אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הייה שלום, מקצוע יקר

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
יש מספיק מכונות בעולם כדי שאנשים יהיו חופשיים להיות יצירתיים
יש כבר את הטכנולוגיה כדי שכל העבודות הסיזיפיות יוחלפו על ידי מכונות, וכל מה שישאר לבני אדם זה ליצור. מחקרים מראים שככל שמציעים פחות גמול כספי - כך היצירתיות והיכולת לפתור בעיות קטנה. מה שאנחנו צריכים זה להעלות לכולם את רמת החיים למקסימום האפשרי, לתת גישה פתוחה לתוכנה ולחומרה - ולתת לאנשים, שיש להם תמריץ לעזור לאנושות, לעשות זאת. זה נקרא: עולם בקוד פתוח.
תום | 10.07.11
40.
ל21 ו 24. אתם לא מסתכלים בראיה מקרו כלכלית.
מבחינה מאקרו כלכלית למה מכניסים רובטים? כדי שיחסכו עלויות על משכורות לאנשים. כל רובוט דורש מערך תמיכה כמו שהזכרתם. אבל אם העלות הכוללת של הרובוטים שכוללת בתוכה מערך התמיכה היא זהה או גדולה מעובדים אנושיים למה להחליף אותם? אז אם רובוט מחליף 10 אנשים, ועלותו הכוללת היא של 6 אנשים (עלות שתממן את כל אנשי התמיכה שהזכרתם), אז 4 אנשים ישארו מובטלים. 4 זה במקרה הטוב. זה אם כל ששת אנשי התמיכה יקבלו את אותם המשכורות שקיבלו פועלי הייצור. סביר להניח שהמשכורת דווקא תגדל לחלק מהאנשים וחלק פשוט לא יהיו נחוצים. אגב, לא כל פועל יצור יכול להיות מהנדס. ביחוד לא כשאתה בן 30+ שמפוטר מעבודתו במפעל... ול-3. רמת החיים הכללית אולי עולה, אבל מה שחשוב זה התפיסה הסובייקטיבית. לפני 100 שנה אנשים התייחסו למחסור שלהם בגרביים בערך כמו שאתה עכשיו מתייחס למחסור שלך בלמבורגיני או קוקו שאנל (מקורי ולא מה שמוכרים בשוק). אנשים היו מאושרים ומסופקים לפי 1000 שנה בדיוק באותו האופן שהם שזה קורה היום, וזאת כיוון שהחיים מוערכים ביחס לאחרים. העניין כאן הוא בפערים. האם יתפתח מקצוע חדש שדורש הכשרה מסויימת לא גבוהה, ושרוב האוכלוסיה מסוגלת לעבוד בו? אולי. כרגע לא עולה בדמיוני שום דבר כזה.
 | 10.07.11
39.
ל-30: נראה לי שהתבלבלת
אף אחד לא מדבר כאן על מהירות המעבדים (חוק מור) או על כמות הזיכרון. מדברים על אינטליגנציה, יכולת הבנה, תגובה ולמידה. כמו כן יכולת תנועה, ראייה, שמיעה, הזזת דברים ממקום למקום, כתיבה, קריאה, דיבור, הסקת מסקנות. וכמובן שיש מקצועות שדורשים גם רגישות ואמפתיה ויצירתיות. סביר להניח שאת הקופאיות יחליפו במערכת ממוחשבת, אבל זה באמת עבודה פשוטה מאוד. את מה שאני עושה אי אפשר להגדיר בשום מערכת חוקים, אז כדי שמחשב יעשה את זה הוא צריך להיות בעל מוח שקול למוח האנושי.
 | 09.07.11
38.
החכמה היא לא להחליף מקצועות אלא לדעת מה עדיף שמכונות יעשו ומה בני אדם
מכונות אמורות להיות כלי עזר ולא תחליף. ג'פרדי עם כל הכבוד היא לא הגישה לבדוק דברים, היות ושם יש צורך לשנן ולמצוא מידע, ומה לעשות הכלים שלנו יודעים לעשות את זה טוב יותר. אבל אם המחשב היה צריך לנתח מידע ולהסיק מסקנות ממנו, אז כרגע לפחות הוא לא מסוגל כמו שצריך בלי עזרה. הרכבים שנוהגים לבד מבצעים עצי החלטה לפי דברים קבועים שנתנו להם. מה קורה כאשר יש מצב בו הם מעולם לא חשבו שהם יתקלו בו ? אבטחה אינה יכולה להיות תחליף לאנשים כרגע. לפעמים אנשים חשודים הם לא באמת מסוכנים, ולפעמים הזקנה ממול היא הסיכון הביטחוני הגדול שמרגל כבר 30 שנה נגד המדינה. ניסיון ואינטואיצה הם דברים מאוד חשובים גם בביטחון, ולפחות בעשור הקרוב לא נראה שהם יכנסו גם לבינה מלאכותית. אם נהיה מספיק חכמים נדע שהמכונות הם כלים ולא תחלופה, ונבנה ואף נתנהג איתם בהתאם.
 | 09.07.11
30.
אתם אנשים קצרי ראות
מי שהכין את הרשימה של מקצועות שהמחשב לא יוכל להחליף ב- 50 השנה הקרובות פשוט לא מבין דבר בהתפתחות טכנולוגית. ב- 25 השנה האחרונות, המחשבים הפכו חזקים פי מאה-אלף, וקטנים פי אלף ממה שהיו. קצב ההתפתחות הטכנולוגית לא השתנה כבר יותר מ- 100 שנה והוא ניתן לתאור על ידי חוקים סטטיסטיים. כולם מכירים את חוק מור שאומר שמחשבים מכפילים את כוחם כל שנה וחצי (היום זה כבר כל שנה). לכן, בעוד 25 שנה המחשבים יתפתחו לפחות באותו קצב, ורוב המומחים העוסקים בתחום תמימי דעים שהם יעברו את סף האינטליגנציה האנושית. מחשב חכם כמו בן אדם, המחובר למערכות מכניות חזקות יותר מבן אדם, יכול לעשות כל דבר טוב יותר מבן אדם. לכן לא תהיה אף עבודה שמחשב לא יוכל לעשות. יותר מכך, המחשב ימשיך להתפתח בעוד אנחנו נהיה תקועים במגבלות המוח האנושי, לכן שנים ספורות אחר כך, כל הקיום האנושי יהיה נתון בסכנה. יש לנו לא יותר מ- 30 שנה לפני שנגיע לשם. למי שרוצה ללמוד עוד על הנושא אני ממליץ על הספרים של ריי קורצוויל, או על הספר "צעד גדול מדי" של דני גרינברג.
יוני לוי | 09.07.11
27.
זה טוב מאוד, לא רע
למה צריך כל היום לעבוד בעבודות שיכולות להיות אוטומטיות. בני אדם לא צריכים לנהוג בעצמם, שיהיו מכונות שינהגו בשבילנו ולא יעשו תאונות. בני אדם לא צריכים לעשות עבודות פשוטות יותר, לנקות רצפה, להגיש דברים משולחן לשולחן, לבדוק כרטיסים, להעביר ניירות מצד לצד. כל אלו שיעלמו כמה שיותר מהר ובסופו של דבר המין האנושי יהיה יותר חופשי, נוכל לעבוד פחות ופחות ולהיות עם המשפחה שלנו, לחנך את הילדים שלנו, ללמוד וללמוד ולפעמים סתם לנוח. שהרובוטים יעשו לנו את העבודות הבסיסיות במקומנו.
נעם | 09.07.11
15.
לא מבין מדוע המרואינים טעו?...
לא יהיו פחות עו"ד? לא יהיו הרבה פחות מחסנאים? כל הפואנטה בטכנולוגיה היא כדי לחסוך שעות עבודה של אדם ולשלם פחות. אז אם אתה מחליף עו"ד שרק קורא מסמכים בעו"ד שבנוסף יש לו כישורים של טיפול בתוכנה, מה השגת? המרואינים הם אנשים אינטלגנטיים, האם הם טעו בתיאור הנושא שאותו הם מקדמים? שעות רבות ששולמו לעו"ד יעלמו ואיתן המשרות. כנ"ל בקשר למחסנאים. אז ההתפתחות הטכנולוגית בסופו של דבר אולי תעניק משרות חדשות (וזה אגב כלל לא משהו בטוח ב 100%, כי הטנולוגיה שהתפתחה ב*עבר* לא חייבת להיות בעלת אותם המאפיינים של הטכנולוגיה ב*עתיד*. (ומה יעשו כשימציאו AI?)), אבל הם לא יהיו בתחום עריכת הדין. וכל מי שחרש ולמד.... לא נעים.
 | 08.07.11
9.
אחרי שראינו: "אני רובוט", "שליחות קטלנית", "המחליפים" ועוד ועוד...
קיים פה סכנה ברורה, אמנם אנחנו עדיין רחוקים מאנטילגנציה מלאכותית מושלמת, אבל אנחנו מתקבים לשם בצעדי ענק. וכמו שכבר למדנו, כל מחשב יכול להפרץ או לחטוף וירוס... אני לא רוצה לחשוב מה יקרה ביום שמחשב כזה ישתבש, והוא ישתבש מתישהו...
החוזה | 07.07.11
2.
עבודות שמחשב או רובוט לא יחליפו ב-50 שנים הקרובות
מורה בבית ספר גננת מתכנת מהנדס בניין ארכיטקט מעצב תעשייתי מעצב פנים מהנדס מכונות מהנדס חומרים רופא מומחה חובש מהנדס כימיה מהנדס חשמל ביולוג פרופסור שף חשמלאי שרברב שיפוצניק מתכנן ערים מבקר פנים טכנאי מזגנים טכנאי מחשבים עוזרת בית בעל מכולת פסיכולוג פסיכיאטר צלם חתונות תראפיסט באמנות מוזיקאי סופר משורר צייר מעצב תכשיטים בייבי סיטר מדריך טיולים מסג'יסט מורה לאמנויות לחימה מורה לריקוד מאמן ספורט דוגמנית ספורטאי מנהל כספים יועץ פיננסי ראש עיר סגן ראש עיר מנהל מחלקה בעיריה מנהל בית ספר מנהל מסעדה בעל מסעדה מוביל ועוד ועוד
גרגמל | 07.07.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת