אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כמה לבטוח ביועץ הפיננסי?

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ידע מבפנים
קצת רקע עליי... בן 35 , עסקתי בעבודות עם שכר בסביסות 7000-13000 ש"ח ב 10 שנים האחרונות + תואר ראשון . וכמו 97% מהאנשים , גם אני התעסקתי בעבודה ופתוח עצמי וגם אני כשהגיע אליי סוכן ביטוח מהעבודה או ניסו למכור לי מוצרים ביטוחיים - כל מה שחשבתי זה , מנסים לדחוף לי ... אני בכל מקרה לא מבין כלום וישכח הכל עוד 5 דק .... בשנה האחרונה התחלתי לעבוד כמפקח בחברת ביטוח מהגדולות בארץ . מתוקף תפקידי המניע סוכני ביטוח , החלטתי ללמוד את נושא הביטוח מתוך הסתכלות כאחד מ אותם אנשים שצוינו למעלה גם אני כלקוח של חברות ביטוח .. ומה אני רוצה לקבל ... הבנתי שאנחנו צרכני הייעץ הפנסיוני - מגיע לנו לקבל את המקסימום ולהגיע לגיל פרישה עם מקסימום נכסים \ כספים שחסכנו . לצערי כיום אנו חיים בעולם של סוכני ביטוח שממוצע הגילאים שלהם עולה על 55 , אותם אלו שיודעים למכור מה שמכרו לפני 15,20 שנה . ואנחנו מחפשים משהו אחר ... יועץ שיעזור לנו וילווה אותנו בכל מהלך חיינו . ולא רק יעשה ביטוח ויעלם ....ונהיה בצחושה שאנחנו לא יודעים האם שיקרו אותנו ... האם אנו מכוונים במקסימום לגיל פרישה ... המלצתי בנושא : אל תוותרו על ייעוץ מקצועי , זמין לאורך זמן . שידע לעצור איתכם פעם בתקופה ולראות האם השוק השתנה ... האם הצרכים שלכם שונים ועוד ... מקווה שתיישמו טיפים אלו - כי בסופו של דבר , זה החיים שלכם ושל דור ההמשך שבשילו אנו חיים בסופו של דבר ...
 | 03.12.11
9.
ייעוץ פנסיוני אוביקטיבי לא תקבלו בבנק אלא רק אצל יועץ פנסיוני עצמאי
לצורך ייעוץ פנסיוני אוביקטיבי צריך יותר מ15 דקות עם הפקיד בבנק, יש צורך בידע רחב שאין לפקידים בבנק ולא פחות חשוב לרוב צריך גם פעולה אקטיבית של ניוד כספים, פנסיה, גמל והשתלמות שהבנק עקב הקושי התפעולי נמנע מלעשות. כמו כן הבנק מקבל עמלות מחברות הביטוח והגמל כך ששוב אין אוביקטביות רבה. ואחרון חביב לבנק אין רשיון לייעץ בתחום הביטוח, כך ששוב אין הבנק אוביקטיבי והייעוץ שלו מוגבל וחסר מאד.
יונתן רון יועץ פנסיוני עצמאי | 03.12.11
7.
אף אחד לא דואג לך
רק עכשיו תפסת את זה? אני כמעט בטוח שהעמלה שאתה משלם מתקרבת לסכום הריבית שקיבלת או נוגסת בה בטירוף. הוסף לזה את שאלת האמון, המקצועיות או כמה נח ליועץ להשקיע ביעוץ טוב בשביל הדיוט כמוך ותקבל לא יודע מה במקרה הטוב. במקרה הגרוע תקבל כאב ראש וחוסר שקט ממי שמטפל בכסף שלך. מה לעשות? למי שיש זמן ו/או יצר אחריות שילמד את הנושא וישקיע לבד.
 | 03.12.11
6.
חינוך פיננסי ותכנון מיננסי
הפתרון הוא קודם כל להעניק חינוך פיננסי לאזרחים. כבר מהתיכון. לא צריך ללמוד כלכלה. צריך לדעת לתכנן תקציב, לדעת לתכנן הוצאות קדימה. יש מקצוע שלם שנקרא מתכנן פיננסי. לקחת בחשבון, נכסים התחייבויות וצרכים עתידיים. לשקלל עם שיקולי מס, ביטוח וכו' ולתכנן לפרט את תיק ההשקעות ושאר הנושאים הפיננסים הרלוונטיים (משכנתא, לימודים, ביטוחים וכו')
ירון | 03.12.11
3.
מהכספים בקופות הפנסיה וביטוחי המנהלים מגלחים הרבה יותר כסף
לחוסכים נותר בסוף סכום חיוור לאחר שכולם נהנו ממנו (אוצר המדינה ורשות המס וחברות הפנסיה וביטוח המנהלים) וגם ממנו ייגבו עוד מיסים. עשרות אחוזים במס מגלחת המדינה, עשרות אחוזים מגלחות במצטבר לאורך השנים כדמי ניהול חברות הפנסיה. כולם חוגגים על חשבון שכרו של החוסך.
רווחי המדינה וחברות הפנסיה | 03.12.11
2.
זאת לא שאלה ישראלית
בישראל לא היה משבר כזה, אז אנשים סומכים על היועצים הפנסיוניים בעיניים עצומות. אגב, לדעתי בכלל רוב האנשים סומכים על היועץ כי הם לא מבינים בנושא, מרגישים אי נוחות ורוצים לסיים עם ההחלטות האלה כמה שיותר מהר. אם אני בתור בוגרת תואר ראשון בכלכלה מתקשה להבין את ההשלכות של ההחלטות שלי בנושא, מה יגידו אנשים בלי השכלה כלכלית בכלל?
איילה | 03.12.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת