אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מור-יוסף מונה להיות יועץ, סירב - וחזר בו

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
מלצר צא ממגדל השן
המדינה הזאת איבדה כיוון לחלוטין. הממשלה, שנותנת לילדי האוצר להוביל אותה, הפכה פשוט לעוד חברת פער, שה"פער" בין חובותיה להכנסותיה, כמו גם הכיבודים לעובדים הפכו להיות יותר חשובים מלדאוג לאזרחים. ברצותה היא הולכת לבג"צ וברצותה היא רומסת ביד רמה זכויות שנתנה בעבר (שישנסקי), כשנוח "לא פותחים הסכמים" אבל אם חס ושלום מתברר שההסכם החתום לרעת המדינה הרי מדובר ב"שקשוקה לא חוקית בעליל" ויש לבטל את ההסכם. שלוחיה (שוטרים, פקידים, שרים) לא שמים על החוק (לדוגמא - שעות עבודה ומנוחה במקרה הנוכחי) אבל חוסים בצילו מתי שנח להם בקיצור ביבי זה המדינה והמדינה זה ביבי - לא פרייאריית. ומעל כולנו יושבים השופטים (ובפרישה בוררים) במגדל השן ומכשירים כל שרץ - ביזיון.
סתם אחד | 18.11.11
19.
אחריות
השאלה במאבק הרופאים הזה מצטמצמת מהר מאוד למילה אחריות. לא ייתכן שמערכת האשפוז הציבורית בארץ "תתמוטט" ו"תקרוס" אם יעזבו אותה 300 רופאים (3-5% מהרופאים במערכת האשפוז הציבורית). אם דרוש כל-כך מעט כדי לעורר הד כל-כך גדול, כנראה שהמערכת נמצאת באי-ספיקה זה שנים רבות. אני לא רואה איך צמצום את כמות שרי הממשלה ב-50% תשפיע איכשהו על תפקוד הממשלה. שנים רבות שהאוצר והממשלה מייבשים את המערכת. בית החולים האחרון שנבנה בארץ היה ב-1969 (אני עוד לא נולדתי אז); התקינה לרופאים עודכנה ב-1976 (גם אז עוד לא נולדתי) - ומאז אוכלוסיית המדינה שילשה את עצמה; הטיפולים שאנחנו יכולים להציע הפכו מורכבים מאי-פעם; האבחנות שאנחנו מבצעים דורשות שימוש באמצעי עזר רבים גוזלי זמן - ועד עכשיו ציבור הרופאים גילה מספיק אחריות ונשא את הנטל על כתפיו, כשכל רופא עובד הרבה מעבר למה שהוא אמור לעבוד. בדרך נס זו, מערכת האשפוז הציבורית טרם קרסה. עכשיו אנחנו מגיעים ל"מאני טיים". העסק הזה לא יחזיק מעמד עוד הרבה זמן, וממש לא רחוק היום - אם ימשיך הייבוש של המערכת - שתהיה פגיעה אנושה בציבור החולים. כולנו תלינו את תקוותינו בהסכם שהיה אמור להיחתם, שהיא אמור להוות מפנה דרך - שהיה אמור להפסיק את הייבוש; אבל לא רק זאת שלא קיבלנו דבר מאלה - המצב הקיים קועקע ל-9(!) שנים. 9 שנים שבהם המערכת פשוט תגווע ותמות. כל מי שיש לו קצת שכל בראש - ואני חושב שלחברי לא חסר מזה - מבין מיד, שעצם המשך עבודתו במערכת כזו לא מאפשרת לו לקיים את שבועת הרופא. שבועת הרופא נפתחת במילים primum non nocere - הווה אומר - ראשית אל תזיק. להמשיך לעבוד במערכת שכזו - משמע ראשית כן להזיק. ולכן, כל מי שנשבע את שבועת הרופא, בעצם נשבע שלא ייתן יד לדבר הזה. לפיכך, יש רק להלל ולשבח את הרופאים המתפטרים, מומחים ומתמחים כאחד, שממלאים באדיקות אחר שבועתם. בעצם, האחריות מתגלגלת לפתחה של הממשלה על משרדיה. הם כמובן לא נשבעו את שבועת הרופא, והאחריות שלהם, לצערנו, היא רק שמירה על הקואליציה - וככה גם נראה היחס לרפואה ולרופאים. דוגמה מלפני זמן לא רב אפשר למצוא בהחלטת הממשלה להשקיע כ-135 מיליון שקלים בהזזת קברים לבניית חדר המיון החדש בביה"ח ברזילי באשקלון. 135 מיליון שקלים נמצאו עבור המתים, בידי מי שאמון על ציבור החיים ובריאותם. מצער אותי מאוד שככה כל זה נראה. בברכת רפואה שלמה לכולם.
רופא צעיר | 18.11.11
18.
בייניש לא טלית שכולה תכלת ועמיתיה אינם מבינים את המתרחש
הרופאים האלה,מתמחים ומומחים,אנשים נפלאים שעוסקים בהצלת חיים נדחקים לפינה , מרגישים מושפלים והמדינה מתנהגת אליהם בזלזול תוך הפרה חמורה של חוק שעות עבודה. בג"צ מסתכל הסתכלות חד צדדית מהצד השני יש מדינה שהשיגה הישג מדהים במו"מ,ולא מוכנה לזוז באותו אופן,יכלה ההסתדרות הרפואית להשיג יותר מהאוצר ואז היה נמנע המצב הנוכחי רק שהאוצר בדווקנות לא מוכן להוסיף ולשנות ורוצה בחסות משרד המשפטים ומשרד התמ"ת להמשיך להעסיק רופאים בשעות עבודה המנוגדות לחוק. בייניש-עכשיו אולי כדאי שתחשבי לא רק על המערכת אלא גם על זכויות האזרח של הרופאים!!! הזכות להתפטר,הזכות לחופש עיסוק,הזכות לעבוד שעות עבודה לפי החוק!!! אני מודיע לך כי ברגע שבג"צ יכשיר עבודה רצופה של 26 שעות,יישמט הבסיס החוקי לחוק שעות עבודה ומנוחה ולא יהיה יותר צורך בכל מנגנון האכיפה הקיים במשרד התמ"ת לחוק שעות עבודה ומנוחה כי עורכי הדין של החברות יהיה להם בג"צ שמכשיר בריש גלי הפרה של חוק זה. זה מה שבית המשפט העליון נותן ידו? ולמה רק הכשר של הפרה בוטה של חוק שעות עבודה ומנוחה? למה לא תכשירו בבג"צ הפרות של חוק הגנת השכר?! ראוי לו בבג"צ שיבין כי המתמחים והבכירים נדחקים לפינה על ידי הממשלה שנוהגת הבם בגסות בכוחנות כאילו מדובר בעובדי ניקיון.
 | 18.11.11
12.
איזה נטישה? זכותם לא לעבוד אם האוצר לא רוצה לפתוח את ההסכם שיגיע להסכם התפטרות הדרגתית
אם ההסכם סגור והרופאים רוצים לעזוב - שהאוצר יתאם איתם ויתנו עדיפות למי שמצא עבודה אחרת. לא הגיוני שמישהו שמעס בעבודתו לא יוכל להתפטר. מה הם רוצים שהמתמחים יעשו ? - ישתו אלכוהול בעבודה? יעשנו במסדרונות? שיהיו רשלנים בכוונה? יפסיקו לרחוץ ידיים? הם יחפשו בחוזה העסקה שלהם את כל העליות לפיטורין ויבצעו את כל אילו שלא עוברות על החוק.
מישהו | 17.11.11
9.
בושה למדינה שכך דחקו את הרופאים --
הרופאים צודקים . האוצר כבר חודשים מתעתע בהם .בית הדין לעבודה כבר מזמן מגן על המעסיקים ולא על העובדים. הגיע הזמן שהציבור יצא בהמוניו להפגין לסולידריות עם הרופאים . זה מאבק צודק על הרפואה הציבורית הקורסת מול ענינו במדינת ישראל והרופאים ניצבים בחזית המערכה . חבל שבתי המשפט פוסקים לרעתם. אבל חוק הוא חוק וצריך למרות הכל לכבד את הפסיקה ולמצוא דרכים עוקפות לגיטימיות אחרות להמשך המאבק עד לשינוי המיוחל.
אברהם המורה  | 17.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת