אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ישראל יצואנית גז? הכשרה אנרגיה ודייהו חתמו על הסכם ייצוא גז

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
יאיר יאיר
גם 50 שנים זה סביר אך האם למדינה יש את הכסף לשלם עבור רזרוות הגז?? בעולם המערבי ובעיקר בארה"ב המימשל רוכש רזרוות של נפט וגז אשר נמצאים באדמה לשמש כרזרוות אסטרטגיות ומשאירן שם .כמובן שיש היוון והתנאים שונים מהרגיל אך כך מתנהלים העניינים,אלא אם מדובר במדינה מהעולם השלישי.
כגעימנ | 16.12.11
2.
פול: 30 שנה זה סביר
הטיעון שלך נכון מאוד, וכולי תפילה שיאשרו יצוא, אבל אתה יודע כמה זמן לוקח לאשר תוכניות? ברגע שנצטרך לרדת מהגז, יקח 10-20 שנה לבצע זאת, ובתלות במקור האלטרנטיבי שנבחר, עלולים להיות בלגנים אחרים. בכלל, צריך לתת קצת זמן להנות מהמשאב הזול והנקי יחסית. אז, כן, 30 שנה זה סביר.
יאיר | 15.12.11
1.
קודם הממשלה חייבת להחליט לאשר ייצוא
דנים כעת על העיקרון, כמה גז נחוץ לשוק המקומי ולכמה זמן. יש דיבורים על 30 שנה. לדעתי פרק זמן מוגזם. אני תקווה שנעזב את ההדרוקרבונים יותר מוקדם. בכל זאת יש כמה וכמה סיבות לאפשר ייצוא. קודם הכמויות בים. ב-2012 נראה עוד ועוד קידוחים ונגיע למספרים גדולים מאוד. אבל כל פרויקט במים, במיוחד מים עמוקים, מאוד יקרים. ללא אפשרו לשווק הגז אין סיבה כלכלית להשקיע בקדיחה ופיתוח(הפיתוח ושיווק יותר יקרים בהרבה מהחיפושים). ובסוף, האפקט הגיאפוליטי. ישראל כיצואנית גז ואולי גם נפט מביאה אותנו לליגה אחרת. כבר רואים את ההתקרבות לקפריסין ויוון שתי מדינות שבעבר לא היו פרו-ישראליות. שיווק ל-EU ולאסיה יחזקו את היחסים. הביטחוניסטים שמנהלים את המדינה לא יפספסו את הנקודה הזאת.
פול | 15.12.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת