אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה שפות זרות נותנות לנו?

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
ל-11:לא! נאיבי לחשוב שהעולם לא מתקדם
אספרנטו כשפה אוניברסלית לא נמצאת במצב בינארי של או ניצחון, או כישלון. היא בתהליך מתמשך ואיטי של התקבלות (או דעיכה, אין לדעת, זה תלוי בכולנו). אבל נכון לעכשיו, היא חייה ובועטת, מתפתחת, ויש סיכוי לא קטן שיבוא יום והיא תהיה לשפה שכולם ירצו ללמוד.
דורון | 11.02.12
11.
ל־1 ול־3
הרעיון ליצור לינגווה פראנקה באופן מלאכותי נכשל כישלון טוטאלי. חשוב מעט על הצעתך: שהאו"ם יגייס... איזו סמכות יש לאו"ם? איך בדיוק הוא ישכנע כל מדינה ומדינה להשקיע מאמצים אדירים לשינוי בתשתית ההוראה ויסכנו את עתידם של התלמידים? האו"ם הוא לא ממשלת העולם, וכל עוד אין לו סמכות לכפות החלטות (וטוב שכך, אתה יודע כמה הוא אוהב את ישראל, הוא עוד עלול לאסור על השימוש בשפה העברית) הממשלות יפעלו בהתאם לאינטרסים שלהם מבחינה כלכלית ותרבותית, ולא לפי "אידאל עולמי". להיפך, ישנן מדינות שמעדיפות להימנע מגלובליזציה ככל האפשר. ל־3 - אספרנטו לא נכשלה טוטאלית כשפה, אבל היא נכשלה טוטאלית במטרה הנ"ל, כלומר להפוך ללינגווה פראנקה ולאחד את העולם. אחת הסיבות הידועות היא שחלק מאומות העולם (הערבים למשל) טוענים שהיא מוטית תרבותית ובכך מפלה אותם. הרעיון שאפשרית שפה בלא תרבות נלווית הוא רעיון נאיבי.
מרימה גבה | 11.02.12
7.
לא מבין איך אפשר
מהורי קיבלתי לצערי רק שפה אחת. היום חיי היום יום שלי מורכבים מ4 שפות שבהן אני צריך לגלות בקיאות ברמה מעבר לבסיסית, איכשהו השפה החמישית שלמדתי בבית הספר בכלל לא שרדה (חוץ מלזכור את הכתב). שמעו זה לא קל. תוסיפו לזה חיים, תחביבים ובכלל... ולא אלה לא שפות קרובות בכלל. חלקן אפילו עם סוגי כתב שונים לחלוטין מקצוות תבל.אני ולא יודע איך אפשר ללמוד 10 שפות או יותר. ואני לא מדבר על 1000, 2000 מילה לשפה. אני מתכוון ליכולת דיבור, קריאה וכתיבה של חומר ברמה אקדמית וכו'. כנראה שיש אנשים עם כישורים מיוחדים במיוחד.
אחד עם כאב ראש | 11.02.12
6.
כשאתה דובר יותר משפה אחת, אתה מבחין בהטיות הבנויות לתוך השפה.
למה בעברית יש לפחות ארבע מילים למזג אוויר חם, שמתארות גם את מצב הלחות וכיוון הרוח, אבל בשביל לתאר מזג אוויר קר צריך להוסיף אם הוא בהיר או גשום? למה באנגלית יש שלוש מילים נפרדות, אבל בעברית הן כולן מתורגמות ל"כבוד"? למה בצרפתית אין באמת שם ל"שבעים", "שמונים" ו"תשעים"? ("שישים ועשר", "ארבע עשרים" ו"ארבע עשרים ועשר") ולמה החודש השנים עשר נקרא "העשירי"? ("דצמבר" זה "העשירי", כמו "השיטה העשרונית" "הדצימלית") ואיךתדע את כל אלה אם אתה דובר רק שפה אחת, אוניברסלית ככל שתהיה?
פולי אנה | 11.02.12
3.
אספרנטו נכשלה טוטלית? הלו, לא נסחפת קצת?
השפה הבין-לאומית אספרנטו מדוברת כיום כמעט בכל מדינה בעולם. יש מדינות עם כמה מאות דוברים בלבד, כמו ישראל (וגם זה לא בדיוק כישלון, הייתי אמר) ויש מדינות עם אלפי רבים של דוברים. יש אלפי דוברי אספרנטו מלידה. גם בארץ. אספרנטו משמשת בספרות מקורית ומתורגמת, בתיאטרון מקורי, מוזיקה לסוגותיה, כתבי עת במאותיהם, קונגרסים, קורסים אקדמאיים באספרנטו ועוד ועוד.
דורון | 10.02.12
1.
הנה משימה לאו"ם שבעתיד הלא רחוק תפתור הרבה מלחמות...
למה שלא יגייסו מומחי שפות מכל העולם שירכיבו את השפה הכי פשוטה וקלה (אפילו יותר מהאספרנטו שלא ממש עבדה...) שמתגלגלת חלק בלשון כולם, ללא מילים יוצאות מהכלל ודקדוק מסובך או סיבוכי זכר-נקבה וכו'.., רק מספיק שהמסר יעבור בצורה טובה. וכשסיימו לעשות זאת כל מדינה באו"ם תתחייב להכניס את השפה למערכת החינוך המקומית (כמובן בתור שפה שנייה בלי לפגוע בתרבויות ובשפות המקומיות). תחשבו איזה שינוי מדהים זה יחולל תוך שנים בודדות כשילדים אלו יגדלו ויהפכו לפוליטיקאים, אנשי עסקים וכו'...
Confucius | 09.02.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת