אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המודל הפנסיוני של אוסטרליה כמשל: האוסטרלים גם חוסכים טוב יותר

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
למנחם - 25
אני גר בסידני מזה כ-3 שנים, שתי הבהרות: - אכן הריבית על פק"מ (term deposit) היא אכן כ:5-6% לשנה, אך באותה עת וכמו בכל כלכלה, הריבית על הלוואות עומדת על כ:7-8% בשנה. אזי טול קורה... - לעניין המס על רווחי הון (11% לטענתך), אין פה חיה כזאת! רווחי ההון מחושבים במסגרת כלל ההכנסות של יחיד/נישום, כלומר ממוסות עד למדרגת המס של 46.5% אחרי מס ביטוח בריאות MEDICARE השוני היחיד הוא שבאוסט' אתה זכאי לקבל החזר/זיכוי מס בגין ההפרש שבין שיעור המס שלך, לבין מס החברות שכבר שולם על הדיבידנד שקיבלת. כלומר אין כפל מס! לידיעתי זהו המקום היחידי בעולם שכך נהוג. המע"מ פה (GST מס טובין ושירותים) עומד על 10% מערך המוצר.
 | 18.02.12
43.
ל-23 אתה חי בבועה ,תקרא לפני שאתה זורק משפטים שאתה לא מבין בהם..
כמות העדירות שאתה מדבר ,הם בסך הכול 200 אלף בשנה על מדינה של 23 מיליון איש. לא מדובר באנשים מהונג קונג בגלל פספורט בריטי ,אין שום קשר לעניין גם בריטים חייבים בויזה וכול חוקי ההגירה חלים עליהם כמו לכול אזרח ממדינה אחרת בעולם ,כמובן חוץ מפליטים פוליטיים שהמדינה מכניסה אותם בעיקר מאפריקה. אכן הנדלן עלה במרכזי הערים כמו שציינת ,כי כולם רוצים לגור במרכז ורוב המהגרים הם מאסיה בעיקר הודים שבאו ללמוד או סינים שניכנסים עם המון כסף. אתה שוכח ,אני לא יודע אם ביקרת באוסטרליה בעבר ,אבל אין פה ביניינים ,רק בתים פרטיים כך שאין הרבה בתים שקרובים למרכז ,לכן בתים אלה אכן עלו והם יקרים אבל אם אתה מוכן לנסוע חצי שעה כול יום מהמרכז ,המחירים כן הגיוניים . שים לב למצב הפיננסי ברוב העולם המערבי ואת המצב הרע באירופה וארצות הברית ותראה את המצב באוסטרליה ,שהיא אולי מהמדינות היחידות בעולם שלא ניפגעו מהמיתון העולמי. ביגלל מדיניות שפויה של הממשלה ובגלל אסור לשכוח מסין שמחזיקה את המדינה הזאת. אז תירגע מבשורות האיוב שלך ואני מאחל לכול מקום בעולם להיות בטוח פיזית ופיננסית כמו המדינה הזאת.
אסף | 14.02.12
42.
באוסטרליה כמו בכל מקום, למשל יש נמשל. רק בישראל יש נמשל ומושל.
בישראל יש לכולם, שם למעלה, תנאים כל כך טובים שאין שום סיבה מדוע הם צריכים לדאוג ליתר האזרחים. אני חושב שאסור היה לתת לחברי הממשלה והכנסת תוספת שכר. הם היו, מן הסתם, שובתים. זו יכולה להיות דרך ההצלה היחידה מעונשם, אשר תביא לישועה למדינה. חוסר המחשבה האלמנטרית, חוסר יצירתיות וחוסר הבנה שהדבר החשוב ביותר זו חברה נכונה. כל אלו ימיטו אסון על ישראל. אם לא מחר אז מחרתיים.
שלמה רחמן | 14.02.12
38.
לחגית מ7 - ומה עושה היום גבר ישראלי עד גיל 67? למה את יוצאת לפנסיה 5 שנים לפני?
רק בארץ הגבר הוא אוייב העם! אשה היא מעל החוק - אין אכיפת חוק על אלימות נשים ותלונות שווא! ועשרות חוקים חוקקו לטובת הנשים,יופי ... רק שזה על חשבון ונגד מישהו אחר -הגבר..אופס... בשם " השוויון" נוצרה הפליה הפוכה ושטנית!
אחד העם | 14.02.12
30.
תשובות למגיבים 1 ו-2
למגיב 1. הכסף לא הולך לשום מקום. הוא מצטבר בקופות הביטוח הלאומי, הולך ותופח ללא שימוש. הוא למעשה משמש כביטוח למצב שבו הוצאות תשלומי הביטוח הלאומי יגדלו על ההכנסות. למגיב 2. אין טעם לחייב את חברי הממשלה/כנסת ישראל לקרוא כל בוקר "כלכליסט". חציים ממילא לא יבין מה כתוב שם..... אולי כעת תבין במה טמונה הבעיה שלנו......
דודי | 14.02.12
23.
שכחו שבאוסטרליה יש בועה ולכן האחוזים
הנדל"ן באוסטרליה משנת 1996 הכפיל את עצמו פי 4-5 ברוב המקומות, זה התחיל בעליה של כמות אדירה של סינים מהונג קונג כאשר היא חזרה לשלטון סיני (היה קל עם הדרכון הבריטי שהיה להם) - הדבר הזה הכפיל ואף שילש את המחירים של הבית עד 2001. מאז המשיכו כמויות אדירות של מהגרים להגיע למדינה - הדבר יוצר צמיחה פקטיבית וכך המחירים ממשיכים לעלות, המשכורות אכן מאוד גבוהות וכך גם המחיה באוסטרליה. חשוב לזכור שהממשלה או המדינה בכללי ברווחים עצומים ובתקציב מאוזן בשל היותה מדינה גדולה עם המון משאבי טבע אך מעט אזרחים לדאוג להם, הסינים מפתחים מכרות ענק באוסטרליה ומשלמים למדינה תמלוגים רבים. קציר - אין מה להשוות, רואים שמשהו חריג שכל מדינות העולם הם בקו מסוים ורק אוסטרליה משהו שם לא הגיוני - אז זה לא חלום - זו בועה - להתעורר ולהיזהר.
לא קשור | 14.02.12
17.
למי שלא מבין מה הבעיה: הבעיה היא ביטוח לאומי !!!!!
אם המדינה לוקחת ביטוח לאומי שתספק ביטוח לאומי, אם המדינה מכריחה אותי לחסוך לפנסיה בנפרד אז אני לא רוצה לשלם ביטוח לאומי ואני אדאג לעצמי. שודדים את כספי הביטוח הלאומי בתור מיסים ואז מכריחים את האזרחים לשלם עבור דברים אחרים!
חיים | 14.02.12
10.
אצלנו לא שונה בהרבה
באוסטרליה יש ביטוח לאומי מתוך תשלומי המסים. והם גם מקבלים יותר . זה בגלל שהם חיים באוסטרליה ולא במזרח התיכון שלנו. אצלנו אנחנו משלמים מיסים וגם ביטוח לאומי והביטוח הלאומי בגירעון. מדינה קטנה. אינסוף הוצאות. אינסוף חוסר בשוויון (חרדים , בני מיעוטים וכו'). חוץ מזה מצבנו לא כל כך שונה. מוצרי הפנסיה והגמל הפכו להיות פשוטים ביותר. ובזכות כתבות יומיומיות בנושא דמי ניהול גם לא יקרים כמו בעבר.כל אחד יודע לדקלם מהם דמי הניהול הממוצעים בקרן פנסיה ומהם דמי הניהול הממוצעים בגמל ובהשתלמות ואנשים גם למדו לדרוש להוזיל את דמי הניהול שלה. על איזה חוסר שקיפות מדברים ? בישראל חוקי המס מורכבים. הוצאה מוכרת למעסיק ,זיכוי ניכוי לעובד, תקרות להפקדה, תקרות למס רווחי הון ,הוצאה מוכרת לאובדן כושר עבודה. וגם לא מעט הסדרי פנסיות מיוחדים לאוכלוסיות מיוחדות שעושקות את האוכלוסיות הפרטיות העליהום על הגופים/ היצרנים/ על המשווקים/ על דמי הניהול הוא בבחינת פופוליזם להמון (mass people).
אפרת | 14.02.12
8.
קראתי, ולא הצלחתי למצוא את הבשורה
1. יש פנסית חובה באוסטרליה - אז התקדמנו בארץ והכנסנו פנסיה ב-2008 שתגיע לאחוזים מקסימאליים ב-2014 - 5.5,6,6 2. שיטת שלוש השכבות - קיימת גם בארץ, ואני בטוח שלחלק מהאזרחים האוסטרליים, כמו הישראלים (כנראה לא באותו שיעור) יש פנסיה מוגדרת זכויות. בכל מקרה המגמה היא לפנסיה מוגדרת צבירה. נסיגה מפנסיה ממלכתית=ביטוח לאומי יש גם אצלנו. 3. "בהתחלה המעסיקים חויבו בהפרשה של 3%, היום מפקידים 9% וככל הנראה בקרוב תעלה ההפקדה ל־12%" - אצלנו אמנם המעסיק מפריש 6%, אך יחד עם כספי הפיצויים (אין לי מושג איך זה עובד באוסטרליה) זה מגיע ל-14.33, ואם מכניסים למשוואה את ההסכם במגזר הציבורי - זה יגיע ל15.33. 4. הפנסיה סגורה עד גיל 65 - גם כאן למעט כספי הפיצויים, ולמעט משוגעים שרוצים לשלם על התגמולים 35% מס. 5. אז שם משלמים קצבה גבוהה יותר, אך המחייה יקרה יותר, ואם הפנסיה הממשלתית במגמת נסיגה... 6. שקוף - התוכניות בארץ מ-2004, הפרדה בין סיכונים לחיסכון. לגבי עמלות נעשית חקיקה בנושא, והעדפת הלקוח חוקקה כבר ב-2005. הבעיות הן אכיפה והמנטליות, אותה כידוע אי אפשר לשנות בחקיקה. 7. IRA למיניהם - מתחיל בארץ, אבל בגלל עצלות הלקוח הישראלי לא מפותח מספיק. 8. גם העובד הישראלי לא חייב להפריש לקרן השתלמות, רק מי יסרב (חוץ ממוסלמים שלא עושים זאת מטעמי איסור ריבית) לקבל מהמעסיק עוד 7.5% בתמורה להפרשה של 2.5%. בקיצור לא הצלחתי להבין מה יש שם שאין כאן, חוץ ממנטליות אחרת של חוסכים.
פנס יוני | 14.02.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת