אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אפליקציה להצלת חיים: הפיתוח הישראלי שיעזור ברעידת האדמה הבאה

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
לא הבנתי. היכן החידוש? רשתות MESH סלולריות כבר קימות זמן מה (הדוגמא האחרונה שעלתה לי לראש היא של
הפיתוח האוסטרלי הזה לאנשים (או לחיות) בערבה). השאלה שלי היא רצינית ולא סתם לשם הטחת ביקורת, אם האפליקציה הישראלית קיימת- אז כנראה שבאמת יש בה משהו חדש. השאלה שלי היא -מה? אשמח לתשובה ממישהו שמבין...
 | 31.05.11
19.
אם כבר אז הצעה משופרת
נתונים: 1. רק אחוז קטן מהסלולריים הם סמרטפון. במיוחד באיזורים מפגרים (בארץ ובעולם) בהם ההרס יכול להיות גדול. 2. עצמת וטווח השידור של הטלפון הסלולרי הוא מספר ק"מ. הרבה יותר מ WIFI. לבצע: 1. יצרניות הטלפונים מרכיבה עליו לחצן חירום. עם הפעלתו המכשיר מתחיל לשלוח אות קצר וידוע אחת ל- 30 שנ'. האות בעצמה המירבית. 2. יצרני הציוד מפתחים ומוכרים לכוחות הצלה (מכבי אש, פיקוד עורף וכד') אנטנה סלולרית מקומית שמסוגלת לקלוט את אות המצוקה ולאכן את המשדר עפ"י כיוון, עצמה, וחיתוך מידע ממספר מכשירים הנמצאים באיזור האסון. 3. שיפור של הנ"ל: המכשיר/אנטנה של כוחות ההצלה שולח אות לכל הטלפונים הסלולריים שבסביבתו ומפעיל בלי מעורבות הלכוד את אות המצוקה. בעל הטלפון יכול להפסיק את האות אם אינו במצוקה. כך יתקבל אות גם ממי שנפגע ולא יכול ללחוץ ולבקש עזרה בעצמו. קדימה נוקיה, סוני, סמסונג, ו.....
קובי | 30.05.11
14.
למגיבים המתוסכלים
אחרי רעידת האדמה בהאיטי עבדתי עם חברה שעסקה בפרויקטים של שקום שם. היו כמה מקרים של אנשים ששרדו מתחת להריסות כמה ימים והשתמשו באייפון שלהם למסור הודעות, בתור פנס וכו'. אני לא ממעריצי האייפון (לי יש אנדרואיד..) אבל אם אין לכם משהו חכם לומר אתם יכולים פשוט לשתוק, במקום לחרטט הערות ציניות-בשקל על כל אחד שמעיז לעשות משהו חוץ מלכתוב טוקבקים.
ניר | 30.05.11
12.
תקשורת חיונית בשעת חירום/ארוע פח"ע/רעידת אדמה
לדעתי הפיתוח של תקשורת סלולרית מקומית - בעת ארוע חרומי הינה חיונית ביותר ויש לתת לה עידוד וגיבוי של המשרד להגנת העורף. בעת ארוע כזה כושלת כמעט כל מערכת התקשורת - והפיתוח המוצע יכול לתת פתרון קל ופשוט ליצרת תקשורת ולהצלת חיים.
אהוד יחיאלי | 30.05.11
11.
דרושה השלמה למערכת
מה שנדרש כעת להשלמת המערכת, שכוחות הצלה ובטחון בכל העולם יהיו מצוידים ברכיב תקשורתי שיוכל לאתר ולפענח שידורים מהאפליקציה, אולי גם אם אפשרות איתור. בעלי המיזם צריכים לפנות למשרד לבטחון פנים האמריקאי שיתמוך ויפעל ליישום הן כפרויקט לאומי אמריקאי והן כפרויקט לשיוכל להיות לשמש כל גורם העוסק בסיוע והצלה בעולם!
m | 30.05.11
10.
אפליקציות לשעת חירום
נתקלתי לא מזמן באפליקציה ישראלית אחרת למקרה חירום. עם שם מדליק כמו "חירומון" (מודה שחשבתי על משהו אחר :-) הרבה מאד מידע שימושי מסודר ומעניין. לדעתי אפליקצית חובה לישראלים. כוללת מיפוי של בתי חולים ומקלטים בישראל. הכל לזמן חירום ואינו מתבסס על תיקשורת סלולרית רק GPS. שילוב של האפליקציות יכול להיות מדהים. ממליצה בחום לנסות ולהתנסות. מקווה שלא נזדקק :) אבל כדי להיות מוכנים.
נעמי | 30.05.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת