אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חופש ממנהלים: השיטה להפוך עובדים ליצירתיים

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
שיישמו קודם כל את השיטה על מנהלים
במקום לפוצץ אותם במשכורות מופרזות ובונוסים מטורפים, שייתנו להם עצמאות ואחריות ו"דרייב". ונראה אם זה ישפר אצלם גם את המצב. או שה"שיטה החדשנית הנ"ל" היא פשוט עוד תירוץ לשלם לעובדים משכורות נמוכות עם "מתן תחושת אחריות ותרומה לארגון" ושאר הבלה בלה בלה, בעוד שאת המנהלים "מפצים" על עבודתם ה"קשה".
מוהנדס | 03.10.11
33.
מזכיר את TQM - ניהול איכות כוללני -שיטה שבה גם פועל נקיון מעורב לשיפור האיכות בחברה
TQM ( Total Quality Management, ניהול איכות כוללני. שיטה שבו כל עובד מכל מחלקה רשאי להציע פתרון לשיפור איכות המוצר . ההנהלה חייבת לקבל את הצעתו לשיפור ובמידה והיא דוחה אותו, עליה לנמק מדוע . שיטה שפעלה ביפן תקופה ארוכה בארה"ב וגם בישראל . כל עובדי המפעל היו שותפים לה בזירה שהם עבדו , גם הצעות של עובדי רצפה נתקבלו , כולם הרגישו שותפים ומרוצים כי צי'פרו על כל שיפור וכמובן גאווה גדולה על כך שהיו חלק מההצלחה. לא ברור לי למה הפסיקו עם זה בארץ ,היו שראו בזה בזבוז זמן של דיון בכל הצעה(העצלנים) .לטעמי התועלת היתה גדולה מהנזק וחבל שהופסקה.
ציונה נ. | 02.10.11
32.
יום של חדשנות בבתי הספר ובמשפחה
צימוק מעולה מהכתבה ללא ויכוחי כלכלה פוליטת או מחאה חברתית, הוא הרעיון שמובא בסיפא של הכתבה . אם אנו חפצי חיים, ערכים ואזרחים בוני מחר יש בהחלט עוד בבואה אפשרית לשינוי של הפרט ושל הכלל - הדור הבא:, "....ספרו של פינק עודד את ג'וש סטאמפנהורסט, מורה לאנגלית מבית ספר יסודי בשיקגו, ליזום בבית ספרו "יום חדשנות" שנתי, שבו התלמידים מקדישים יום אחד ליצירת כל דבר שירצו. במסגרת יום החדשנות התלמידים בנו מודל של מגדל פיזה, העלו מחזה קומי קצר, ערכו מצגת על השואה וצילמו סרט על היום עצמו, שהופץ בבתי ספר באזור. סטאמפנהורסט תיאר בראיונות את תגובות התלמידים כנלהבות, וסיפר שכאשר אחד התלמידים שאל אותו אם אפשר יהיה לעשות יום כזה גם מחר, הוא נאלץ להזכיר לו שמחר שבת. "טוב", השיב התלמיד, "אם אתה מבטיח שזה מה שנעשה, אני מוכן לבוא בשבת". בהחלט מומלץ לעשות גם בקרב המשפחה ארוע חדשנות שנתי. קובעים מסגרת, כללים ומפתיעים ברמות שלא ידענו אותם. אני עושה זאת עם משפחתי שנים רבות. נעשה שנה טובה וחדשנית.
שוש רהב | 01.10.11
29.
רוב ההיי טק הישראלי הוא עובדי קבלן.
מה שנהוג לכנות חברות היי טק הם לא יותר מאשר עובדי קבלן של חברות כ"א. יש מעט מאד היי טק אמיתי - חברות סטארטאפף או כאלה שבאמת מייצרים מוצרים. לכן, מי שחושב שעובדיי ההי טק נהנים מגישה שונה מזו שהיתה קיימת בראשית המאה ה 20 טועה. ראו כתבה בכלכליסט על המנהל השחצן של מטריקס והטוקבקים של עובדי החברה. אני קורא לח"כ יחימוביץ להרים את הכפפה ולטפל בתופעת עובדי הקבלן המנוצלים. כ"א אדם איכותי מבוזבז בארצנו הקטנטונת - הבינוניות מנצחת.
המבין | 29.09.11
27.
ל-1: בפיאודליזם סמכות _תמיד_ צמודה לאחריות ובמינון המתאים
ישראלים ואמריקאים לא יודעים פיאודליזם מהו. באופן זה מושג קפיטליזם אמיתי: של חסכון והשקעה בתעשיה מקומית = תיעוש. פשוט תשווה את הכלכלה והחברה של צפון-מערב אירופה ל"השגי" הפרזיטיות ארה"ב: הומלסים, הכל מיובא, בחובות.
יואב  | 29.09.11
24.
איזה שטויות!
תמריץ כספי היה ותמיד יהיה התמריץ הטוב ביותר!! כל ה"פסיכולוגים" האלה שבקושי סיימו לימודי מדעי ההתנהגות (רוב הבחורות רפות השכל שמתגוררות בשכירות בת"א על חשבון הוריהן לומדות את המקצוע הזה כשבפועל הן אינן מסוגלות לנהל את ארון הבגדים אשר באמתחתן... כמובן שהן אינן יודעות את פירוש המילה "באמתחתן"...) מנסים להראות שיטות כביכול מתוחכמות אך הכל הבל הבלים! אני עובד הייטק ומרוויח משכורות יפה, כאשר קיבלתי תמריץ כספי בצורת משכורת 13 המוטיבציה שלי עלתה (שגם כך היא גבוהה) פלאים ושיפרה את מצב רוחי, אם במקום עבודתי יקשיבו לעצות המטופשות של הפסיכולוגים חסרי ההבנה ויקיימו "ערב גיבוש" כשרוב האנשים רוצים סה"כ להגיע בערב הביתה לאחר שבילו מספר שעות בלתי מבוטל בעבודה - זה עלול לגרום רק לאנטי! בקיצור - תמריצים כספיים הם התמריצים היעילים ביותר וכל רעיון מטופש אחר שנובע ממוחו של בוגר מדעי ההתנהגות שבקושי מסוגל לפתור ריב עם אשתו - מקומו בפח האשפה רווי הרעיונות המטופשים.
ישראלי | 29.09.11
23.
הדוגמא בראשית הכתבה פשוט לא נכונה- הצעות פנטסטיות אינן זוכות בקרנות מחקר
מצד אחד דורשים שתהייה חדשנות, אולם כאשר הבוחנים של ההצעות, שהם לעיתים רדודים מאד, כאשר מגיעה הצעת מחקר שהיא מפתיעה מאד, גורם הסיכון הוא זה שמכריע ולכן לא נותנים את המימון הנדרש. התוצאה היא שמדענים נאלצים לבצע הרבה מאד רעיונות מצויינים שלא תחת התקציב הרגיל שלהם. ומי שרשם משהו על "ימי שישי" - כנראה לא מבין את הלך הרוח אצל מי שבאמת המדע הוא חלק מחייו.
מדען | 29.09.11
22.
זה נכון כשהשר גבוה
קודם כל השכר!! כשהשכר גבוה בודקים אם הוא הוגן ושווה לכולם ורק אז נכנס עניין המוטיבציה. בהייטק השכר גבוה לכן זה עובד בהייטק. המקומות עם שכר מינימום, זה לא יעבוד. ומנסיון של שנים בהייטק, זה הכל ביזנס. כשהחברה מצליחה ורוצים שתעבוד יותר שעות (כי חוסכים ולא רוצים להביא עוד מתכנתים), אז זו משפחה. כשהחברה בקשיים, יפטרו אותך מיד.
הייטק | 29.09.11
19.
ההקבלה לזוכי פרס הנובל "מעט" שגויה- שכן הן ניסו לקבל מימון אך לא קיבלו משום שהסיכון היה גבוה
הבעייה בקבלת מימון למחקר היא שדורשים מצד אחד חדשנות, אך אם זו פריצת דרך משמעותית, לרוב לא יקבלו מימון משום שהסיכון גבוה מדי לטעם המשקיעים... הרי זה עלול שלא להצליח.. וכך מוצאים עצמם מדענים רבים חוקרים את מה שבאמת חשוב ומעניין ללא תקציב ראוי, כאשר הם מקדישים לכך זמן מועט יחסית לאותם מחקרים, חשובים אולם פחות, אשר להם קיבלו את המימון בפועל. אותם מדענים כמובן שהיו שמחים להקדיש יותר זמן לאותם המחקרים שלהם הם לא קיבלו מימון. למה ללכת רחוק לארה"ב? הרי גם את עבודתה של פרופ' עדה יונת לא העריכו וכמעט שזרקו אותה מהמכון
מישהו | 29.09.11
12.
מסכים. עזבתי עבודה עם קביעות בבנק בגלל שאיבדתי תחושה של מטרה בחיים
שכר חשוב מאד. אבל הוא לא הפרמטר הראשון ואפילו לא השלישי-רביעי מבחינתי. מבחינתי- קודם כל- עניין מסוים בעבודה, יחסי אנוש טובים, אוטונומיה סבירה, הגינות כלפי עובדים בפנים ולקוחות, יכולת להשפיע ולשנות ורצוי ייעוד או תכלית, ותנאים בסיסיים של חדר, מטבחון, שירותים מסודרים וכו. אם אחד מהתנאים הללו ללא מתקיים- סביר להניח שאעזוב את המקום בהזדמנות הראשונה גם אם השכר מצוין.
 | 29.09.11
4.
מדובר בתפיסה חברתית שאנחנו שישראלים רחוקים ממנה שנות אור
תפיסת העולם האמריקאית שונה מאיתנו ב180 מעלות ודוגמא אחת היא שאין צורך לחוקק חוקים כמו כאן לטובת הצרכן כי הצרכן שם הוא 'המלך' . החברה האמריקאית מושטתת על פטריוטיות ואפשר לראות זאת ברחבי אמריקה כאשר דגל ארה"ב מונף ליד הבתים מתוך פטריוטיות וזאת כי כל הלך הרוח של החיים באמריקה שונה מכאן. באמריקה התחושה שדופקים אותך כמעט ואיינה קיימת בניגוד לכאן שכל חברה שניה מנסה בכל דרך לעבוד ולעשוק את הצרכן כולל הממשל שדופק בכל צורה ודרך את האזרח הקטן לכן לאמריקאי יש תחושת הזדהות גבוהה יותר ורצון לייצר יותר וטוב יותר
שי | 29.09.11
1.
פירמידת הצרכים של מאסלו
לכל המנהלים/בעלי חברות שעבדתי אצלם וביחוד האחרון לכו ללמוד אולי פעם אחת תבינו......שיטות פרימיטביות של פרס קנס,"להחזיק קצר את העובדים",העדר אוטנומיה,התערבות בשוטף,הטלת אחריות ללא סמכות ועוד כהנה וכהנה התנהגיות פאודליות יוצרות ארגונים בהם תחלופת עובדים עצומה שמדרדרת אותם לתהום ואפילו לסגירה סופית. לצערי פגשתי מעט מידי ארגונים שפועלים לעידוד המוטיבציה בשיטות מתקדמות דוגמת גוגל ,אבל לצערי עבדתי בחברות לאוטק ולא הייטק. לסיכום אימוץ השיטות המתקדמות כמו בכתבה ע"י חלק גדול מהעסקים בארץ יכול לקדם את הכלכלה שלנו יותר מכל דבר אחר!!!
שי | 27.09.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת