אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אימפריית הנדל"ן של דרור חטר ישי ודודי אפל חוסלה בגלל חוב של 2 מיליון שקל

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
58 אתה צודק- אבל לבית משפט אסור שתהיה "סבלנות"
הדברים צריכים להיות משפטיים ולא רגשיים ו/או הערכות של אדם זה או אחר. באופן שאתה מתאר המטרה מקדשת את האמצאים ואז אין בעצם מערכת משפט. אם צד אחד מרגיז שופט, השופט יסגור איתו חשבון. זה לא יכול לעבוד כך. בית המשפט חייב להימנע מקביעת דעה מוקדמת
 | 12.01.12
33.
השופטת קלטה שיש כאן ניסיון לדחות תביעות,כדרך לנקנק את הנושים...מה שרבים מאנשי
העסקים נוהגים לעשות, להתיש ולשבור כדי להגיע להסדר שנוח לבעל החברה. כנראה שהחליטה לעשות לענין הזה סוף...אבל נראה שדודי אפל היה יותר מתוחכם ובעינינים ו"סידר" את חוטר ישי. הכל לכאורה כמובן, כי אני לא יודע מה הולך מאחרי הקלעים. .......והמסקנה, הסבלנות של השופטים בסוף פוקעת.
דיוני סרק בביצה | 12.01.12
32.
אסף לנגי- אני אגיד לך מי הוא
בתור אחד שעקב אחרי התיק הזה אני אומר לך שזה גבר מהסרטים! הוא חבר של אחד מבני המשפחה והוא הבין שמישהו עושה להם תרגיל אז הוא הציע את עצמו ואמר " עזוב, מה זה הסכום הזה בשביל חברה שכזו? אני משלם!" - זה הכל. הוא ייצא גבר ואלשיך סתם חייבה אותו בהואות משפט של 100 אש"ח!! רק כי הוא התגייס לטובת חבר. שתביני את הבסורד- אם חברה מגיעה למצב פיננסי כלשהו- היא פונה לבנקים ולגופי מימון ומבקשת הזרמה של כסף. אין דבר יותר לגיטימי מלקבל הלוואות.- הגיע בן אדם אמר אני שם את הכסף - מה הבעיה עם זה? להפך, בנק היה מבקש שיעבוד- הוא לא רצה כלום.
ל- 31 | 11.01.12
29.
נושה נושים חייב חייבים
למן ההתחלה ברור כי הדרך להכשיר את רכישת קרקעות המושבים ולהפשירן הוא מוצא מהתסבוכת של רכישתם עי אפל-חוטר ישי ,עכשיו הכל כשר אפשר להפשיר את קרקעות גינתון ,גבעת שמואל, ועוד הרבה כאשר כל "החשודים" הורחקו עי בית המשפט יופשרו קרקעות לאלפי דירות בפרפריה של תל אביב כאשר המדינה רוצה היא מנשלת אחדים ומעשירה אחרים!!!! חבש שהמדינה ומוסדותיה נוהגת באותם כלים שעבריינים נוהגים בהם!
דיה דנדי | 09.01.12
25.
תקשורת ומשפט
כל פעם שיש כתבה על נושה שאני מבין בו, אני קולט כמה הקשר בין מה שנכתב בעיתונים ובין המציאות, רופף עד כדי בלתי ניתן לאיתור. נושים יודעים היטב לעמוד על זכויותיהם (מדובר על בנקים ורשויות המס) ואם כולם הסכימו להצעת ההסדר אז ככל הנראה היא טובה. עו"ד חטר ישי שמתנגד להסדר הוא ממילא לא זה שאמור לקבל את הכסף כך שהוא מבקש לקחת סיכון על חשבון הנושים
עו"ד | 09.01.12
22.
ליגאל מתגובה 20- זה לא בדיוק כך.
בד"כ מה שקורה במצבים כדוגמת זה, שהמפרק מזמין את נושי החברה להגיש תביעות חוב. כיוון שיש מפרק, כל הנושים, וכל מי שרואים עצמם כנושים, וכל מי שהיו רוצים לראות עצמם כנושים, מגישים כל מיני תביעות שהם היו רוצים לראות את עצמם מקבלים. בד"כ מי שמנפחים תביעות אלו הבנקים ומס הכנסה. רשות המסים בד"כ מנפחת שומות לסכומים אסטרונומיים, כי תמיד יש לה כמה שנות שומה פתוחות, כי הוא נושה מועדף שהסכמתו הכרחית, ופשוט כי אפשר, הם המדינה תמיד מאמינים להם בבתי המשפט. יותר נכון לבדוק מה היקף ועומק התביעות שהוגשו טרם הפירוק, ולא בזמן הפירוק, שהוא נתון מטעה לכל הדעות.
יגאל, ע"ד | 09.01.12
21.
ההוצאות המופרזות שפסקה השופטת- בעיה.
אני עו"ד, אמנם אני לא פעיל מאוד בתחומי הפירוקים, אבל בהחלט בתחומים מסחריים. לא זכור לי כל ימי חלדי שופט/ת שפסק 200,000 ש"ח בהוצאות משפט נגד צד כלשהו. ופה, בפרט, ברור שצד שמבקשים לפרק את חברתו ינקוט בכל הליך ש(עורך דינו) הוא מכיר לצורך ההתנגדות, בפרט שפה נראה כי יש דברים בגו. אז העובדה כי השופטת פסקה הוצאות כפי שפסקה- יש בה כדי ללמד על דעה קדומה על הצדדים ועל ההליך. במאמר מוסגר וכחלק מנסיוני האישי- יש בזה כדי ללמד רבות על הניתוק שבין שופטי בתי המשפט למופיעים בפניהם. בעלי דין שמפרקים את חברתם, נכתב כי אפל הינו פושט רגל- איך משיתים עליהם הוצאות עתק שכאלו? עד היכן מגיעים הניתוק, ההתנשאות, המורמות מעם?
יגאל, עו"ד | 09.01.12
9.
יש הבדל בין החוב בגינו הוגשה בקשת פירוק לבין מצבת החובות הכללית של החברה
החוב בגללו הוגש הפירוק יכול להיות של 2 מליון ש"ח, וממילא באותה עת כבר עמדה נגד החברה בקשת פירוק נוספת של בנק דיסקונט בגין הפרת הפשרה איתו, בסכום גבוהה בהרבה... משמעות ההחלטה שלא לקבל את ההצעה שהוצעה בידי "צד ג'" (שהיה בבירור מקורב של חוטר ישי, ופעל משמו), היתה בין היתר ללמד בעלי חוב לשלם מה שמגיע מהם ולא לגרור את הנושה בהליכי סרק במשך שנים. כי במשך השנים האלו של הליכי סרק, הנושה עצמו יכול לקרוס בגלל בעיות תזרים, וכך להוכיח שההתנהגות הפסולה (שנפוצה מאד בישראל) משתלמת. כל זה מעבר לעובדה שבעיתוי הכל-כך מאוחר שבו הוגשה ההצעה, כאשר עוד בקשת פירוק כבר עומדת בקנה, עלה בהחלט חשש שהנושה שיקבל את הכסף היום יתבע להחזיר אותו בעוד מספר חודשים בגין טענת העדפה. כך או אחרת, כאשר מתמנה מפרק כבר לא משנה כמה היה החוב ההתחלתי, אלא בודקים את כל מצבת החובות, ולו ברמה לכאורית שמאפשרת כינוס אספת נושים. הנקודה החשובה בתיק הנוכחי היא, שהנושים הרגילים אישרו פה אחד את ההסדר, שבו הם מקבלים 27% מהנשיה שלהם בלבד. כלומר, אם היה סיכוי ממשי שהדיון בעליון אכן יכפיל את שווי הנכסים או חלקם, מי שהיו מרוויחים מכך זה ממילא אותם נושים רגילים (שנגיד היו זוכים ל-54% במקום 27%), ולא חוטר ישי שהוא הנושה הנדחה. מעצם העובדה, שהנושים הרגילים אישרו את ההסדר כפי שהוא ולא נתנו משמעות להצעות של חוטר ישי ושות', יש הבעת אי-אמון מוחלטת שלהם בהסברים ובטיעונים על הכפלת נכסי החברה. ממילא, זה מסור לשיקול דעתם יותר מלשיקול שעת בית המשפט, ובוודאי שהנושה הנדחה לא יכול "לספר לנושים הרגילים מה טוב בשבילם". ועוד לא התייחסנו לעובדה שלא באה לביטוי מספיק בכתבה, שמול הטענה על תנאי מכרז שיכולים להעלות את ערך הנכסים, עומדת טענה של המדינה שהיא אינה יכולה או מוכנה לכבד התקשרות שהושגה באמצעות שוחד...
איפכא מסתברא | 09.01.12
1.
אנחנו חיים בעידן שבו משפטיזציה ועוכרי דין חונקים את החברה ואת ההיגיון
חבריהם הברוקרים ומנהלים בשוק ההון דופקים לנו את העתיד עם הבונוסים , והם עצמם מסדרים עבודה אחד לשני ... על חשבון הציבור. אז נכון שטפיליות החרדים בולטת לעין , אבל זו האחרונה היא לא פחות מסרטנת ומסוכנת.
המפרק הלאומי | 09.01.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת