אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה הקטע בטבלה המחזורית?

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
כל התגובות "כשרות"
עצם זה שמקשרים בין "מנדלייב" לידע היום, זה הרבה כבוד והוקרה לבחור. תמיד כולנו חכמים לאחר מעשה.. אבל לפתח את יכולת "המובחנות" כאשר הכל לא ברור, זו גאונות. כל התגובות טובות, בן שהינן "גאות" יותר או פחות.. זה פשוט עניין של בגרות. מה שחשוב, שכולנו החכמנו קצת יותר מלפני המצב שלנו לפני הכתבה..
אלוני | 16.04.17
27.
לכל מי ששאל למה השורות לא מלאות...
ככל שהיסוד מכיל יותר פרוטונים כך עולה גם מספר האלקטרונים, לפי תורת הקוונטים האלקטרונים האלו לא סתם חיים במרחב היכן שבא להם אלא מסוגלים לאכלס אוביטלים מסויימים שמקוטלגים לפי התנע הזוויתי שלהם (ומסומנים ב- s,p,d,f..) ישנו סדר מסויים שבו ניתן למלא את האורביטלים הנ"ל השורה הראשונה (מימן הליום) הינה אורביטל ה-s בלבד מרכז הטבלה כולל גם את אורביטלי ה-d ו-p והשבירה שרואים זה פשוט בגלל מילוי אורביטל נוסף אורביטל ה-f. כך שבין מימן להליום השאירו רווח ובהמשך פשטו הורידו את ה"עודף" שורה... (ישנה חשיבות לטורים כך שיש אינטרס לסדר זאת ככה)
אחד | 04.03.12
21.
הכתבה לוקה בחסר
היסודות לא סתם נזרקים לשורות נוספות כדי לשמור על המבנה של הטבלה. היסודות הללו נקראים "נדירים" ויש להם שלל של תכונות אשר יחודי רק להם, לדוגמה סדר מילוי האורביטלים בהם מתחלף, כלומר במצב היסוד האורביטלים הפנימים יותר לא מאוכלסים וזה נותן להם מגוון תכונות שימושיות.
פיסיקאי | 03.03.12
17.
ל11
סלח לי ידידי. אבל למה אתה בטוח שבמרחב הקונפיגורציה (ולא הפאזה!) אתה תראה טבעת? לפי כל הניסויים ההסתברות למצוא את החלקיק לא מפוגלת לאורך עקום בודד (טבעת) אלא ספרה סביב הגרעין (לא נדבר פה על או האורביטלי פאי ודברים של כימאים. רק על אטום מימן). אגב, במולקולות אורביטל אפילו לא חייב להיות רציף.
סטודנט בפיסיקה | 03.03.12
14.
ל - 11 רואים שאתה "גאון" קטן מראשון לציון. הכימאים יודעים קצת יותר
האלקטרונים הם חלקיק/גל שההסתברות למצוא אותו במרחב מסוים מתוארת על ידי פונקציה שיש לה התפלגות מרחבית כזאת או אחרת. במרחב המוגדר על ידי פונקציה זו יש ודאות של 100% שתמצא את האלקטרון. לעומת זאת ההסתברות למצוא את האלקטרון בנקודה מסוימת בתוך מרחב הזה מטבע הדברים שואפת לאפס. רמות האנרגיה שאתה מדבר עליהן הן אותן פונקציות המארות את המרחבים השונים סביב הגרעין.
 | 03.03.12
11.
אה, ותגובה לסטודנט בפיסיקה, מס' 5 - טעות בידיך.
חברי הסטודנט, שים לב שהאלקטרונים כן מסודרים בצורה טבעתית סביב הגרעין, מפני שהרמה האנרגטית של אלקטרון סביב פרוטון נקבעת ע"י המילטוניאן(בפיסיקת הקוונטים) שתלוי אך ורק במרחק של האלקטרון מהגרעין. ולכן אתה צודק בכך שאורביטלים הם רמות אנרגטיות מותרות לאלקטרון סביב גרעין, אך אתה טועה בכך שרמות האנ' האלו לא מתוארות ע"י טבעות במרחב. יש לציין, שהכל נכון ברמה התיאורטית שכן לכל היותר כיום, ניתן לראות (ע"י אמצעים אופטיים כאלו ואחרים)עננה של אלקטרונים ולא אורביטלים מסודרים, אך הדבר הוכח בניסויים עקיפים רבים. עצתי לך שתקרא עוד ספר או שניים בפיסיקת הקוונטים לפיסיקאים(לא לכימאיים)
אהוד | 03.03.12
10.
אני יענה לך דני.
חסר בכתבה שבעצם המחזוריות הוסברה ע"י פיסיקאים כאשר גילו חלקיקים יסודיים עוד יותר מהגרעין באטום(כלומר חלקיקים שיותר יסודיים מהנוקלאונים המרכיבים את הגרעין). (אלו החלקיקים שאתה שומע עליהם כל שני וחמישי שמנסים למצוא במאיצי החלקיקים). יש חלקיקים אלמנטריים שנקראים קווארקים שמרכיבים את החומר בעולמנו. לא כל קומבינציה של קווארקים יכולה להתקיים, הדבר תלוי בחוקי שימור ובחוקי פיסיקת הקוונטים. ולכן יש שורות "חצי" מלאות ושורות "יותר" מלאות.
אהוד | 03.03.12
5.
כמה הערות:
ראשית, מנדילייב לא ידע על גזים אציליים. בטבלה המקורית הם לא הופיעו. שנית, ההסבר על אלקטרונים במעגלים מטעה. אורביטל הוא לא בעל צורה טבעתית. זה "קליפות" שמתאימות לרמות אנרגיה. שלישית, יתכן שלא רק האורביטל החיצוני מגיב. ישנם מקרים בהם ניתן להוציא אלקטרון מהקליפה הלפני האחרונה. אבל חוץ מזה, כתבה לא רעה. חידשת לי על הלוגנים.
סטודנט לפיזיקה | 02.03.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת