אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

STKI: תופעת עובדי ה"גולגולת" מצטמצמת

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
אבדן הידע והאיכות הגרועה הם המחיר האמיתי
כשחברה נותנת פרוייקט לחברת OS היא בעצם מפקידה את הידע שלה בחברת ה OS שיכולה מחר להעביר את העובדים לפרוייקט אחר ואיתם להעביר את הידע. האיכות הגרועה (ועל זה מדבר מספר 36) היא עוד אחד מהסממנים. פרוייקטים מתומחרים על פי זמן הפיתוח שלהם, אבל הכסף האמיתי נמצא בכלל בתחזוקה. כך שהכסף האמיתי של הפרוייקט לא מתומחר בכלל בהצעה הראשונית ולחברת ה OS יש בעצם מוטיבציה להשקיע פחות בתיכנון כי באופן פרדוקסלי ככל שהפרוייקט מסובך ודורש יותר שינויים בשלב התחזוקה, חברת ה OS תרוויח יותר. כמובן שהכרתי גם דוגמאות הפוכות שבהן תוכניתנים אחראיים דאגו להנדס את המוצר כמו שצריך, אבל לצערי במקרים שאני מכיר, התוכניתנים האלו כבר לא מועסקים על ידי חברת האאוטסורס. (מה שאומר שגם הידע אבד עם העזיבה/העזבה שלהם)
שי ח | 04.03.12
36.
ההוצאות המיותרות הן לא רק בעלויות ההעסקה הטריוויאליות
אני עבדתי בחברת תוכנה כזו, אחת הגדולות, בזמנו לפחות הייתה הכי גדולה. המנהלים שלנו תמיד היו מנחים אותנו לפתח ולתפעל מערכות כמה שיותר מסובכות ושידרשו עמנ שיותר תחזוקה, כך היינו יכולים להמשיך לחלוב את החברה המזמינה בפרוייקטים ושעות אדם בלי סוף עבור תמיכה במוצר המזוויע שפיתחנו להם.
עובד מיקור חוץ לשעבר | 01.03.12
33.
חברות טכנולגיית המידע צרעות להערך לשינוי בשוק הגולגלות
במידה והגישה של הלקוחות תשתנה באמת והם לא יעסיקו גולגלות ,המודל העיסקי של חברות ה IT ישתנה לא עוד ״שגר ושכח״ ,כדי לשרוד הם יצטרכו להראות את הערך המוסף שהם ישימו על שולחן הלקוחות,הם יצטרכו להשקיע בעובדים לרכוש ידע, לבנות מסלול קריירה לעובדים וכמובן ללמוד כיצד עושים פרוייקטים איכותיים ורווחיים. זה המודל שנהוג בחו״ל וגם בארץ עד לפני 15 שנה , המודל העיסקי החדש יצריך מחברות ה IT לשנס מותניים ולמצא את הדרך החדשה שתאפשר להם להביא את הערך המוסף  
יועץ | 01.03.12
32.
הסיבה האמיתית
בעבר עובדי מיקור החוץ לא נחשבו על ידי בנק ישראל במדד היעילות של הבנקים. כלומר, בנק ישראל מחשב לכל בנק את היעילות לפי כל מיני מדדים, ביניהם מספר העובדים. כמובן שככל שיש לך יותר עובדים - אתה פחות יעיל. אז לבנקים השתלם להעסיק עובדים באאוטסורסינג כי כך הם נחשבו יעילים יותר מאשר באמת היו, וככל שהבנק יעיל יותר הוא נדרש ליחס הלימות הון נמוך יותר ויכול למנף את הכסף. אז בעבר בנק ישראל לא ספר את האאוטסורסינג והיום כן. ומאז כבר לא משתלם לבנקים להשתמש באאוטסורסינג ועכשיו נשארו כל מיני בעיות של ועד וכאלה, ובסוף התופעה כנראה תיעלם אבל זה ייקח עוד הרבה זמן ובינתיים הרבה חברות גנבות, נצלניות ולא יצרניות ימשיכו להרוויח כסף גדול על גבם של העובדים האמיתיים.
ארנון | 01.03.12
31.
עובדי קבלן במקרים רבים גם מקבלים יחס מזלזל. נחשבים לאזרחים סוג ב' במקום עבודתם
המעמד של מי שאינו עובד החברה, אלא מועסק כפרי-לאנסר, עובד סוכנות, עובד קבלן וכדומה, נחות משל עובד החברה. לעיתים הוא מקבל יחס מזלזל ומעליב במופגן. עובדי החברה מעזים להתנהג אליהם בביטול, ולרוב עובד הקבלן נמצא בעמדה של חולשה עם מגמה לפייס. מעטים הפרי-לאנסרים הכוכבים שיעזו לעמוד בתקיפות על מעמדם וכבודם. לדוגמא, מנהל שלא יעז לדבר בגסות לעובד החברה, יכול לומר לעובד החברה על עובד הקבלן, בנוכחותו: תפוס אותו באוזניים, ותביא אותו לעשות את העבודה. במקרה זה, עובד הקבלן, בחור חביב (סיפור אמיתי), לא מחה, אלא הגיב בחיוך סלחני. הוא לא התבזה, אך גם לא עמד על כבודו, כפי שהיה נוהג אילו היה עובד החברה.
נתקלתי בתופעה בארץ ובארה"ב | 01.03.12
27.
צריך בתור עובדים לסרב להיות מועסק דרך חברות הגולגלות הנצלניות
רק כשכמות גדולה של עובדים איכותיים יסרבו לעבוד דרכם הלקוחות יבינו שזאת דרך העסקה נצלנית ופוגענית וזה יצומצם. לי אישית, כעובד לשעבר בחברות אאוטסורסינג היתה רק עוגמת נפש והרגשת ניצול ולא נשארתי לעבוד אצלם יותר מכמה חודשים. ברחתי על נפשי
די לניצול ולהפקרות העובד | 01.03.12
19.
הייתי גולגולת באחת החברות - ברחתי תוך 4 חודשים
לשיטה העסקה הזאת יש רק חסרונות: 1. העובד מקבל שכר יותר נמוך = עובד פחות מרוצה ופחות משתדל 2. החברה המעסיקה משלמת יותר על אותו עובד 3. החברה המעסיקה לא מרגישה מחוייבת לעובד, לכן לא נותנת לו אותם תנאים כמו לעובדים 'רגילים' - מתנות לחגים, ימי חופש, ימי כיף וכו'. כמובן שזה רק גורם לתסכול נוסף של הגולגולות, וגורם לזה שהם, כמוני, בורחים אחרי תקופה קצרה, שזה מוביל ל... 4. הגולגולות לא נשארות הרבה זמן במקום שלהם, ולכן המעסיק צריך שוב להשקיע זמן בהכשרת עובדים היחידים שמרוויחים מההסדר הזה הם חברות הגולגולות, שמגלגלות מיליונים רבים בלי שהן תורמות משהו לשוק.
רומן | 01.03.12
17.
תגובה למגיב 2
כמי שעבד לפני הרבה שנים בחברת DSI אני יכול להגיד לך שהחשבון הרבה יותר פשוט. קבלן גולגלות מחזיק מערך של מנכ"ל, מנהל כ"א, מנהל כזה ואחר שכולם מתפרנסים מהגולגלות, וזה גם כולל משרדים ועוד הוצאות כהנה ואחרות. אם זה לא היה כדאי הם היו נעלמות. זה כדאי כי הם מרוויחות סכום כזה או אחר מעל שכר הגולגולת, א הכסף הזה חברות יכולות ורוצות לחסוך. אין שום סיבה שאחד מנכ"ל גדול כמו שכי גרליץ שמנהל חברה ענקית כמו נס, אבל בעצם מייצרת שום דבר, ירוויח שכר מנכ"ל עם עוד תנאים בעצם מייצור כלום. זו כלכלהשגויה
חשבונטור | 01.03.12
16.
ל 2 - "שכחת" לספר עוד כמה דברים על החברות עבורן כתבת את התגובה..
1. שקרים וקומבינות גם לעובדים, וגם ללקוחות, למשל סיפור למועמד על פרוייקט שהוא כביכול ל "3 שנים" כשבפועל הוא לחצי שנה, במקרה הטוב. כי קשה לגייס אנשים למשרה זמנית קצרה, אז למי אכפת לשקר? למה מה קרה? 2. שקרים ללקוחות - "לעובד X יש המון ניסיון בפיתוח GABA, עשינו לו מבחנים וכו'" - בפועל לא מבחן ולא נעליים, מדובר בעובד בלי ניסיון. הכל אמיתי. השמה אמרת, מה? 3. תנאים סוציאליים - מינימליים בלבד, אין מה להשוות לעובדי חברה ישירים, אין משכורות 13, בונוסים, אופציות, מתנות נורמליות בחגים (מגבות של ורדינון זה לא משהו..) 4. ליסינג הרבה יותר יקר מבהרבה חברות בהעסקה ישירה. דוחפים בכח רכב גם לעובד שלא רוצה כדי להרוויח עליו עוד. 5. הפרות חוזה והלנות שכר תדירות, בעיקר בחברות קטנות יותר, מודה שזה פחות נפוץ בנס ושות' - אבל תשכח משעות נוספות, הכל גלובלי, גם כהשכר רחוק משכר הייטק.. בקיצור, נקווה שהתחום הזה יחזור להיות נורמלי, כי הוא מבריח אנשים איכותיים כמוני, בגלל חברות OS, התירוץ שלקוח שהוא חברת מזון לוקח OS כי הוא לא מתמחה בIT שטותי, למה מגייסים רו"ח, עו"ד ופסיכולוג ישירות ולא דרך OS?
עובד IT מנוסה | 01.03.12
15.
למגיב 2 - היה ראוי שתזכור דבר אחד קטן ופשוט
שמשרדי הממשלה משלמים סכום כסף כל חודש שמורכב משני חלקים פשוטים מאוד : 1. סך כל ההוצאות על העובד (שכר,רכב,תנאים סוציאלים, חופשת מחלה,חופשת לידה ועוד) 2. סך כל הרווח על העובד שהוא רווח נקי לחברת ההשמה (ומשמש למשכורת מנכ"ל משכורת סמנכ"ל, רכב פאר למנכל, רכב פאר לאשת הסמנכל, יום כיף שנתי בשוויץ, יום כיף דו חודשי בשוויץ (של הסמנכל , לא של העובדים... + הוצאות תפעול + רווח נקי.) אז הבנת את זה קישקשת ????
מגיבון | 01.03.12
9.
לצערי את טועה
הבנקים ומשרדי הממשלה הם המשתמשים העיקריים בעובדי הקבלן הללו. הסיבה היא פשוטה - תחום עבודתם לפי ההגדרה, אינו חברת הייטק, ולכן הם יכולים להביא אנשים מבחוץ עבור התחומים שאינם "כהגדרתם". יש אלפי עובדים במשרדי הממשלה השונים (משרד התחבורה, משרד האוצר, בנקים למניהם וכו') בהם כל עובדי המיחשוב הם עובדי מיקור חוץ. הסיבה היא כמובן פשוטה - אם יקבלו אותם לעבודה במקום עצמו, יחולו עליהם ההסכמים הקיבוציים, ולממשלה ולבנקים אין אינטרס כזה. אם את זוכרת, לפני מספר שנים, עובדי הרשות לניירות ערך שבתו במחאה על כך שישנם עובדי קבלן רבים העובדים לצידם שנים רבות ואינם עובדי המקום. עד שההסכמים הקיבוציים במשק לא יפתחו מחדש ויהיו סבירים ומתאימים למדינה מערבית, במקום להיות סחטניים ומפליגים בהטבותיהם (מי במגזר הפרטי יכול לפדות ימי מחלה???) יהיה פחד גדול להכניס עובדים חדשים להסכמים הקיבוציים הדרקוניים הללו, ועובדי מיקור החוץ ימשיכו להשאר במקומם.
 | 01.03.12
7.
תגובה ל 2
לחבורות יש אכן הוצאות, בעבר היו משלמים יותר כך שגם העובד היה מקבל שכר מכובד וגם החברה היתה שומרת על רווח של 20 -30 אחוז, היום הלקוחות מנסות להוריד את המחיר כך שלמכרז מתמודדים טלדור נס מטרקיס וכ"ו ומי שנותן את המחיר הכי נמוך זוכה , כך שחברה יכולה לקחת אתר לקוח עם רווח נמוך ביותר, והדבר בא לידי ביטוי ברמת השכר הנמוכה שהם יכולים לשלם לעובדים, טכנאי מחשב שאמור להרוויח ובצדק 9000 שקל מקבל היום במקרה הטוב 6000 ואני מדבר על ברוטו , הדבר בסופו של יום פוגע בעובדים ובכל החברה שלנו, הפערים החברתיים שנצורו בשנים האחרנות הם מכך שבחור שלמד והשקיע מקבל עדיין שכר נמוך ומחייה עולה. זה השוק חברות המטרה שלהם להרוויח כסף, בעבר מספר העובדים של מיקור חוץ היה קטן , היום מדובר בנחלת הכלל ואנשים מקבלים משכורות נומות בגלל התחרות הקשה בין החברות הגדולות וגם מהניסיון של הלקוח להוריד את המחיר. שוכחים דבר חשוב שמאחורי המספרים יש אנשים בעלי משפחות שעובדים קשה ועשו צבא ולמדו ולא סוגרים את חודש בגלל "חזירות" אין מילה אחרת, הכסף שהחברות מקבלות גם הלקוח וגם חברת מיקור החוץ הולכים לאדם אחד וזה לבעלי השליטה , וזהו העניין של מקור חוץ הולך להיגמר כי פשוט אנשים לפני נפילה אז כל הכבוד לבנק דיסקונט שהוא הסוננית הראשונה לצדק חברתי
רוני | 01.03.12
5.
אני מקווה שבאמת נפל האסימון
לאחר שנים רבות של ביזבוז כספי ציבור וניצול עובדים, אני מקווה מאד שנפל האסימון לפרנסי המשק והם סוף כל סוף יבינו שלטובת כולם יש לחסל את תופעת עובדי ה"גולגלות" מטעם חברות שנכשלו בהרמת פרויקטים עצמאיים, ויפסיקו לשלם 30% או 40% אקסטרא לחברות שהם לא יותר מחברות כ"א. נראה אותם קוצרים את התואר "מנהל השנה" בכוחות עצמם?
המבין | 01.03.12
2.
היה ראוי לציין נתונים נכונים
1. מרווחי החברות הצטמצמו בשנים האחרונות לכ- 10%-15%. 2. יש לקחת בחשבון שחברות התוכנה מבצעות על הדרך גם את פעילות ההשמה, כך שעובד ישיר היה עולה לארגון דמי השמה לחברת השמה (חודש שכר) בנוסף לצורך להחזיק מערך גיוס יקר שלא תמיד יש בו צורך באופן קבוע. 3. ישנם כל כך הרבה רכיבים שהלקוחות "שוכחים" כגון תשלום לחברות של שוטף + 30 עד 90 שהחברות צריכות לממן, תשלום סוציאליות ורכב במילואים ובחופשת לידה שהחברות סופגות והרשימה עוד ארוכה.
 | 01.03.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת