אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ד"ר מיכאל זכים: "דאגה לזולת ולחלש בכלכלת שוק היא בלתי רציונלית בעליל"

76 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

75.
על היכל השן ועל צביעות
מציע לנו איש היכל השן פתרונות שחלפו מן העולם: "נטילת יוזמה בידי הרחוב ואחריות הדדית.... פוליטיקה דמוקרטית מסוג זה, הפועלת דרך מוסדות קהילתיים־ציבוריים, צריכה להיות נחלת כלל אזרחי מדינת ישראל...", או במילים אחרות - קומוניזם, הפרופסור המכובד נמנע להשתמש בשם המפורש כיוון שהוא מודע לעובדה כי גישה כלכלית זו פשטה את הרגל לפני עשרות שנים... הפתרון למצבנו הסוציו אקונומי הינו שינוי בסדרי העדיפויות של הקצאת המשאבים הכלכליים הקיימים.... לבצוע ניתוח שכזה מספיקות 10 שנות לימוד, ולכן מוטב לפרופסור להביע דעותיו בהיכל השן (הגם שקיים ספק רב אם תלמידיו ייקנו זאת) ולהימנע מפרסום גיבוב שכזה מעל דפי העיתונות הכלכלית. ועל הצביעות... כותב הפרופסור: "גם אני התחנכתי בארה"ב,.. אני גדלתי באחד הפרברים האמידים של ארה"ב, ליד סן פרנסיסקו, וראיתי עד כמה הליברליזם מקדם מצד אחד את רמת החיים, אבל מצד שני הוא מרוקן מתוכן את איכות החיים. אנשים אמנם מאבזרים את הקיום שלהם בשלל מוצרים,...אך אין אפילו שפה שתאפשר לאנשים להכיר בבעיה, לא כל שכן לתקן אותה. זהו נוף ילדותי, חלום אמריקאי שבמידה רבה היה לחלום ישראלי...", פרופור נכבד... ומהו נוף בגרותך??? אינך יושב באחד מהמאהלים, את שורותיך אילה אנו קוראים בשעה בה אתה מתרווח בכורסתך בוילה הממוקמת בשכונותיה הצפוניות של תל אביב כשבידך סיגר קובני משובח.....
סטודנט | 19.08.11
72.
קפיטליזם חזירי
לפי הפרופסור, הקפיטליזם הוא חזירי. ובסוציאליזם, כנראה, אין חזירות. כאשר עובדי חברת חשמל שובתים כי לא שילמו להם עוד תוספת - זה לא חזירות. מספיק להפחיד אותנו עם ארצות הברית. רוצים לחיות טוב - צריכים לעבוד. לעבוד קשה. לא לשבת בחדר ממוזג במשרד ממשלתי ולא לעשות כלום. גרתי כבר במדינה קומוניסטית - מספיק. בין חזירות קפיטליסטי וסוציאליסתי אני בוחר ראשונה.
אלכס | 09.08.11
71.
יש כאן חוסר הבנה של מניעי האדם והחברה
או יותר נכון האחזות בתפישה שמפרידה את השכל מהלב שכנראה מבוססת על תפישות ארכאיות שעדיין שולטות באקדמיה לצערנו ומשם מרעילות ומטעות את החברה כולה הרי זה לא עניין רק של דאגה לאחר או לחלש אלא שהאדם האינטרגטיבי או כזה השואף לאינטגרציה של חושיו ,נשמתו מחשבתו... יוצר למען עצמו באותה מידה שבה הוא יוצר למען האחר הסיפוק של המהנדס שיצר את המנגנון המושלם או של הרופא שריפא או של המטמטיקאי שפתר את הבעייה משרת את עצמו בדיוק באותה מידה שבה הוא משרת את החברה סביבו החזיריזים מבוסס על ההנחה השגוייה שיש גבול חד ונוקשה בין טובת הפרט לטובת הכלל ומכאן גם הנזק שיש בנתינת משאבים ותשומת לב רק לאלה שמיישמים חיים נטולי יושרה ורגישות ומחשבה ללא טיפת נקיפת מצפון ולכן גם ללא טיפת יצירתיות אמיתית בגלל שהערצת והעמדת אנשים כאלה בראש הפירמדיה ביבי הוא מקרה מובהק מדירה מהמערכות והחיים הציבורים בדיוק את אלה שמנסים ויודעים ואפילו חייבים לקיים את שיווי המשקל היצירתי והאנושי המופלא המתבטא גם כזהות בין נתינה לעצמך ונתינה לאחר השלטנו על עצמנו נרקסיסטים והפקדנו את כל המשאבים בידי האגואיסטים הכי גדולים אנשים שלא מסוגלים ליצור כלום ולכן הם חונקים את כח היצירה של האחרים בסופו של דבר אין כאן עניין בתחרות מול שותפות ואין גם בכלל צורך בתחרות בשביל להניע את האדם והמשק והכלכלה אתה מתחרה עם אהובתך על המקום הראשון במיטה ? אולי אם אתה אימפוטנט אבל אם אתה גבר או אשה אמיתית אתה נהנה מעצם הנתינה והמגע ולא רואה בה הקרבה אלא דווקא מימוש והתקרבות לשלמות אנשים אמיתיים חייבים ליצור אוהבים ליצור למען עצמם ולמען הכלל זו ההנאה וההנעה הכי חשובה ולא התחרות שהיא המניע המרכזי רק של האימפוטנטים המשק והחברה לא צריכה תחרות היא צריכה עידוד ותמיכה ביצירתיות ובאהבה אלא שמתחרים כל הזמן חסרים את היכולות האלה והחברה הזאת מעותתת כי אותם היא מעריצה ולהם היא משתעבדת ביום שהחרמנים יפסיקו להשתעבד לאימפוטנטים העולם יחווה גאולה אוטופית ביום שאנשים יפסיקו להעריץ את מי שמוכר ומוכרת את גופה ונשמתה למען מטרות קצרות טווח שמבזות את כל מה שיפה לאין סוף בקיום אז כולנו לא רק שנהנה טריליונרים בריבוע אלא שיותר מזה נהיה פשוט מאושרים
משה | 09.08.11
70.
אין קשר בין קפיטליזם- אפילו "חזירי" , לבין מה שקורה במדינה.
הקפיטליזם בצורתו הטהורה, מתבסס על חוקי משחק הוגנים. קרי - תחרות, יכולת אישית, תעוזה, חזון ומעוף תוך מתן רשת ביטחון בסיסית לאלו שמפסידים בתחרות או נפלטים מהמשחק. הקפיטליזם הישראלי הוא קפיטליזם שעבר מוטציה מסוכנת. הוא חבר לנפוטיזם שמקורו בישראל הוא במסלול הצבאי שעוברים רוב האנשים המוכשרים ובעלי היכולת. מכיוון שכך - נוצרו "חונטות" אזרחיות, שמאפשרות קיום אי תחרות וקרטליזציה של כל ענפי המשק ללא יוצא מן הכלל. בכל מערכת קפיטליסטית בריאה, ישנה תחרות עסקית אגרסיבית לצד מערכת רגולציה איתנה ודינמית. בישראל הרגולציה משרתת את האדונים, שבתורם משרתים את הפוליטיקאים וחוזר חלילה.... לכן, אין להתפתות למילים מרשימות ומלוטשות שבאות "למכור" לנו אידאולוגיה אדומה וסוציאליסטית במעטה אקדמי, עובדה שהמערכות הסוציאליסטיות אחראיות לסבל אנושי אדיר, בעבר וגם בימינו אנו. בואו נתקן את המערכת, נדאג לרשת ביטחון סוציאלית אמיתית (רשת ביטחון בלבד - ולא שיוויון מדומה) נפוצץ את הקרטלים ואת הנפוטיזם - נדאג למינהל תקין, ואת כל השאר הכלכלה תסדר מעצמה.
נועם | 08.08.11
69.
לא להתכחש לטבע האדם
לא נראה לי שזו הדרך להתמודדות עם יוקר המחיה, להפך, זה לא יעזור כלל (אך כן לשלב אלמנטים כאלו). בסוף הפקטור העיקרי הוא טבע האדם. מסתבר שהמתנחלים הארופאים הראשונים באמריקה חיו במסגרת שיתופית. האחריות הייתה על כולם וסיפוק הצרכים שווה לכולם, מה שגרם לכך שכל אחד ניסה לעשות כמה שפחות ולקבל את שמגיע לו. (אולי זה דומה לחייל צה"ל שלא מונע מערכים או רצון לקידום). מכיוון שלא ייצרו מספיק לסיפוק הצרכים נהיה רעב. כדי להתמודד עם המצב חילקו את השטחים ביניהם וכל אחד היה אחראי על עצמו. אז הגיע שגשוג כלכלי. כל אחד רצה יותר ולכן השקיע יותר. נכון שמטריד כי נראה שהאחריות החברתית נעלמת, אבל קשה להתכחש לטבע האדם. לכן כחלק מהאחריות צריך לדאוג שלא יהיה נוח להעזר במוסדות ובכך לעדוד אנשים להיות יצרניים. איני יודע להגיד איפה עובר הגבול בין הנ"ל לבין חובת החברה לעזור כלכלית לאדם הזקוק לכך. התמודדות עם הבעיה כמו שירון זליכה מתאר בהרצאה בטכניון. צפיה נעימה: http://youtu.be/20mXNRglfk8
שלום | 08.08.11
68.
"אפרטהייד" ? הפרופ' הנכבד לא יודע את משמעות המושג? מעבר לטעות הזו יש הרבה הגיון בדבריו:
ד"ר ריאן אייזלר מזמן ביססה את הקשר שבין מודל השליטה (בניגוד למודל השותפות) ובין כלכלה אלימה - פיזית, נפשית וחברתית. נקווה שהמחאה הנוכחית תיצור איזשהו שינו בתודעה שיסיט את המטוטלת מעט לכוון מודל השותפות.
עדי | 08.08.11
66.
צודק בכל מילה!
איש חכם. קורא את התמונה לאשורה. מה שהוא לא מציין שאותו קפיטליזים והלוגיקה האינסטורמנטאלית שחבויים בו מגלמים גם את הבנאליות של הרוע, וגם את כלוב הברזל בו זמנית, ויתרה מכך, הוא גם הגורם המרכזי להכחדת משאבי הבטע והזנים הרבים שבו. מיותר לציין שחוסנה של כל מערכת ביולוגית נשען על הגיוון ולא על החד גוניות. הכלכלה הקפיטליסטית הובילה את האדם לסף הכחדה, רק שהוא עדיין משועבד לשתית הכלכלית אשר מזינה אותו ולכן משול ליצור אובדני, שמכלה את כל סביבותו, שתוביל בוודאות להכחדתו שלו עצמו! הקפיטליזים, כמו הדת של ימי הביינים,כמו האידיאוליגה של המאה ה 19 הוא רק מנגנון שמסתיר ומחביא את המבאקים שנערכים מאחורי הקלעים!
גל | 08.08.11
64.
אנו קורא לאזרחי ישראל לעצור את מרוץ העכברים שכפיתם על עצמכם!!
הדשא של השכן לא ירוק יותר! דבר ראשון, תזרקו את הטלוויזיה או תתנתקו מהכבלים והאנטנה. מעוניינים לראות סרט או סידרה מסוימת, לכו לאינטרנט. כך לפחות, לא ישגעו לכם את השכל עם פרסומות ותקנו פחות. גם הילדים שלכם יעריכו אתכם, כי כעת יהיה להם יותר זמם איכות עם ההורים. אבל לשם כך, אתם חייבים (!!!) לצמצם את השימוש בטלפון סלולרי. לא אחת אני רואה אב או אם הצועדים עם ילדם לגן, אבל במקום לדבר בנם/ביתם, הם שקועים בנייד. השנים הנפלאות הללו לא יחזרו שוב, אז נצלו את את הדקות הללו לזמן איכות של אחד על אחד!
אחד שהיתפכח | 08.08.11
63.
אנו קורא לאזרחי ישראל לעצור את מרוץ העכברים שכפיתם על עצמכם!!
הדשא של השכן לא ירוק יותר! דבר ראשון, תזרקו את הטלוויזיה או תתנתקו מהכבלים והאנטנה. מעוניינים לראות סרט או סידרה מסוימת, לכו לאינטרנט. כך לפחות, לא ישגעו לכם את השכל עם פרסומות ותקנו פחות. גם הילדים שלכם יעריכו אתכם, כי כעת יהיה להם יותר זמם איכות עם ההורים. אבל לשם כך, אתם חייבים (!!!) לצמצם את השימוש בטלפון סלולרי. לא אחת אני רואה אב או אם הצועדים עם ילדם לגן, אבל במום לדבר אתו, הם שקועים בנייד. השנים הנפלאות הללו לא יחזרו שוב!
אחד שהיתפכח | 08.08.11
62.
צדק חברתי
שלושה שבועות אנו צועקים צדק חברתי אנו לא מבינים שממשלה שאין לה ערכים הסיסמא של צדק לא קיימת זו ממשלה שעושקת את אזרחיה ולכן ככזאת אין לה מנדט לשלוט עשיתם מביבי גאון כלכלי כל הזמן הוא היה גאה שמדינת ישראל היא המדינה היחידה שעברה את צונמי הכלכלי כל ילד יודע שעברנו את המצב בגלל שהאזרחים שילמו ביוקר גם במישור מדיני לא קורה כלום אם אנו לא נתעשת ונמחה עד שמצב ישתנה אנו נשלם מחיר כבד גם כלכלי גם ביטחוני גם מדיני אז באמת נתעורר לתקופה ארוכה של צונמיייייייייי שבתור אזרח פשוט איו לי מושג אם נצא ממנו גם לועדות חקירה שיקומו אחר כך לא תהיה תשובה כי גם אז ימצאו שעיר לעזאזל שיפילו עליו הכל
פפי | 08.08.11
60.
יש בדבריו תוכן הגיוני ,אך יחד עם זאת לא מעלה פתרונות מעשיים.
הקפיטליזם כמו שהוא היום -רע מיסודו,שכן הורס את המדינה והאנשים ,גורם לפער רב שברבות הימים יגרום למאבקים אלימים. אני לא פוסלת על הסף תחרות,שכן היא מעודדת הצלחה מיצוי הפוטנציאל ודוחפת לעשיה ולא לבטלה והתאבנות. ביבי לצערי שיכור מהרעיון שהביא איתו מארה'ב, רעיון הקפיטליזם !-הוא הולך עליו חזק ביותר מבלי להביט שמאלה וימינה ולתת את הדעת על השלכותיו והשפעתו -אנחנו כבר בהתדרדרות הזו מאז תקופתו של רבין הראשונה,וחבל.היום לתפיסתי רק הרס יביא לבניה מחודשת ולפעילות חברתית\ מדינית תקינה. יש להודות-התנועה הזו גם הוכיחה כשלונה.
אופירה לוי | 08.08.11
56.
תגובה למאמר
אכן תחרות טובה לכלכלה אבל זה גם תלוי בגודל השוק. בשוק כמו שלנו הכלכלה החופשית יצרה מונופולים השולטים על חיינו, ברגע שיפעלו רגולציה למנוע זאת כל חסידי הכלכלה החופשית יקימו קול צעקה שפוגעים בחופש הפרט והעיסוק. כמו כן הקפיטליזם הוא מצויין לאנשים צעירים, בריאים, משכילים המתגוררים במרכז הארץ. איך תטפל כלכלת השוק החופשי עם אנשים בפרופיל הפוך, מתגוררים בפריפריה (אין הצדקה כלכלית להביא לשם מפעלים), אנשים ללא השכלה גבוהה או מקצועית, או אנשים לא צעירים או לא בריאים. למעשה אנשים מהסוג הזה מהווים נטל על המדינה ובעיקר על האנשים המוצלחים ביננו, אזי מה הפתרון, אולי להגלות אותם, אולי להעלים אותם בדרך זו או אחרת. הכלכלה חופשית לא נותנת פתרונות לאנשים הללו, אבל לצערו הם מהווים משקל גדול של האוכלוסיה, אז מה עושים?????
קעכרכ | 08.08.11
50.
המשטר הכלכלי האינדיבידואליסטי ביותר הוא המשטר במדינות סקנדינביה
המדינה הסקנדינבית היא המדינה האינדיבידואליסטית ביותר בעולם. היא מבוססת על כך שאדם משלם מסים בהיקף העולה בהרבה על מחצית הכנסתו, מקבל שירותים חברתיים ודאגת מדינה לכל צרכיו הבסיסיים ברמה הכי גבוהה בעולם (כולל חופשות לידה ופנסיות בעלות ערך) בתמורה למסים אלה ללא כל כל הבדל בין משתכר הרבה למעט (אין כמעט עניים במדינות אלה) וכן מקבל בחינם שירותים ומוצרים על-פי העדפותיו האישיות: לימודים באוניברסיטה, חוגים מחוגים שונים ועוד כהנה וכהנה. שיעור היזמות האישית במדינות אלה הוא הגבוה ביותר העולם (בדקו בסטטיסטיקות). בסקנדיניה מגשימים במידה רבה (לא מוחלטת) את הרעיון הקומוניסטי - כל אחד לפי יכולתו (משקיע בכלל) - לכל אחד לפי צרכיו (כאינדיבידואל). זו השיטה הכי אינדיבידואליסטית שיש והיא מוצלחת, הוגנת ויציבה יותר מכל קפיטליזם שהוא. בוודאי שיותר מזה האמריקני.
יאיר ברק | 08.08.11
49.
אבל אני דואגת לאחרים, אני דואגת לעשירים
אני עובדת 8 משמרות בשבוע, עובדת עד הבוקר ובבוקר אני הגן של הבת שלי. הפנאי שלי הוא בזמן שהיא ישנה. אני מרוויחה משכורת לא רעה כי אני עובדת קשה אבל בגלל שאני עצמאית היא לא שוטפת (בערך חודש בשנה כשאין לי פרוייקטים). אני משלמת ביטוח לאומי, מס הכנסה ואפילו תורמת לאגודה למען החייל .שירתתי בסדיר ואפילו במילואים. אני גרה בבית של ההורים, יש לי אוטו אבל אני כמעט ולא משתמשת בו בגלל מחיר הדלק. אבל כל כך הרבה כסף הולך לי למדינה. אני לא זכאית לשום הטבה, לא במשכנתא, לא במלגות לימודים, לא בהטבות בבנק. לא בכרטיס אוטובוס. נמאס! אני רק בת שלושים ומרגישה זקננננה. גם אני רוצה לשרוד!
 | 08.08.11
43.
שורה תחתונה - תתקפלו
בראיון מאוד ארוך ומפורט הדוקטור המהולל אומר - כלום! ממש כמו פוליטיקאי. מהם עיקרי ההצעה שלו? 1. מדינה דמוקרטית נשענת על הידברות, התדיינות, נטילת יוזמה בידי הרחוב ואחריות הדדית - הטומנות בחובן עשייה פוליטית שוטפת של אזרחיה תכלס - בלה בלה בלה - אין לי מושג מה ניסיתי להגיד אבל זה נשמע טוב. 2. פוליטיקה דמוקרטית מסוג זה, הפועלת דרך מוסדות קהילתיים־ציבוריים, צריכה להיות נחלת כלל אזרחי מדינת ישראל, אחרת היא פיקציה. תכלס - אני לא מסכים עם המדיניות של הממשלה הנוכחית, אז אני רוצה להעביר את הכוח ממה אלי ואל חברי השמלאנים. 3. פוליטיקה כזו מחייבת את סיום הכיבוש: "אפרטהייד הוא גזר דין מוות לדמוקרטיה, גם בשדרות רוטשילד". תכלס - אז מה אם העם הצביע אחרת ממני, אני שמלאן ולכן אני מעצם ההגרה יודע יותר טוב.
מרכזניק | 08.08.11
42.
מי אמר שמצב הכלכלה טוב ?
בזמן שכול הכתבים הכלכלים רצו אצו לאולפנים כנראה במצוות האוצר וסיפרו כמה נפלא כאן, הם השמיטו כמה נתונים שהיו עוזרים לנו להבין את התמונה . 1. כמה מובטלים כרונים בישראל 2. כמה משפחות פונו מדירתם החודש, כמה קיבלו התראה אחרונה לפני פינוי, כמה קיבלו התראה ראשונה 3. כמה משפחות חוסכים מהפלוס ולא מהמינוס. באותו נושא כמה משפחות נדחקו מהבנקים לקחת אשראי מגופים חוץ בנקאים הידועים בשמם חברות הביטוח עם ריבית עושק 4. כמה תיקי הוצל"פ מפתחו על תיקים פחות מ 5000 ש"ח , כמה בתים עוקלו לאחרונה 5. בנושא המצב החדש באמריקה עם בעיית הדירוג, האם אלו חברות הדירוג שלפני 5 או 6 שנים המליצו על משכנתאות הסאב פריים כעל זהב ודירגו אותו AAA והובילו את כול העולם כמעט לפשיטת רגל, אז מה פתאום מקשיבים להם שוב ? שהחברות הללו נחקרו בקונגרס על הסיבה לדירוג המושלם לזבל הם טענו שזו רק "דעתם" 6. כמה מקבלי השלמת הכנסה חדשים יש החודש וכמה בכלל אותו כנ"ל על הבטחת הכנסה
משה | 08.08.11
40.
הוא באמת חושב שהתערבות ממשלית יותר גדולה של הפוליטיקאים
בישראל תיטיב עם הציבור?? אנ י לא אומר שקפיטליזם זה "טוב" אבל אין פיתרון אידיאלי אלא ברירות מחדל, צריך לעשות מה שהכי פחות גרוע. זה לא קטע שהקפיטליזם "טבעי" יותר, פשוט האפשרות ההפוכה הרבה יותר גרועה אנחנו לא חיים באוטופיה, ובתכלס' התערבות ממשלתית בד"כ גורמת הרבה יותר נזק מאשר תועלת. למשל: שלא יתערבו לחרדים בתכנית הלימודים, אבל שמצד שני לא יתנו להם שקל מהמדינה, אז לא תהיה להם ברירה אלא להיות יצרניים. המדינה צריכה להתערב, אבל במינימום! כמו למשל חוקים נגד אפליה וקיצבאות לחולים פיזית ונפשית שלא מסוגלים להתפרנס וזקנים.
איזון | 08.08.11
39.
אם כל שירותי המדינה לאזרח מופרטים בשביל מה צריך האזרח את הממשלה?
מסתבר, שהאנרכיסטים צדקו. אם המדינה אינה משרתת, משמשת, תומכת, את אזרחיה בשביל מה הוא צריך אותה? יש להיפטר מהממשלה, לחסוך הון גדול באמצעות הדבר הזה. לקבוע מועצה מיוחדת שתחליט בעניינים בטחוניים, ובא שלום על ישראל. הביטוח הלאומי, הקבלנים, התעשיינים, הסתדרויות המורים והרופאים ימשיכו לפעול כרגיל, מס הכנסה לא ישולם כלל, כיוון שאין צורך להחזיק מוסדות מדינה, הכל יהיה מופרט וישלוט הקפיטליזם המוחלט. ישולם רק מס צבא הגנה. העיריות וראשי הערים יקבלו לידיהם תפקידים שונים ויקבלו חלק מהכנסת תושבי העיר, וכך נחזור לאט לאט לימי הביניים ולפאודליזם. וכך אחורנית עד לאנרכיה ולסחר חליפין. כי אם אין אחריות הדדית ואדם לאדם זאב, אין צורך לחיות יחד באותה מדינה ולקרוא לעצמנו עם.
veredgy | 08.08.11
38.
*** שימו לב, כל התגובות כאן שייכות למגיבים בתשלום *** אי אפשר להתווכח עם העובדות!!
והעובדה שלא ניתן לחלוק עליה מצוטטת בכותרת: "דאגה לזולת ולחלש בכלכלת שוק היא בלתי רציונלית בעליל" ובישראל הדבר לא יתכן! אם נאבד את הסולידריות ולא נדאג לחיים בכבוד גם עבור החלשים - לא יהיה לנו קיום! כל עוד השיטה רואה בנו מספרים נטו, שתורמים או גורעים מהכלכלה, ומשרד האוצר מקצץ ומקצץ לחלשים ללא הבנה שיש אנשים וסבל אמיתי מאחורי המספרים האלו - לא יהיה ניתן לקרוא לנו "חברה". חברה = ערבות הדדית, ובלעדיה אנחנו עוד חבורה של טורפים הכלואים יחד בעל כורחם באותו הכלוב! ראו הוזהרתם, חפשו תמיד את האינטרסים הכלכליים על מנת לחשוף את האמת!
 | 08.08.11
36.
כל מילה בסלע.ביבי והימין בתרבות פוליטית אלימה,פסימית ובריונית,
ביבי והימין- מחזיקים במלחמה כנשק לשמירת הכסא; ראו את ליברמן שלא יכול לשתוק ומחפש כל הזמן אויב חדש ללכד סביבו.זה אסוננו "האצת ההפרטה והעמקת הכיבוש שואבות השראה מאותם שורשים, אותה תרבות פוליטית אלימה, פסימית ובריונית שמקבלת, אם לא מהללת, מלחמת נצח כמצב נורמלי". אי אפשר היה לנסח טוב יותר את תודעת הקורבן שהימין מבקש לחקוק בראש כל אחד. ראו את החוקים, את הצתת השנאה לערבים, את סער והפשיזם בחינוך וכן הלאה. תודה שהבאתם דברים כ"כ חשובים
אנחנו רק בעד שלום | 08.08.11
35.
האזרח אחראי להתנהגותו. יש למצוא שביל זהב בין פרט לקבוצה.
תחרות פותחת הזדמנות לפתוח עסקים. לגוון, לבחור, להיות אנונומי. בישראל שהיא מדינה שנלחמת מול מדינות אויב שרוצות להשמיד אותנו יש רק אופציה של ערבות הדדית. המלחמה הקיומית שלנו היא מול מדינות. מדיניות של לדאוג לחלש מביאה לצורך במיסים. צריך למצוא מנגנון יעיל וצודק לגביית מיסים, כך שיאפשר לצמוח, להשקיע, פתיחות, הזדמנויות, וזרימת אשראי. לנו כישראלים ברור שחייבים למצוא שביל זהב בין אינדוודואליזים שמאפשר לכל פרט להתקדם לעבר המימוש העצמי שלו ולאושרו, לבין סוציאליזים שדואג שהחברה תהיה חזקה כדי להגן על קיומו של העם היהודי בישראל. מה גם שמוכח כי תהליכי ההתקדמות במדע, ביצירה הם קבוצתיים בעיקרם. אבל קבוצות של פרטים מפותחים.
ארול גולדמן | 08.08.11
34.
בעיית הדיור נוצרה לא בגלל מחסור במשאבים אלא בגלל חזירות ושחיתות בממשלה ובמנהל
במקום לשחרר קרקעות הם שומרים לעצמם ועושים לביתם כאילו אדמות מדינה זה של אבא שלהם. דירה זאת ההוצאה שכל הוצאה שתעשה בחייך תתגמד בפניה ולכן אם ייפתרו אותה כל שאר הבעיות ייראו קטנות ולא ממש מטרידות חוץ מאת הענייים המרודים ביותר. אז שלא יעבדו עליכם עם סיסמאות. הבעיה היא הדיור וכל הטרמפיסטים שירגיעו.
צחי | 08.08.11
30.
קפיטליזם
לא כל מעשה שאדם עושה נובע משיקולי רווח והפסד !! התנדבות למען מטרות שונות ? מה מרוויחים מזה ? שירות צבאי ביחידה קרבית ? אתה לא רק שלא מרוויח אתה עלול ללכת...... ללמוד רפואה במקום מקצוע ריווחי ? הרי יש לסטודנט לרפואה אפשרות להתקבל בקלות לכל פקולטה הודות לציוניו הגבוהים מאד. אם הכל זה רק שיקולי רווח והפסד אין לנו קיום כחברה אנושית !!!
בילדד השוחי | 08.08.11
25.
למה אף אחד לא מעלה את מה שברור מאליו
ישראל קטנה עם כמות תושבים של עיר גם יחד עם כל אלו שלא סופרים אותם, חרדים, ערבים, נרקומנים, חד הוריים, נכים, ילדים, זקנים...ויש עוד. אנחנו לא סין ולא טורקיה, אין לישראל כל סיכוי להתחרות ביצור המוני. אין לישראל זהב, נפט, ברזל, שיש, חרסית, אורניום ומיים. יש קצת פוספטים... לכן האפשרות היחידה, הסיכוי היחיד לצמיחה הוא השקעה באיכות וטכנולוגיה, קרי פיתוח ומחקר. אבל המדינה זנחה את החינוך מחד והערימה קשיים על הסגת חינוך איכותי מאידך. מיצרים פה פועלים ללא מפעלים ואח"כ מצפים שמשם יצמחו משלמי המיסים. המסקנה היחידה היא: האדם הוא גם כן משאב ומי שיסכיל להשקיע באוכלוסיה יזכה לגורם בלתי תלוי להיות אמין, עיקבי ויציב בתפוקה שלו, מה שיאפשר תכנון טוב יותר. אבל חברים/מנהלים בארץ יכולים רק להסכים ולהמשיך להסתכל על המטרות קצרות הטווח להם הורגלו ולהם הם דואגים בגלל שכל יעד כזה שהוסג מביא אותם להתקדמות מבלי להשקיע ולתכנן את היום שאחרי...השנה שאחרי...העשור שאחרי... ככה לא בונים כלכלה, ככה מכסת"כים ומשאירים את הבעיות האמיתיות לבא בתור.
SuperSmileR | 08.08.11
23.
באירופה מתקיים קפיטליזם סוציאלי ולזה צריך לשאוף, לא לחזירות ולא לקומוניזם.
מה הופך את האוניברסיטות שלנו לחממות קומוניסטיות? מה גורם לפרזיטים שיושבים במגדל השן להשמיץ את מדינתם? מה מונע מאותם "משכילים" להבין שהפיליסטינים לא רוצים אותנו, לא רצו אותנו ולא ירצו אותנו כאן לעולם?
מיכאל בן יעקב | 08.08.11
21.
חבר'ה בוא ניכנס לפרופורציה,
ואני מחזק את דברין שלמגיב מס' 11. הכותב מייצג אסכולה שמאלנית רדיקאלית הן מדינית והן כלכלית. כמו כן הכותב הנכבד לא נותן לעובדות לבלבל אותו... שימו לב הוא מביא את ארצות הברית כמדינה בה עושקים את העובדים, עם זאת המשכורת הממוצעת בארצות הברית גבוהה בכ20% מההכנסה הממוצעת בישראל לצד רמות מחירים נמוכות בהרבה.
רומן | 08.08.11
20.
הקיום האנושי הוא בלתי רציונאלי
אבל בשביל זה הקימו מנגנונים כמו שלטון חוק, כדי לדכא את "הדברים הרציונאלים"... מה שהמומחה עושה, הוא פשוט מפרט במילים מרשימות את הטענה של עוברי אורח מטופשים לפיה זהו "טבע האדם". אז מכניסים אותם לכלא ופתאום טבע האדם משתנה. זה נורא פשוט...
המומחה | 08.08.11
19.
למה לא הגיוני?
הרי אף אחד לא מבקש שיעזרו לו. אני לא חושב שלעזור לזולת זה מה שמשנה כאן בכלל. אני לא חושב שהמחאה היא על הדרישה של האנשים לעזרה. אף אחד לא אומר "ביבי, תביא לנו כסף". מה שאנחנו אומרים, זה שהמאזן הכלכלי במדינה מחורבן, והרוב המוחלט של הכסף בארץ נמצא אצל מיעוט קטן מידי, מה שגורם לכך שלשאר האזרחים לא נשאר כסף להתחלק בו. ובגלל שאין תחרות, הכסף רק ממשיך לזרום לאלה שכבר יש להם. כל מה שאנחנו רוצים, זה שהממשלה תיקח את המערכת המקולקלת הזאת, ותתקן אותה. הכסף צריך להיות מפוזר בכל העם, לא רק אצל 1% מהעם. ברגע של4 אזרחים יש 90% מהכסף שקיים במדינה, זה כבר לא סתם עושר. זה כבר עושר שגורם לנזק למדינה, ונזק לאזרחי המדינה. אין למדינה שום אינטרס לרצות בדבר כזה, שגורם לכזה נזק
אלון | 08.08.11
17.
חזירות לא קשורה לקפיטליזים - היא עומדת בפני עצמה. החוק בישראל מאפשר חזירות רבה למעט אנשים
הקפיטליזים לא אשם. ואגב, ביבי והממשלה הם סוציאליסטים על גבול הקומוניסטים - בשוק סגור לתחרות עם מיסוי של 85% הם לא מעניקים שום הטבות עבור המיסוי מצד אחד ומצד שני מחלקים את מה שקבוצה אחת מרוויחה לכלל האוכלוסיה. זה לא קפיטליזים...
 | 08.08.11
16.
מעולה! אבל איך המסקנות קשורות?
ראיון מעולה, מתמצת ומנסח להפליא את הקפיטליזם כרעה החולה של הדור. לא יכולתי שלא להתמוגג. אבל במחילה, לא הצלחתי להבין איך זה קשור לפתרון שאתה מציע? איפה הצעה כלכלית ריאלית? אני מוצא את התשובה באחריות חברתית פנים-יהודית וע"פ עקרונות היהדות עתיקי היומין - למעשה, דרך השלטון היחידה שלא התנפצה לרסיסים במהלך הדורות (אגב, להבדיל מהדמוקרטיה הקדושה שלמעשה יצרה את הקפיטליזם בצורתו הנוכחית או לפחות נמצאת במצב של הזנה הדדית בינה לבינו).
משה | 08.08.11
15.
גם התגייסות לצבא היא בלתי רציונלית בעליל
גם תשלום מיסים. גם לקום בשביל זקנה באוטובוס. גם להיות רופא במקום הייטקיסט, למה שאדם ירצה ללמוד כפול מהזמן ובשביל עבודה הרבה יותר קשה? כאשר נתוני הפתיחה שלו טובים באותה מידה? (פסיכומטרי, בגרויות) העולם לא היה מתקיים אם לא היתה דאגה לזולת, אם בתוך כל הטירוף הזה והמירוץ לשרוד לא היינו מתחשבים גם באחרים, אם לא היה לנו רצון ומוטיבציה לעשות דברים שהם מועילים לזולת ולא רק לעצמנו. העולם לא היה מקום שכדאי להיות בו והחיים לא היו חיים. נכון ששיוויון לא יהיה ולא הגיוני שיהיה, ואין מה לצפות לזה. תמיד יהיו חכמים יותר ומוכשרים יותר, אבל איך שהדברים נראים כרגע - כולם מפסידים, חוץ ממעטים מאד שמרוויחים מההפסד של כל היתר, זו כבר לא כלכלה חופשית, זה פיאודליזם.
 | 08.08.11
11.
תגידו - קראתם את הכתבה?
ראיתם מי מרואיין? בואו נעשה סדר. החוז להיסטוריה של אוניברסיטת תל-אביב הוא ה"חממה" מספר אחת בישראל ואחת המובילות בעולם להוגים שמאלניים / קומונסיטים / בולשביקים הקיצוניים ביותר. קחו את ידידינו ד"ר שלמה זנד החביב וספרו על כך שהעם היהודי הוא פיקציה כדוגמא. גם ד"ר זכים שאת שימעו לא שמענו עד כה אומר דבר פשוט - אינדיבידואליזם הוא חטא. השאיפה לאושר אישי, הגשמה עצמית וחירות הפרט הן הבעיות העומדות בשורש החברה המודרנית. ה"קפיטליזם החזירי" כל פעם עומד בפני תבוסה כפי שחזה מרקס אהובנו אבל איכשהוא מוצא דרך "לשחד" קהלים חדשים ולשרוד. אפילו נועם חומסקי היה גאה בד"ר חכים על דבריו אלה ואילו אחרוני השפויים במדינת היהודים מוטב שישימו לב כי "מחאת האוהלים" מוציאה מהחורים את הגרועים והמסוכנים שבאויבי החירות והחופש האישי ונותנת להם לגיטימציה ופתחון פה מחדש. שלא תטעו - רעיונות הם הכח החזק ביותר בטבע, בעזרתם ניתן לעשות הכל. שימו לב!
tיש אחד | 08.08.11
8.
המון קשקשת הקפיטליזם מגיע אל סיומו לכל דבר יש סוף.
הוכח כי הקפיטליזם מתרכז ומתנקזד אצל בעלי ההון,מבחינה סוציאלית ברגע שהקפיטליזם ישפיל את רוב העם שהוא עובדי קבלן או עובדים בשכר נמוך לעם לא יהיה מה להפסיד כי ממשלות יפלו כמו שלאובמה ידוע כי לא ימשיך לעוד קדנציה אלא אם יקרה נס גם פה ביבי והליכוד וגם קדימה לא ימשיכו. צעד אחרון הוא התקוממות עשוקי העם.אין מה להתלהב מהמחאה הנוכחית,כי המחאה הבאה תהיה אלימה וקשה.
סיגל | 08.08.11
7.
סוף סוף מאמר שמדבר גם על אחריותינו האישית במחאה הזו
אם נרצה לשנות סדרי חברה, השינוי חייב להתחיל בתוכינו. אי אפשר לבקש מהממשלה שתדאג לנו, אבל להישאר בעצמינו קפיטליסטים. אנחנו חייבים לעשות שינוי. לצאת לרחובות ולמחות - זו התחלה חשובה. במקום לבלות, אנו תורמים מעצמינו למען הכלל. אבל אסור שזה יסתיים שם. האחריות יכולה וצריכה לבוא לידי ביטוי בכך שנדחה קצת סיפוקים ולא נשלם כל מחיר שמבקשים מאיתנו על כל מוצר שבא לנו לקנות. אם יקר - לא קונים! מתפשרים על מוצר אחר או דוחים לפעם אחרת שירד המחיר. אחריות, זה גם תרומה חזרה לקהילה. ויש המון דרכים לכך. בסופו של דבר, הממשלה היא בסך הכל השתקפות של החברה שלנו. אם אנחנו לא נשתנה, אין סיבה שהבבואה במראה תשתנה... קחו אחריות בשביל כולנו!
מארק | 08.08.11
6.
לדברי הד"ר הקפיטליזם רע, אבל מה טוב?
נניח שנקבל את תפיסת העולם שלו, שקפיטליזם רע, הפרטה רע, תחרות רע. אז מה זה משאיר לנו? שהכל ישלט ע"י מונופולים ממשלתיים, שמספקים שרותים ומוצרים יקרים וגרועים, אבל העיקר שלעובדים במונופולים האלה תהיה קביעות. נניח שגם לזה אנחנו מסכימים. אז נשארת בעיה קטנה: מאין יבוא הכסף לממן את חוסר היעילות? ראינו מה קורה למדינות שמתנהלות בצורה כזו - הן צריכות לקחת עוד ועוד הלוואות כדי לממן את חוסר היעילות, עד שהן מגיעות לפשיטת רגל. זה בעצם מה שהדוקטור מציע.
ZE | 08.08.11
2.
ברור שיבוא ותחרות גורמים לפיטורים.
לפי דבריו מאחר ובישראל האבטלה קרובה לאפס זה נובע מיוקר המחיה. אך מה הקשר לכיבוש? גם ללא כיבוש היה צריך רוב התקציב שלנו מופנה לביטחון. האם ארה"ב אינה מורכבת ממדינות כבושות? ולמרות זאת גם מדינה שוחרת שלום כמוה מפנה תקציבים גדולים מאוד לביטחון.
ישראל יוניט | 08.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת