אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כמה מרוויחים עורכי הדין? פערי שכר עצומים בין השותפים לשכירים

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
תשובה לעוה"ד המהולל מ-45 לעיל
לא אינני גאון וגם לא אתם עוכרי הדין. ה-IQ שלי נורמלי ובעיקר השכל הפשוט. הבר"ל נכתב בצורת כתב הגנה עם כל הצרופות ואגב עו"ד מסוים שראה זאת לא האמין וטען שיד משפטן בחשה בדבר. העניין ייגמר בפשרה וה-10000 ש"ח נושאים רבית בחשבון הבנק שלי (-: בעניינים פשוטים לא צריך להיות חוכמולוג בעל תואר בעכירת דין. אם הייתי כמו קצב או אולמרט הייתי נעזר בשירותיהם הגם שגם שם הוכח בדיעבד שעזרתם הייתה כעזרת הטיפול בכוסות רוח למת. רבותי קצת יזמה תחסכו כסף ותשאירו את עוכרי הדין עם ברירת חלוקת פיצה לפרנסתם.
Pini | 17.01.12
34.
התייחסות לשאלות ותגובות!
למגיבים שלום! הנתונים מובהקים ומתוקפים. השכר כולל משכורות 13 ו- 14 מקןם שקיימת, הטבות וכמובן בונוסים. הדבר מובהר בגוף הכתבה גם אם לא מצא מקומו בכל הטבלאות. אכן השונות בתחום השכר, כמו גם בתחומים נוספים בסקטור, הינה גבוהה ותגמול גבוה הינו נחלתם של בסה"כ 16% מעורכי הדין במשרדי עורכי הדין הכול כמפורט במאמר, או בפירוט רב יותר באתר האינטרנט שלנו. לשאלות נוספות אנא כתבו לי באי מייל. דודי
עו"ד דודי זלמנוביץ | 17.01.12
30.
איך לחסוך בהוצאות עורדי דין
לאחרונה התקבל פס"ד נגד חברה שבעלותי בסדר דין מקוצר (התובעת מי אם לא חברת פרטנר). ניגשתי ל-2 עוכרי דין בבקשה להגיש בקשה לביטול פס"ד כמו גם בר"ל. אחד דרש 10000 ש"ח + מע"מ השני רק 6000 ש"ח + מע"מ. ובכן ידידי התישבתי מול האינטרנט סוף שבוע אחד ותוך לימוד עצמי הכנתי את שני אלה כולל תצהירים שנחתמו חינם אין כסף ע"י עו"ד שכן. בקיצור ע"מ שלא להלעות אתכם יתר על המידה פסה"ד בוטל והבר"ל התקבל ואני נותרתי עם 10000 ש"ח + מע"מ בחשבון הבנק שלי. נכנסתי מעט לעובי הקורה במקרים רבים מאד התאמצו מעט ותרוויחו את שכ"ט עוכרי הדין. למעט מקרים מורכבים עורכי הדין מיותרים. פעולות הוצל"פ, חוזים וכו' ניתן ורצוי לעשות ללא עזרתם אם רק מפעילים קצת את ההגיון הבריא והשכל הלא כ"כ ישר.
pini | 17.01.12
21.
ל - 15: דווקא שכר טרחה שלא מותנה בתוצאות מוצדק ואף בחלק מהמקרים מחייב:
ראשית, ביצוג בהליך פלילי אסור לעו"ד לקבוע שכ"ט מותנה בתוצאות. את זה קבע המחוקק. שנית, לדעתי בתיקי לטיגציה אזרחיים למשל, דווקא מוצדק שלא יהיה שכ"ט מותנה בתוצאות, או לפחות שעו"ד יקבע דמי פתיחת תיק. למה, תשאל? כי מה לעשות, אתה יכול לנהל תיק שנים, ובסוף לא תשיג כלום ללקוח. נכון שיש תיקים שנסגרים במכתב דרישה, אבל יש גם כאלה שיש לנהל אותם עד פסק דין. אז נגיד שהיה שכ"ט מותנה בתוצאות, והלקוח הפסיד. אז עורך הדין עבד בחינם? וזו לא אחת עבודה רבה המצריכה אחריות רבה. אתה היית מוכן לעבוד בחינם במשך שנים? לא, נכון? אז למה נוח לך שעורך דין כן יעבוד ככה? וממה יתפרנס בינתיים? אל תשכח שלא כולם בעלי משרדים גדולים עשירים, לדעתי רוב עורכי הדין עובדים לבד כיחידים. הם צריכים לפרנס משפחות. ממה? מהצלחה בתיק שאולי תגיע ואולי לא?
רוקר | 17.01.12
20.
ואחרי זה הם מתפלאים בחוצפתם שאני מבקש 15K ברוטו...
עורך דין, שנתיים נסיון (ובנוסף התמחות וטרום), משרדים נחשבים מאד ברזומה + תואר מאונ' ת"א, מגיע למשרד "בוטיק" (כן, חלקם גם בוטיק במשכורת לעובדים). טורחים להבהיר לי שעובדים בקלות 12 שעות ביום, אבל פתאום שוכחים את הכל כשמגיעים לדרישות שכר...פתאום צריך להפסיק להיות חזיר, נכון? מה קרה? אני צריך לעבוד כמו חמור בשביל בסוף לחיות מהיד לפה, ביוקר המחיה הנוכחי? לא, תודה. רוצים לשלם פחות? ראו לפחות גם לקצר את יום העבודה.
רוקר | 17.01.12
19.
ונשאלות השאלות
למה ישראל הינה המדינה עם יחס עו"ד לנפש הוא הגבוה בעולם, ובהפרש ניכר. אם כל ה IQ המבוזבז הזה היה מופנה ליצירה אמיתית (טכנולוגיה, אמנות, חינוך וכו'), היה מצבנו ומראנו המוסרי טוב בהרבה. חברה שבה כל בעיה, ערכית, מוסרית או אחרת, מתגלגלת לשדה המשפטי, בשל ריבוי העו"ד בשדרות השלטון (כנסת), הינה חברה חולה.
מאיר | 17.01.12
15.
לאמיר מתגובה 15
שלום אמיר עם כל הכבוד, זה לא קשור ליושר. אם בטוח יראו התיק משהו - כל עו"ד יהיה מוכן לייצג באחוזים. אם התיק לא בטוח - עו"ד ממוצע יסיכים באחוזים + גיבוי של מחיר 'פיקס'. אין ברירה. לא ייתכן שעו"ד יעבוד שנים על תיק, וייתכן שיתברר לו שכל עבודתו הייתה לחינם. אתה עובד בחינם ???? לפי הצלחה ??? תיק משפטי מכיל כל כך הרבה משתנים שונים שזה לא סביר ולא הגיוני לבקש מעו"ד לעבוד רק אחוזים לפי הצלחתו. כמו שכל אחד מכיר את מערכת בתי המשפט, כל הנתונים יכולים להיות בעדך, אתה יכול לעבוד מאוד קשה, הראיות, העובדות, הטענות המשפטיות נראות כולן שהם 'נולדו' בשביל התיק הזה. ועדיין - תפסיד. מה, לא תשלם ??? לא הגיוני.
עו"ד | 17.01.12
12.
אני עובדת במשרד גדול מאוד עם ותק של 7 שנות עבודה ואני ממש לא מתקרבת לסכום של 30 אלף בחודש
מישהו יכול להסביר לי מאיפה הנתונים האלה או לאשר/ להכחיש מאלו שעובדים במשרדים גדולים? אני לא מצליחה להבין את הפער המאוד גדול בין השכר שלי (ולמיטב ידיעתי של עוד עורכת דין בעלת ותק רב). האם יש תחום/ מחלקה שבו זהו השכר בעוד שמחלקות אחרות משלמות סכומים נמוכים יותר לעורכי הדין שלהם? האם יש אפליה על בסיס מגדרי ועורכות דין במשרדים הגדולים מרוויחות פחות מעורכי דין באותם משרדים?
תוהה | 17.01.12
10.
קהלת: “מקום המשפט שמה הרשע ומקום הצדק שמה הרשע”
לעשות סוף לבולמיית השכר חסרת הבושה, משכורות של 150-500$ דולר לשעה?! (ואצלהם שער הדולר מעולם לא ירד מ-4 ) אבסורד. לחייב בחוק, שעו"ד יחייב שעת עבודה שלו עפ"י השכר המומלץ המתפרסם ע"י ביהמ"ש (בשקלים) שהוא מחובר לקרקע המציאות. עו"ד ירוויח בנוסף ב- % מתוך ההצלחה בתיקו. אז נראה מי יפנה לעו"ד שמבקש לעצמו 50% ויותר מן התביעה. שכ"ט שנקבע בפסקי דין, לטובת הזוכה, מיועד עפ"י רוב כהחזר ללקוח שזכה על הוצאותיו לשכירת פרקליטו. אולם, עו"ד אינם מתביישים לדרוש זאת לעצמם, בנוסף לתשלום. מה עם הוצאותיו של הלקוח? יוק.
 | 17.01.12
5.
ושכחתם את המתמחים שמהווים 20 אחוז מכוח האדם
ומקבלים עוד פחות. ובמשרדי רואי החשבון הגדולים המצב לא שונה, שותפים מהווים 5% מכוח האדם ומרוויחים כל חודש 100,000-300,000 ש"ח 85% מהעובדים הם בוותק של 0-3 שנים ומקבלים שכר של 5,000-11,000 ש"ח לחודש, ואולי 10% הם מנג'רים זוטרים שמרוויחים 11,000-18,000 בחודש. מעניין אם מדי פעם השותפים עוצרים וחושבים "האם הגיוני שאני מרוויח פי 20 מהעובדים שלי שהם אקדמאים ועובדים 12 שעות ביום"
פחחח | 17.01.12
4.
מהיכרותי עם השוק - המספרים של זלמנוביץ נשמעים לי הזויים. ובכל מקרה הם מתייחסים למיעוט זעום.
מי שהולך כיום ללמוד משפטים הוא מטומטם חסר תקנה ומגיע לו כל הסבל שהוא צפוי לעבור. עצוב אבל נכון. הזהירו אתכם שהמקצוע מת ולא הקשבתם - עכשיו תאכלו אותה בשקט.
מי שהולך ללמוד משפטים כיום | 17.01.12
2.
אפשר לעשות משהו לגבי זה? מדובר בעסקים פרטיים. אלא אם כן...
כמו משרדי הפרסום הגדולים, שגוועים לטובת משרדים קטנים, אנשים בודדים שהתאימו את עצמם למציאות החדשה וחברות שהבינו שמודל הפרסום גוסס ושינו מודל עבודה וחשיבה בהתאם, אני משער שגם תחום המשפטים, שגם הוא מתבסס על אנשים שגורסים ויוצרים תוכן, יאלץ להשתנות, והגופים המסורבלים והגדולים יגוועו לטובת משרדים קטנים ועו"ד בודדים שילמדו להשתמש ברשת בכדי לעבוד ישירות מול לקוחות. תחום המשפטים קצת יותר מסובך מתחום הפרסום, אבל היום הזה עוד יגיע. יש יזמים שכבר מנסים למצוא את המודל האופטימלי לפרקליטות 2.0 ובסוף זה יצליח. אני מחכה ליום שאפשר יהיה לתאם פגישה עם עו"ד דרך הרשת, בשקיפות מלאה (כולל דירוג ע"י לקוחות קודמים), עם תעריף ידוע מראש, ומנוע שיוכל לתת צפי לתוצאות עבודת העו"ד לפי סטטיסטיקה ושקלול היסטורית העבודה של אותו עו"ד.
יוס | 17.01.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת