אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"דרושים כלים חדשניים כדי למשוך טאלנטים אקדמיים"

59 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

59.
39 צודק. יש עודף אקדמאים לא יישומיים, והדבר גורם לבינוניות!
כשכוווולם הולכים לאקדמיה, וכאשר פותחים המון מכללות בינוניות שמכשירות אקדמאים בינוניים (כן, יש גם אוניברסיטאות בינוניות ומכללות טובות, אך כמרצה לשעבר במכללה ראיתי כי ההבדל ברמת המרצים בין אוניברסיטאות למכללות הוא עצום)- מטבע הדברים לא כולם מוצאים עבודה במקצוע, והרמה הכללית יורדת, כי מי שמתקבל לעבודה אינם בהכרח הטובים אלא הנדחפים ובעלי הקשרים. באמת צריך לשנות את הכיוון ולעודד מקצועות יצרניים ולא דווקא אקדמאים. בפועל, גם היום נגר אומן מרוויח בממוצע יותר ממדען. אם המדינה תעודד לימוד מקצועות יצרניים, ולא תסבסד לימודים של אין ספור עורכי דין ורואי חשבון, שלא לדבר על לומדי מדעי המדינה ועבודה סוציאלית- נוכל להיות יותר קרובים כלכלית ליפן ולא ליוון.
דוקטור לכימיה | 03.07.11
58.
חייתי בארה"ב אחראחרי הרבה שנים בארה"ב חזרתי לארץ
והאמת היא שקשה פה מאד, לא כל כך מהבחינה הכלכלית, אלא בכלל השחיתות האיומה ורשלנות המוסדות. אנשים לא קפדניים פה ולא יודעים לעבוד. לעומת אמריקה - הם רשלנים, תוקפניים, לא נימוסיים, וגם לא מי יודע מה מוכשרים. כל פקיד שם עונה לך יפה בטלפון ופותר את בעייתך בקלות, ופה הפקידים רק יוצרים בעיות. בתי הספר פה הם איומים. חשבתי שבארה"ב הם לא היו טובים (אלה הציבוריים), אבל פה - הם ממש בבור. אי אפשר לרדת יותר למטה. אם הייתי אשת מדע לא הייתי חוזרת בחיים. חיים רק פעם אחת ואם אתה חוסך שם יפה ונהנה, אז בשביל מה לחזור? חוזרים בגלל ציונות, בגלל השפה, בגלל שזה שלך, בגלל המשפחה, בגלל שחברות עם ישראלים היא מיוחדת ובגלל שלמרות שיש כאן ביורוקטיה - אתה יכול לתקן ולשנות ולפעול ואנשים הם רחמנים ועוזרים. שם בארה"ב השחיתות היא הרבה יותר גדולה ואם יש לך בעייה במערכות ביוקראטיות, אף אחד לא יעזור לך. תשכח מזה. ודבר אחרון - ארה"ב היא לא כמו שהיתה פעם. הכלכלה שלה על הפנים וקשה מאד לחיות שם היום. גם לטאלנטים וגם לכולם. חוזרים בגלל הרגשה. לא בגלל דברים מטריאליסטים.
תושבת חוזרת | 29.06.11
56.
רגע, מה אתם רוצים, שוב בינוניות? שוב יבוא של בעיות ויצוא של יתרונות?
מי שמייצר את ההזדמנויות הכלכליות זה מעטים מוכשרים, ומסביבם הרבה חלשים ולעיתים גם פרזיטים שנהנים מזה. אם לא יהיו פה מצטיינים מי ימשוך את החברה והכלכלה למעלה? העולים והמהגרים מארצות נחשלות שממשיכים להצטופף פה?
ערן | 28.06.11
54.
ל- 49 - ישראל הוקמה לכל העם - לא רק ל"מצויינים"
התוכנית הזו של הענקת העדפות ל"מצויינים" לא מחזיקה מדינה, לא מחזיקה עם. זו תוכנית פחדנית ואלטיסטית שנועדה למעטים. התוכנית הזו לא תביא לכלל הציבור שום יתרון ותועלת. יש בישראל זוכי פרס נובל. האם זה גרם לשינוי כלשהוא במצב החברתי והכלכלי? גם התוכנית הזו לא תביא להישגים במובן הרחב מלבד למעטים שישתתפו בה. התגובות השליליות, שגם נאמרות בכאב, הן המייצגות את המצב העגום והרע בו נמצאת החברה בישראל. שום דבר לא ישתנה בתחום זה כתוצאה מתוכנית ה"מצויינות" . באיזה בתי-ספר ילמדו ילדי ה"מצויינים"? אולי יקימו עבורם שכונות עם חומות ושערים ושומרים חמושים כפי שיש כבר כמה שכונות כאלה בארץ, ייתכן. זו תוכנית כסת"ח - רזומה לתיק האישי ורזומה פוליטי לבחירות. מתנהלת כאן מדיניות חברתית כלכלית בה אנשים חשים ומרגישים בפועל שאין תקווה ויש מחנק. ראה את התגובות לעיל. ובקשר לשאלתך - אי אפשר באמת לדעת. אינשטיין פיתח תיאוריה שהיא פורצת דרך אמיתית, מעבר לקלישאה שבביטוי, כך שאפשר להניח שהוא לא היה נזקק לתוכנית הזו.
 | 28.06.11
51.
פליטי ציונות
אני מכבד החלטה של כל אחד איפה לבנות את ביתו, אבל מי שבחר לחיות בחו״ל צריך לעשות שני דברים: 1. להכיר בכך שהוא השתנה ולא להאשים אץ המדינה. הפער בין ישראל לבין העולם המערבי היה גדול יותר בעבר והוא מצטמצם כל הזמן. מה שהשתנה, יורדים יקרים זה אתם. 2. תפסיקו לבלבל את המוח באתרים ישראלים
אייל | 28.06.11
50.
צינזרו אותי בפעם הקודמת-אז אומר זאת בקצרה...
הקפיטליזם הקיצוני הופך את ישראל וולונטרית לרפובליקת בננות. הלובי הערבי והחרדי הופך את ישראל וולונטרית לאפגניסטן. יש פה את האנשים מהטובים בעולם-ובנו פה תשתיות מדהימות. יש עם מה לעבוד. תקדמו סוציאליזם וחינוך טוב, תנטרלו את טבעת החנק החרדית-ערבית, ותהיה לנו אחלה מדינה.
א | 28.06.11
46.
שאין ממנו שקל אחד ברכה
1 שירות ציבורי מסורבל ועצל 2אתנן למפלגות כאלו ואחרות ניפוח החברות ןהתאגידים באנשי שלומנו שלא שווים אגורה 4שריון מקומות לקציני קבע אחרי הפנסיה 5טיפול לא נכון בחרות כמו ח.ח.י ,הנמלים,רכבת ישראל,ועוד כמה מקומות של מצביעים מפגרים 6השקעות כספים לכבוי שריפות ולא עם תינון ארוך טווח
גדעון | 28.06.11
44.
אשרי (הפתיים) המאמינים
קחו את דברי הפרופ' עצמו: "אוי לך אם אתה דבק בהבטחה שניתנה במציאות אחרת." כך מתייחסים להבטחות בישראל, הניתנות בקלות ראש וזילזול בציבור. כך יתייחסו גם להבטחות שניתנות לכם. הדבר היחיד הוודאי כאן היא המציאות המשתנה. המושג "מצטיינים" מזכיר משטרים גרועים מאוד. זהו מדרון חלקלק. סיווג אוכולסיה לפלחים וכתות ע"פ השכלה פורמלית למתן עדיפויות מטעם המדינה הינו פתח לגזענות מרבדים שונים ומגוונים. למשל, הגזענות הגילית חוגגת בישראל, אבל הפוליטקאים ויקירי השילטון אדישים לכך. לא מזמן זכה נגיד בנק ישראל לחוש זאת על בשרו. הוא לא כל כך אהב את זה, אבל הוא מסודר וגם יקיר השילטון. הפוליטיקאים מדרדרים את המדינה לתהום, בנתיים הם נהנים.
 | 28.06.11
43.
הבעיה מתחילה בזה שכל המדינה מרוכזת סביב המרכז
ישראל לא במצב כל כך טוב ,עם כל הכבוד לכלכלה . כל הכסף אצל הממשלה האזרחים חיים את היום יום כי הם כבר ביאוש. אין אופק לדור הצעיר : עושים צבא ,אקדמיה,ויוצאים לעבדות . עובדים ורק עובדים רק בשביל לכסות את הוצאות היום יום. לא נולדנו רק לעבוד ,נולדנו לחיות לבלות עם הילדים שתהיה היכולת להבטיח להם גם חיים נוחים . במצב של היום אפילו קורת גג משלנו אי אפשר להשיג. רק לשלם שכירות לכל אלו שהתקמבנו בישראל של פעם.
 | 28.06.11
41.
קצת פרופורציות
היתה העלייה הראשונה. 75% עזבו כי לא הסתדרו. היתה עלייה שניה. 60% עזבו כי לא הסתדרו. היתה עלייה שלישית. 60% עזבו. עם החזקים שנשארו למרות הקשיים, הקדחת, ה"ארץ אוכלת יושביה", אי הבטחון הכלכלי - הקימו מדינה יש מאין. גם היום יש קשיים חמורים, אבל החזקים והאידיאליסטים שרואים בישיבה בישראל ערך - שורדים, גם אם בקושי. לילדיהם יהיה טוב יותר. אולי לא בעוד 50 שנה, אבל כן בעוד 100. תראו את ארה"ב - ב150 השנים הראשונות היו להם מלחמות אזרחים, בעיות עם המתיישבים המקוריים - אינדיאנים, משברים כלכליים שמה שיש בארץ אפילו לא קרובים לזה, אבל בסוף, אחרי 200 שנה היא הפכה למעצמה הכי גדולה בעולם. צריך גם לזכור מי הקים אותה. לא פליטים חסרי רכוש מארצות אחרות כי אם אריסטוקרטיים ובעלי חוות אנגליים עשירים. כמה זמן ישראל קיימת? 60 שנה? איפה היתה ארה"ב אחרי אחרי 60 שנה? באופן יחסי מצבנו טוב לאין ערוך משלהם, אל אף התנאים לרעתנו. תחשבו על זה ככה - היום קשה לכם, מחר יהיה קשה לילדיכם, אבל נכדיכם וניניכם יחיו במדינה נהדרת. כדי שיהיה פה טוב צריך לחשוב חיובי ולעשות. פשוט לעשות. תפסיקו לראות כל הזמן שחורות. איך אמר לי ניצול שואה - "נכון שעוקפים כאן בתור, אבל עושים את זה בעברית. מי בכלל חשב על זה לפני 60 שנה?"
שימי | 28.06.11
39.
אב פרופסור מודאג
הראש היהודי לא רק ממציא פטנטים, אלה גם ממציא שיטות שהולכות וניהיות מתוחכמות בניצול האנשים סביבו. אנחנו מדינה קטנה, אבל למרות זאת- האקדמיה בוחרת להוציא מפס היצור שלה עשרות אלפי אקדמאים כל שנה, שלחלקם (מכוח ההגיון) אין יכולת למצוא עבודה. אבל את הסיפור של האחרונים אף אחד לא שומע, והעיקר שישנם קומץ אנשים לא יישרים, שנהנים לעשות כסף על חשבון הבן או הבת שלך ושלי שהולכים ולומדים באונברסיטה. הגיע הזמן שמישהו יפסיק את השקר הזה, ויתחיל להגיד (ולפעול) את האמת: אין מקום לכל כך הרבה אקדמאים בארץ. אני, בתור אבא בעל פרופסורה בתחום הרפואה, יודע שביתי היא לא "חומר אקדמאי", אבל בכל זאת הלכה לשם, כמו הגל ששותף את מוחם של אלפי אנשים צעירים בעלי חזון. (אל תגידו לה שאמרתי!) ופועל יוצא- צריך למצוא מסלולי הכשרה מקצועיים אלטרנטיביים אשר יוכלו לאפשר (לכל האוכלוסיה) למצוא עבודה ולהתקיים בכבוד.
ירון  | 28.06.11
38.
ממש מדכא קרוא את התגובות
נסעתי לשלוש שנים (כמו בסנדק - הצעה שלא ניתן לסרב לה), לא חשבתי לשנייה שאני לא אחזור, אך מרגע לרגע המחשבות מתחילות להטריד אותי - הבית ספר לילדים כאן יותר טוב, המדינה מנוהלת בצורה נקיה, שומרים על הסביבה, אין מלחמות, אני גר בבית מדהים בשכונה שהמקבילה שלה בארץ זה הרצליה פיתוח....פתאום גיליתי שהניסיון והכשרון שלי שווים המון ושאני יכול לחיות ברמת חיים הרבה יותר טובה. ובתור חובב מכוניות מחירי המכונית בערך 40% מבארץ! אם לא נתעורר כל הדור הצעיר המוכשר יעזוב ונגלה שסבא שלי סתם ייבש ביצות בשביל אחמד הפלסטיני. הכתבות האלה והתגובות משפיעות לא טוב. הבעיה הבטחונית מספר אחת של ישראל זה המצב הכלכלי והחברתי - דרושה מנהיגות חדשה שתציל את המצב!!! תנו תקוה שתעזור לנו לחזור.
אוהב ישראל | 28.06.11
37.
דברים שרואים משם לא רואים מכאן
נכון, לרוב עושים שם יותר כסף, במקרים רבים - הרבה יותר כסף. אני נזכר בימים בהם לא היה לנו כסף לקנות קוטג' - לא כזה עם 120 מ"ר ולא כזה עם 5% שומן! והיום החיים הפיננסיים שלנו נראים הפוך והסיפוק המקצועי בשמיים. אתמול הגענו ארצה לביקור השנתי. די לראות את בני מחבק את בת הדוד שלו אחרי שלא התראו שנה בכדי להבין מה כן אנחנו מפסידים כשאיננו חיים כאן. בערב הגיענו, הציפו אותנו חברים בבקשות להתראות איתנו שלא יכולנו עוד לעמוד בקצב. אני מדבר על הדברים דרך העיניים של הילדים שלי, לא דרך עיני שלי, והם מסובכים יותר ממה שנדמה. בקרב חברינו הישראלים בארה"ב יש כאלו שחיים שם כבר 15-20 שנים. עדיין מדברים על חזרה לישראל, כולם אגב מאוד מאוד מצליחים! למה? מכיוון שישראל מציעה משהו שכנראה שאין להשיג ממנו בקלות במקומות אחרים. אז נכון, יש כאלה שמעבר החוצה מכאן הוא מבחינתם להיות או לחדול ברמה המקצועית, אישית, אבל לכל אלה שאומרים "הייתי עף מכאן אם הייתי יכול" הייתי מציע לחשוב על הדברים בצורה אחרת, דרך עיניים של ילד. לסבא מתגובה 3 אומר - כשם שאתה משתוקק באמת לחבק את נכדיך, הם משתוקקים לחבק אותך. ועדיין במקרים מסויימים, עבור חלקנו, החיים בישראל על גבול הבלתי אפשריים. לא פשוט. די כואב.
שרון | 28.06.11
36.
אחרי שהמדינה השתינה בקשת על טובי בניה ובנותיה היא מנסה למרוח אותם בדבש וחושבת ש
כולם מטומטמים. כבר בצבא לימדו אותנו "זין זה כמו בומרנג"! מדינה מעופשת ומטופשת שאוכלת את אזרחיה וכותשת אותם עד דק. נראה לכם שמישהו שהצליח להימלט מכאן בעור שיניו ולהצליח בחו"ל יחשוב ולו לדקה לחזור לביב השופכין הזה? הצחקתם את הדוד סם.
אילן | 28.06.11
34.
היורדים
המדינה צריכה לדאוג שהצעירים שלנו לא ירדו מהארץ לפני שצריך יהיה להחזיר אותם למשל שיהיה אפשר לחיות בכבוד אחרי יום עבודה מפרך באשר הוא מה יש לכם פרופסורים יקרים מדוע אינכם מקימים צעקה על הפערים הבלתי אפשריים שיש בחברה שלנו אנחנו הורסים את עצמנו, אין צורך באוייבים
לאה | 28.06.11
33.
חבל מאד . אלו פניה של מדינת ישראל ..
אם זה מה שאנשים מרגישים , אז באמת אין תקווה. פניה של ישראל הם מה שאנשים חשים כלפי החיים פה. אם כל כך הרבה מתלוננים אז יש סיבה. חבל שאין אוזן קשבת , אין מי שיקשיב. אם לא תהיה הפיכה כאן מבפנים על עתיד המדינה וילדינו , אז המדינה הזו תתרסק. וזה בדר"כ קורה מבחוץ . אחרי שכאן הכל ירקב , יבואו לעשות לנו סדר וימחקו את המיותר.
איש | 28.06.11
31.
אני כבר עזבתי. לא צריך טובות מהמדינה שהשארתי מאחור
בין האייטולות מאיראן לאייטולות מקריית ארבע ובין יוקר המחיה האבסורדי לבין המשכורות הכל כך נמוכות, אני נשאר באוסטרליה. ממליץ לכל מי שיכול לבוא בעקבותי עם או בלי קשר לאקדמיה. ישראל היא מדינה אבודה שדוהרת לקראת התרסקות וודאית. צאו מישראל כל עוד זה אפשרי ואל תחכו לרגע האחרון אחרת יהיה מאוחר מידי.
טאלנט בורח | 28.06.11
29.
לפרופסור הנכבד, חדשנות מדעית וטכנולוגית היא לא בהכרח פרי היוצר של האקדמיה
לכן חלק מהכספים צריכים להיות מופנים לחממות הטכנולוגיות ולאנשי מדע חוץ אוניברסיטאים (תוכל למצוא אותם מרצים ומציגים בכנסים וללא כל מימון). מנדל, אינשטיין, וולאס שקדם לדארווין הם רק חלק ממדעני עבר פורצי דרך, שפיתחו את תורתם מחוץ לאקדמיה. ישנם כאלה גם כיום וחבל שאינם זוכים לעזרה, יכולתם לא נופלת מטובי המדענים.
איש | 28.06.11
27.
הציונות החילונית מבוססת על "הקטסטרופה שמצפה ליהודים בחו"ל."
כשבעולם המערבי יש שגשוג ונשואי תערובת בלי סוף, אין שום סיכוי להחזיר אנשים מוכשרים לארץ. על פי קו המחשבה של הציונות החילונית, התנאי לעלייה למדינת ישראל הוא "שואה נוספת בארצות הברית או באירופה". אני חילוני, אבל בנושא הזה כנראה שהציונות הדתית צודקת.
גדי | 28.06.11
26.
חבל שחזרתי הייתי נשאר עוד כמה שנים ואז חוזר כ"מצוין"
חבל שחזרתי לארץ הייתי נשאר עוד כמה שנים ואז חוזר כ"מצוין", עיקר הבעיה באונברסיטאות החלה כשנתניהו היה שר אוצר וקיצץ שליש מתקני המחקר. יש כל כך הרבה חוקרים בארץ שהתפשרו וחזרו כי רצו לחיות בארץ ועכשו מרגישים פריירים שחזרו כי "מצוינים" יש רק בחו"ל.
דרור | 28.06.11
25.
בישראל אין עתיד, זו הסיבה שמנסים להגר או שלא חוזרים אחרי הפוסט
ובסופו של דבר, אין עתיד לילדינו בישראל. למשכילים, בעלי אוריינטציה ליברלית מערבית ובעלי פוטנציאל השתכרות גבוה, ר"ל, אין מה לחפש במדינת ישראל, עם כל הכאב הגדול שבדבר. עוד תקן, פחות תקן, כבר לא ישנו כלום. כיום השאלה היא האם יש לך אזרחות זרה או אישור עבודה, זה הכל.
הדמוגרפיה תכריע | 28.06.11
20.
אקדמאים
מדברים כל היום על המצטיינים. מצטיין הוא מי שנמצא בקצה השמאלי של עקומת הפעמון המפורסמת המנתחת את היכולת הקיימת באוכלוסיה בתחום מסוים. אבל מה קורה כאשר כמות האוכלוסיה מצטמצמת? היום רוב האקדמאים אינם מוצאים עבודה, מצטיינים או לא. אין כבר כמעט ערך לתואר האקדמי. כך המדינה מפסידה את כלל האוכלוסיה שואפת הידע והשיפור האינטלקטואלי. במדינה שהולכת על נתיב זה,כבעל תואר שני, נראה לי שימי בארץ ספורים.
מחשבה | 28.06.11
19.
למספר 7
זה היה נכון לארה"ב לפני 20 שנה, אבל היום המציאות מאוד שונה. חוקי ההגירה בארה"ב מאוד נוקשים והגירה של אנשים חכמים הייתה אחד ממנועי הצמיחה הגדולים שם. תקציב המחקר והפיתוח אומנם גדולים, אבל באופן יחסי הם ירדו לעומת עשורים קדומים ובטח שלאחר המשבר הכלכלי.
דון קורליאוני | 28.06.11
18.
ל-11 ו-ל2
אחרי סיום PhD, אם רצונך בקריירה אקדמית, אתה נדרש לעבור לפוסט-דוקטורט של בערך 3 שנים במוסד אקדמי מוביל (לרוב מוסד פרטי בארה"ב, או באירופה (שוויץ/אנגליה)), המוסדות האלה מתוקצבים ברמה שקשה להאמין, ונותנים תנאי מצויינים מבחינת מחקר,הוראה, וכן, גם משכורת. זאת גם התשובה לדני. לא מדובר על ילדים בעלי תואר נוגר BSc שהלכו לנסות את מזלם בחו"ל, אלא חוקרים שהלכו לעשות הכשרה וחניכה במוסדות המובילים בעולם. אין אפשרות לקבל עבודה במשרה אקדמית בישראל ללא פוסט דוק כזה בחו"ל! לאחר מכן, לרוב מתחיל הדיאלוג עם האוניברסיטאות בישראל, ששוכרות המון שנים קודם (כלומר מסכמים על הגעה לארץ, בערך שנתיים לפני ההגעה בפועל), מיעוט תקנים (מדעי הרוח קורסים, ובמדעי המדוייקים לא משקיעים מספיק) גורם להרבה ישראלים למצוא משרות ביניים בארה"ב, ואז לאט לאט הם משתקעים שם. בנוסף, בארה"ב קיים שכר דיפרנציאלי, פרופסורים בתחומים מבוקשים (מדעים מדוייקים או כלכלה) מרוויחים המון. בעוד שפרופסורים ממדעי הרוח, מרוויחים מעט יותר מהארץ. ישנם כאלה שחוזרים, והם מצויינים, למשל פרופסור אילון לינדנשטראוס, זוכה מדליית פילדס למתמטיקה, שחזר מפרופסורה בפרינסטון (האוניברסיטה הטובה בעולם) לאוניברסיטה העברית בירושלים. אתה מוזמן לשאול אותו כמה כסף הוא הפסיד במיידי בהפרש המשכורות, בין פרופסור בארה"ב לבין פרופסור בארץ, אתה תקבל סכום של בערך 5-6 ספרות, בדולרים. (ד"א לו כמובן אין את בעיית התקנים שתיארתי מעלה, הוא כוכב).
אסף | 28.06.11
17.
אם הייתי יכולה, הייתי עוזבת את ישראל בגיל 56
ביבי נתניהו הוביל ומוביל את ישראל לקראת אבדון כלכלי. לממשלה יש כסף, לחבריו הטיקונים יש כסף, לעם אין כסף. איזו הנאה יש לביבי להוביל מדינה כמו מדינת עולם שלישית? חשבתי שאנחנו שונים ולא דומים לכל המדינות המושחתות, כמו, ארגנטינה,הודו,מדינות דרום אמריקה,אפריקה. הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, היא למעשה דיקטטורה כלכלית. באיזה עזות מצח וחוצפה תהומית מעלים כל פעם את המחירים. למה שלא יפרקו את תאגידי המים שעולים הון תועפות, אבל גובים את השכר מאיתנו עי העלאת המחירים. הדלק,האוכל,המיסוי. די! נמאס לחיות פה. יש לי בת שמתגוררת בארה"ב כבר 8 שנים. אני מבקשת ממנה לחזור. לאן היא תחזור? תוכל להחזיק פה מכונית, בית, למצוא עבודה לה ולבעלה, לחיות מעל הקו ולא מתחתיו. אם היה לי אומץ ואפשרות, גם אני הייתי עוברת לארהב. למה שצעירים יחזרו לכאן? הם לא מקבלים משכורת שווה. שם הם גרים בכבוד, נהנים מהכסף.
מירה | 28.06.11
14.
הטעות הגדולה ואני רואה גם בתגובות היא ההשוואה לארה"ב
הבעייה העיקרית בארץ היא שמחד אנחנו מתיימרים להיות קפיטלסטים ומאידך סוציאליסטיים. משלמים מיסים גבוהים מאוד וממנים ציבורים שלמים של כלומניקים שלא עושים כלום. מצד שני המשכורות שלנו אינן כמו המשכורות בארה"ב (אני בא מתחום ההייטק ובתחום שלי לפחות זה ככה) - ככה שיוצא שאני מרוויח פחות משלם הרבה יותר מיסים מה שמקשה עליי לחסוך לימים קשים (דיבר פה מישהו על 3 חודשים שלא משלמים משכנתא...). בכלל ההוצאות החודשיות פה יקרות, אם זה הבתים ואם זה הדלק והמכונית (שתופסים חלק נכבד מההוצאות החודשיות) וכד'. לעומת זאת, אם תשוו לאירופה, לדוגמא גרמניה שזוהי מדינה והלוואי שהיינו לוקחים כדוגמא, המצב שונה לגמרי, אנשים מתוגמלים כראוי וגם המיסים הגבוהים שמשלמים עוזרים להעלאת רמת החיים של האזרח. בישראל - תשלום המיסים לא מעלה לי את איכות החיים - אין לי יכולת לרכוש דירה, אין לי יכולת לותר על הרכב כי גם תחבורה ציבורית נורמלית אין, אני משלם הרבה כסף בשביל מוצר בסיסי כמו מים, בזמן שהרבה מהמיסים שלי הולכים לאיבוד אצל אלה שלא נוקטים יד כדי להתפרס וכדי לתרום למדינה...
ישראלי | 28.06.11
12.
הפוסט דוקטורנטים הם מיעוט. יש ראשית לדאוג למעמד הביניים. יש ליישב הנגב והגליל ולתת תמריצים
תמריצים והקלות במיסים רק לחברות אשר תעברנה את מפעליהן לשם. אז יהיו שם מקומות עבודה ואז זוגות צעירים יעברו לשם וכל השאר תרבות, בידור וכו' יפרחו שם. זו הדרך להחזיר יורדים לארץ כי מי בכלל רוצה לגור במרכז הצפוף , המפיוח והיקר אך כיוון שכל מקומות העבודה מרוכזים שם אין לאנשים ברירה. המפתח הוא ביצירת מקומות עבודה רבים ומגוונים בנגב ובגליל. אז גם יירדו מחירי הדירות במרכז.
הא | 28.06.11
8.
ירידה?
מאיפה הפטרונות הזאת לומר שעולים לישראל ויורדים ממה? ישראל מעל שאר העולם? עולים מישראל בהיות בור ללא תחתית שמיועד לפרנס פוליטיקאים וטיקונים ויורדים אליה. כל הכבוד לכל מיש שמצליח בחו"ל והוא עושה את שטות חיו אם הוא חוזר לבור. מה שהמדינה הזאת עברה בשלושים השנים האחרונות וממשיכה לעבור הופך אותה למקום לא ראוי לחיות בו. אלימות, יוקר מחייה לעומת כושר השתכרות מוגבל, עלויות מגורים ללא פרפורציה להכנסה, מעמד בינוני שנשחק וזולג לכיוון סוציואקונומי נמוך, פוליטקאים מנותקים לגמרי (שטייניץ דוגמא מעלפת לפוליטקאי שמנותק לגמרי מהעם, מתנשא וכו'), פוליטקאים משוחתים שהמילה בושה נעלמה מהלכסיקון שלהם, קבוצה מצומצמת של משפחות וטייקונים ששולטים ביד רמה בכלכלה כמעט ללא תחרות וכו'. מיותר להזכיר את בעיות הביטחון ואת השכנים מעבר לגבול שרק מחכים להפטר מאיתנו. ממש מדינה להתפאר בה. לכן מי שיש לו חומר אפור בקודקוד ומוצא מקום אחר טוב יעשה אם יארוז את מיטלטלו ויעלה מכאן למדינה שפויה.
יואל ראובני | 28.06.11
7.
ברכה לבטלה
ארה"ב נמצאת תמיד צעד אחד קדימה ביחס לכל מדינה אחרת, במחקר, בפיתוח וביישום. ארה"ב קולסת אנשי מחקר מצטיינים מכל העולם ולא רק מישראל, בנוסף למצטיינים המקומיים מבית. הקמת מרכז למצויינות, יעלה ממון רב ולא יצליח לעמוד באתגרים המצופים ממנו. המבריקים ביותר בתחום המחקר יעדיפו לעבוד בחו"ל, בגלל התנאים הטובים מבחינת שכר ומבחינת הכלים החדשניים לביצוע מחקרים, בנוסף לכך, אין מילואים, אין בעיות בטחון, יש שקט.
 | 28.06.11
6.
איזה כיף לקרוא על איש חזון ועל מהלכים משני היסטוריה ברמת המדינה
אני פשוט גאה לקרוא את הכתבה. הפרופ' פשוט חכם, מבין את הצרכים ומתווה חזון ודרך מדהימה שתשנה את פני המדינה בשנים הבאות. פרופ' יקר, אני משוכנע שיהיה שמור לך מקום בהיסטוריה. הכותב לא קשור בשום דרך וצורה לפרופ'. סתם אזרח גאה שסוף סוף רואה שחושבים פה קדימה ובצורה מדהימה !
אמונה | 28.06.11
5.
בניגוד למתואר גם בחו"ל לא מלקקים דבש , התחרות עצומה ואף אחד לא מחכה עם שטיח אדום
כולל לא לגאוני הדור . בארה"ב מפטרים המוני מומחים כולל באוניברסיטאות ואיני קונה את כל הסיפורים האלה על הזהב שמתגלגל ברחובות לכל דוקטוראט או פוסט דוקטוראט . בארה"ב כשלא משלמים משכנתא 3 חודשים נזרקים לרחוב . שום אסון לא יקרה אם בחורינו ובחורותינו הטובים יעסקו במלאכות כפיים יצירתיות או ינקזו יוזמותיהם וכשרונם בתעשיה , ביזמות עצמית ולא יידבקו למרכזי הניוון שדנקראים אוניברסיטאות.
ציוני | 28.06.11
4.
מדינה לא אטרקטיבית עם תנאי מחיה של עולם שלישי
למה שצעירים מבריקים ירצו לחזור לחור המעופש הזה שבו רק שוחקים את מעמד הביניים, השכר פה כמו באלבניה והמחירים ויוקר המחיה כמו בשוויץ.וגם אין תקנים ומקומות עבודה כמעט. זו ארץ אוכלת יושביה וכולם רוצים רק לברוח מפה . אין סיבה ולא תהיה לחזור לפה
רק הבררה תישאר פה | 28.06.11
3.
ש4מהם נשארו בחו"ל2 כבר 20 שנה
2 נשואים לאמריקאיות ו2 לישראליות 11 נכדים ובקושי רואה אותם מזל שיש סקייפ אבל אני רוצה לגעת לנשק למשש ללכת איתם לגן שעשועים ללונה פרק,אבל שחור על גבי לבן הראו לי מספרים שלא יוכלו לחיות בארץ עם המשכורות והיוקר והמיסים יהיו בדפיציט של 250000 בשנה לפחותושם חוסכים לפחות 50000$לשנה
אבא ל6 | 28.06.11
2.
מדוע ניתנת העדפה לחוקרים מחו"ל
מדוע ניתנת העדפה לחוקרים ישראלים מחו"ל? מדוע לא מדברים על אותם מצטיינים שנשארו בארץ ומנסים למצוא את מקומם באקדמיה ללא הצלחה? האם כדי לקבל אפשרות להתחרות על אותם משרות ותקציבים צריכים קודם לעבור למספר שנים למדינה אחרת? זה לא קצת מוזר
דני | 28.06.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת