אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סדר באקזיטים: כמה חברות הייטק שיירכשו יצטרכו לשלם למדינה?

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
מילה מסטארטאפיסט לשעבר
אני זוכר שהיו דיונים על תקנות מהסוג הזה בערך לפני כעשור, כשאני הייתי בפוזיציית הסטארטאפ, וניתקלתי בין היתר בחסם הנ"ל לקבלת השקעה מחו"ל. חבל שעשור הלך עבר לו ועדיין אין החלה בנושא, רק דיונים והצעות, בלי יכולת של מישהו לקבל החלטה בנושא. כל החלטה על גובה המכפיל יותר טובה מאי-החלטה, שתוקעת חברות שאחרת היו יכולות להכניס הון תעסוקה ומטבע זר למדינה.
eyal | 23.04.12
10.
נו באמת, כמה אחוזים מהחברות שנמכרות לחו"ל מעבירות את הפיתוח? 5%? זניח...
יש לנו פה עדיין מרכזי פיתוח של גוגל, מיקרוסופט, אינטל, אורקל... הגדולים השאירו את הפיתוח פה ואף יזמו עוד מרכזי פיתוח. אז אולי כמה סטארטאפים של 20 איש נהרסו כתוצאה מהרכישה, וגם זה לא נורא - עדיין המדינה הרוויחה מליונים והיזמים והעובדים לקחו את הרווחים ועברו לפרוייקטים הבאים שלהם שגם יביאו הכנסות. ונמרוד מ4, בכלל נסחפת - המדען נותן לסטארטאפים סדרי גודל של 100,000$, ואילו היזמים בד"כ מגייסים סדרי גודל של 1M$-100M$ מקרנות שרובן זרות. הסכום שהמדען משלם הוא פיצי ביחס להשקעות שנכנסות מחו"ל ומחלחלות דרך מיסים לכולנו.
הייטקיסט | 23.04.12
9.
צעד בדרך נכונה, גם אם צעד מעט גס
לדעתי המדינה צריכה לתמרץ חברות שנשארות בארץ באמצעות מיסוי מופחת. ההייטק הוא המנוע של המשק והסיבה שזה לא נעשה היא משום שבאופן אבסורדי כוחם של ראשי תעשיית ההייטק קטן בהרבה מבחינה פוליטית משל טייקוני הנדל"ן ורשתות השיווק שרק מקפיאים את המשק, מעלים מחירים ותוקעים אותו. מבחינה פופוליסטית, כשאומרים למי שאינו הייטקיסט שהגיע הזמן לקחת מההייטקיסטים הישראלים את הליסינג ולהטיל מיסים על שוק ההייטק (והתקשורת בחוסר אחריות עד רוע אופייני מצטרפת), העין הצרה שלו מתעוררת והוא בעד-לא משנה שאחר כך כולם נופלים כי ההייטק הוא כמעט בלעדית הייצוא הישראלי. אז צריך 1. להוריד את המיסוי על חברות הייטק שצמחו בישראל משלב ההזנק ובהון סיכון גם בשלבים שהם גדלות (לא נשכח ולא נסלח על מענקי המיליארדים שניתנו לאינטל האמריקנית שעשתה על גב המשק הישראלי הון עתק). 2. להגדיל את היקף המענקים להייטק ולביוטק הישראלים ולבסס את ההשקעה בהייטק ישראלי לטווח ארוך, כך שהמדינה תעמוד כאלטרנטיבה מאחורי חברות גם כשרכישה נראית כצעד הכדאי היחיד מבחינתן. 3. להקים משרד שיעודד שיתופי פעולה בין חממות הייטק ישראליות שונות, במטרה לעודד עם הזמן יצירת ענקי תעשיה (אפשרי יותר כשיש לך כמה מוצרים ולא מוצר אחד שמגביל אותך בכוח השיווק שלך והופך אותך לחיץ למכירה). 4. אפשרות פחות מרנינה אבל אולי הכרחית, לעודד שיתופי פעולה עם חממות הייטק בבריטני-באופן מפוקח ובלי להעביר לבריטים את היתרון, כדי ללמד את הישראלים דבר או שניים על המנטליות של חברות שקמות במדינות זרות ואינן ששות להימכר.
גלעד | 23.04.12
8.
אל תשכחו את חברות הביו-טק, בעצם כל חברה שנהנתה מתמיכת המדען
צריך להחזיר את הכסף לעם, מספיק לקומבינות, שלא לדבר על חברות פיקטיביות שמקבלות מיליוני שקלים ע"ח המדען ומשלם המיסים, מבצעות הנפקה, ומנפחות את קופתן תוך כדי חלוקת דיבידנדים ובונוסים בעיקר לדירקטוריון ולהנהלה הבכירה, מספיק עם השחיתות, מוטב מאוחר,
ניר | 23.04.12
4.
ההגיון חוזר לו אט אט
יישר כוח על יוזמה ברוכה שהיה לה מקום בארצנו הקטנטונת וההיי טקיסטית כבר לפני שנים רבות. רבים מהיזמים מספרים על משיכת השקעות ועידוד ההיי טק כשבעצם, הם נשענים על כספי משלם המיסים, מפתחים טכנולוגיה להתגאות בה אלא שאז, כשמגיע האקזיט המיוחל, דורש הרוכש להעביר את הפעילות כולה לארץ מוצאו, אולי למעט פעילות R&D, את המיליונים גורפים היזמים והידע והמקוריות פורחים להם למחוזות זרים.
נמרוד | 23.04.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת