אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

נחשף ב"כלכליסט" - פרשת הפרוטוקול המשופץ: הנהלת בתי המשפט נאבקת במתלוננים, עו"ד ארגז ועו"ד נוה

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
יישר כח לאפי נווה שממלא נאמנה את תפקידו
אני חותמת תחת שמי המלא ולא מפחדת כמו יתר עורכי הדין. ישר כח לאפי נווה שמגן על עורך דין שנפל קרבן להתעללות מהמערכת . למקרא ההשתלשלות נראה שיש כאן סיפור קפקאי. ציבור עורכי הדין כבר מזמן התייאש, ולמרבה הצער גם הציבור הכללי כבר יודע שאין צדק בבתי המשפט. המערכת לא מנוהלת כראוי, והנהלת בתי המשפט חייבת לעבור שינוי ניהולי וייעוץ ארגוני. העסק פשוט לא דופק !!! ותחת להתנצל- מגישים תלונה נגד אותו עורך דין, והנהלת בתי המשפט עוד תוקפת את אפי נווה, שסך הכל מילא נאמנה את תפקידו הן כיושב ראש לשכת עורכי הדין והן כיושב ראש ועדת האתיקה !!!
עורכת דין יונה מרקוביץ | 23.04.12
21.
הנהלת בתי המשפט גוף בלתי אובייקטיבי
הנהלת בתי המשפט לאורך כל דורותיה מתעלמת מהמציאות ומגינה בכל עת על השופטים למרות כליהם הרבים, תוך רצון לשמור על אמון הציבור במערכת. גישה זו בימינו אנו גורמת בדיוק רב לכך כי אמון הציבור אבד מזמן במערכת בתי המשפט ובמיוחד בהנהלת בתי המשפט. העובדות בתיק זה מצדיקות כי ההנהלה תנהל חקירה כנגד השופטת ולמרות זאת פועלת ההנהלה גם במקרה קיצוני זה לגונן על השופטת הסוררת. יש למצות את הדין עם השופטת המעורבת בלא מעט שערוריות. כנגד השופטת דליה מארק הורנצ'יק היה צורך להגיש כתב אישום על עבירות חמורות שביצעה במהלך עבודתה כשופטת, למרבה הצער ולמרות שהיו ראיות פליליות של ממש כנגדה, דאגה הנהלת בתי המשפט, כמו במקרים רבים אחרים לסגור את העניין בהתפטרות של השופטת. ההנהלה עושה הכל כדי "לשמור" על "טוהר" השופטים בעיני הציבור למרות שהציבור יודע ומבין כי מדובר במצג שוא ובאיחזת עיניים, כאילו אין שופטים סוררים. מתי תעורר הנהלת בתי המשפט להבין כי מדיניות הזויה זו אינה קיימת יותר. התנהלותכם זהה להתנהלות התעמולנים של גדולי הדקטטורים בעולם לרבות הרוצח מסוריה אסאד. די לדקטטורה ולעיוורון בן עשרות השנים.
ציון גיספאן | 31.01.12
16.
תוצאה של סמכות ללא אחריות
יישר כוח לעו"ד אפי נווה. שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה שיו"ר הועד מגן על חבר בלשכה. מי אמר על מי? מערכת שיש לה סמכות עצומה וללא אחריות משולה להפקרות ! הגילוי הזה הוא רק קצהו של הקרחון בשל "תקלה" שיצאה מידי השופטת. בד"כ הם אלוהים באולמם ואין פוצה פה ומצפצף
אלמוני | 30.01.12
14.
כשעו"ד מגיש כתבי בית דין באופן שגוי הוא נזרק מכול המדרגות. אך השופט סגנו של בורא עולם.
ראיתי את חוסר האנושיות באולמה של השופטת משנה הפרוטוקולים. יש להעריך את עורכי הדין שהעזו להתלונן. גם זו נקודת אור במערכת המשפט. לגופה של פרשה, הרי העובדות חייבות להיבדק. החומרה בהתנהלות השופטת לפחות כפי שהיא מתוארת בתלונה. שלא עצרה, חשבה , חזרה בה והתנצלה. כי מודה ועוזב ירוחם.
משפטן | 30.01.12
9.
כל הכבוד ויישר כוח לאפי נווה
סוף סוף יש בלשכה מי שדואג באמת לעורכי הדין. כשרואים כמה עיוורת הנהלת בתי המשפט עוד לפני שנבדקה התלונה נגד כב' השופטת מפחיד לחשוב מה היה קורה לו לא היה יו"ר וועד מחוז ת"א חזק ומגבה את מי שהוא מייצג. כל הכבוד מר נווה מזמן היינו צריכים מישהו כמוך.
עורכי דין ת"א | 30.01.12
7.
הנהלת בתי המשפט עושה בשכל!
כמה שהם ממשיכים להגיב, הם רק מסבכים את השופטת עוד יותר. איך הם יכולים להגיד שראש וועד המחוז בלשכה פועל בניגוד עניינים, כשהוא מגן על חבר לשכה שהשופטת מנסה להפליל?! מה עוד תפקידו בעולם, חוץ מזה בדיוק?! לעומת זאת, אין כל התייחסות בתגובת הנהלת בתי המשפט ל"תיקון" הפרוטוקול (וזה כי אני מאוד מאוד מאוד עדין בלשוני) ע"י שופטת, מהכנת, לאחר, סגירת וחלוקת, הפרוטוקול!!! בפרט שהשופטת הודתה שהיא לא יודעת מה קורה בתיק ("למה לא הגשת תגובה?"- כאשר התגובה היתה כבר בתיק), ובמיוחד שעו"ד נוסף שהיה בדיון העיד "לטובת" עו"ד ארגז ונגד הפרוטוקול "המתוקן" של אלשייך. הדבר היחיד שלא ברור הוא למה הנהלת בתי המשפט הולכת נגד הציבור (בסוף הם רשות ציבורית, לא גוף פרטי), ולא מעיפה אותה לאלף עזאזלים, וחלף זאת מגינה עליה. האם לא מגיע לנו, כציבור, שירות משפטי טוב יותר, ובעיקר- איפה האמון בבתי המשפט? מה יישאר ממנו לאחר הפרשה הזו? טוב שם טוב משמן טוב, ואת זה הם לא מבינים שם.
שי אלוני | 30.01.12
6.
הבעיה בממלכות שמערכת המשפט מקימה
הבעיה האמיתית הינה הממלכות שמערכת המשפט מאפשרת לשופטים מסויימים להקים. כך אלשיך הקימה לעצמה ממלכה בתחום הפירוקים; כך לפניה השופט זפט הקים ממלכה בתחום צווי המניעה. ואמנם כאשר מאפשרים לשופט להתיישב על משבצת מסויימת, לבדו, לא מניידים אותו בין תחומים לאחר זמן מסויים, מאפשרים את יצירת אותה ממלכה. וממלכה מעצם טיבה יש בה חוקים של ממלכה: המלך או המלכה הוא הריבון האבסולוטי שאין להרהר אחריו. הוא/היא אינו מאפשר לאחרים לתפוס לעצמם מעמד (ולעניינו אין הם מאפשרים לשופטים אחרים להיכנס לתחום); הוא/היא קובע את החוקים; הוא מקבץ סביבו את עושי דברו (עורכי דין מקורבים שרוקדים לפי חלילו), ומפעיל את כל כובד משקלו עם אותם אלה שמעיז להתנגד להשקפותיו. אילו מערכת המשפט היתה מניידת את השופטים. כך למשל אם לאחר 4 או חמש שנים היתה השופטת אלשיך מועברת לטפל בעניינים אחרים (פלילי, מנהלי וכו') ומישהו אחר היה נכנס בנעליה, לא היתה נוצרת ממלכה, ולא היו קורות תקלות במסגרתן השופט הרלוונטי שוכח שבאמת אין בינו ובין מלכות דבר וחצי דבר. התקלה עומדת לפתחה של מערכת המשפט, וחבל שבמקום לתת גב לפתרון הבעיה מעדיפה מערכת המשפט לתת גב לשופטת שפעלה רחוק מהמקובל (בלשון המעטה). אפילו הליגה הערבית כבר אינה נותנת גיבוי אוטומטי לרודנים (עיין ערך באשר אסד) הא לא הגיע הזמן שגם מערכת המשפט הישראלית לא תיתן גיבוי אוטומטי ?!
 | 30.01.12
5.
הנהלת בתי המשפט תוקפת את מגיש התלונה?!!!
בית שמש זה כאן.... מדוע הנהלת בתי המשפט נוהגת כאחרון הפרחחים? מגישה תלונה נגד מי שהגיש כנגדה תלונה???? מילא הייתם מחקים להכרעה בתלונה כנגד אלשיך ואם היא הייתה יוצאת "נקיה"- אזי , אולי אולי אולי, יש טעם להגיש תלונה שכנגד. אבל כעת?? ולטעון שהוא ניסה להתמנות ע"מ לזכות בסכומי "עתק" - פתאום הסכומים הם לא לפי התקנות??? כשתוקפים אותכם שאתם מאשרים שכר טרחה עצום לעו"ד נס, חבר, ארז- אתם טוענים שזה התקנות... וורדה, אם המערכת חשובה לך, לא יקרה- חשובה- עופי!
אחד, לא חשוב מאיזה עדה | 30.01.12
2.
שמישהוא יזכיר לי אנחנו באירן או בישראל ?
התנהלותה של הנהלת בתי המשפט בגיבויה העיוור לשופטת אלשיך מזכירה משטרים חשוכים ופוגעת אנושות באמון הציבור בכלל ועורכי הדין בפרט במערכת המשפט. מוטב היה לשופטת שתלמד ממר אשל ומשופט העליון דנציגר ותצא לחופשה כבר מחר. את הנזק שנגרם כבר אי אפשר לתקן !
רדיו אירן | 30.01.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת