אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קצת זמן פנוי: איך תשפיע חופשה ביום ראשון על עובדי ההייטק?

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
שעובדים בהייטק וממש לא יודעים על מה הכתבה מדברת וטרחו וכתבו- תרשו לי להוסיף
כנראה שאתם עובדים שארגונים שלא מספקים שרות ו/או מתמודדים על המגרש העולמי... (שאני חושב שחברות ישראליות צריכות לעלות עליו) א כן הייתם בוודאי התגובה שלכם היתה אחרת, כמו שזוכרת איך זה לעבוד במקצועות התמיכה הטכנית, ההנדסה, תפעול ושילוח (וגם עולם הכספים בכללותו....) כאשר אנחנו כאן סוגרים את הדלת ומתנתקים ואז ביום ראשון יש אווירת "פתיחת שבוע" יום של ישיבות ובזבוז זמן כי אין עם מי באמת לעבוד בצד השני . (יום לניקון השולחן גם נחמד אבל מיותר, אם עובדים יעיל) מי שבאמת נלחם על נתח שוק , מי שבאמת מנסה לעבוד מול לקוחות ולא רק מול אינטל ומיקרוסופט יכול לדעת שבעולם של ריבוי שחקים (ולא אוניות מסע כבדות) צריך להיות שם ... אז לסיכום, יום ראשון חופש הוא יעילות. יום שישי מי שרוצה להיות שחקן בין לאומי צריך לעבוד ולתכן את עצמו בהתאם. השאלה מי רוצה להיות מה.
לכל המגיבים | 15.07.11
33.
אצלנו כמעט ולא עובדים בשישי. החוק גרוע עבורנו
באמצע השבוע עובדים פעמים רבות שעות נוספות. ביום שישי - אנשים לא יגיעו למקום העבודה כדי לעבוד חצי יום ולחזור. כיוון שיש הרבה אנשים שגרים במקומות מרוחקים ממקום העבודה. חופש ביום א' יפחית משמעותית את מס' שעות העבודה פר עובד. אני לא רואה איך אפשר לפצות על כך.
הייטקיסט בחברה גדולה | 11.07.11
32.
שיווק זה לא הייטק
אנשי שיווק, גם אם הן עובדים בחברת היי טק הם לא אנשי הייטק., והם לא מייצגים אנשי הייטק. הייתם יכולים לכתוב אות דבר על משווקי חזיות חאמריקה או ירקות לארופה גם להם יש עסקאות גדולות לסגור ולקוחות חשובים שעובדים ביום שישי. אנשי הייטק שעבדו הרבה לפני ימשיכו אותו דבר אחרי, לא יותר ולא פחות.
מוהנדס | 10.07.11
26.
גם ככה בהייטק עובדים יותר מ9 שעות
שבוע קצר ארוך בינוני תסתכל מלמעלה מלמטה או מכל כיוון אפשרי עדיין עובד הייטק ממוצע יעשה 10 שעות ליום ובכך לא חסכנו כלום ולא עשינו שום דבר בנוסף לזה... שאם צריך לתמוך בלקוחות מחו"ל.. מה שגם ככה נעשה אצל חברות שעובדות עם חו"ל פשוט לא מובן כל הקישקוש הזה סביב הנושא מציגים את זה כאילו כל שבוע ביום חמישי יש גמד בתוך השרתים של הלקוחות שגורם לתקלות ולהיסטרייה במציאות זה קורה... אבל עדיין בתדירות סבירה אז אם הטענה שצריך לספק תמיכה ללקוחות בחו"ל זאת טענה מטופשת חברה שצריכה לתמוך בלקוחות מחו"ל שתתמוך ולא תבלבל לשאר המשק את המוח
עמית | 10.07.11
17.
אולי הרעיון ינוצל לקיצור שבוע העבודה המטורף בישראל? פחות שעות לא בהכרח אומר פחות תפוקה
אולי להפך? אולי אם יקעקעו את תרבות העבדים במדינה יתברר שעובדים רגועים ונינוחים מניבים תפוקה טובה יותר? ואולי סוף סוף יוכלו שומרי שבת להנות מיום חופשי אחד בשבוע, כאשר כיום בעצם אין להם יום חופשי אחד בשנה?
שירלי | 10.07.11
14.
מדובר בתחום צר של אנשי מכירות
על כל איש מכירות שגם ככה מסתובב בעולם ולא ממש מעניין אותו מה היום בשבוע אם זה יביא לו עוד בונוס על מכירה, יש עשרות ולפעמים מאות אנשי פיתוח שעובדים סביב השעון בשכר גלובלי. לאנשי הפיתוח יום שישי זה מכה רצינית לתפוקה, זה יהפוך ליום שנגמר עוד לפני שהוא יתחיל , בלי אפשרות לגמישות מבחינת תחילת או סוף היום. בסופו של דבר יהיו 4 ימי עבודה לכל אוכלוסיית המפתחים והעובדים סביבם, התפוקה תרד ב 20 אחוז, לוחות זמנים יגדלו ב 20 אחוז, תחרותיות של השוק השיראלי שידוע בזמו תגובה מהיר תרד . במקרה הטוב יוסיפו אנשים שיגדילו את ההוצאות על כח אדם וגם זה לא תמיד עוזר משכורות ירדו וביום ראשון יהיו הרבה אנשים בחופש עם מעט כסף..... אותם אנשים שהיום מהווים את שוק הצרכנות המרכזי (ולא תלמיד הישיבה מבני ברק שהכי הרבה יקנה עוד גלידה כשרה בשקל) יקנו פחות או כי אין להם כסף או שהם יהיו עסוקים בלהשלים פה ושם עבודה... למרות שזה יום שבתון... על חשבונם כמובן...
עובד עצות | 10.07.11
11.
יש לי הצעה
ברור שהשבת כפי שהיא כיום אינה מתאימה לאנשים שעובדים עם או מול עובדים בחו"ל. ברור שאין סיכוי שהגויים יעברו ליום מנוחה בשבת ולכן לא מוגזם לבקש מהקב"ה להעביר את יום המנוחה היהודי ליום ראשון. אנחנו סבלנו את הכשרות, את העגינות והפוגרומים לכן אפשר לבקש ממנו את הדבר הקטן הזה.
העילוי | 10.07.11
8.
דמגוגיה בגרוש. אני עובד מול ארה"ב כבר כמה שנים, והם יודעים לכבד את הפרשי הימים הזמנים
אין אף מנתח מוח בהייטק הישראלי, שלא יכול להתנתק לכמה שעות (ארוחת שישי) ואפילו ליומיים. כל מי שלא מסוגל להגיד לבוס שלו שבשעות של ארוחת שישי הוא לא זמין טלפונית, שלא יתלונן - כל בוד יידע לכבד את זה (ונראה אותו מציק לאמריקאי ביום ראשון) הבוס שלי (בארה"ב) יודע שבכל יום (!!) אי אפשר להשיג אותי בין השעות 18-21. זה הזמן לארוחת ערב משפחתית, מקלחות והלשכיב את הילדים לישון. אני זמין לפני או אחרי. מקרי חירום קורים - מספר מועט של מקרים בחודש.
 | 10.07.11
7.
לא כל ההייטק זה אנשי מכירות וגם מהם לא כולם מדברים בדיוק ביום שישי בערב
החופשה ביום ראשון רק תרע גם עם עובדי ההייטק וגם עם המעסיקים מפני שעוד שעות עבודה ביום משמעותם יותר שחיקה וירידה בתפוקה במשך היום, אפשר להתבונן במי שמובילים בטכנולוגיה, ביפנים, כדי לראות מחקרים שלהם. ולנסוע ביום שישי בשביל יום עבודה לא מלא, לעמוד בפקקים, לבזבז דלק וזמן לא יוסיף ליום שנועד לסידורים לפני השבת מפני שלאותם עובדים אין בדרך כלל זמן אחר לעשות קניות ולעזור בבית. אז גם לא לראות את המשפחה במשך היום וגם לא לערוך קניות לשבת? זו לא השפעה טובה. הרפורמה של החלפת יום שישי/ראשון לא טובה.
רפי | 10.07.11
6.
שלא יהיה ספק, העובד השכיר ייצא מופסד מהמהלך הסופו של יום
מהממשלה הזאת אפשר לקבל רק סטירה, אין סיכוי לברכה. השאלה רק מאיפה היא מאיפה היא תבוא.... אפילו "חוק עידוד השקעות הון" יצא כמוניפולציה להעביר רווחים למקומות אחרים ולהוציא את העובדים מופסדים (ראה ערך תנובה). להחליף את הממשלה ומיד!
אני ועני | 10.07.11
3.
רב תעשיית ההיטק לא עובדת בשישי
לא שיהיה לי קשה עם סוף שבוע ארוך, אבל, הצהרה שעובדי הייטק עובדים ביום שישי היא לא ממש נכונה לא שאין חולי עבודה וגם לי יוצא אחת לכמה זמן לעבוד שישי, אבל השורה התחתונה היא שמרבית אנשי ההייקט עובדים 5 ימים כאשר יום שישי ושבת הוא חופשי זה נכון לאינטל, אלביט, מייקרוסופט, גוגל ועוד הרבה חברות וזה ממקור ראשון. בכל מקרה לא ברור לי איך התעשייה תתמודד עם 4 ימי עבודה בהינתן שיום שישי שהוא אמור להיות חצי יום עבודה לא נראה לי שיספק את הסכורה. לגבי אנשי מכירות הם גם ככה לא בבית אף פעם הם פשוט בחו"ל רב הזמן
עובד הייטק  | 10.07.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת