אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

נעמי קליין: מגדירה את הכלכלה בעידן המחאה

69 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

68.
לגבי האנשים שתוקפים את מדינות סקנדיביה
איי איי כמה שאתם ממשיכים לחיות בסרט שיוקר המחיה שמה יותר יקר מפה, סרט רע וגרוע :) אתם עדיין ממשיכים להאמין לבולשיט שדוחפים לכם? מתוקים.. אולי זה היה רלוונטי לפני 8 שנים ככה אבל כיום מדינת ישראל עוברת בה-ר-ב-ה את יוקר המחיה במדינות הללו, בזמן שהם חיים בשקט ובשלווה אה וכן המשכורת יותר גבוהה, המדינה יותר דואגת לאזרחיה וכן אם השכן שלידך לא עובד ומקבל כסף מהמדינה ואתה קורע את התחת לא מסתכלים על בצרות עין כמו שכאן ומחפשים לדפוק את השני, אולי זאת כאן הבעיה מלכתחילה.... בתור אחת שהייתה בארצות אירופה אני רק רוצה להגיד - עובדים עליכם בעיניים עם המחירים, זה החל מיוגורט ומשקה שקניתי ב13 קרונות (שזה משהו כמו 6 שקל? נראלי רק גביע יוגורט מסכן עולה פה 6 שקל...), ארוחות במקדולנס וברשת המקומית שה-ר-ב-ה יותר זולה מהמקדולנס שיש פה בארץ והמחיר של בית מלון מאוד נחשב ובמקום מאוד מרכזי וואלה לא בהרבה יותר יקר מפה ואני יכולה להמשיך אבל סתם חבל :)
שני | 02.10.11
66.
כתבה מאלפת
נעמי קליין מסתכלת רחוק ומזהה את הכיוון. כל מי שעיניו בראשו , (ולצערי זה המיעוט) מבין שכוחות חזקים פועלים על מנת לנשל את הציבור מנכסיו. כאשר הערכים היחידים הם כסף ו"הנאה" התוצאות הרסניות. המחאה בארץ ובעולם היא תחילת ההבנה של עומק הניצול והנישול. התפתחות המחאות מביאה את המחאה לתוצאת יתר שיוצרת מצב לא תקין הפוך. רק תכנון העתיד האנושי לטווח ארוך, כיחידה אחת , (לא חס וחלילה שלטון אחד), יביא שינוי שבו הטוב יגבר על הרע. כרגע זה לא המצב.
יהודה | 30.09.11
64.
הקפיטליזם לכלכלה הוא מה שהאנרכיזם לחברה .
הרי כל העניין הוא ברגולציה על אופי האדם. הקפיטליזם מאפשר ליצר הטבעי של האדם להתחרות על המשאבים הכלכליים לפי חוקי הג'ונגל - היא היד הנעלמה , היא השוק החופשי . אין קפיטליזם חזירי כשם שאין שחור כהה ...הקפיטליזם היא שיטה שהחזיריות , במשמעותו בדיון זה , הוא מובנה בתוכו. כמובן שאין שיוויון מוחלט והדברים לא סותרים. "כוחות השוק" פירושו החזק לוקח , פירושו משחק על סכום אפס. פירושו משברים כלכלים , מלחמות בעקבותיהם ומשברים כלכליים שוב. הטענות אינן בעד מימוש היכולת האישית להרוויח ולנצל את הכישורים האישיים או כנגד התאגדויות שפעילותן יביאו לרווחה כלכלית , אלא כנגד השתלטות כוחנית של בעלי שררה וקבוצות "שמור לי" על משאבים אנושיים , על משאבי טבע, על התודעה האישית של כל אדם ....בלשונו של מרקס הבניית תודעה כוזבת. ואגב סקנדינביה - איפשרה מודל סוציאלי בתוך שוק מתפתח גם בגלל הסכנה הקומניסטית שבקרבת הגבול. לקפיטליזם חלק מרכזי באסונות העולם מהמאה ה 19 . תנועות המונים שיגבילו אותה , את החיה הזאת , יוכלו לחלק באופן צודק את משאבי הטבע ה"מוגבלים" כביכול בין אלה שיש להם עד אין סוף לבין אלה שרעבים למוות. ובין נעמי קליין למילטון פרידמן , האיקס שלי הוא על מילטון פרידמן . אתה עוד שם ביבי ?
אליקו  | 30.09.11
63.
אם יש משהו שמפתיע בכל הקשקשת של קליין ודומיה הוא מספר מעריציה
ובכללם כפי הנראה ארי ליבסקר. נכחתי פעם בהרצאה של הגב' באחת האוניברסיטאות בארה"ב. מיד לאחר הרצאתה החלו שאלות, ובהן של כמה אנשי מקצוע מתחומים שונים. מה שהתברר הוא שלגברת אין מושג ירוק על מה היא מדברת. היא זרקה לחלל האוויר נתונים על נזקי הגלובליזציה, שזה היה פשוט מביך. לשאלתי מניין היא לקחה את הנתונים ,שכן כל שאני יודע הם אינם מופיעים במסד נתונים רשמי כלשהו, היא סירבה לענות וטענה שזו שאלה חצופה.
כלכלן | 30.09.11
62.
זו דדוקציה עיוורת!
לפעמים הכיבוש עדיף כלכלית ולכן ישראל לא עושה שלום אבל אם העם ידרוש את הפקת הכיבוש אז הוא ירוויח מזה... הכל משרת את העקרון שהיא מנסה להעביר באותו רגע. דבר אחרון חשוב: נעמי קליין מתעלמת לחלוטין מהמצב הייחודי והשונה של ישראל. היא קוראת בחוסר אחריות מוחלט לחרם כלכלי על ישראל ומנסה לחנוק ולהחליש את המדינה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון. אם תעברו על רוב הטיעונים שלה בכל מה שקשור לישראל תשימו לב שיש התעלמות מוחלטת מהמצב הביטחוני הרגיש, שיטת הממשל ובכלל המון בעיות פנימיות בישראל שללא בחינה שלהם לא ניתן ליצור כאן שינוי אמיתי.
חולון | 30.09.11
55.
לדבר בסיסמאות כל אחד יכול...
כלכלה הוא מדע חברתי עם בעיות לא מעטות אבל נראה שמילטון פרידמן צודק בהנחותיו ואכן בטווח הארוך שיטותיו מביאות לרווחה גדולה יותר, אבל אנשים חיים בטווח הקצר והם רוצים פתרונות מיידיים. אז כיצד ניתן לגשר על הפער? רק ע"י ממוצע כזה או אחר. הליכה לכיוון אחד באופן חד מדי יגרום לנזק עצום ולקריסה של החברה. ממוצע אומר שכולם לא שמחים, לכולם יש טענות אבל המשק שורד לאורך זמן ובלי לשמוט חלק מהחברה מאחור...
אלון | 30.09.11
53.
הכתבה מאוד מעניינת.
האמת, שאין סיבה שישראל לא תהיה גן עדן. רק מה העוגה לא מחולקת נכון. כאשר אתה נכנס לחנות לקנות משהו, אתה לא צריך לשאול כמה עולה, אלא כמה אתה רוצה להרוויח. כך מתנהלת כל שרשרת הפירמידה שלנו בארץ. החל מהראש עד למטה לכל אחד מאיתנו. עם זה צריך להתחיל. חג שמח
סיימון | 30.09.11
48.
לא כל מה שאומר אחד הוא חשוב באיזו צורה שהיא
תמיד היו ותמיד יהיו אנשים אשר יתנגדו להתפתחויות בחברה. פעם קראו להם אנרכיסטים היום קוראים להם בהרבה שמות אחרים. הגלובליזציה היא הדרך היחידה בה אפשר לקדם את אותן מדינות נחשלות בעולמנו. כל ניסיון להציג את הגלובליזציה כמהות הרוע. מראה עד כמה מי שאומר זאת אינו מבין על מה הוא מדבר. אין מצב שמדינה תהפוך מאגררית מוחלטת לתעשייתית מלאה במהלך אחד. רק התעשיה מקדמת את הנחשלות בעולם. רק שלפעמים יש בדרך מכשולים מסוגים שונים. הניסיון להציג את הגלובליזציה כמהות שיש להלחם נגדו ,מראה על כך שמי שאומר זאת חי במציאות מדומה במעטפת כלשהיא של כוכב מרוחק.כל אחד אשר מסוגל לכתוב ספרים על מהות הרוע של הגלובליזציה צריך ללכת ללמוד את יסודות הסוציולוגיה ואחר כך כלכלה .אולי אזהוא יבין עד כמה טעה.
רונן | 30.09.11
46.
הריני מסיר כובעי בפנייך , נראה שאת בדרך הנכונה עם שכל ישר.האינטרסים האישיים הורסים
כל חלקה טובה . זה התחיל בארה"ב ,ואנו כגורו של ארה"ב עושים בנאמנות יתרה את כל הטעויות ניהול האמריקאיות, והמשבר בוא יבוא אלינו ,אלא אם נתעשת עכשיו עם הסדר החדש אותו העם דורש , ותקותי כי יבוא השינוי המיוחל. לצערי אני מסופק מאוד אם זה יכול לקרות עם ההנהגה הנוכחית , הלוואי ואתבדה..
רון | 30.09.11
45.
קפיטליזם, קומוניזם ומדינת הרווחה
אין דבר מושלם. בקומוניזם השוויוני מתו יותר רוסים מאשר במלחמת העולם השנייה. בקפיטליזם יש אי שוויון מהותי, אך לא ממש מתים שם. במדינת הרווחה בסקנדינביה לכולם טוב, ולכן נוהרים מהגרים מכל העולם ותוך עשרים שלושים שנה יהיה בהן רוב מוסלמי. מכיוון שהממשלות כבר הנבינו את זה, הן מתחילות לפעול אם כי זה מעט מידיי והחוק ותיאוריות השוויון כובלים ידיים. אז מה מכל זה טוב יותר ? כנראה שהכי טוב זה משהו הנע ונד בין קפיטליזם למדינת רווחה. זה פועל בגלים המתקנים עצמם, מתקנים את העיוותים הנוצרים לאורך השנים. בעשור האחרון היה בישראל גם קפיטליסטי חזק. עכשיו ניתן לתקן מעט לכיוון הרווחה. עוד כמה שנים כשהמצב ייטב, ניתן יהיה לתת דחיפת צמיחה דרך הכיוון הקפיטליסטי. כך זה צריך לעבוד. אל תתנו לחוזי שחורות הנטועים באידיאולוגיות קיצוניות (דוגמת הגברת שלעיל) להוליך אתכם באף.
מרק | 30.09.11
42.
אני
היה נחמד לקרוא. אבל איך האנשים הקיצוניים האלה מהצד הנכון של המפה תמיד מתקבלים בראיונות תומכים ורכים. ולכל אלה שמשווים את ישראל לקומוניזם או רוצים משהו בסגנון. תעשו לי טובה, תמצאו איזה עולה מבריה"מ (אחד מהמיליון שעלו לפה) ותבקשו שיספר לכם קצת על התקופה ההיא.
אני | 30.09.11
41.
לא צריך שוויון מוחלט
הבעיה היא לא באי-השוויון (אי-שוויון תקציבי לעומת זאת כן מקומם). יש אנשים שירוויחו יותר מהאחרים, אין ספק בכלל. אבל לא יתכן מצב בו אנשים מסוימים ירוויחו במאות אחוזים יותר מהאחרים, כשלאחרים אין דרך לכלכל את עצמם. אני לא אנטי קפיטליסטית קיצונית כמו קליין אבל חלק מדבריה נראים לי משכנעים. אנשים צריכים להיות מודעים לכך שמצבה הכלכלי של המדינה לא משקף את מצבם הכלכלי של אזרחיה.
איה | 30.09.11
38.
אז מה כן ?
הרי האדם ניסה כבר כל אלטרנטיבה כלכלית שאפשר לחלום עליה ובכל דרך בה הוחזר ה"פיקוח והרגולציה" על ידי האדם, הפקיד, הנבחר או בדומה לו, חזרה תופעת השחיתות, הפרוטקציוניזם וכל רעה אחרת כך שהמארחת שוב הגבירה את אי השוויון, המחאה, וההנתנגדות. אז מה הפתרון שהאורקולים החברתיים ממליצים ? היש משהוא שיחליף את כוחות השוק בנגידים, מפקחים, או ... אשמח לקבל דעה שונה לא מתנשאת ולא דוקטרינית ושלישאית.
אורי | 30.09.11
37.
סוציאליסטים תמיד טוענים שהם יודעים יותר טוב
אבל בפועל אין אפילו דוגמא אחת לסוציאליזם שהצליח. מדינות סקנדינביה אינן סוציאליסטיות. הן מדינות קפיטליסטיות עם נטייה חזקה לסוציאליזם, משמע לאדם משתלם לעבוד והוא מתוגמל לפי מאמציו אבל יש הרבה פיקוח. ומי שביקר שם יכול גם להעיד שיוקר המחייה הוא גבוה בהרבה מישראל (כמו גם השכר) מה שמעיד על מדינה שאינה שמה חסמים סוציאליסטים כמו קיצוב או הגבלות מחיר אמיתיות. כמו כן לסקנדינביות יש מאפיינים יחודיים שגורמים לאנשים שם לפעול בצורה אחרת, כמו הכפור למשל שגורם לאנשים לפעול בהיגיון- אדם לא ייצא או יעשה משהו אלא אם יש לו תכלית (תחשבו על זה). וחוץ מזה לנורבגיה שהיא המדינה הסקנדינבית המצליחה ביותר יש ים של נפט וגז טבעי אז יותר נכון להשוות את מצבה לזה של קטאר מאשר לזה של ישראל.
 | 30.09.11
33.
המשחק של גרינשפאן, המשחק של פישר
גרינשפאן שיחק על בועת הנדל"ן שאיפשרה למכונת הדפוס להדפיס דולארים שהוצאו בעירק מבלי שיורגשו בבית. פישר ג"כ משחק באותה הבועה, שמאפשרת למכונת הדפוס שלו להדפיס שקלים לקניית הר דולארים מבלי שעודף השקלים יורגש בבית. בשתי המדינות אין השקעות אמיתיות וזה מה שנשאר. אם אתה מציף, תדאג למשאבת יבוש - זה הפטנט הזמני של שניהם.
. | 30.09.11
32.
לקרוא - סטנלי פישר חייב לעוף הביתה- הגב' צודקת, לנגיד המכובד יש חלק נכבד ביותר במצב אליו הגענו.
כשהחל המשבר העולמי מה עשה הנגיד המהולל? הוריד את הריבית, מה שאפשר לעשרים לקחת משכנתאות ולקנות דירות - לעשירים זה פשוט - הם משקיעים איפה שיש כסף. הריבית הייתה אפסית עברו לדירות כי שם הייתה תשואה גבוהה יותר. ואז נוצרה נסיקה במחירים הדירות. מה עשה הנגיד ?, הגביל את האפשרות לקחת משכנתא ודרש הון עצמי של 40%. במי זה פגע? בעניים. כלומר כל המהלך של הורדת הריבית בסופו של יום, הטיב את מצבם של העשירים ופגע בעניים, ושוב חיזק את הפערים בחברה. נכון שהורדת רבית בתקופת משבר עושה שכל לכולנו השאלה האם זה באמת היה נחוץ בהתחשב בהשלכות ההרסניות. לדעתי לא.
שחר | 30.09.11
30.
מחאה חייבת להיות מ מ ו ק ד ת !!!! מה שקרה אצלנו = ביזיון עלוב !!!!!
במקום להרעים רחובות בגלל מחירי דיור שטניים, במקום זה דיברו כמה ילדות צפוניות על "צדק חברתי" אבסטרקטי ואפילו אידיוטי. - מיסוי ספסרי נדלן ודירותיהם להשקעה - הפשרה הפשרה הפשרה - פיטורי הנגיד שיצר כאן אוליגרכים - פיקוח שכ"ד כבר אתמול !!!!!!!!! - פיקוח מחירי קבלנים ועוד
בשם אלפי זוגות | 30.09.11
29.
צודקת מאה אחוז-פישר זה גרינשפאן והוא ביחד עם ביביהו ידאגו לקבור אותנו סופית .
לוחמת אנטי גלובליזציה שאומרת דברים בגו-הערכים פסו מהעולם לחלוטין ובמקומם בא שלטון ההון - אם לפשט את הסיפור -כאשר בודדים מחזיקים בכל הקלפים אין יותר משחק !!! יש להחזיר את הקלפים לציבור ואז יחל שוב משחק כלכלה אמיתי ולא קזינו!
סם | 30.09.11
27.
לא קראתי את הספרים שלה אבל לכתוב בדיעבד זה קל
בתאוריה קל לכולם לדבר לברבר ולבקר בדיעבד אבל כל התאורטיקנים אבל המלחמה היום יומית של העושים במלאכה כמו פישר היא סזיפית וקשה יותר רק בגלל האחריות כלפי האנשים - אם אכן זה בין השיקולים שלהם - וגם כך לא קל להם לחיות צריך להיות אדם שקול בעל ידע עצום בתחום על מנת לעבור משברים כאלה ומי יודע היכן היינו אם לא היה לנו את פישר ואיך היינו יוצאים אם בכלל מהמשברים האלה אז זו נחמה פורטה שיכול היה להיות גרוע בהרבה יותר
hawk | 30.09.11
26.
1, אתה מקשקש שטויות, ברה"מ לא סתם הייתה מעצמה
להזכירך, רוסיה התחילה להסיג את גרמניה הנאצית מ-42' בערך ומהר מאוד עלתה על גרמניה בכוחה הצבאי. אי-אפשר לעשות את זה בלי תשתית טכנולוגית תעשייתית חינוכית מעולה. כל החוסר והרעב וההתמוטטות הגיעו בגלל שברה"מ חילקה נשק במחירי "כמעט חינם" למדינות ערב וביזבזה המון כסף על פרוייקטים מפגרים מתוך רצון מטופש להראות לארה"ב שברה"מ יכולה לעשות כל דבר שהאמריקאים יכולים לעשות, ולעשות את זה יותר טוב. בנוסף, ברה"מ התנהלה באופן מטופש ביותר באפגניסטן וזה נתן לה את הכאפה הסופית. בשורה התחתונה, בברית-המועצות לא היה הרבה יישום של קומוניזם, אלא משהו שיותר דומה להון-שלטון מעורבב עם קומוניזם. כלכלה זה מתמטיקה ולקפיטליזם, עד כמה שהוא שיטה טובה, אין יכולות לפתור את כל המשוואות וכל המצבים והרעיון הוא להתאים את השיטה למצב נתון. הקומוניזם זה סוג של שיטה, היא יושמה בצורה מסויימת בקיבוצים ולחלקם זה הצליח. בכל אופן, בישראל קפיטליזם אלא הון-שלטון.
אייל | 30.09.11
23.
שימו לב לפעילות של קרן פורד, ה "אידיאולוגיה" היא סיוע למדיניות החוץ האמריקאית
הסיוע מיועד לקדם אינטרסים אמריקאים ארוכי טווח במדינת היעד ע"י מימון אירגונים חברתיים, ולכן רואים לעיתים דבר והיפוכו בפעילות שלהם: - תמיכה באותם סטודנטים צ'יליאנים בשיקגו כמו שמתואר כאן - חלוקת כספים דרך הקרן החדשה למטרות שבלשון עדינה אינן עולות בקנה אחד עם קיום ארוך טווח ישראל כמדינה יהודית וציונית, כולל תמיכה באירגונים ישראליים שמקדמים בעולם נושאי מדינת כל אזרחיה וזכות השיבה או תוכנית משפטנים נדיבה שנושאת פרי הילולים לאחר 30 שנה כאשר בוגריה בעמדות מפתח בשירות המדינה. אלה עובדות, לא דיעות.
בראשה פנסיונרים של מחלקת המדינה | 30.09.11
19.
מי מבטיח שהפעלת שיטה כלכלית אחרת, טובה יותר
בכל שיטה קיימים כשלים לא מודעים עד שהם מתפרצים ואז באה שוב הדרישה לשנות את השיטה. על מנת להימנע מזעזועים כלכליים (תמיד יהיו כאלה, ולא משנה מה השיטה הנהוגה), על הפרט לדאוג לעצמו, לביטחון כלכלי. זה כולל רכישת השכלה ומקצוע, לחסוך ללא סיכונים מיותרים להתעשרות מהירה, לנצל הזדמניויות השקעה, לרכוש ביטוח חיים וכל ביטוח התורם לעניין, לדאוג למשפחה וחינוך הילדים ולדאוג להיות בריא ונמרץ. שנה טובה ומוצלחת!
 | 30.09.11
17.
מתי תבינו?
לאורך כל ההסטוריה תמיד היו אלו שהיה להם, אלו שהיה להם יותר ואלו שלא. אין דבר כזה שיוויון ואין דבר כזה דמורקרטיה. אין חיות כאלו, זוהי אוטופיה. דמוקרטיה היתה בפוליס היוונית שכמה מאות תושבים הצביעו על כל החלטה. ברגע שאדם קיבל מעמד בכיר יותר, הוא הפך למי שמחלק את העוגה ותמיד יקח חלק גדול יותר עבורו ועבור מקורביו. גם ברומא אשר ניסתה להיות רפובליקה והגבילה את כהונת הקונסול לשנה, רק בעלי הון יכלו להבחר וגם שיטת שלטון זאת כשלה משום שהסנאט הפך למשותק והביא לעלייתו של קיסר. במקום לחלום, תלכו לעבוד. אין משמעות להשכלה ואין משמעות לרקע. יש משמעות ליוזמה, דחף להצליח ונכונות לעבוד קשה (קשה מאוד). מי שלא עובד 15 שעות ביממה, 6 ימים בשבוע הוא עצלן. נקודה. שלא יצפה שיצילו אותו או יתמכו בו. כך היה לאורך ההיסטוריה ומה שנקרא מדינת רווחה פשט את הרגל ולא יהיה עוד. לכו לעבוד.
קאטו | 30.09.11
14.
עוד אחת שלא מחוברת למציאות
החברות גורמות למשברים כלכליים בכוונה כדי לגרום להפרטה? החברות ביוון דאגו שאנשים יעבדו מעט שעות בתפוקה נמוכה ויקבלו משכורות 14, כדי להכניס את המדינה לחובות? להחרים את ישראל בגלל שמעזה יורים רקטות על ישובים ישראלים? ואולי כבר תחליטו אם ישראל מרוויחה או מפסידה מה"כיבוש"?
דודי | 30.09.11
10.
כבר הרבה זמן לא קראתי דברים כה מופרכים
כרגיל תיאוריות הקשר על שליטה העולם. פעם היו אלו היהודים של הפרוטוקולים של זיקני ציון, עכשיו הפרוטוקולים של כלכלני שיקאגו. צודק המגיב הקודם שהשווה את הכתוב לקומוניזם. מה שמפחיד באנשים קיצוניים אלו כמו נעמי קליין הנ"ל הוא שהיא מציגה את הפתרונות הכאילו פשוטים שלהם - הבלתי מציאותיים לחלוטין. האיליטה הבטחונית שולטת ביצוא הישראלי ובגלל היצוא הבטחוני אין לנו שלום - זה מופרך, פשטני ומאד מסוכן כי יש אנשים שעוד יאמינו בזה. אין לנו שלום כי יש קיצוניים דתיים לאומנים אצלנו שמרביתם רחוק מהתעשייה והעשייה הכלכלית כחוק מזרח מערב וגם אסור לשוח את הגורם הקטן והשולי שנקרא פנדמנטליזים איסלאמי והטרור שקצת מפריעים לשלום גם כן (אבל רק טיפ טיפה) כי הם גורמים לנו לחשוב מה יקרה אם נוותר על אחיזתנו ושליטתנו. היצוא הבטחוני שוה ערך לאחוזים בודדים מהתלג הישראלי, זו הערכת יתר לחשוב שיש לתעשיות הביטחוניות משקל כה כבד בחברה שלנו. ולגבי אגדה נוספת שנקראת המדינות הסקנדינביות - זו חוכמה מאד קטנה להשוות את המזרח התיכון לסקנדינביה. הבדלי התרבות וההסטוריה גורמים לכל השוואה כזו להיות חלולה וחסרת משמעות. המדינות הסקנדינביות סובלות משיעורי התאבדות מהגבוהים בעולם, בעיות שכרות אז מה אנחנו רוצים להיות כמוהם - זה פשוט לא רלונטי חוץ מזה שיש גם שם ריכוזיות בכלכלה (וולו, סקאניה...)
 | 30.09.11
9.
נכשלת - ברגע שהכנסת את האג'נדה הפוליטית שלך.
לא השכלת להפריד בין הדיעות הפוליטיות שלך לבין התיאוריה הכלכלית. ברגע שקשרת את ה"כיבוש" לתיאוריה שלך, וקראת לחרם על ישראל בתקופת עופרת יצוקה, נכשלת. לא תצליחי לאסוף לך מאמינים בתיאוריה, כי מייד הדבר יהפוך לנושא פוליטי ולא כלכלי. חבל שכך.
רונן | 30.09.11
6.
בישראל המצב גרוע הרבה יותר מארה"ב
מכיוון שהכלכלה שם מבוססת על תחרות חופשית אמיתית של תאגידים, וברגע שאחד מגיע לדרגת מונופול יש פיקוח מאוד הדוק על פעילותו ומחיריו. אצלנו הבעיה היא לא צ'ק פוינט, כי הם גם עובדים בסביבה תחרותית אמיתית והמוצרים שלהם לא הכרחיים למחייה סבירה של האוכלוסיה. הבעיה שלנו היא תמיכה ונתינת יד חופשית למונופולים, וגם בנית מונופולים על מוצרים ללא אלטרנטיבה, המוכרים מוצרים במחירים בשמים, אם ע"י תמיכה בקומץ קטן של פונקציונרים כמו מגדלי ה-X וה-Y, או באוליגרכים למינהם, או, הגרוע מכל, ע"י צו ממשלתי - כמו למשל תאגידי המים. הבנקים זה סיפור אחר - גם בארה"ב גלגלו את החובות שלהם על הציבור, וגם בישראל בשנות השמונים. ההבדל היום הוא שהבנקים בארה"ב נותנים שרותים במחיר סביר לציבור, ואצלנו מאתרגים אותם ע"י הרשאות של עמלות רצח בכדי "לשמר את יציבותם".
קובי | 30.09.11
1.
השאיפה לשיוויון היא אידיאל וגם פנטזיה. בברה"מ היה לכאורה "שיוויון", לכולם היה כלום!
נכון אנשים קיבלו דירות מהמדינה (=המקורבים כמובן קיבלו דירות יותר טובות...וההנהגה קיבלה גם דאצ'ות"). היתה אפשרות לחינוך לכולם, ותחושה של יציבות חברתית מסוימת. מתחת לפני השטח, התפתח השוק השחור הידוע לשימצה...והרעב היה כבד. "תיאוריית ההלם" ש"הופעלה" בברה"מ (=ה"פרסטרויקה של גורבאצ'וב"), הביאה לקריסה טוטאלית של מפעלים ומוסדות (=ולא שהמפעלים היו שווים משהו,מבחינה כלכלית). אוליגארכים ממולחים השתלטו בזיל הזול על נכסים של מיליארדים, וגרפול לעצמם את השמנת (=מיליונים שילמו מחיר כבד), אבל בסופרמרקטים החלו להיווצר מיגוון של סחורות...ומי שיכל,קנה לעצמו כל טוב. האוליגארכים המשיכו להתעשר, אבל נוצרה שכבה יותר עשירה ורחבה...ומשהו טופטף למטה. המחיר של האי שיוויון שנוצר היה כבד (=פעם המפלגה היתה חזות הכח והכל...עכשיו האוליגטארכים מקורבי השלטון). בזכות העושר הטבעי רוסיה מתאוששת, אבל את התוצאות החברתיות ההרסניות קשה לכמת....מתים שם בגיל צעיר, ואחד מארבע מת מוודקה. אם השיוויון הקומניסטי היה נמשך, האם המצב היה טוב יותר?...
לכל פתרון יש מחיר! | 27.09.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת