אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מעוז: "הפגנות ברוטשילד לא יעזרו; צריך לעבוד, לא לשבת בבתי קפה"

56 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

56.
באיזו זכות אתה אומר לי להפסיק לשתות קפה?
מעוז הוא אדם משכמו ומעלה, ואני בטוח שההבנה שלו בכלכלה היא יותר משל כולנו ביחד. אבל עם זאת, לפני שהדמגוג הזה ואנשים כמו מספר 15 שולחים אותי להפסיק לשתות קפה כדאי שהוא ידבר על הבעיה האמיתית במדינה- השכר!!!!! ההשוואה בין תל אביב למיאמי לא טובה? בוא נשווה את תל אביב לניו יורק, למנהטן. המחירים שם בשמיים, כולם רוצים לגור בניו יורק. אבל שם עו'ד או כלכלן מתחיל ירוויחו לפחות 60 אלף דולר בשנה (במקרה הגרוע ביותר). כך שעדיין יותר קל לו לשכור דירה ב 2000 או 3000 דולר לחודש (שאגב זה כולל כבר את הארנונה וועד הבית) מאשר לאנשים דומים בישראל שרוצים לשכור דירה במרכז ומרוויחים 80,000 ש"ח בשנה. אפשר לתת אין ספור דוגמאות שיסבירו ויוכיחו שלא משנה מה המחירים, מה שמשנה זה השכר שלך ומה אתה יכול לעשות איתו (כוח קניה). אז נכון שבמיאמי יותר זול ואנשים מרוויחים גם פחות מבמנהטן בהתאם....זה דרכו של עולם. המחירים פה בארץ (ולא רק דיור) לא קשורים למציאות השכר בארץ. זה נובע מעול כבד של מיסים, מימון אוכלוסיות שלמות של פרזיטים, שחיתות, בירוקרטיה מטורפת ועוד לא מעט סיבות. אנשים פה בארץ לא יכולים לחיות... רק הכותרת של הכתבה מראה לך כמה הדברים שנאמרו הם פאתטיים.... "שאנשים יפסיקו לשבת לשתות קפה"???? במיאמי, אנשים קונים קפה כל יום בסטארבקס לפני העבודה כאילו זה בחינם.... ופה אדון שלמה מעוז הכלכלן הדגול אומר לי, העבד המצוי", לא לשבת בבית קפה עם חברים אחרי יום עבודה תובעני בשביל להרגע??? אתה בעצם לוקח את העבדות הקיימת, ומעלה אותה מדרגה: אתה אומר לנו לעבוד כמו חמורים בשביל לממן את המשכורות המנופחות של אנשים כמוך ועם המעט שאנחנו מרוויחים אסור לנו בשום פנים ואופן ליהנות, ללכת פעם בחודש לאיזו מסעדה טובה, אסור לנו לסוע פעם בשנה לוויקאנד בפריז או לסוע לאילת... זאת פשוט בושה!!! אין שום מילים אחרות לתאר את זה...
ערן | 23.11.11
55.
תשובה ל-43
אל תתבלבלי - מדובר על צריכה בארה"ב. ומה שכתבת גם אם נכון לא משנה את העובדה שהצריכה בארה"ב היא המנוע לכלכלה העולמית - צריכה בארה"ב מניעה את הכלכלות בעולם ומייצרת פרנסה ורווחה בעולם. ירידה בצריכה בארה"ב פרושה קיפאון שממנו סובלים כולם לא רק "20 המשפחות העשירות" כדבריך.
 | 23.11.11
54.
מחליאה אותי כל ההתיחסות למעוז ולמנהלים אחרים כ "מה הם בכלל עושים"?
90% מהעם הזה לא עובדים ולא רוצים לעבוד בעבודה פיזית.מתוך המגיבים כאן אז במה אתם עובדים, מגיבים יקרים שלי? כנראה בעבודה משרדית כזאת או אחרת: קוראים ניירות, כותבים, מדברים עם חברים לעבודה או עם לקוחות או עם ספקים. ורובכם גם גולשים באינטרנט ועושים סידורים אישיים בזמן העבודה. אז מה ההבדל בינכם לבין מעוז שאתם מתנשאים עליו? א. אתם "עובדים" 6 שעות נטו ליום והוא עובד 14 שעות ליום ב. אתם "מזיזים" עניינים קטנים (נניח בודקים הזמנת רכש של 1000 ש"ח) והוא "מזיז" עשרות מליונים. אתם לא צריכים להתבייש במה שאתם עושים ובטח שגם מעוז לא. כולנו מייצרים את אותו הדבר (או לפחות משתדלים): רווחים. אתם שכירים שעושים את זה בקטנה והוא בענק. והפער בתגמול בינכם לבינו משקף את זה. ואם מישהו מכם מאמין שגם הוא יכול לעשות דברים גדולים - אז בבקשה - שינסה ואני מאחל לו הצלחה. זה שתשב בפינה הקטנה שלך ותקטר עם אילו שעושים את זה בגדול - זה לא יקם אותך במילימטר ולא יוסיף שקל אחד לחשבון הבנק שלך
איציק קריב | 22.11.11
53.
מס 15
איך הגעת למסקנה שהנתוח מבריק? האם אתה באמת מאמין שמצבה של ישראל יותר טוב ממדינות אירופה-כי הם יושבים בבתי קפה(ממש נתוח כלכלי רציני)-חשבתי ואני עדיין חושב שלרובן יש תלג גדול משלנו, הכנסה לראש גדולה משלנו וכיוצא בזה.ישראל כבודה במקומו מונח ויש לה השגים מדהימים אבל אנא קצת פרופורציות יש לנו הרבה מה ללמוד ולהגיע לרמות האירופאיות.אגב אין להשוות את הנדלן בתל אביב לערים אמריקאיות אנחנו מדינה קטנה ,עם מעט אדמה,דירות שרובם לא ממומנות במשכנתאות(אחוז ממון נמוך ביחס לארהב), ותנודתיות נמוכה של מעבר עובדים בין ערים כי רוב הצעות העבודה באזור המרכז, תעסוקה יחסית גבוהה וכו.בקצור קח את הדברים במידתיות-
מעוזון קטן | 22.11.11
51.
תגובה ל - 41, זה מראה כמה שאתה מנותק מהמציאות! האם השכר
באוסטרליה זהה לשכר של מדינת ישראל?! בספק! אני לא צריך דוחות של האו"ם שמום! די לי בכך שאני חי במדינה ומסתובב בתל אביב בשביל להבין שעסקינן בעיר של מדינת עולם שלישי עם מנטליות של עולם שלישי. ואגב, דירה בשכונה הטובה במיאמי, אוונטורה (שהרצלייה נראית כמו החצר האחורית שלה, בלשון עדינה), עולה שליש משבהרצליה.
תגובה ל- 41 | 22.11.11
50.
מעניין מאיפה התובנות שב"חוץ לארץ" המשכורות גבוהות יותר והמסים בארץ עצומים
בתור מנכל שמחזיק 3 חברות בנות (בעולם המערבי!) , מעסיק עובדים ומשלם מסים - אני יכול להעיד שזה קשקוש אחד גדול במונחים דולריים של שכר ממוצע ברוטו: ישראל 2400 דולר ארהב- 1500 סינגפור - 400 אירופה - בין 800 ל 2500 לפי מדינה ואלו המקומות הטובים תוסיפו לזה את שיעורי מס הכנסה בארץ שלפני פסטיבל רוטשילד היו בין הנמוכים בעולם ועכשיו (ותודה לדפני ליף) קצת עלו - אז השכר הממוצע נטו בארץ מככב בפסגה בין המדינות המפותחות והלא מפותחות גם יחד. ואגב - זו הסיבה העיקרית ולא כל הסיסמאות הקומוניסטיות - מדוע יוקר המחיה בארץ (כולל דיור) גבוה יותר. הנוסחא הישנה עובדת: יש כסף-->יש ביקושים-->יש עליות מחירים. אבל היו אופטימיים ידידי: ב 12 החודשים הקרובים צפויה כאן עלייה דרמטית באבטלה (שילוב אפקט אירופה ודפני ליף) וזה יוריד את רמות השכר , יוריד ביקןשים ובהמשך - מחירים. ואז יהיה נהדר.לחלק מהאנשים, ולרבים אחרים יהיה מר. צדק חברתי כבר אמרנו?
שכיר | 22.11.11
47.
נבואות נבואות נבואות .... (שאלה לכתבים הכלכליים וגם לקוראים)
חחחחח.... תגידו, מה קרה לכם? חחחחחחחחחחחחחח תחזיקו אותי אני לא יכול לנשום מרוב צחוק...... ""2012 תהיה שנה טובה לכלכלה האמריקאית, ו-2013 תהיה שנה טובה אפילו יותר ..." בדקתם פעם את התחזיות של הכלכלנים והאנליסטים וכל המומחים למיניהם? במקרה הטוב (בעצם המקרה המעולה) צודקים 50% מהזמן. אם צודקים, נדיר מאד, אז יוצאים גאונים. אם טועים אז אף אחד לא זוכר :-) העיקר שיש כתבה, ראיון, ו PR !!!!
הברבור השחור | 22.11.11
43.
תשובה ל 8 - הכלכלה היא בשביל האזרחים
כשאנשים צורכים הם משלמים על מוצרים רבים שהם לא צריכים אותם. כשאנשים יוצאים לקנות הם משלמים על המוצרים פי מאות אחוזים משעלות שלהן בפעול. בשנות ה 50 וה 60 הכלכלה האמריקאית היתה חזקה והמובילה, ואז דיברו על חיסכון, אדם לא היה יכול להיכנס למינוס, ובטח שהבנק לא נתן הלוואות לאנשים חסרי יכולת החזרה. אתה כותב ש "חיסכון טוב לאינדיבידואל" - ואני שואל אותך למי מיודעת הכלכלה. הכלכלה היא בשביל האזרחים ולא בשביל 20 משפחות עשירות. הכלכלה היא ההבטיה של המדינה לאזרח לחיות חיים של כבוד. זה ההסכם שלי עם המדינה - אתם שולחים אותי להילחם, אתם לוקחים ממני מיסים - > אני מסקש ממכם לדאוג לי לפרנסה.
ayelet | 22.11.11
42.
"צריך לעבוד... לא לשכב על הגב..."
כ"כ כ"כ נמאס מכל הצדקנות הזו. זוג במדינת ישראל של היום יכול לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה ולהמשיך ללכת במקום במקרה הטוב ואחורה במקרה הפחות טוב - כשההוצאות על ילדים ודיור הולכות וגדלות. על זה יצאה המחאה. לומר משפט כזה זו היתממות מעושה ולא לטובת העניין שהוא: עתיד הדור הצעיר במדינת ישראל.
ה | 22.11.11
41.
למר 28
כשהתחתנתי באמת גרתי 3 שנים בדירה שכורה של 32 מר קרעתי את התחת הרבה שנים ולראשונה הגעתי לדירה משלי בגיל 42 כשכבר היו לי 3 ילדים ולא חשבתי שמגיע לי משהו ממישהו ככה זה היה אז, ככה זה היום וכך זה בכל העולם. ואגב הזלזול שלך בת"א - בכל עיר יש אזורים יותר טובים ופחות טובים. המחקר הוא מקיף על העיר כמו שהן, לא אני ערכתי אותו ולאף אחד באום שכל כך "אוהד" את ישראל ממש לא היה אינטרס להטות לטובתנו. אגב מספר 1 בעולם - סידני. עם מחירי דיור בסביבות 50% יותר בהשוואה לתא, רמות שכר דומות מאד לארץ ואגב, אם מחירי הדיור במיאמי הכל כך נמוכים כל כך קורצים לך, אז אתה מוזמן לחיות שם. אלא מה, המחירים הנמוכים הם בשכונות שלא הייתי ממליץ לך לאפשר לבת שלך להסתובב לבדה. בעצם...גם לא לך.
יוסי כלכלני | 22.11.11
40.
תגובה 15 מאירת עיניים!
הבעיה מגיעה מ: 1. יוקר המחייה - יקר פה לעומת אירופה וארה"ב ללא הצדקה ואנחנו לא מפסיקים לקנות!2. ההתנהלות הכלכלית הלא נבונה של הדור שלנו - אנחנו קונים ומשלמים ללא מחשבה וללא הגיון, "כי כולם עושים את זה" וכי "למה שאני אחסוך ממשפחתי" למרות שאין והכל ב-"תשלומים" ו- "מינוס" ועוד מתנות רעות אחרות. הפתרונות: 1. לא לשלם ולא לקנות מה שיקר - ראה המחאה החברתית. 2. להתנהל לפי היכולת האמיתית ולא לפי "כולם". בפעם האחרונה שבדקתי, "כולם" לא בא לשלם לי את המשכנתא! תתעוררו ותפנימו.
אזרח ממעמד הביניים | 22.11.11
36.
מתעוררים מהאשלייה
אשליית ה"תלמד, תעבוד, תצליח" כבר אינה תקפה עבורנו. אנחנו מבינים שאין לנו תקווה. גם עם שני תארים ועבודה נחשקת, נצליח להגיע רק עד קו המים, אך לא לשתות מהם. ביטחון כלכלי ורווחה הפכו מנת חלקם של בעלי ירושה ולא של עבודה קשה. נכון שרבים מכם התחילו מאפס והתעשרו בזכות עצמם ובעבודה מייגעת, אבל תבינו - האופציה הזו כבר אינה קיימת עבורנו. האשליה היא מה ששמר על הסדר החברתי עד כה, כי סטודנטים העדיפו לעבוד קשה יותר, מאשר לבזבז שעה בהפגנה (אתם קראתם לזה אדישות). אבל גם היא התפוגגה, וזה עניין פשוט של מתמטיקה: קחו את השכר הממוצע במשק (אפילו הוסיפו לו כמה אלפי שקלים), הורידו הוצאות מחיה וספרו כמה חודשים יידרשו כדי לחסוך 300,000 שקלים (הון ראשוני מינימלי עבור דירה בינונית כיום, בכל עיר בארץ). אתם לא עבדתם כל כך קשה בשביל קורת גג.
דן דוד | 22.11.11
35.
תגובה ליאיר ממספר. 4
כתבת כך: 1. תעשיה לא מתפתחת 2. מעמד הביניים והעניים נדרסים . 3. האינטרנט משחית את החינוך של הילדים . 4. 70% מהיצוא הולך לארה"ב וארופה . אם הם בירידה , גם אנו בירידה . 5. הקשר של הון ושילטון יותר מדי חזק. אתה לגמרי צודק רק שמר מעוז הכלכלן ובכירים מסוגו אינם מסוגלים לראות את המציאות של "האנשים ממעמד הביניים. הם פשוט מנותקים. ואכן, הקשר של הון ושלטון מדרדר אותנו מדי יום למטה לתחתית.
אלי | 22.11.11
29.
תשובה לתגובה 6:
גם אני ממעמד הביניים. גם אני נדרס, נלחץ, משלם מיסים ולא מקבל תמורה ראויה. אבל - ההשוואה שלך לגבי דירה בת"א ובמיאמי ממש לא רלוונטית. ת"א של ישראל היא מנהטן של ארה"ב (ולא מיאמי). עכשיו תעשה את ההשוואה מחדש. גם אם דירות בכל הארץ יעלו חצי מחיר, אבל כולם ירצו לגור במרכז ת"א ויהיו מספיק מטומטמים כדי לשלם - המחירים בת"א רק יעלו. הקונים\השוכרים אשמים!!! בפעם האחרונה שבדקתי, רוב אוכלוסיית ארה"ב לא מתגוררת במנהטן. כנראה שיש לנו מה ללמוד...
אזרח ממעמד הביניים | 22.11.11
28.
כנראה שאתה ואנשי האום שמום מכירים את תל אביב מטלנובולות
בטלוויזיה. תל אביב מדינת עולם שלישי ולא יעזור לך כלום! ולך אתה תגור עם ההורים שלך בדירת שלושה חדרים בגודל 70 מ"ר. ותכניס את זה טוב טוב לראש שלך, זוג שמשתכר 15,000 ש"ח ברוטו בחודש בחיים לא יכול להגיע לדירה ברמות מחירית הבועה של מדינת עולם שלישי שאנו חיים בתוכה
ליוסי כלכלני | 22.11.11
26.
הבעיה כרגיל היא בתחושת העליונות של אנשי הכלכלה,
הפסיכולוגיה שלהם היא שאם אני יכול אז כל אחד יכול, אבל עובדה היא שהמדינה עוזרת להם בכל הדרך בחוזים טובים ובקריצות עיניים כשעוברים חוקים. זה לא שיש לרוב האזרחים תכושה של נחיתות, העניין הוא שהמדינה הפסיקה להחזיר לאזרחים את המיסים שהיא מקבלת מהם. המיסים הם לא בשביל לחלק אותם למקורבים!!!! נשבר לשמוע שיש לי תחושה - כאשר מה שיש לי באמת זו ידיעה אמיתית שהכספים במדינה לא חוזרים לאזרחים, שמטילים עלי מיסים לא הגיוניים.
יואב | 22.11.11
24.
ואתה עובד, מר מעוז?
לא, אתה לא עובד. לפחות לא בעבודה יצרנית כלשהי. אתה רק מגלגל את הכספים שאנשים אחרים יצרו בעבודה קשה, גוזר מזה קופון, ובסוף גם מפסיד את כספם באיזו הרפתקה פיננסית כושלת. המציאות מראה שעבודה כשכיר במדינת ישראל 2011 היא המתכון הבטוח ביותר לחיי עוני. המשכורות המצומקות דורכות במקום, בעוד עלות המחייה רק הולכת ותופחת.
אורן | 22.11.11
21.
הדעה של מר מעוז לא משקפת את המציאות ............
מר מעוז טוען שצריך לעבוד זה נכון... אבל צריך לעבוד בשביל כאלה שלא עובדים ועאלה שמוחקים להם חובות? צריך לעבוד בשביל מיסים כל כך כבדים ועמלות ומחירי מזון שמתבססים על קרטלים ושאין שום תחרות לשיפור למען הצרכנים ושאנו משלמים מיסים ענקיים לעומת כאלה שלא משלמים ביחס להכנסותיהם??? תודה רבה לך על הברבורים האמת כבר כולם יודעים...
אמיר | 22.11.11
15.
יש למגיבים כאן קשיים רציניים בהבנת הנקרא
מעוז נותן ניתוח מקרו גלובלי מבריק וכדאי מאד להתיחס אליו ברצינות. אבל מגיב 6 למשל, מסתכל על דירה של 3 חדרים בתל אביב ומשווה אותה למיאמי ומגיע ל "מסקנות" הפוכות כמובן. אז 6 יקר שלי: א. ת"א היא לא בדיוק עולם שלישי. במחקר שנעשה ע"י האו"מ לפני שנה דורגה ת"א במקום ה- 2 בעולם (!) כעיר שטוב לחות בה. הרבה לפני ניו יורק, לונדון, פריז וכו. ממש לא מאפיין של מקום שלישי. ב. זול במיאימי - היה שם עודף בניה אדיר בשנים האחרונה והבעיה העיקרית היא שלפני כ 5 שנים חברות הביטוח הפסיקו לבטח נגד סופות טורנדו ש"מבקרות, שם 3-5 במעם בשנה. שני פקטורים אלו גרמו לקריסת הנדל"ן שם עוד לפני משבר המשכנתאות. מה זא אומר לגבי ת"א? כלום... ג. דירת 3 חדרים במומביי באזור שנראה כמו עזה אחרי מלחמה עולה בסביבות 1 מליון $ ואילו במקום קצת יותר נסבל (עדיים לא מזכיר את תא) - 2-3 מליון $. עוד נתון להשלמת התמונה - השכר הממוצע בהודו הוא בערך רבע מהשכר בארץ (אני יודע, מעסיק שם אנשים), כלומר במונחים ראליים דירה עולה שם פי 10 מאשר בתא. אז מה זה אומר על כמה רע כאן? אם בכלל יש השוואה, אז בדיוק בכוון הפוך. אלא מה? אנו נהינו עצלים, מפונקים ובעלי דרישות גבוהות. זוג צעיר שמתחתן שעוד לא התחיל לחיות, מצפה שיסדרו לו דירה בת"א למחרת יום החתונה ואם בתוך 3 שנים הוא לא מגיע לאיזה בית קטן צמוד קרקע -הוא מרגיש דפוק וממורמר. השווה לחבר שלי, בן 45, מהנדס בעל תואר שני (הודו, למי שלא הבין), נשוי + 1 , הוא מנכל חברה, אשתו פסיכולוגית - מתגורר עם משפחתו והוריו ביחד בדירה של 70 מר - ולא רואה בכך שום סיבה להתבייש או להתלונן. כמאמר חז"ל - הדשא של השכן תמיד ירוק יותר. עד שאתה מגיע למדשאה שלו.
יוסי כלכלני | 22.11.11
14.
גיל התמותה באיטליה ספרד הוא מהגובהים בעולם ובאירופה
85 לאישה ,80 לגבר ומדובר על ארצות של 50 מיליון איש ,אז אולי אנחנו כביכול בלה בלה בלה ,אבל מתים יותר מהר וממורמרים . אגב ברוסיה גיל התמותה לגבר 61 אמתי ,זה לא טעות בפולין 68 לגבר . ככה שאולי באמת לחיות בספרד \איטליה אם כל השטויות של העיתונאים ופרשנים.
ארז | 22.11.11
13.
הבעיה שאנשים עובדים 10 שעות ביום ולא חולמים לשבת בבית קפה כי הם לא גומרים את החודש
זה אבסורד שאנשים שמשתכרים 15000 ש"ח ברוטו למשפחה לא יכולים לחיות כאן בכבוד. יוקר המחיה והתאוותנות של שליטי ההון יגרום לבסוף לקריסת מעמד הביניים, וכשהמשבר העולמי יפגע בנו אז בישראל יגיעו לפת לחם ולחוסר כל אנשים ממעמד הביניים בעשירונים שביעי ושמיני, ועד שהפריץ השמן ירזה הכלב ימות.
ירון | 22.11.11
8.
תשובה למס' 2
הפריחה בכלכלה העולמית היא כשארה"ב צורכת ולא חוסכת. לאמריקאים כוח קניה אדיר שמניע את התעשייה במדינות המתפתחות ובעקבות התעשיה יש תנועה גם בענפי השירותים הפיננסים שנמצאים (עדיין) ברובם במדינות המפותחות. חיסכון טוב לאינדיבידואל אולי אבל בראייה גלובלית שאנשים שומרים על הכסף ולא מוציאים אותו יש קיפאון. קפיש?
יעלה | 22.11.11
6.
תסביר בבקשה אדון כלכלן נכבד, איך זה שדירת 3 חדרים
בדרום תל אביב, שהינה בבחינת עולם שלישי גרידא, עולה פי 3 לפחות מדירה דומה באזור טוב במיאמי. אם זו לא בועה, אדון כלכלן, תסביר לי אתה, מה זו בועה בעיניך? ורק לסבר את אוזניך, "צריך לעבוד", כפי שאתר מציין בכתבה, טוב לשנות ה- 80, ה-90 או תחילת שנות ה- 2000. במציאות של היום, זוג ממוצע, עם שני ילדים, ללא הון עצמי התחלתי, שעובד ומשתכר כ- 15,000 ש"ח בממוצע בחודש לא יכול להגיע בחיים לדירה. וכדאי מאוד שתפנים זאת!
שאלה למעוז | 22.11.11
2.
למר מעוז תסביר לי בבקשה
למה ששיעור החיסכון יורד זה דבר טוב, לתווך קצר אולי אני מבין אבל לתווך הארוך איך אנשים ישלמו על המחייה כאשר יצאו לפנסיה? מי יממן את הלימודים של הילדים? האם צמיחה מהירה בכל מחיר עכשיו ולא לחשוב על העתיד זה זבר נכון לעשות? אני משווה את ארה"ב לאדם שמן שאוכל ואוכל ומשמין (צורך) לא מתעמל (חוסך) מגיע לגיל 40 50 ומקבל סוכרת ומחלות לב. לא חייבים לצרוך בכל מחיר, צמיחה בכל מחיר טובה רק לבנקים. עלייה ברמת החיים(דברים חומריים) לא שווה לאיכות חיים. זו דעתי.
 | 22.11.11
1.
באמת? כי הם צריכים לגלגל חובות של 6 טריליון דולר בשנה הבאה
מתוך חוב של 15 טריליון דולר. טריליון. עם ט'. לי זה דווקא נראה שאירופה מסמנת את הדרך לארה"ב. אה, וגם יש להם גירעון של טריליון דולר כל שנה. הדולר עולה כי אנשים חושבים שזה מקלט, הם לא יודעים באילו צרות האמריקאים נמצאים. בטח יתחילו להדפיס דולרים, ואם על זה מישהו בונה יש לי פה כסף מונופול שאני מוכן להחליף (אבל לא תמורת דולרים). האמת, גם אם ברננקי ידפיס דולרים, אני לא בטוח שיש מספיק נייר בעולם. אולי הם יתחילו להוציא שטרות של מיליארד? כמו זימבבואה...
איציק | 22.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת