אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דיפלומטיית בנקים

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
הרבה מהרעיונות שהוא מדבר עליהם קיימים כבר
1. מוסד חברתי, כמו טכנולוגיה, הוא דבר שהתפקוד שלו תלוי בהקשר שלו. ככה דמוקטריה לא תעבוד הכי טוב עם אנשים שאין להם תרבות דמוקרטית (לקח 40 שנה עד שהחליפו את מפא"י לדוגמה). לכן להגיד - "זה לא עבד בעבר" , או "לא עבד במצרים" לא מראה הרבה. גם האיפון שלכם לא עובד מתחת למים. 2. בנקים חברתיים קיימים ומתפקדים , עם מליוני לקוחות. חפשו "בנק חברתי" בגוגל ותראו בעצמכם. שלא במקרה הם גם לא נפגעו במשבר הבנקים האחרון כי האנשים ששולטים בהם הם הלקוחות ולא חבורת מנהלים מושחתים. 3. בנק חברתי יכול להרוויח - אבל הרווח הולך לכל הבעלים (שהם גם הלקוחות) ולא לקבוצה של 10 אנשים. 4. דמוקרטיה ישירה יותר עובדת במקומות שונים כמו שוויץ, קליפורניה ופורטו אלגרה. הדבר שחסר לנו כרגע הוא דרך לחבר את הידע והתובנות של אנשים בצורה חכמה. לנסות לרכז את זה במקום אחד זה קשה מאד כי אף אדם בודד לא יכול להשתלט על כמות המידע שיש היום. ובלי קשר - קשה מאד להבחר ולא להיות תלוי בהון הגדול (בגלל הקשר של ההון לתקשורת).
האזרח דרור | 05.02.12
22.
בליל של חצאי רעיונות תלושים וחסרי תוחלת
זה קל עד מאוד לבוא ולומר - השיטה נכשלה, בואו נביא סדר (או חוסר סדר חדש), אך מי מבטיח לנו שאנרכיה תהיה טובה יותר מן המצב הנוכחי? האם יש לכך איזו עדות היסטורית? ההפך הוא הנכון. ההיסטוריה מלמדת שמהפיכות, מונעות מאידיאלים נאצלים ככל שיהיו, נוטות להיחטף על ידי אינטרסנטים ציניים, ולהפוך לדיקטטורות איומות. דמוקרטיה פרלמנטרית היא ללא ספק שיטת השילטון היציבה והמצליחה ביותר שהאנושות ידעה אי פעם, ולפיכך יש לדבוק בה, ומקסימום לנסות לכוונן ולשפר אותה.
אורן | 04.02.12
14.
ל-8 . נראה לי שיש לך בלבול לגבי המושג שפיות
אנשים קוראים למישהו לא שפוי בדרך כלל מהסיבה הבאה - הם לא מסכימים איתו. זה היה כך לאורך ההיסטוריה, וזה כך גם היום. שפיות לא נמדדת האם מסכימים אם האדם או לא, אלא ביכולת שלו לחשוב בהיגיון ולפעול למען החיים שלו ושל אחרים. ג'ון לנון, אמר פעם, שהוא חושב שרוב הממשלות בעולם הן לא שפויות, ושבגלל זה הם יכולים לקרוא לו בלתי שפוי. אם לשפוט את כל ההתנהגות של ממשלות בעולם, לפי חשיבה הגיונית ופעולה למען חייהן וחיי הסובבים אותם אז המסקנה... הכתבה עצמה מאוד מעניינת. מראה כמה אנחנו לא מודעים לדברים וכמה שההנחות הבסיסיות עליהן אנחנו פועלים יכולים להיות שגויות.
שפוי :-) | 04.02.12
4.
מכות במגנט
כאשר מכים בחוזקה על מגנט, אפשר לשנות את כיוון הקטבים שלו. זה מה שצריך לעשות עם הממשלות- לתת להם מכות חזקות, בכדי שיבינו שלא רק האליטות קיימות. אין דרך חילופית לממשלה. הניסיון לשיתוף רחב התבצע בקיבוץ. הניסיון הצליח בתחילה, כאשר הקיבוץ איגד אנשים עם מוטיבציה ואידאולוגיה, אך עם הזמן זה התפוגג. במקרים לא מעטים דווקה הצלחה גרמה לפרטים שונים בקיבוץ למשוך לכיוונים שונים, או להתעלם מהצורך לכוון את המערכת. רק שלטון מרכזי יוכל לבצע החלטות. רק חשוב שידע את מי הוא משרת. עליו לתת את הדעת על רצונם וצרכיהם של של כלל הציבורים ולא רק האליטות.
טוביה | 02.02.12
3.
לראיון עצמו יש תוכן מרתק, הבעיה היחידה היא שהמראיינת פשוט התישה אותי.
השליש הראשון של הכתבה הוא פשוט נוראי, כמעט שלא המשכתי לקרוא, זה ממש נוראי שמנסים בכח ליצור תמונה אומנותית 'נפל מצוק' 'סיפור החיים המדהים שלו יכול להיות אחלה בסיס לשובר קופות', את כתבת או תסריטאית?! אני שמח שבסוף כן המשכתי, זו אחת הכתבות היותר מרתקות
זה עקרוני איך קוראים לי? | 02.02.12
1.
האדון הנכבד שכח שהמצב הנוכחי עכשיו מה מאופן אבוליציוני
האדם החביב מצפה שכל אדם ידע וילך ע"פ הצו הקטגורי של קאנט.(ע"ע עמנואל קאנט) ויהיה בעל מוסר נעלה ומורכב (ולא רק לא ירצח בגלל חוק) מתי האדם שיקים מדינה של שירות ממש כמו עסק (מדינה שתושביה הם לקוחות גם בגלל דברים שוליים כמו לאום ושפה)
עומר.נ | 02.02.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת