אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרופ' טרכטנברג: "הוועדה הזו שונה מוועדות אחרות נוכח הצורך ברגישות חברתית"

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
ועדת רוטשילד טרכטנברג משיכת זמן עד ספטמבר ולהעביר את סדר היום לנושא הבטחוני מדיני
לועדה אין כל רצון להתיחס אל המחאה הציבורית כדרישה של ציבור רחב לשנוי סדר עדיפויות.לועדה מונו אותם יועצים שהובילו את המדיניות הכלכלית למקום שבו היא נמצאת היום,וביבי שהוא מפתח היוזם והאידיולוג של השקר הקבוע של שוק חופשי תחרות שתוריד את המחירים, אבל המחירים אינם רוצים לרדת ,וביבי בחיוך ציני ובתנועות ידים רוצה לשכנע את הציבור בבלוף שהוא מטפח כבר הרבה שנים.והקמת הועידה היא ההודעה והעודאה בכשלון השיטה. לכן הועדה לידתה בחטא הקדמון של השיטה .ובהמשך לחוסר הרצון של ביבי להתיחס לכח שניתן לציבור המוחים. והסכמתו של מר טרכטנברג לשמוע את טעוניו של ציבור הסטודנטים מראים את כיון הדעות ששולטות בועדה,ומה עוד לאחר ההמלצות ביבי יוכל לקבלן ואם לא ימצאו חן בעיניו הוא יבטלן. לכן על הסטודנטים להגיע לועדה בתנאים מיוחדים. 1 הציבור שנתן לסטודנטים את הכח מינה אותם כחברי ועדה מן המנין. 2 החלטות והמלצות הועדה יוגשו לממשלה רק בחתימת שני הצדדים והמלצה שלא תהיה מוסכמת על ידי שני הצדדים לא תוגש לממשלה,ובכך יקבלו מארגני המחאה את כוחם מן הציבור ששלח אותם.
תפוח זהב | 12.08.11
24.
עיריית תל אביב מעכבת בינוי של 1300 דירות על דרך נמיר חלק לזוגות צעירים--בגלל לחץ של הון ושילטון
העירייה אשמה בעיכוב פרוייקט התחדשות עירונית בגלל בירוקרטיה ופחד מעשירים ומקושרים מעכבים פרוייקט התחדשות עירונית כבר 6 שנים למרות שיש שם גם 20% לפחות דירות לזוגות צעירים במחירים סבירים ואפשר להוסיף דירות לשכירות לסטודנטים אנו רוצים צדק חברתי! רון חולדאי כך את המושכות והזז את הפרויקט לטובת העיר והמחאה החברתית הוועדה המקומית שלך דופקת את המעמד הבינוני לטובת עשירים שגרים בוילות
שרון | 10.08.11
23.
מעריך את הפרופסור המכובד אבל...
בתוקף תפקידו כראש המועצה הלאומית לכלכלה פרופסור טרכטנברג עמד בעבר בראש הגוף המקצועי שכתב את האג'נדה החברתית הכלכלית. המטרה של האג'נדה הייתה חשיבה כלכלית לטווח ארוך שתיתן דגש לפערים כלכליים בחברה הישראלית. אני משוכנע שבמסגרת העבודה על האג'נדה פרופסור טרכטנברג עשה כמיטב יכולתו על מנת לגבש מדיניות חברתית. אז אני לא מצליח להבין למה הוא שוב עומד בראש. הוא כבר נתן את כל מה שיש לו.
אור | 09.08.11
13.
כמה עצות
1. להגביל את שכר הבכירים בחוק. 2. לא לאפשר שוד האגח, אין יותר תספורת לטיקון שבונה בעשרות מליונים ומבקש הסדר חוב. 3. לא לאפשר לקופות גמל לקנות אג"ח ללא שום ביטחון. 4. יותר דיור למשתכן, לפי אחוזים לרווקים, לזוגות צעירים ולברוכות ילדים עם עדיפות ליוצא צבא ומשרתי מילואים. 5. להחזיר את הפיקוח על מוצרי היסוד. 6. לפתוח בחקירה כנגד תנובה אולי ימצא שם עושק אזרחים מכוון. 7. בהצלחה!
אחמד חבר של מחמוד | 09.08.11
12.
אודות הקשר שבין התנהגות המערכת הבנקאית ליכולת החזר המשכנתא
פרופ' טרכטנברג הנכבד. שמחתי לקרוא שאתה מדבר על רגישות חברתית. אני פונה אליך בבקשה להתייחס בדיונים המלומדים שתנהלו בוועדה, גם אל נושא הריביות המפלצתיות שהמערכת הבנקאית מרשה לעצמה לגבות דווקא מהאזרח הקטן. עמך ישראל אינו ממש מבין את משמעות המושג "אוברדרפט" והבנקים מנצלים את העובדה הזו היטב... ריביות בגין משיכות יתר מגיעות לעיתים ל18-20% והן צמודות לפריים הצומח בהדרגה. הריביות האלה מחושבות על פי ריבית דריבית - ברמה יומית!!! בכל יום החוב גדל. לא בכל חודש... לא בכל שבוע... אלא בכל יום... הריביות האלה עלולות להגיע למאות רבות של שקלים והן נלקחות ממשפחות מחוסרות אמצעים!!! גם ממעמד הבייניים, כמובן. אין לי ספק שאתה מבין במה מדובר... האם זו הפצצה המתקתקת הבאה? האם לא רצוי לכפות על המערכת הבנקאית רווחים סבירים יותר? האם לא כאן מצוייה הרגישות החברתית שאתה מחפש? בהצלחה פרופ' טרכטנברג.
חיים | 09.08.11
11.
יש להיתרכז בדיור תחילה!!!!
אסור להיתפזר, יש לפתור את בעית הדיור לחברה צעירים, ובמהירות!!!! מספר הצאות: א.לחייב ראשי ערים לבנות דירות קטנות 2-3-4 חדרים.(לא עולה שקל) ב.מס שנתי של 2% מערך כל דירה על אנשים עם יותר מ2 דירות על הידיים, כולל נחדים וכל מני העברות פקטיביות(לא עולה כלום , ויכול עוד להכניס כסף לקופה) ג.מכרזים על קרקעות רק בתאום מדויק של סיום פרויקט, לא התחלה, אלה סיום, מאחרים - תשלמו(לא עולה כלום, ויכניס כסף), קרקעות בידיים פרטיות, לחייב לבנות תוך שנה, וסיום תוך 3 שנים. ד.דירות ריקות, למסות במס מוצר יסוד 2-3% מערך הנכס.(לא עולה כלום) ה.הורדה של מכס על המלט ופירוק מונופול מלט של נשר.(לא עולה כלום) ו.בניית מעונות לסטודנטים(לא בישיבות אלה באוניברסיטאות) - עולה כסף ז.יצירת חוק נורמאלי עבור שכירות, תנאי מחיה, מחירים, חוזה אחיד לגמרי, יכולת פינוי קלה של מפרי החוק. ח.בניה בשיטת BOT לשכירות לטווח ארוך (קרקע חינם ל25 שנה, לאחר מכן המבנה שייך למדינה) ט.החזר של עלות הקרקע (עד גבול מסוים) ממס הכנסה, כך הקבלנים לא יקחו את ההנחות של המדינה לידיים שלהם (כמו שזה קורה בתחום הרכב) כמה דברים נוספים 1.יצירת סל מוצרים בסיסי, והכנסת מוצרים אלה לפיקוח + הורדת המעמ על מוצרים אלה 2.העלאת המעמ ומכס על מוצרי יוקרה 3.להתחיל לבנות פתרונות אמיתיים לתחבורה ציבורית על חשבון רכבים פרטיים- זה יקרב את הפרפריה: 3.א.לאפשר תחבורה בשבת 3.ב.יעול זמנים של רכבת ישראל (חיפה תל אביב ב 30-20 דקות ולא שעה) 3.ג.יציא למכרז להקמת רכבת תחתית תחילה בגוש דן ואחרי זה בכל הארץ(עזה כבר החלה לבנות את הרכבת שלהם) 4.גני ילדים - הוצאה מוקרת למס, להגדיל את חופשת לידה ל6 חודשים. בהצלחה לכולנו! אני לא כלכלן, פשוט אחד ממעמד הביניים שרוצה לחיות בישראל לא נראה לי שסכום ההוצאות על ההצעות הוא 60 או 30 מיליארד
מישה  | 09.08.11
10.
לבטל את האוברדראפט
בואו נדמיין מצב ובו נוצר חוק אי חריגה בחשבונות עו"ש מה יקרה?! כל משפחה תחיה לפי אמצעי הייצור שלה תצרוך לפי כמות הכסף שהכניסה הבנקים לא יורשו לתת לחרוג למינוס ולא יגבו עמלות על כך כל משפחה תחיה בדיוק לפי היכולות שלה. האם כתוצאה מכך יפגעו הסוחרים ? הרשתות? הספקים וכו'? המשפחות? אולי בשוליים . מה שיקרה שבהתחלה יהיה קיטון בצריכה אך לאחר מכן כוחות השוק היצע וביקוש יתאזנו אני מעריך שכתוצאה מכך שיהיה פחות כסף "כאילו" חופשי (כי היום אנחנו כמעט לא מוגבלים , רוצים קונים מגהצים ואח"כ נסתדר או בהלוואה או במינוס וכן הלאה) ורצון הסוחרים יישאר למכור, התחרות תתגבר והמחירים יוזלו וההיצע יגדל וזו המטרה למעשה. לחיות לפי היכולות ולספק לפי הצרכים ויכולות הקניה. מקווה שבוועדה תרימו את הכפפה.
דויד | 09.08.11
4.
אל תתפעם לי ואל משתומתם לי - פשוט תפעל:
חייבים להחזיר את מחיר הדיור לשפיות ע"י יצירת דיור מלאכותי (עד להיצע הטבעי עוד 5 שנים) : 1.דיור במושבים ובקיבוצים בשרון - מיידי (השכרות + קארווליות) - הערכות מדברות על 55 אלף יח' פנויות 2.אלפי משרדים ריקים בתל אביב - הסבה מיידית (3 חודשים) - לכל המלעיזים לגבי מחסור בכח עבודה (זרה) , הרי תשובה - הסטודנטים והמוחים יותר מישמחו לעזור בשיפוץ ובהסבה 3.ארנונה 300% על דירות "צרפתיות" ריקות - הצפה מיידית של דירות אלו , דירות אשר עומדות ריקות 11 חודשים בשנה הינם לדידי - פשע עם!
א.מ | 09.08.11
3.
בהצלחה לכולם ! מספר המלצות :
1. פירוק פירמדיות שליטה ע"י מיסוי דיבידנדים שווה לחברות שליטה ולמשקיעים פרטיים. 2. תקופת צינון לחברי כנסת ולפקידי האוצר בטרם יוכלו לעבור למגזר העסקי : גם אם תינתן תקופת צינון בתשלום ההדבר יהיה לטובת הציבור וימנע מצבים של עסקנות פוליטית מתוך מניעים אישיים ולא מתוך דאגה לטובת הציבור. 3. שתי דרגות מיסוי עקיף : מע"מ נמוך עד אפסי על מוצרים בסיסים כמו מזון, חיתולים, תחבורה ציבורית, ועוד ומע"מ גבוה יותר על מוצרי יוקרה כגון מכוניות יקרות, טיסות, מוצרי אלקטרוניקה מסוימים וכו'. 4. מתן תמריצים לאוכלוסיות חרדיות וערביות לצאת לעבוד (מיסוי שלילי, מענקי עבודה מועדפת, תוכנייות הכשרה) תוך קיצוץ הדרגתי בקצבאות לאנשים שנמצאים בגילאים בהם הם מסוגלים לעבוד. בהצלחה מכל הלב ! ביחד נשפר את החיים כאן.
שי | 09.08.11
2.
אני מקווה שהשינוי הוא לא רק בחלוקת העוגה אלא גם בהתיעלות לדוגמא..
איחוד רשויות מקומיות ביטול ההטבה לפטור מחשבון חשמל לעובדי חברת החשמל ביקורת ומעקב על פרויקטי תשתיות שמתעקבים וכו וכו את השמיכה אפשר למשוך לכל מיני כיוונים אבל רק התיעלות, הורדת הבירוקרטיה והשחיטות תביא לשינוי
אייל | 09.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת