אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ההסדרניק של הקיבוצים

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
ל19- נאור - יש לך טעות בסיסית
הבנקים מוחקים חובות מדי שנה לטייקונים ואנשי עסקים ישראלים כמו תשובה, בן דב ובורוביץ. משבר הקיבוצים היה בשנות השמונים, ואין לו קשר לעמלות המופרזות הנגבות כיום, ומממנות את שכר המליונים של ראשי הבנקים ובעליהם. משבר הקיבוצים נבע בחלקו מריביות עתק שגבו הבנקים מהקיבוצים. ושיהיה לך ברור: לא המדינה הקימה את הקיבוצים, הקיבוצים הקימו את המדינה (ראה פירוט בתגובה 17).
כלכלן | 24.03.12
19.
מחיקת חובות לבנקים - על חשבון העמלות
מתחילים להבין שאת מחיקת החובות של הבנקים למעשה כולנו משלמים. להם מחקו את החובות ולכולנו העלו בצורה פראית את העמלות המופלגות. נקודה למחשבה: האם הסיבה לכך שהמדינה לא התנגדה לעושק של כולנו בצורת העמלות המופרזות זה בגלל שככה הבנקים קבלו את התמורה לעצם מחיקת החובות העצומים של הקיבוצים? ההסכמה של הבנקים למחיקת חובות הקיבוצים ניתנה כנראה, כי הגיעו אולי להסכמה עם מישהו מהאוצר שיקבלו את מה שמגיע להם בצורה אחרת? הבנקים ידעו שהקיבוצים לא יחזירו להם את החובות ואולי הסדר אחר של חלוקת החובת של הקיבוצים על כולנו הוא זה שהוביל ל"הסכמת" הבנקים "החברתיים" לשמיטת חובות זו. הלוואי שמישהו יבדוק את הקשר בין שמיטת החובות והעלאת העמלות ועצימת העיניים של מי שהיה צריך לשמור עלינו.
נאור | 24.03.12
17.
זווית נוספת למה שמכונה "כישלון התנועה הקיבוצית"- המדינה והבנקים שותפים בכירים
הקיבוצים החלו את דרכם בדלות רבה. האילוצים הכלכליים השפיעו על התבנית שנוצרה בעשרות השנים הראשונות ועל האידאולגיה. כך נוצרה ההתישבות העובדת [ קיבוצים ומושבים ] שעליה קמה והתבססה מדינת היהודים.[ שליחים ברחבי העולם, עליה בלתי לגלית, קליטת מעפילים, מלחמה בבריטים, בסיס ללוחמי הפלמ"ח, ובמקביל בניין הארץ: הקמת נקודות התישבות חדשות, חקלאות עד המטר האחרון האפשרי ומורבות בפוליטיקה של המדינה בדרך ובמדינה לאחר קומה]. גם לאחר קום המדינה הוותה ההתישבות העובדת את המאגר האנושי ממנו שאבה המדינה את לוחמיה, מנהיגיה וחולמיה. היה ברור לכולם כי אילו היה כל זה מתבצע בדרך מסודרת של תיקצוב, תוכניות עבודה מסודרות וכו' הרי המדינה לא היתה קמה אף פעם. ממילא נוצר הצורך האוביקטיבי, לתחמן ולבצע הרבה שטיקים וטריקים כדי להשיג את המטרות. הבעיה היא שהשימוש בטריקים יצא מכלל שליטה עד שיוזמי השטיקים כבר לא ידעו בעצמם את האמת.להזכיר לכולנו כי המדינה היא שהמציאה בזמנו אשראי מכוון, בריביות שונות לסקטורים שונים. ומכאן החלה הנפילה של ההתישבות העובדת. מימון שנתפס בתחילה כזול , זמין וכדאי, גרר ביזבוז וחוסר יעילות, תחילה רכישה של אמצעי יצור בכמויות חסרות היגיון ובהמשך בניית מבנים ומתקנים גדולים בהרבה מהצרכים. זה עבד כל עוד המשיכה ההזרמה ונפסק באחת כאשר השיטה שונתה והמעיין של הכסף חדל לנבוע. מכאן החלה התמוטטות ונחשפה ערוות ערבויות הסדין חסרות הערך והתברר שלהתחיבויות רבות אין כיסוי וכו'. אולם הבנקים הם האחרונים שיכולים לרחוץ בניקיון כפיהם, כמו תמיד הם נהנו מהשיטה של האשראי המכוון ולא הרימו קול צעקה למרות שמבחינה מקצועית הם היו אלה שצריכים היו להתריע בשער.
חוני | 23.03.12
15.
עצוב שמי שינק את שנאת הקיבוץ מאמו הוא מי שהוביל לפירוקם של הקיבוצים.
אז יופי: היום אין חובות, אין קיבוצים, ולגליה מאור, בינו צדיק ושרי אריסון יש מליארדים. האם אריסון תרמה לחברה שלנו את מה שתרמו מקימי נגבה, רביבים ודגניה? האם מאור עשתה משהו שמצדיק את המליונים שנפלו בחלקה? בשנות השמונים הבנקים גבו מהקיבוצים ריביות רצחניות. התוצאה? הקיבוצים נפלו, והבנקים ממשיכים לעשוק את כולנו.
אני דוקא מקיבוץ עשיר ולא מופרט | 23.03.12
14.
אני לא בטוח שזה הסוף
אל תשכחו שזה לא היה מתוך ציונות או אידיאולוגיה מאוד קל לקחת קבוצה ולשפר לה את מצבה הכלכלי כאשר חותכים לך את צינור ההזנה ואומרים לך תתסדר (בדיוק כך) .אל תשכחו שהקבוצה הייתה דרך ייחודית וחשובה בהקמת המדינה. היום אני רואה את זה כעובד ההייטק מתפרנס בעל 3 ילדים כמה רעה הדרך הקפיטליסטית כמה טובענית ולא מתפשרת כמה אנשים הם זאבים אחד לשני צרה עיניהם אחד על השני וכך גם על אנשי הקבוצה שהתפרנסה בהדדיות בכבוד ובלא חומרניות (פשוט לא היה אבל היה טוב) הדור הצעיר הרס את הקבוצה כרישי הנדל"ן והמדינה המקבלת ורק מקבלת ורק מקבלת מושחטת עד יסוד בדרך לאובדן הדרך אבל זה טוב כי אז נעמוד מול החורבן ונבין את הטעות .
עידן | 23.03.12
13.
כמה כואב, כמה מכעיס , כמה מוכר...
כאיש תנועת העבודה , חניך התנועה הקיבוצית ,מכיר היטב את ההוויה . התיאורים של ישראל לעיתים צורבים ומכאיבים עד מאד. חבל על התנועה הקיבוצית אשר ירדה על ברכיה ופשטה את הרגל. עצוב על דורות של בטלנים ,עסקנים,ומנהיגים חסרי ערכים שהביאו המצב בחוסר אחריות. נאיבי שהקיבוץ סבר שהוא קונה בטחון כלכלי לעולמים בדמים של בניו במלחמות ישראל. מכעיס ומרתיח כיצד בגין הפך אותם לשק חבטות והסית נגדם בפראות בלתי מרוסנת. קצת מעודד כאשר חלק מן הקיבוצים מוצאים דרך חדשה ויותר לחיים מאוזנים . ועדיין בלי הקיבוץ ספק אם היינו כאן עדיין חיים כחברה בעלת שרידים של סולידריות. צריך לרוץ לקנות את הספר...
מוטי | 23.03.12
11.
נכון מאוד!!!!
זה נכון שהשם "קיבוץ" לא התרסק ויצאנו מהמשבר הכלכלי אבל נוצר משבר חברתי עמוק שבעתיד לא ניתן לתקנו בגדול, הקיבוצים בצעדי ענק להפוך לישובים קהליתיים. הכתבה מאלפת ומבטאת בדיוק רב את השתלשלות חי הקיבוץ וחוסר משווע של בעלי תפקדים מקוצעיים בתחומי הכלכלה. אחת הסיבות המרכזיות של הנפילה הכלכלית של התנועה הקיבוצית היא התנועה עצמה לא ידעה והובילה עוד קודם למפלה הכלכלית שינויים קרדנילים בקיבוצים היא תפקדה בהפך הגמור אפשרה לקחת הלואות מהבנקים בריביות מופרזות במיוחד בשנים 1982 עד 150% ואפשר לחתום ערבויות לקיבוצים חלשים לבנות מבנים ציבורים כגון חדרי אוכל שלא בהכרח יצרנים וגרמו לאותם קיבוצים לשאת משא ועול כבד כלכלי שגרמו לקיבוצים לפשיטת רגל כלכלית וחברתית. אבל אין צורך להאשים רק את התנועה רוב חברי הקיבוץ חיו בתחושה שהקיבוץ הוא ביטוח חיים ולא דאגו לעצמם להתפתח ולדאוג לעצמם לימים קשים. מי שחשב שהקיבוץ היה אידיליה חי שלווה ושיויון? לא כך הדברים מי שהיה קרוב לצלחת הצליח לקבל מה שרצה ורוב התפקדים בקיבוץ היו תחומים במעגל משפחתי של אנשים מיוחסים. אני מאחל לאור שינוי באורחות חיים הצלחה בהמשך.
הקיבוצניק | 23.03.12
8.
ההפרטה הנציחה אי שוויון משווע . חברים מקבלים רכב ע"ס תפקיד שירות שלא מביא תועלת כלל
מכירה עובד חוץ שעבד באחזקה (הנדסת מכונות) שהכניס לקיבוץ מעל 40000 כל חודש וכשי יצא לפנסיה והפריטו את הקיבוץ קיבל את השכר הכי נמוך. כי קובעי המדיניות (הקבוצה השלטת ,"מייצגי הקיבוץ" קרי החונטה הבטלנית שמייצגת בעיקר את עצמה . הם קבעו את התנאים בעזרתם האדיבה של יועצי החוץ. כמה עצוב שהיועצים היו מריונטות של חונטה שלטת ולא באמת דאגו לכלל תושבי הקיבוץ. יכולה למלא מספר רב של מקרים בקיבוצים מהיכרות אישית וכל חברי הקיבוצים כולים להנהן כשי קוראים את הכתוב. אך אין טעם כאשר גם יועץ חיצוני נרתם לעזרתם
רונית | 23.03.12
2.
לא גלית את הגלגל
מקום המדינה הקיבוצים היו מפאיניקים.והשלטון היה מפאיניק.מבקר המדינה נבנצאל היה תמונה בלבד(אם כי היה איש הגון וישר)המדינה הייתה שייכת לקיבוצים ולכן הקיבוצים נתנו את הטייסים והקרביים וקיבלו בתמורה הקצבות בלי חשבון בלי רבית בלי לשלם.היום כשהברז נסגר הפסיקו לתת למדינה.יאמר לזכותם לולא הקיבוצים לא הייתה קמה המדינה.אחרי הקמת המדינה.ישבו על סיר הבשר והסתאבו.1977 הייתה שנת הגאולה לעם היושב בציון.הכותב הנו איש מפלגת העבודה לשעבר
עמנדב אבי-שון נח | 22.03.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת