אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת "כלכליסט": איך הפכו בחינות הלשכה למכונת מזומנים

58 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

57.
בכירי הענף מחרבים המקצוע במו ידיהם
עצוב לראות מה שקרה למקצוע עריכת הדין ומערכת המשפט בכלל בישראל ב-20 שנה האחרונות. המקצוע ירד לזנות, עם הצפה של עורכי דין שחלקם ברמה נמוכה למדי, נפוטיזם נוראי במשרדים, משפטיזציה של המשק ותחומי חיים שרובה מלאכותית וללא כל צורך בדומה לארה"ב - מהלך שפוגע בסופו של דבר באזרח הקטן ובתדמית העו"ד והשופט. לטל מת"א מתגובה 51 - במצב העניינים היום, קבלה ולימודים בחלק מהמוסדות ללימודי המשפט לא מהוים משוכה רצינית במיוחד ולא ממש מעידים על כשרונו של העו"ד לעתיד. גם ההתמחות היא לא תמיד אוביקטיבית, נגועה בנפוטיזם ולא מהווה מסננת ראויה. פתרון שדנים בו כבר זמן רב הוא הפיכת המקצוע לכזה הדורש תואר שני והקשחת התנאים למוסדות היכולים לתת תואר כזה. אולם עניין זה משום מה מעולם לא עבר את שלב הדיונים. אני מבין את התסכול שלך ושל צוערי עריכת הדין האחרים, אבל איך אני כאזרח אמור לדעת שהעו"ד שנכנסתי למשרדו הוא לא שרלטן חסר ידע וכישורים? רופאים (כמוני) צריכים ללמוד 6 שנים, לעבור מבחנים לא פשוטים, שנה סטאז' (מקביל בערך להתמחות במשפטים - ועם משכורת בסיס 4800) ואם ברצונם לקבל תעודת מומחה - לעבור עוד 4-6 שנות התמחות ו-2 בחינות נוספות (קשות מאוד ועולות כסף). לא כל הרופאים מוכשרים או מוצלחים, אבל אדם הנכנס למשרדו של רופא מומחה יודע לפחות שהוא עבר אי אילו משוכות בדרך ובעל יכולות מינימליות.
עומד מהצד | 08.11.11
56.
תגובה ל-30 אל יתהלל חוגר כמפתח
למען הסר ספק... הדברים ברורים לכל הדיוט.... רוצה לומר.... ממש שפה גבוהה... קל לדברך ממרום הקומה 10 (למרות שביננו כולנו יודעים בדיוק מה התפקיד שלך) שתגיע למבחן ותתחיל לדבר אמהרית מצויה...נראה אותך מתפלפל במילים גבוהות חסרות כל תוכן חוצפן!!!
שי | 08.11.11
55.
שלומי טוב אבל יש לי רעיון מצויין
עם כל המליונים שמוציאים על מתמחים (לכאורה כן? כי הם בעצמם עובדים בשכר רעב . . .) אולי כדאי לקחת איזו ועדה בוחנת אשר תבנה מבחן תמורת שכר (קצוב ומוגבל מראש !!!!) יעני שישלמו למי שעושה את הנזק וכך הוא לא יצא בלא כלום אם ימשיך ליצור נזקים כמו אלו האחרונים . . .
שלומי | 08.11.11
54.
תגובה ל-30 ו-36 (שטועים)
לאלעד מחיפה (מספר 30), בהמשך לתגובתי (מס' 16) - התחלת בהזדהות ואז כתבת "נקודה למחשבה", שמעידה על כך שאינך מבין את המצב ואני רוצה לומר לך שאתה פשוט ט-ו-ע-ה (או שאתה עו"ד שנים רבות שלמזלו לא נאלץ לעבור מבחן מזוויע כמו שיש כיום או שהצלחת לצלוח את המבחן בציון גבוה, בזכות זיכרון פנומנלי או בעזרת הרבה מזל משמיים). אני מבין היטב את הצורך לבחור ולנפות את כמות ואיכות עורכי הדין בישראל, אבל טעות גדולה בידיך! השלב שבו צריך לנפות את המועמדים הוא השלב ההתחלתי של התהליך ל(הארוך) שעוברים המועמדים, ולא השלב הסופי. ובמה דברים אמורים? כפי שכתבתי (תגובה מספר 16), בכדי להיהפך עו"ד עליך לצלוח מספר שלבים: 1) להתקבל למוסד אקדמי (פסיכומטרי, ממוצע בגרויות). 2)תואר ראשון במשפטים. 3) התמחות שנה אחת (בינתיים) 4)מבחני לשכה. בישראל 2011 שלושת השלבים הראשונים, שהם דווקא המהותיים ואלו שאורכים זמן רב ומעידים הכי הרבה על החוכמה של המועמד, על הנחישות, ההתמדה, הניתוח המשפטי, וכיוצ"ב זוכים למעט המשקל בדרך אל הרישיון הנכסף. ולעומת זאת, השלב הרביעי והאחרון - דווקא בו להציב את מחסום הכניסה לתחום??? אחרי שכבר שילמנו לקורס פסיכומטרי, אחרי שכבר נרשמנו לאוניברסיטה או למכללה ושילמנו בין 40 אלף ל-100 אלף לתואר (לפי העניין), ואחרי שעבדנו שנה בהתמחות, שבמקרה הטוב קיבלנו שכר, ובמקרה הפחות טוב, אפילו שכר לא קיבלנו או שכר של פועל זר!!! אז אחרי כל זה, אחרי שעברנו כמעט 5 שנים מפרכות והשקענו מכל הבחינות (זמן, כח, כסף) אז לתקוע לנו זמבורה ולעשות מבחן כזה, שלא משנה כמה נשקיע בלימוד אליו וכמה חכמים אנחנו וכמה מוצלחים וכמה מצטיינים - זה לא מבטיח שנעבור אותו!!!! אז אתה חושב שצריך להקשות בתנאי הכניסה?? אז שיקשו בקבלה ללימודים האקדמיים, שיאריכו את ההתמחות, שישנו את השיטה לאורכה, ולא בסופה! אתה טועה טעות מרה כשאתה חושב שמי שטוב יעבור את הבחינה, בחינת הלשכה אינה מדד לחוכמה אלא מדד לזיכרון, אה ותו לא. יכול להיות אדם מצטיין וחכם שהצליח לכל אורך הדרך, ורק בבחינת הלשכה (או: משחק הזיכרון) לא צלח (מה יש - לא לכולם יש זיכרון פנומנלי), אותו אדם יכול להיות עורך דין מעולה, אך לא מאפשרים לו. מהצד השני , יכול להיות אדם שבקושי התקבל למכללה שבקושי תכיר את שמה, בקושי סיים את התואר, בקושי השיג התמחות, אך מה - בבחינת הלשכה הצליח איכשהו, מזל, זיכרון פנומנלי - מה שתבחר. האם הוא יהיה עו"ד טוב יותר מזה שהצטיין לאורך כל הדרך?? וזו נקודה למחשבה בשבילך. התגובה שלי רלבנטית גם לתגובה של 36 - הפיתרון הוא כאמור לא להקשות את הבחינות הבלתי אנושיות ממילא, אלא להקשות שלבים אחרים בתהליך הנכסף להשגת הרישיון. להקשות באופן שלא יעשוק ולא ימרר את חייהם של המועמדים.
טל | 08.11.11
53.
אולי די עם הכתבות המופרכות האלה?
המתמחים מתלוננים ואין להם שום סיבה, ברגע שבחינות הלשכה יפכו להיות מהותיות יהיה אחוז נכשלים הרבה יותר גבוה כמו בבחינות לשכה רואי החשבון, ואם משרד המשפים יחבר אותם גם אז יהיו הרבה יותר נכשלים (בדיוק כמו לשכת במבחני לשכת רואי החשבון והשמאים) הנחבחנים צריכים להיות מרוצים מזה שיחסית הם נבחנים בבחינה אמריקאית פשוטה , אף אחד מהם לא באמת רוצה להבחן בשיטה החדשה, ו/או בבחינות שיחוברו ע"י משרד המשפים שבהם אחוזי כשלון יהיו גבוהים בהרבה...
אריאל | 08.11.11
51.
אנחנו נצא לרחובות על הדבר הזה די להתעללות בנו! הפעם עברו את הגבול
מ2010 הלשכה מנסה לחסום עו"ד באמצעות הפיכת הבחינות לקשות במיוחד ובמקרה האחרון למכשילות באופן מכוון וזאת מבלי שהוגדר שינוי באופן מערכתי וחוקי כפי שצריך להיות. אני התחלתי ללמוד ב2008 ואז רמת הקושי של הבחינה שקפה את מה שהשקיעו ולמדו. מי שלמד היטב והשקיע- עבר בציון כזה או אחר. אבל היום? גם אם תהיה גאון של אמא הסכויים נמוכים מאד. רוצים לשנות את מתכונת הבחינות ולצמצם את עורכי הדין? בבקשה אבל לא יתכן שתעשו זאת לאלה שהסתמכו על הבחינה במתכונתה הנוכחית וכשהם כבר על קו הסיום. איפה עקרון ההסתמכות? איפה תום הלב? איפה עיקרון הפומביות? מה שלמדנו זה טוב עד הכסף של הלשכה והאינטרסים שלה?
סטודנט שנה ד' | 08.11.11
46.
בקיצור: מכל חלון מציץ גנב. כל המדינה הזו עשויה מפרטים שגוזלים גונבים ועושקים את מי שרק אפשר.
גם הממשלה עושקת וגונבת ועוד מחוקקת חוקים כדי לגבות את העוולות (כמו למשל אי תשלום קצבת זיקנה רטרואקטיבית מעל שנה אחורה למי שלא יטדע לדרוש אותה בזמן, כאילו זה כסף של המדינה ולא כסף שאנשים חסכו גרוש לגרוש משך עשרות שנות עבודה). איזה יאוש, כולם פה גנבים מסריחים, שרלטנים, המוסדות הכי "מהוגנים" הם אלה הגנבים הגדולים ביותר. לא יודעת מה יהיה במדינה הזו: כולם כולם כולם גנבים?
קבס | 08.11.11
43.
תבדקו בדיקה זהה במועצת רואי חשבון
אמנם היקף הנבחנים קטן בהרבה אך הסכומים גבוהים הרבה יותר. לדוגמא רישום למבחן 700 ש"ח (רובם צריכים להירשם לפחות לשניים), פטור משאר 13 הבחינות 128 ש"ח לכל מבחן!, רישום למועצה, אגרה שנתית ועוד (אני כבר לא זוכר את הסכומים אבל זה מגיע לכמה אלפים לכל נבחן...) כל זאת לאחר שנת השלמה (הכנה למבחני המועצה) שעולה כ 25,000 ש"ח לא כולל ספרים שצריך לקנות בכ-1,000 ש"ח.
סגל | 08.11.11
41.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים!
ממש לא מפתיע ככה פועלת כל המערכת המושחתת הזאת שנקראת תחת המטריה המגוננת של משרדי הממשלה המושחתים ומחוקקי החוקים! סוף כל סוף אחרי כל כך הרבה שנים כל השחיתות יוצאת לאור אבל למה דווקא נזכרתם עכשיו?! זה מזכיר לי שעשיתי בזמנו קורס משיטי יאכטות! שם נמצאים הגנבים האמתיים! תחקרו את הנושא זה טייטל מצויין! אחרי שני מבחנים שהכשילו אותי, הבנתי בסה"כ שכל המערכת היא מכבסת כספים אחת גדולה, משומנת ומתוחכמת שמסתתרת מאחורי הקלעים של משרד התחבורה המושחת! ואז אמרתי לעצמי: "אתה לא תשתף פעולה עם פושעים ומושחתים גם אם זה יעלה בוויתור החלום שלך"! החלטתי להפסיק את הקורס והבחינות- אני עוד אגשים את החלום בחו"ל אל תדאגו מושחתים מתועבים! זה הכל להיום אני מקווה שקיבלתם מוסר השכל על איך שהכל מתנהל פה בושה!
מיקי מאוס לא פראייר | 08.11.11
40.
זה עושק וגניבה ושוד לאור היום
לדעתי, צריך להגיש תביעה ייצוגית נגד לשכת עורכי הדין על מרמה ! רק במדינת העושק הזו זה יכול לקרות . שיכשילו, ושנים ימצצו את דמם וכספם של סטודנטים רק כדי להכשילם ולסחוט מהם עוד כספים על בחינות חוזרות ואגרות . ביזיון של מדינה . וכל זה כדי שאחר כך יהפכו למובטלים וילכו לעבוד במקצועות אחרים
אין שום הצדקה לכך | 08.11.11
37.
הפעם צריך לערער על כל שאלה , לדקדק עד שתצא נשמתם
יושבים כמה עורכי דין עם ותק שכבר שבעו מהיום יום ומנסחים שאלות, ואז יש דינמיקה של אגו מי יתחכם יותר מי יודע יותר ובנוסף לכל דאגה לישבנם המרופד כי מה יקרה אם יעברו עוד כמה אלפים את הבחינות. מרגישה מרומה מצד אחד המדינה פותחת עוד ועוד בתי ספר למשפטים ומן הצד השני יושבת הלשכה ומסננת כמה אלפים מהם ע"י בחינה שאינה משקפת ידע אלה את התחקמויותהם של הכותבים. איך יכול להיות שהמדינה מצד אחד לוקחת כסף בעבור השכלה משפטית ומצד שני לא מאפשרת ללומדים לעבוד. רק דבר אחד ברור שהמדינה נשארה כפי שהיא רמאים על כל צעד ושעל. אם כך הם פני הדברים המועצה להשכלה גבוהה מתבקשת לסגור את המכללות למשפטים (שהן פרטיות וממנות את בעלי הההון) על מנת שלא ליצור ציפיה . שוב הון ושילטון גועל נפש. נותנים להון לפתוח מכללות ואח"כ נותנים להון שלא לקבל מספר גדול של עורכי דין.
מושחתים | 08.11.11
35.
צריך לתקן את תגובת הלשכה כך:
מלשכת עורכי הדין נמסר בתגובה: "אגרת ההתמחות נ ג נ ב י ת באישורו של שר המשפטים ומבוקרת על ידו. בביקורת מטעמו לא נמצאה חוסר התאמה בסכומי האגרות ה נ ג נ ב י ם ממתמחים ביחס להיקף ההוצאות. מדובר במשק סגור בו משוקללים סך ההוצאות מול סך ההכנסות. אין להתייחס לכל חלק נפרד מהן. אין קשר בין אגרות ההתמחות ובחינת ההסמכה לבין דמי החבר ללשכה".
עוד לא עו"ד | 08.11.11
33.
זווית אחרת לנושא
מצתרף לחברי הרוגזים בשלל טענותיהם כנגד האופן בו מתנהלת הלשכה בכל הנוגע לסקטור המתמחים ובפרט לעניין בחינות המעבר. כמתמחה שעתיד להבחן במועד מאי 2012 אני בהחלט מודאג מהסיטואציה שנוצרה סביב בדיקת בחינות הלישכה האחרונות. אך על אף כל האמור, ארצה להיבדל ולהוסיף סייג ונקודה למחשבה: בסופו של יום, משיחות רבות הן עם בעלי משרדים ואנשי מקצוע והן עם מתמחים וסטודנטים שעתידים להוות את דור הפרקליטים הבא עולה כי מרביתנו מלינים על הזילות במקצוע, על החומר האנושי הירוד אשר מתדפק על דלתות הלשכה מדי שנה ועל התחרות הקשה בענף. בוכים ומלינים מלינים ובוכים. רוצה לומר, כי לעיתים פעולת האטה בקצב הקבלה ללשכה, הגם שיש בה אפקט בצע כסף שולי המהווה טעם לפגם, יכולה בדרכה שלה לסייע למתמידים שביננו למצוא את מקומם הטבעי בענף. אכן ברורים הדברים לכל הדיוט, אבל חשוב להדגיש כי בעולם הקפיטליסטי, דרוויניטסטי שאנו חיים בו הטבע לעולם יפלוט מתוכו את השומן העודף בכדי לא להפר את האיזון. למען הסר ספק, הבהיר במשפט: אנחנו מצויים במצב של כשל שוק חריף במיוחד בענף, כרגע כוחות השוק בעזרתה האדיבה של הלשכה מנסים לאזן את מצב. למדו חזק, המתמידים והמוצלחים יותר ישרדו והשאר פשוט יתברגו בענפים שונים (וסביר כי במהלך הדרך ירוויחו אף יותר, אבל זה כבר נושא אחר). בהצלחה לכולנו.
אלעד | 08.11.11
29.
תבדקו את מבחני הרישוי של האדריכלים
אותו סיפור, רק יותר חמור קורה בתהליך רישוי האדריכלים בישראל. זה יותר חמור כי זה הונהג רק בשנים האחרונות, על ידי אדריכלים שקיבלו רשיון לפני 20 שנה בלי כל מבחן וכל זה על מנת להקשות על אדריכלים צעירים ולשמור על מקומם בראש הפרמידה
מאי | 08.11.11
27.
מועצת השמאים
יש לבחון היטב את מה שקורה במועצת שמאי המקרקעין לקבלת רישיון יש לעבור 9 מבחני קדם של הלשכה+שנה סטאז'+3 מבחנים סופיים. המבחנים עצמם אינם עוברים שום בקרה וכבר היו לא מעט מבחנים שהתשובות של המועצה היו שגויות ושל הנבחנים נכונות ואלו לא התקבלו בערעור אחוזי המעבר של הבחינות הינם מגוכחים ועומדים על 10-50 אחוז כל בחינה כרוכה בתשלום אגרה של מאות שקלים הבחינות מתקיימות אחת לחצי שנה הדבר מגוחך המטרה ברורה: כמה שפחות שמאים בשוק, כך יש יותר עבודה לכל שמאי בפועל. דבר נוסף, ב 2006 שינו את כל מערך ההכשרה והזכאות לרישיון שמאי . הוסיפו בחינות ותנאים, חלקם אף מופרכים לחלוטין, כלכלה עירונית? מי המציא את זה?
שרה | 08.11.11
22.
ל-2
ממש בושה באמת, שבחורה עם רמת עברית כל כך נמוכה עלולה היתה בטעות לעבור את הבחינה ולהפוך לעו"ד במדינת ישראל. מראה פעם אחת את הרמה המאוד נמוכה של לימודי המשפטים בארץ ופעם שניהמסבירה למה לשוק העבודה נפלטים מדי שנה עו"ד כמו ג'וקים, קשה ללקט את האיכותיים מבין כל הזבל. אכן בושה גדולה
מיכל | 08.11.11
20.
רשות ניירות ערך,שעון החול מתקתק-שמים סוף לביזיון
תבדקו טוב את העלויות ברשות, 450 ש"ח להגשת פטור-למה לשלם, כבר שילמתי על הקורס באוניברסיטה, למדתי, עברתי ועכשיו 450 ש"ח? השתגעתם?! כל מבחן, עוד 450 ש"ח-כי לבדוק במכונה אוטומטית את כל התשובות עולה המון כסף.. ערעור-450 ש"חמכל מערער-משלמים לבודק שכר של 100,000 ש"ח לבדיקת שאלה...? וכמובן, גולת הכותרת, אחוזי מעבר של 30-50% - כי כולנו מטומטמים!!
מאס במדינה | 08.11.11
19.
רומסים אותנו, עושקים אותנו - והמדינה שותקת
בישראל שנת 2011 נוצר מצב שעד שלא קמה קןל זעקה גדולה, מי שרומס ממשיך לרמוס ואף ביתר שאת, ומי שעושק בוחן עוד ועוד כיצד יוכל להגדיל את היקף העושק... קשה לי להבין ובאמת קטונתי, כיצד אלו שכותבים את השאלות במבחני הלשכה, אשר בוודאי יודעים שהם עצמם לא היו יודעים לענות עליהן כאשר ספרי החקיקה אינם בידם - מרגישים שלווים עם מצפון נקי, לשחרר לאוויר העולם מבחן כזה, שאין דרך ישרה לצלוח אותו בצורה מכובדת, מבלי שאתה אוחז בידך ספר חקיקה... מדוע אנו צריכים לזכור את החריג של החריג של הסייג, זה שרשום בכל ספרי הלימוד (בקורסים שאנחנו משלמים עליהם אלפי שקלים) בהערת שוליים? ובכלל - האם הוועדה הבוחנת או הלשכה בכלל מעלה על דעתה שאולי לא ניקח קורסים כאלה שהרי הם כלל לא חובה?? האם נראה למישהו סביר והגיוני שאת תנאי הכניסה לעולם המשפט יציבו דווקא בישורת האחרונה?? בשלב הראשון הייתי צריך לעבור פסיכומטרי כדי להתקבל לאוניברסיטה - האמת הצלחתי מכה ראשונה, זה לא היה בשמיים בזמנו. וגם אם לא הייתי מצליח הייתי יכול ללכת למכללה...ויש מכללות מאוד טובות ומכובדות למשפטים (בינתחומי, המכללה למנהל...). אז התקבלתי לאוניברסיטה , חרשתי כל כך הרבה במהלך 3.5 שנים כדי להצליח בבחינות ואף הייתי מצטיין דיקן. סיימתי את התואר בהצטיינות!! לאחר ראיונות קשים גם התקבלתי למשרד טוב, עבדתי שעות על גבי שעות, השכלתי, אומנתי, הרגשתי מוכן להיות עו"ד צעיר (וטוב) בשוק בתום שנה מפרכת. ואז הגיע השלב האחרון והאזוטרי (כך אמור להיות), אבל מה - אחרי חודשיים לימודים מפרכים, ללא דמי אבטלה, ללא אור יום, קושי נפשי וכלכלי כביר, הגעתי לבחינה הזויה שבינה לבין ההיגיון והשכל הישר היו קווים מחברים ספורים אם בכלל. לא משנה כמה הצלחתי במבחנים בבית (והצלחתי מאוד, גם מעל 90) - לא הצלחתי להבין את השאלות, וגם אם הבנתי לא מצאתי את התשובות הנכונות, המדוייקות, המתבקשות. במקרים אחרים, השאלות היו כל כך מופרכות, על הערת השוליים של הערת השוליים שבספרי הלימוד. שאלות הליבה היו ספורות. עברתי. אבל היה קשה, והחוויה הייתה כל כך מתסכלת... עד עכשיו קשה לי להתנתק מזה. מהבחינה יצאתי בעיניים מבריקות, מזמן לא הרגשתי תחושת כישלון כל כך קשה, והגם שהכישלון לא שלי - אלא של המערכת - עד עכשיו מלוות אותי תחושות קשות. מי ייתן ויהיה שינוי למען הנבחנים במבחן הזה ולמען הדורות הבאים... אמן.
טל | 08.11.11
12.
כל הכבוד במלוא מובן במילה
ענת בכל פעם את מצליחה להפעים את ליבי מחדש, זה בדיוק מה שאמרתי לאחר שנכשלתי ועברתי את הבחינות לבסוף, אל תתנו להם להטעות אותכם זה לא רמה של בוגר מכללה כזה או אחר, כי בסופו של דבר כולם עבורים, השאלה היחידה היא באיזה פעם, ראשונה? שניה? ... וחלילה .. חמישית? את הטמטום והאטימות הזו משיהו חייב לעצור.. אבל מי? כולם נהנים.. זה נותן וזה מקבל. ענת רואה תותחית,, מוציאה את כל מה שבבטן החוצה,, עם ראיות וקבלות, כל הכבוד לך
אילת | 08.11.11
4.
ומלוכלך מכך - החברה שעורכת קורסים ללימוד לבחינות הלשכה פועלת... מטעם הלשכה!
חברת המתמחה היא מבית ההוצאה לאור של לשכת עורכי הדין. היא עורכת קורסי הכנה ומשווקת ספרי לימוד לקראת הבחינה, והכל ע"ח הנבחנים, בעלות של אלפי שקלים לכל נבחן. ישנן עוד שתי חברות פרטיות שמתחרות על נתח השוק הזה, כך שכנראה שמדובר בעסקה כלכלית משתלמת ללשכה - הכשל כמה שיותר נבחנים, כדי שאלה יצטרכו לשלם על קורס נוסף! (כמובן שחומר הלימוד משתנה ומתעדכן, ולא ניתן להתבסס על ספרים מהמועד הקודם). למדתי איתם ועברתי בהצלחה, כך שאין לי מילה רעה על איכותם, אבל המנגנון העומד מאחורי העניין מרתיח את דמי.
עו"ד אחת | 08.11.11
3.
צריך לבטל את לשכת עורכי הדין
יש לבטל לאלתר את המוסד המיותר הזה והלפוך אותו לוולנטרי (מי שרוצה להיות חבר שישלם). ישנם שני נושאים בלבד הדורשים טיפול מיוחד ואותם בלבד יש להשאיר במסגרת הלשכה במתכונתה המסורתית - הכשרה ובחינות מתמחים ובית הדין המשמעתי - ובמימון כלל עוה"ד והמתמחים, לפי העניין. לשכת עורכי הדין איננה מעניקה כל שירות חיוני או חשוב למתמחים ולעורכי הדין, ומרבה הצער הפכה לגוף שעיקר תפקידו לפרנס את העובדים בו ואת המקבלים טובות הנאה עקיפות מהכהונה בגופים הרבים המרכיבים אותו. ויפה שעה אחת קודם....
עו"ד  | 08.11.11
1.
רשות לניירות ערך
תבדקו את אותו הנושא ברשות לניירות ערך במבחני ההסמכה לרשיון ליועץ השקעות/ סוכן ביטוח ותגלו שבלשכת עורכי הדין עושים ממש כסף קטן. כדי לקבל רשיון באחד מהנ"ל צריכים לעשות כ 7 מבחנים של הרשות, כל מבחן כ400 ש"ח, הרשות יוצרת מבחנים מכשילים בכוונה תחילה כך שאחוז המעבר בחלקן הגדול של הבחינות לא מגיע ל 30%!!!! אלפים ניגשים לבחינות פעם אחר פעם..אז תעשו את החשבון שלכם ותראו איך סופרים כסף והרבה.
אלון | 08.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת