אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משנים את פני המשק: ההשראה הדרום קוריאנית של ועדת הריכוזיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הקוריאנים קצת גדלו והשכילו מאז, ורואים את זה על המוצרים שלהם
למשל, השיפור המאוד משמעותי של קיה בייצור שלה, הסטנדרטים הגבוהים שהיא הציבה לעצמה ואיך שהיא עומדת בהם יפה... זו דוגמא נפלא ללמידה מטעויות, ובואו נגיד שקשה לפספס את העובדה שמאז השינויים הם משגשגים ומאוד בדרך לפסגת המכירות.
רמי | 21.09.11
3.
קוריאה היא דוגמא רעה מאוד, הצ׳באלס יותר גרועים מכל אי.די.בי ועופר בישראל
המצב פה בקוריאה עצוב ורחוק מלשמש דוגמא לפירוק תאגידי על - samsung, Hyundai and Lg שולטים ביותר מ- 50% מהשוק ומנוהלים בצורה שערורייתית, מנכל Samsung הורשע בשוחד והורחק מהעסק למספר שנים וכנל גם ב- Lg, לדוגמא Hyundai שכולם מכירים מפעילותם בשוק הרכב הם בעלים של רשתות מזון, מלונות, תעשייה ואפילו חברת הביטוח הגדולה בקוריאה, למזלם הציבור והממשלה השלימו עם המצב בעיקר עקב הצלחתם העצומה של הצ׳באלים בייצוא ושליטתם ביצירת מקומות עבודה. בקיצור מקווה שלא הסתפקו מתוכנית מ-98 וגם בדקו מה התוצאות היום 
אנונימוס | 18.09.11
2.
הסוף קצת שטחי, לא?
"כיום, כ־13 שנה לאחר מכן, ברוב התאגידים בוצעה העברה מהותית של יכולות השליטה והניהול מהמשפחה למנהלים מקצועיים." אוקיי, אחרי סקירה של מבנה המשק בדרום-קוריאה, אנו מצפים להסברים איך פעלו במדינה כדי לשנות את הגישה הכלכלית המתבססת על הצ'בול. אבל לסיים ככה, בשורה אחת? נ.ב. מהי "מלחמת דרום-קוריאה"? האם הכוונה היא למלחמת קוריאה?
צ'ה בום-קון‏ | 18.09.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת