אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תראו, זה עובד!

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
המוטיבציה היא שתורמת, התחרות והפחד היא שגורעת
כשאתה יודע שאתה מנוצל ע"י מנהלים שמנסים לשמור על תחרות, ומעבידים אותך בלי סוף בשביל משכורת בדיחה, שאתה יודע שאם תלך זה לא ישפיע כי יש עוד אלפים כמוך אתה חי בפחד. וכשאתה מונע מפחד התפוקה שלך תמיד תהיה נמוכה יותר מזו שתוכל לתת כשאתה בעל מוטיבציה... כשאתה יודע שאתה לא מנוצל... שאין מישהו שמקבל החלטות שמטרתן הן להקשות עלייך ולהקל עליו אתה כבר יותר מרוצה בחברה. שאתה חלק מהחברה, חלק ממקבלי ההחלטות, שותף מלא להצלחה ולכישלון שלה. אז תהיה יותר פרודוקטיבי ולא תתהלך במדינה בידיעה שדורכים עלייך מכל כיוון ואין לך מה לעשות.
דניאל | 03.03.12
13.
שיתוף פעולה זה הטבע הראשון שלנו...תחרות רק פוגעת בנו
ושום מחקר שבא להוכיח אחרת טועה....החדירו לנו את הרעיון שתחרות היא בריאה והיא אחת מטבענו...אבל זה לא נכון..שיתוף פעולה זו התכונה הכי נעלה שמוציאה מאיתנו כבני אדם את המיטב של המיטב...אל תחפשו במחקרים פשוט תרגישו מה זה לעבוד עם אחרים למען מטרה משותפת ותבינו לבד...הטעו אותנו כ"כ לאורך השנים תחרות מקדמת כוח, ואת הרצון להיות מעל כולם...גם אם זה בדרכים לא דרכים המאה ה-21 היא המחקר הכי אובייקטבי בכל הנוגע לכך
אלר | 03.03.12
11.
מעשה שהיה בחנות הזו
לפני שנים קניתי טלויזיה קטנה למכונית.לא אמרתי להם שזה עבור ישראל.בישראל ראיתי תמונה ולא שמעתי קול. לאחר מספר חודשים הזדמנתי לחנות. בינתיים קיבלתי את המע"מ בחזרה. כשבקשתי להחליף אמרו לי שאין להם מכשיר שיתאים לי והחזירו לי את כל הכסף כולל המע"מ (פעם שנייה) למרות שאמרתי שכבר קבלתי סכום זה. גם את קבלת הקניה לא היתה לי.מאז אני נותן עדיפות ראשונה לחנות הזו על פני כל החנויות בבריטניה ובוודאי מחנויות בישראל, שעליהן אינני רוצה כרגע להרחיב את הדיבור.
ד | 03.03.12
10.
המהפכה האמיתית
איך מזהים שרעיון שוליים מתחיל להפוך למיין סטרים החדש? כולם אומרים שהם חשבו על זה קודם. הרי לכם דוגמא מעולה לעקרון הסוציאליסטי/מרקסיסטי של "נהול הייצור בידי היצרן", ואפילו הקפיטליסטים הקיצוניים מתחילים לעשות קולות של שטיח ולצפצף בשקט שהם חשבו על זה קודם. אין דבר, אם האגו של העניבות האלה מחייב את זה, אני מוכן לתת להם את הקרדיט כל עוד הם מבטיחים להפסיק לבצע באנושות מעשה סדום כלכלי.
ג'וליאן | 03.03.12
9.
"המנהל הבכיר ביותר לא יכול להרוויח יותר מפי 75 מהעובד הזוטר ביותר" זו כל התורה על רגל אחת.
ושלא יספרו לנו מעשיות שזה לא יכול להיות ויפחידו אותנו בכל מיני "איזמים". כולנו נולדנו עם שכל ישר ויכולת להפריד בין רע לטוב, וכשאנשים עובדים מדרדרים לחיים בעוני בזמן שבעלי ההון צוברים עוד ועוד כוח גם כשהם מפסדידים בענק, זה פשוט רע.
שירלי | 02.03.12
3.
נו, מדובר בקואופרטיב. רעיון ישן. לפעמים עובד ולפעמים לא.
הכל תלוי ספציפית בעסק. והעובדים שנהנים משכר ותנאים טובים- זה אחלה, אבל זה יחודי לעסק הספציפי הזה שמוכר במחירי פרימיום לקהל שיכול להרשות לעצמו משהו כזה. אם לעומת זאת היה עסק אחר שצריך להתחרות במחיר ונוגע יותר לקהל הרחב, דוגמת וולמארט, כמה כבר יותר היו מקבלים העובדים? זה כמובן יפה וטרנדי להתלונן על שכר הבכירים שמרוויחים מליונים בעוד הפועלים העמלים מקבלים שכר רעב- אך אמנם זה נכון מבחינה סימבולית, מבחינה ריאלית כל המליונים הללו- לו היו מחולקים בין עובדי החברה היו מניבים אולי עוד איזה כמה עשרות דולרים לעובד. זה הסוד של העומדים בראש. לקחת קצת מהרבה אנשים ולהפוך לעשיר. הכסף הכללי של החברה לעומת זאת הוא קבוע. והאם נדמה למשהו שהמנהלים רוצים שהכסף הכולל של החברה יהיה נמוך? זו המהות של שוק פתוח. כל אחד רוצה כמה שיותר כסף אבל צריך לפזול למתחרים שלו ולהציע יתרונות שאין להם. בעיקר בגזרת המחיר. זו כמובן הכללה. זה לא נכון לגבי כל עסק ואולי באמת יש עסקים שמעסיקים מעט עובדים בשכר רעב בעוד העסקים גורפים מליונים... מצד שני, אולי יש יתרון בקואופרטיב מבחינת החשיבות שהוא נותן לשכר העובדים ואלי יש תמריץ גדול יותר לקצץ בדברים אחרים. (אם כי לא ברור לי מדוע שעסק רגיל לא יעשה זאת, בהנחה שסיכוי ההישרדות של העסק זהים). מצד שלישי, כבר מזמן שמעתי סיפורים על אגד והעובדים שם שלא בדיוק מצויים בתנאי פאר. וגם סיפורים על ההנהלות ואיך שהן נבחרות. ויש כמובן את הניסוים הקואופרטיבים הגדולים ביותר בארץ שהם קיבוצים. כולנו יודעים איך זה הסתיים, הן במחינה כלכלית (יש כאלו שהצליחו, הצליחו מאוד(!), אבל הרוב פשוט לקחו מאיתנו עשרות מליארדים) והן מבחינה ניהולית (מה שהלך/הולך בקיבוצים...). כך שהכל תלוי בעניין הספציפי.
 | 01.03.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת