אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרופ' ניר שביב :"ייקח עוד 10 שנים לפחות עד שישתלם לייצר חשמל סולארי"

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ל-9, איך אתה מסביר אם כן את מחיר הסיבסוד??
אם היה כל כך שווה ליצר חשמל בעזרת תאים סולריים בשעות השיא, איך זה שצריך לסבסד אותם פי 4 או יותר מכמה שעולה לקנות את החשמל מחברת החשמל? לפי מה שאתה אומר, לא צריך את הסבסוד! השוק החופשי היה דואג לכך שחשמל סולרי היה מופק רק למטרת רווח.
נוכרי | 02.10.11
9.
כלכלה ופיזיקה לא הולכים יחד???
מתוכן הדברים נראה לי שבפיזיקה אולי מבין אבל בכלכלה ממש לא. המחיר הראלי של ייצור החשמל בארץ ( כולל הולכה) מתקרב בצהריים ל 1.2 ש"ח לקילוואט מיוצר. האנרגיה המופקת ממתקנים סולארים מוזרמת בעיקר בשעות של 10 עד 16:00 זהו בדיוק הזמן שעלות ייצור החשמל בממוצע כ 1 ש"ח. עלות זו נובעת בעיקר משימוש של כל טורבינות הגז ( רגע של פיזיקה - חלקן מונעות לא בגז אלא בדלק פוסילי), טורבינות אלו נועדו להיות מופעלות רק בחרום ועלות הפעלתן גבוהה, היות ומשק החשמל לא מתוכנן על רזרבות כמו בכל מדינה מערבית מתוקנת ( לפחות 20% רזרבה), ולכן הטורבינות מופעלות על בסיס קבוע על מנת לספק את שיא הביקוש אשר נושק לקיבולת המקסימאלית של הייצור. ולכן עלות הייצור הראלית גדולה מ 1 ש"ח לקילוואט. צריך כמובן לקחת בחשבון את נזקי הפלטות ולהוסיף למרכיב הייצור. ולכן המחיר שמשלמת היום המדינה עבור מערכות סולאריות קרוב למחיר האמיתי של ייצור חשמל, ובקצב של עליית מחיר החשמל ( התלוי בנפט ואספקה לקויה של גז), מחיר ההחשמל הסולארי אפילו ללא התחשבות בעלויות עקיפות יגיע למחיר הרשת תוך שנה. חייבים היום במיידית להניח את התשתית הסולארית המבוזרת ולפתוח מכסה נוספת של כ 200 מגהואט למערכות קטנות .
לייזר | 30.08.11
5.
סיבסוד כמעט לא משנה את קצב הפיתוח
במשך עשרות שנים מחיר יצור החשמל מתאים פוטואלקטריים ירד בצורה אקספוננציאלית, כמו שמהירות המחשבים עלתה אקספוננציאלית, כל זאת ללא צורך בסיבסוד. הסיבסוד הוא רק עניין של השנים האחרונות, והוא רק גורם לזה שאנשים שונים גוזרים קופונים שמנים, למשל, בעלי גגות גדולים. לכן שביב צודק שפשוט צריך להשקיע ישירות במחקר. 
נוכרי | 11.08.11
4.
מצטרף לעופר מ-3
כדי שיהיה מו"פ חייבים ליישם בשטח, התחרות והניסונות בשטח הם חלק מהמו"פ. זה כמו להגיד למה לקנות מחשב עם מעבד 4 ליבות שבעוד עשור יהיה מחשב עם סופר ליבה. ולגבי השימוש בנפט, פחם וחבריהם, גם אם הם לא גורמים להתחממות גלובלית , הם מ ז ה מ י ם, לא בריאים לנשימה, לעור, ואפילו לאסטטיקה. וכמובן, שצריך להשקיע בבניה נכונה וחוסכת באנרגיה, זה ממש לא סותר.
אלדד | 11.08.11
3.
מה שפרופ' שביב לא לוקח בחשבון
כדי להניע תעשיה שתייצר ותפתח טכנולוגיות שיהיו תחרותיות גם במחיר , צריך לתת לה תנאים לצמוח. שנים של פיתוח ונסיונות לא צלחו כל עוד מחיר הנפט היה זול . רק עליית מחירי הנפט והסיוע הממשלתי הרב הניעו את גלגלי תעשית האנרגיה הסולארית מה שהביא לירידה במחיריה כתוצאה ממכירות בכמויות גבוהות . יש לזכור שעיקר תקציבי הפיתוח לא מגיעים מהממשלות אלא מהחברות עצמן וכדי שיהיה להם כסף להשקיע הן קודם כל צרכות להרוויח.
עפר | 11.08.11
1.
פיזיקה וכלכלה לא הולך ביחד ..
קודם כל המחירים ירדו בשנה האחרונה בעשרות אחוזים בעולם ואם הקצב הנוכחי יישאר, עד 2015 משערים שיישתלם יותר לייצר חשמל סולארי מטכנולוגיות לא מתחדשות. העלות הגבוהה נמצאת בפאנלים כאשר שם מרבית העלות היא בייצור סיליקון .יש מס' מועט של יצרני סיליקון בשוק זה (סוג של קרטל מחירים). ניתן לייצר סיליקון (ולהרוויח) גם ב50% מהמחיר הנמכר כעת ! כמו כן אם אף אחד לא יסבסד ייצור חשמל מאנרגיה סולארית איך בדיוק מחיר הפאנלים יירד ? (הרי המחיר יורד כפונקציה של ביקוש עולמי)
כלכלן בתחום הסולאר | 11.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת