אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דו"ח חריף של הכנסת: "הממשלה התעלמה מפתרונות התיישבות חלופיים בחבל ערד"

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
השיקול הכלכלי מעולם לא היה מוקד או עיקר בשיקולי התישבות ואין צורך לשנות זאת
הרבה יותר חשוב מהשיקולים שמעלים מומחי כלכלה וסביבה בהקשר לתכניות ליישוב הנגב (שסוף סוף לקח מישהו לידיים), הם שיקולי רמת מגורים, יוקר מחיה, תעסוקה, חינוך וביטחון לאומי ותחבורה. אלה בשילוב עם שיקולי סביבה יתנו גם איכות חיים וגם פיתוח אזורי איכותי. מבחינת יישוב הארץ, בנתונים הדמוגרפיים-פולטיים הקיימים, עיבוי ישובים קיימים בדרך כלל איננו הפתרון האולטימטיבי.
ל רפי | 14.12.11
3.
הפתרון להצלת הנגב : חיזוק ישובים קיימים!!!
הקמת ישובים כפריים חדשים במובואת ערד, רק יחלישו את היושבים הקיימים ויגזלו מהם כסף רב ומשאבים אנושיים יקרים. אם התוכנית תצא לפועל, זה יהיה אסון אקולוגי, חברתי וכלכלי. למה לא להתבסס על התשתיות הקיימות בערים כמו ירוחם, דימונה, ערד וב"ש? האם הערים האלו במצב כלכך טוב? ועל הדרך עם רוצים לפתור את בעיית הבדואים, כדאי לנסות לשבת ולדבר איתם ולממצוא פתרון משותף ולא לגרש אותם מקרקעותיהם ולהמעמיק את הסכסוך.
גם אני גר בדרום | 04.12.11
2.
מזל שלא מקימים עכשו את מדינת ישראל
עם כל הכבוד למוסד המחקר של הכנסת, כבר למדנו שבמחקר מקבלים תוצאות בהתאם לשאלות המחקריות. שיקולים של הקמת חבל ארץ, הם שיקולים רבים והנושא הכלכלי צריך להיות רק אחד מהם והוודאי שלא החשוב. יהיה מאוד יעיל ליישב את כולנו במדינת תל אביב ואז גם יהיה הרבה אזור ירוק ולא מופר, זה יהיה גם כלכלי מאוד וגם מתחשב בסביבה, אך מה עם שיקולי ביטחון, תפיסת קרקע, יישוב הארץ, חיזוק הפריפריייה ופיזור אוכלוסיה. כל הכבוד ליוזמים וכל הכבוד לממשל שהחליט לעשות מעשה ציוני.
איש ההתיישבות | 03.12.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת