מאד רווחים לבעלי המניות, ואז באה הקריסה והמניה צונחת ואז המשקיעים מאבדים המון כסף כי שילמו מחיר מופקע על משהו שלא שווה את זה (המניה). ספר מאד מעניין. מדבר המון על פסיכולוגיה ושווקים בכלל ומביא דוגמאות מעולות
אני! | 22.04.11
6.
התמימות שלו מדהימה אותי
ב-80% מהמקרים השוק/מחזורי הקניות/מכירות עובד לפי פסיכולוגיה ולא לפי נתונים כלכליים ! הוא לא שמע על תיאורית " העדר " . חוץ מזה איך אפשר לתמחר סטארטאפ חברה חדשה עם רעיון טכנולוגי שרובינו לא מבינים . גוגל פיסבוק ..... ועוד רבים אחרים התחילו כך מכלום ושווים היום מיליארדים , אז מה ? לא להשקיע בהם ?
אילן | 22.04.11
4.
ומה חדש מר וולי, הרי ידוע לכל שהכלכלה מעוותת מן היסוד ולא מהיום.
אתה מר וולי תחליש את המגזר הפיננסי, מיד תצמח מפלצת חדשה שתשתלט על החלל שנוצר. תמיד יימצאו ה"חכמים" לגלות את הפרצה הבאה בכל תאוריה קיימת או חדשה., וינצלו אותה לתועלתם האישית, כפי שקורה היום. ה"חכמים" בשוק מגלים מיד את עקב אכילס, שאולי אפילו אתה, לא היתה מודע לקיומו ומשם הם פועלים לשליטה על השוק, ככל האפשר. וכך בעוד מס' שנים יבוא וולי חדש ויטען מה שאתה טוען כיום.
 | 21.04.11
1.
יוון תתבע הבנקאים לדין (לאחר נפילת השווקים 2013-4 ??)-ותבצע הסדר חוב חדש
משנת 1998 כשמדד הדאו היה ב 11750 - ו היום המדד 12200 - התשואה מנוכת מדד היא שלילית - בגלל אנשים כמו מנבל ברקליס בוב דיאמונד, אנו חזרים ומזכירים - ארהב לא תשלם את החוב -או נכון יותר היא תשלם החוב לאחר פיחות של 40% ויותר במשך 10 השנים הבאות - או- או תבצע הסדר תשלומים חדש , זכרו עריית ניו יורק ביצע הסדר כזה בעבר,
כותבי תרחישים | 21.04.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת