אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אי של שקט בתוך הסערה

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
2 סיבות: 1. היציאה מעזה. 2. ועדת בייסקי של שנות ה-80
היציאה מעזה - הוצאת 3 דיוויזיות החוצה בדקה ה-90 שחררה את כלכלת ישראל מהעול הכלכלי הנורא הזה שהיה על סף הבלתי נסבל. וועדת בייסקי בעקבות המשבר בשנת 1984 בה סילקו את כל הבנקאים כולל שר האוצר ואסרו עליהם לעסוק בבנקאות , םכולם כמעט ושלחו לכלא, ובנוסף סידרה של רגולציות שהצילו אותנו מקריסה. אלא אינן קיממות ברוב מדינות העולם ורק עתה מתחילים להפעיל כאלה בארהב ובאירופה. הנה לכם 2 סיבות אמיתיות ולא תאוריות אקדמאיות נכונות אמנם אך זניחות.
פניני | 14.10.11
14.
כנראה שהמדדים תל"ג לנפש, או אחוז מובטלים, אינם משקפים את האמת בכלכלה...
אינני טוען שמדדים אלה, זמנם חלף, אלא שאין הם משקפים את המצב הכלכלי לאשורו. לצד מדדים אלה, יש לחפש מדדים המייצגים את סיכויי השרידות של אותם מדדים לאורך זמן, את חלוקת העושר בתוך השכבות השונות של הציבור, את צפי התפתחות סל מחירי צריכה לכל שכבה ביחס לאותה השכבה במדינות יעד להשוואה וכו'.
אבי זהבי | 14.10.11
11.
אני מוכן להתחלף עם יווני, ספרדי, איטלקי אירי וכל אזרח אחר של איחוד
אירופי... תפסיקו לזיין לנו בשכל עם הכלכלה המצליחה של ישראל, תמרחו את הOECD או איך שקוראים להם עם המדדים השיקריים שלכם. ההון האנושי של מדינת ישראל אותם בעלי מקצוע -רפאים, מהנדסים , אנשי מחשבים נשברו לחלוטין תחת חוסנה של קלקלה מצליחה של ישראל, ותאמין לי מר הורוביץ יותר ויותר אנשים עושים רילוקיישן עם כרטיס לכיוון אחד בלבד ... חירניקים עלק!
אלון | 14.10.11
10.
כתבה מלאה מליצות נבובות ללא שמץ של ראיות
מה פירוש הכלכלה מצליחה להחזיק את ראשה מעל המים? מי היא הכלכלה הנעלמה הזאת? מי נהנה ממנה? ועל חשבון מי? זאת כלכלה של עבדים, כלכלה המבוססת על ניצול ודיכוי הרבים לטובת המעטים. כלכלה שהפרשנים שלה מוטים מראש, בוחרים את המדדים המתאימים להם ולעיתים קרובות מעוותים אותם ללא היכר כדי להראות הישגיות. ראה מדד המחירים לצרכן, שהפך מזמן לבובת משחק בידי הממשלות, ומדד האבטלה. מי שיודע את האמת מבין שהמדדים הללו שונו מיסודם כדי להראות הישגיות, והפער בינם לבין המציאות העגומה לא ניתן לגישור. היד הנעלמה "מחטיפה" לנו ולאחרים סטירות כהנה וכהנה ואעפ"כ ממשיכים לדגול בה. האמא של הקפיטליזם כורעת בפני הכלכלה הליברלית כביכול עד שלא הייתה ברירה אלא להתנהג כגרועה שבכלכלות הסוציליסטיות וכולנו ממשיכים למלמל "אף על פי כן נוע תנוע" מצוות אנשים מלומדה. רומניה של צ'אצ'סקו ניהלה מדיניות כלכלית קפיטליסטית למופת - 0 גרעון ו-0 חוב לאומי, לא נורא שאזרחיה מתו מרעב. נא לזכור - כל הבועות התנפצו בהפתעה. אף אחד מהכלכלנים המכובדים, כאן ובמקומות אחרים, לא זעק "חמס" טרם המשבר - כי אין להם שמץ של מושג, רק תיאוריות שלא ניתנות להוכחה, על התנהגות הכלכלות: ניחושו של כל הדיוט טוב כמו שלהם לפחות, אם לא יותר! כאשר הכלכלה "טובה" הם זוקפים זאת לזכותם, כאשר היא קורסת הסיבה תמיד מושלכת על גורמים עולמיים נעלמים. המצחיקים ביותר הם ההסברים המלומדים שלהם לגבי הסיבות של עליות או נפילות בבורסה, תמיד בדיעבד כמובן. ובאשר לבנק ישראל - מוסד יקר ומיותר לחלוטין. הממשלה היא שצריכה לדאוג לניהול הכלכלה על פי השקפתה. לא ייתכן שיהיה מוסד בעל סמכויות כ"כ נרחבות שלא נושא באחראיות כאשר הוא נכשל, שלא ניתן לבקר אותו ושלעולם אינו משלם את מחיר כשלונותיו. מכל מקום, כל הרגולטורים שלו נכשלו, החל מן המפקח על הבנקים, שבסיום תפקידו ימצא את מקומו באחד הבנקים, עבור דרך המפקח על הביטוח וכלה בפיקוח על שוק ההון. חוזה לך ברח!
אנונינט | 14.10.11
9.
לאדון הורוביץ- אתה לא קשור
ישנם שני פרמטרים: - צמיחה - שהיא העוגה וכמה הכלכלה מסוגלת להגדיל אותה - חלוקת העושר - חלוקה של העוגה. אף אחד לא מתווכח שכלכלת ישראל צומחת יחסית למדינות מערביות בתקופה הנוכחית. הויכוח הוא על חלוקת העושר, שמה לעשות, המבנה הריכוזי של המשק בנוסף לסיבות אחרות נוספות גורם לכך שעיקר הציבור שדואג לצמיחה (מעמד הביניים, הציבור העובד) רואה פחות מהתמורה שהוא נותן. אין סיבה שקוטג' יעלה 7.50. עובדה עכשיו מחירו ירד לסביבות ה-5.50 והחברות במשק החלב עדיין רווחיות. אז מה טיבו של הפער? מה 2 השקל האלה משקפים אם לא רווח נקי של ייצרניות חלב, שיכולות לגבות אותו כי אין תחרות במשק והמודעות הצרכנית בארץ נמוכה.
דדי שמחי | 14.10.11
8.
למספר 1- למה סתם להמציא נתונים?
גיל הפנסיה לגברים הוא 67 גם בגרמניה, נורבגיה וארה"ב- וזה כשהישראלי חי בממוצע חצי שנה יותר מהנורבגי, כמעט שנה וחצי יותר מהגרמני ושנתיים וחצי יותר מהאמריקאי. ולגבי המפולת ב-1983, לא ברור לי מה הקשר בין המצב כרגע לבין המצב אחרי תוכנית הייצוב של 1985.
מישהו | 14.10.11
6.
בטח כלכלה טובה רב אזרחי המדינה תפרנים הכל יקר מיסים עד השמיים בטח
כל מדינה תעבור את כל המשברים אם רב אזרחיה ישלמו כל חייהם מיסים מנופחים ומוגזמים ויחיו בעצם כעניים אז תעשה לי טובה אני לא יודעת מה יותר גרוע לחיות כל חיי כתפרנית או לחיות רב הזמן טוב כשמדי פעם פוקדים את מדינתי משברים כלכליים.?????.!!!!!!!!!
גלית | 14.10.11
5.
נדבר אחרי "הצונאמי"הכלכלי שיעבור עלינו בקרוב......
מיתון בכלכלה העולמית זה עניין של זמן קצר מאוד,וגם ישראל תושפע,המיתון של 2008 היה הפרומו למה שהיה.... אני מעריך שבתחילת 2012 נתחיל לראות מפלות בכלכלה החל מנדלן,מניות,עסקים,ואולי בנקים שהיו בקשיים. מי שלא מאמין מוזמן לשמור את הכתבה ולקרוא אותה בתחילת 2012.
פנתר שחור | 14.10.11
3.
הסיבה אחת ואין אחרת
הסיבה שישראל היא קרן אור מסיבה אחת פשוטה וזה איזון תקציבי או גרעון נמוך כולם כל המדינות שקורסות זה בגלל השתוללות בשנים האחרונות של הממשלות שהביא לגרעונות ענק כמובן האזרחים חיו נהדר עד שהכל התרסק בדיוק כמו שקרה פה בשלטון הליכוד הראשונות בסוף שנות ה70 ובהתחלת שנות ה80 כולם זוכרים האמרה מעולם לא היה מצבנו טוב יותר עד שהכל קרס באינפלציה עצומה וקריסת הבנקים מדינה היא כמו משפחה גם משפחה שחיה מעבר להכנסות החיים נהדרים עד שהבנק מחזיר את השיק הראשון או את חיוב החשמל
שלמה | 13.10.11
2.
העולם היום גלובלי אינטגרלי, וישראל בתוכו
ציטוט מתוך מה שכתבת: "יחד עם זאת, חשוב לזכור כי למרות חוסנה של כלכלת ישראל, התפתחויות מדיניות כמו המצב הביטחוני הלוטה בערפל והתדרדרות היחסים עם טורקיה, בצירוף העובדה שמדינה קטנה כמונו תתקשה להחזיק מעמד זמן רב מול גל צונאמי כלכלי ששוטף את העולם כולו, מעוררים דאגות ודורשים מהכלכלה הישראלית להיות מוכנה לאתגר הקרב ובא." חוסנה של כלכלת ישראל? מה מבטיח את זה? זה בדיוק העניין, שהעולם היום הוא גלובלי אינטגרלי, אם מדינה מסוימת נופלת, זה משפיע על כולם וגם על ישראל. אולי צריך להקדים תרופה למכה, וקודם כול ללמוד את המערכת החדשה הזאת, הגלובלית, שמתגלה בעולם.
אזרח מן השורה | 12.10.11
1.
לאד הורוביץ אזרחי המדינה הצילו הבנקאים במפולת 1983-וזאת לפני המפולת בעולם
האם אדון הורוביץ זוכר שהגברים במדינה עובדים עד גיל 67 - יחידים בעולם !!! - וכאן זה המסה הגדולה של העמידות- וזה לא מוזכר ?! אבל יש מגזרים שיוצאים לפנסייה בגיל 42-45 -עח האזרחים !!!!! זוכר - זוכרים ראו קראתם
כותבי תרחישים- 12-12-12 | 12.10.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת