אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ספיבק מזהיר מהפחתת מחיר החלב ב-10 אג': "הרפתנים יאבדו 130 מיליון שקל בשנה"

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
קצת עובדות
מחיר המטרה חזר רק עכשיו לרמה של 2008. ב2009 המחיר ירד, ב2010 המחיר ירד עוד הרבה (לרפתן). האם מחיר הקוטג' ושאר מוצרי החלב ירדו? בודאי שלא. מחירי המוצרים רק עלו. המסקנה היא שאין שום קשר בין מחיר המטרה (ש 90 אחוז ממנו הוא לכיסוי ההוצאות ורק 10 אחוז ל"רווח") לבין עליות המחירים בשוק. מחיר הגבינות המיובאות כבר היום לא תרם אגורה אחת להוזלה. גם להבא היבואנים ימשיכו לחגוג ולגבות פי 4 ממה שבאמת עולה להם. בתיאבון
אבנר רפתן מודאג | 28.07.11
25.
חבל שכל-כך הרבה אנשים לא מבינים על מה הם מדברים
מחיר המטרה (מה שמקבל רפתן על ליטר חלב) נקבע ל2.2 כרגע. המחיר הזה עלה וירד ועלה ב-4 השנים האחרונות. ב-4 השנים האחרונות מחיר מוצרי החלב ברשתות רק עלה ועלה, והדוגמא הקלאסית היא הקוטג'. מחיר המטרה הוא הנקודה היחידה לאורך הדרך שנמצאת בפיקוח ממשלתי, בשוק מוסדר על פי מכסות. המחיר נקבע במו"מ מתמשך בין המדינה למועצת החלב, נציגת הרפתנים, על בסיס ההוצאות שיש לרפתנים, במטרה לאפשר לרפתנים קיום בכבוד מחד, ושהמחירים לא יחרגו מעבר לרמה מסויימת מאידך, לטובת הצרכנים. המשטר הזה קיים הרבה מאוד שנים (בעצם, בנוסח הזה, פחות או יותר מאז 1979 כשבוטלו הסובסידיות לייצור החלב), והוא בוסס בזמן האחרון בחוק החלב. אחרי כל זה, כשהמדינה באה ומנסה להוריד את מחיר המטרה, או לפגוע בשוק המכסות על ידי ייבוא, היא בעצם באה ואומרת שאי אפשר לסמוך עליה, כי היא לא יודעת מה היא עושה. אחרת - למה היא אפשרה את השוק המוסדר הזה כל השנים ? והתשובה פשוטה - כי חלב טרי אי אפשר לייבא, וחלק גדול מאוד ממוצרי החלב בסופר אפשר לייצר רק מייצוןר מקומי. בשום מדינה בעולם אין שוק חופשי מקומי. בכולן יש מכסות - אם לא ברמת היצרן (כמו בישראל) אז ברמת המחלבה (כמו בארה"ב). בחלקן, אגב, עדיין יש סובסידיות נסתרות לחלב (כמו באירופה, שם המדינות קונות תוצרת עודפת במחיר קבוע, בעוד שבישראל, על ייצור עודף משלמים הרבה פחות ממחיר המטרה). אז בכל העולם חושבים שצריך שוק חלב מסודר, ורק בישראל ביבי תמיד טען שלא, ופתאום יש לו הזדמנות להגשים את החלומות שלו. זכותו - אבל דבר כזה עושים ביושר. ביבי וממשלתו מנצלים מצב שבבירור לא קשור ליצרני החלב (כי מחיר המטרה ירד בזמן שמחירי המוצרים עלו, זוכרים ?) לקידום אידיאולוגיה ניאו-ליברלית, שהתוצאה היחידה שלה תהיה שעוד יצרנים קטנים שהוציאו הוצאות ענק לעמוד בדרישות הממשלות לאיכות הסביבה, ייצאו מהשוק. בעוד כמה שנים, כשיהיו כאן שוב מחסורים בחלב, ואי אפשר יהיה לייבא חלב טרי מהעולם כולנו נתחרט על זה. אבל זו כמובן לא תהיה הבעיה של ביבי. כרגע, הוא יכול להעמיד פנים שהוא משרת את הציבור.
דוד | 27.07.11
23.
10 אגורות לליטר לרפתן זה המון בשבילו - אבל מעט לצרכן..
10 אגורות לליטר הורדה במחיר המטרה שמשולם לרפתן זה המון בשבילו ובמקרים רבים זה כל מה שנשאר לו כדי לחיות... גם אם יורידו 10אג//ליטר זה אולי יוריד ב 10 אגורות את מחיר הקוטג' לדוגמא, האם זה מה שהציבור רוצה ? חיסול ענף חקלאי מפואר המפרנס אלפי משפחות בפריפריה בתמורה למס שפתיים לציבור בדמות 10 אג.. ו "יבוא חופשי.."... לא נשאר עוד שום ערך בישראל חוץ מכסף (שבעלי ההון יעשו מהמהלך..) ?
רפתן | 27.07.11
20.
טיפול שגוי במחיר החלב
הוכח כבר, כי לאורך דרכו של החלב - מהרפתן אל הצרכן, קפיצות המחירים, נוצרו בתהליך השיווק ובעיקר אצל המשווק הגדול "תנובה" ...יתר המשווקים מיישרים קו עם התייקון הראשי. יש לזכור לאורך כל תקופת קפיצות המחירים, הרפתנים לא העלו באף אגורה שחוקה.. כדי שהגדולים ירוויחו ויקנו עוד מטוס פרטי. הם זקוקים ל "גב" חישבו קצת .. מי הוא הגב של התייקונים. סיכום....אסור לפגוע ברפתנים... יצחק גולן
גולן יצחק | 27.07.11
15.
האוצר יפצה את בעלי המכסות במחיר שווי השוק
בס"ד האוצר יפצה את בעלי המכסות במחיר שווי השוק, המכסות יגרעו, לכל רפתן תהיה הזכות להמשיך התנהלות מכירת חלב מול המחלבה על פי חוזה אישי. אגב למחלבות יש אינטרס גדול לקבל חלב מרפתות בישראל בשל תהליך קפדני של שמירת הכשרות הן ביצור החלב והן בגידול המזון לפרות. ובא לציון גואל!
אמיר | 27.07.11
9.
כלכלים מטעם
מועצת החלב היה ראוי שתעבור מן העולם, בשביל מה היא טובה חוץ מאשר לספק מקומות עבודה לערימה של עסקנים? הפתרון למשק החלב היא לאפשר בו תחרות חופשית לכולם ללא מכסות וללא התערבות רגולטורית, חוץ מאשר פיקוח על מחירי מוצרי יסוד ופיקוח בריאותי. יש לאפשר ייבוא חופשי ומה שלא ישתלם לייצר פה ייבאו. ליגיעתכם, במצב הקיים תנובה היא ייבואנית ענקית של אבקת חלב, אחרת איך משלימים מכסות בקיץ שהפרות נותנות הרבה פחות? כך זה בכל שטח, שבו המחירים סבירים. וכמו כן להחיל את חוק ההגבלים מיד על משק החלב.
יהודה | 27.07.11
8.
למה שהרפתנים (או קבוצה מבניהם) לא יפתחו מחלבה
היום, כשאין להם שום אינטרס בתנובה אין שום סיבה שכמה רפתות לא יתאחדו ויפתחו מחלבה. הרווחים הגדולים ביותר הם תמיד במכירת מוצר סופי ולא במכירת חומרי גלם לתנובה שמרוויחה על חשבונם. תראו את יוטבתה שעשתה מעשה דומה או את כל משקי העיזים שפתחו קווי מוצרים ומוכרים במיליונים.
start-up | 27.07.11
1.
מה יקרה כשיעלה מחיר הגבינה?
תמורת תשלום פעוט פרופ' ספיבק ינפיק לנו כל דו"ח, כולל מה שיודע כל כלכלן מתחיל. נכון, יש קרטל של חברות המזון אבל זה לא אומר שהתיכנון הבולשביסטי של משק החלב תקין. גם לא הגיוני להמשיך בהנשמה מלאכותית את הרפתות הקטנות. אם הן לא יכולות לשרוד הן צריכות להיסגר כמו המטוויות ויצרני הפטיפונים.
הפרפר | 27.07.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת