אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ללמוד מאירופה, רק הפוך

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אותה בעיה - פתרונות הפוכים
מעניין לראות שלאותה בעיה - בחרו המנהיגים בארה"ב ואירופה דרך התמודדות הפוכה לחלוטין. בארה"ב עושים מה שיודעים - שופכים כסף למדורה, וגם באירופה עושים מה שיודעים - חונקים את המדורה (מיסים, מיסים, מיסים). מה שמראה שהפתרון לא בהכרח מחובר לבעיה (מבחינה לוגית). מה שמוזר, זה שכיום הטכנולוגיה כל כך התפתחה, שמספיק 2-3% מכח האדם העובד כדי לספק מזון לכל העולם (גם לאפריקה), ועוד אחוזים בודדים כדי לספק את שאר הצרכים. מה יעשו השאר? יעשו חיים. מה צריך כדי שזה יקרה? אמון הדדי בין האנשים. זה ממש מזכיר את דילמת האסיר. על מנת שכולם ירוויחו, כמה שזה נשמע לא קשור - צריך אמון הדדי. אם למשל נפסיק את העסקאות "בשחור" - הכלכלה תרוויח 100 מיליארד שקל. אבל מכיוון שאני לא מאמין שהשכן יפסיק לעבוד בשחור - גם אני לא עושה זאת. זוהי רק דוגמא אחת. אם נחשוב בכיוון הזה - כמו להרויח בצורה סבירה אבל בלי להפציץ מחירים - יוקר המחיה ירד, ונראה שיש מספיק לכולם. צריך להחליף את הדיסק, אין לנו ברירה אחרת.
אההא | 11.05.12
3.
כולנו שפני ניסיון
של מומחי הכלכלה השונים,שאומרים דברים סותרים והפוכים כך שחלקם בטח טועים,מה שלא מפריע להם להיות כלכלנים בעלי שם עולמי,שבטח גם מרויחים לא רע.הבעיה היחידה שאנחנו אזרחי המדינות השונות משלמים את המחיר פעם אחר פעם.אם לכלכלן כלשהוא או למדינה כלשהיא היה פיתרון,היא בטח היתה מדינה משגשגת ביותר וכל שאר המדינות היו ממהרות לחקות אותה.אפוא הכלכלן או המדינה הזו?זהו שאין. ההגדרה של טירוף אומרת לנסות שוב ושוב את אותו הדבר ולצפות לקבל תוצאה אחרת. יכול להיות שיש פתרונות אחרים ויכול להיות שלא,אבל בואו תתחילו לפחות בזה שתודו ותכירו בכך שאינכם יודעים ושאין לכם תשובות באמת.אז אולי נשב יחד ונמצא דרכים שאותם עדין לא ניסינו,כי השכל מפוזר בין כולנו ואינו נחלתכם הבלעדית,כי מודה ועוזב ירוחם ועד שזה יקרה כנראה שנמשיך להיות שפני הנסיונות הכושלים שלכם.
יוסי אנטה | 11.05.12
2.
אנסה לפרש במילים שלי...
כל טכנאי הכלכלה העולמית הגדולים שולפים את כל השפנים שלהם מהכובע ומנסים כל פתרון שידוע להם על מנת לאושש את הכלכלה הקורסת. אני לא אחד מהגדולים האלו אבל לשמחתי יש לי הזכות לשאול: מה יקרה אם כל הטכנולוגיה הזאת לא תעבוד? השערה פרועה ששמעתי אי שם במרחב האינטרנטי גורסת שהבעיה עם הכלכלה נעוצה בטבע האנושי. הטענה היא שהכלכלה היא שיקוף של היחסים בינינו בני האדם וקריסת היחס הטוב היא היא שהורסת את הכלכלה. מכאן יוצא שהטכנולוגיה הנדרשת היא בכלל לא טכנולוגיה כלכלית אלא טכנולוגיה אנושית חדשה - איך לגרום לאנשים להתייחס טוב זה לזה... ואז בכלל לא נצטרך כל כך הרבה כסף. זה אולי נשמע נאיבי, אבל לחשוב שהכל יסתדר עוד כמה חודשים / שנים אם ממשיך כמו שאנחנו עכשיו זה פי אלף יותר נאיבי :)
orengarini | 11.05.12
1.
מיסים ישירים וכלכלת ישראל
אחד המוטיבים החוזרים בכל דיון על כלכלת ישראל הוא השיעור הנמוך כביכול של המיסים הישירים בתוצר. טענה זו מתעלמת ממספר אלמנטים קריטיים. 1.) שיעור המס השולי העליון בישראל (57% ) בשנה שעברה היה השני בגובהו ב- OECD. ב- 2012 חזרנו למרכז הטבלה עם 48% 2.) סף המס בישראל הוא הגבוה ביותר ב- OECD, דבר המוביל לשיעורי מס ישיר אפסיים של 75% מהאוכלוסיה. 3.) שיעור התשלומים הסוציאליים יחסית נמוך, אך נובע מהפרדה בין מנגנוני הפנסיה למנגנון הביטוח הלאומי (במדינות בהם קיימות הפרשות סוציאליות של 25-30% , ההפרשה כוללת פנסיה ממלכתית תלוית שכר). 4.) כל עוד רבע מכלכלת ישראל מתנהל מחוץ למערכת המדווחת, החור יוותר בעינו (במקום לשלוח מכתבים לנישומים מדווחים, אולי היה מוטב לשלוח פקחים לאלו שאינם מדווחים... ) הדרך היחידה שבה באמת ניתן להגדיל את גביית המיסים הישירים היא ממי שאיננו משלם ... וכדי לעשות זאת צריך רצון ויכולת להתעמת עם קבוצות באוכלוסיה שמדינת ישראל מעדיפה לא הלתעמת עימן גם בנושאים אחרים....
מיקיזו | 10.05.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת