אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דראפט - לא מה שחשבתם

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
78 מליון לרוקי = אי צדק... וזה תוקן
בפוטבול, בניגוד לכל ספורט אחר, קשה עד בלתי-אפרי לקבוע יעילות והתאמה של שחקן לליגה המקצוענית. שיטת המשחק והמערכת בקולג'ים שונה מאוד מהאינטנסיביות והמהירות במקצוענים כך ששחקנים רבים שכיכבו בקולג'ים מתקשים לעשות את המעבר... זו הסיבה העיקרית מדוע בחירות ראשונות בדראפט לא מבטיחות דבר, בכל שנה עולים כמה כוכבים חדשים שנבחרו בסיבוב השביעי או שלא נבחרו... ומכאן לנושא השכר, מדוע רוקי צריך לקבל 78 מליון? הילד לא זרק כדור אחד תחת לחץ אמיתי וכבר הבטיחו לו 50 מליון דולר? שערוריה! היום השכר הגיוני יותר ומתאים יותר לחיים בליגה. ולסיום, הקולג'ים והדראפט שבא אחריו מבטיח שהספורט האמריקאי ימשיך להיות המוצר הכי טוב והכי תחרותי בעולם היום ובעתיד....
No luck | 14.05.12
7.
זה נכון אבל לא לגמרי
נכון שזה נותן לבעלי הקבוצות יותר כוח על השחקן ושחקן יחיד לא יכול לחגוג עם משכורת בשמים אבל צריך לזכור שהכסף מוגבל ויש תיקרה ובספורט כמו פוטבול שחקן אחד לא מספיק להביא קבוצה לאימפריה צריך עוד שחקנים סביבו וזה דורש כסף. ואל תשכח לאק לא שיחק משחק אחד הוא מרוויח מליונים לך תדע אולי הוא באסט ואז הלכו להם 22 מיליון דולר ל4 שנים הקרובות במקום שילכו 50 מיליון.
ניב | 14.05.12
3.
טיעון סטטיסטי מופרך מיסודו
אחד מהטיעונים הבלתי-סבירים ששמעתי מימי - "כשמביאים בחשבון את העובדה שקריירת פוטבול ממוצעת נמשכת 3.3 שנים, מבינים שלא מדובר בשחקן אחד או אחר שהפך קבוצה למנצחת - סטטיסטית, השחקן הזה יפרוש הרבה לפני שהקבוצה תוכל לחזור לפלייאוף בפעם השלישית". קריירת פוטבול ממוצעת נמשכת 3.3 שנים כי רבים מהשחקנים בקצה הסגל משחקים שנה-שנתיים, בעיקר בספיישל-טימס, ואז נעלמים. הקבוצות שמגיעות לפלייאוף לעיתים קרובות עושות את זה בדיוק בגלל כמה שחקנים טובים, שאורך הקריירה שלהם כמובן ארוך בהרבה. חלקן ממשיכות להצליח גם אחרי שהשחקנים מתחלפים, אבל רובן נעלמות ברגע ששחקני מפתח בודדים עוזבים או פורשים, עד שמצליחות לבנות את עצמן מחדש. ההצלחה של קבוצות שמנוהלות טוב נובעת בחלקה הגדול מכך שקל הרבה יותר לגייס שחקני משנה שיתאימו לסגל איכותי קיים, מאשר שחקנים מצויינים שיובילו סגל בינוני להשגים. את רשימת הקבוצות שלא הופיעו בפלייאוף מאז 2004, אפשר לספור על יד אחת: באפלו (ששנות ה-90 הגיעה ל-4 משחקי אליפות ברצף והופיעה בפלייאוף כמעט כל שנה), קליבלנד, ואוקלנד (שב-2002 לקחה אליפות). סיינט לואיס הייתה בפלייאוף לאחרונה ב-2004, וגם לה יש ברזומה אליפות ומשחק גמר בשנים שקדמו ל-2004. שאר הקבוצות בליגה ביקרו בפלייאוף לפחות פעם אחת מאז 2007. בקיצור - מלבד המידע ההיסטורי, הכתבה היא לא הרבה יותר מאשר סטטיסטיקה מטעה וטעונים מופרכים שנובעים ממנה.
א | 14.05.12
1.
לא כל כך מדויק
אין ספק שהנהלה זה דבר חשוב מאד ומרכזי אבל בעשור שבין 2001-2011 הגיעו 10 קבוצות שונות לסופרבול כנציגות ה-NFC !!! אז יש סיכוי גם לנמושות. זה נכון שיש אימפריות בפוטבול האמריקאי אבל איפה הן האימפוריות הגדולות של דאלאס וסן פרנסיסקו של שנות ה-90 (שהן לא נמצאות באותן 10 קבוצות שהגיעו לסופרבול בעשור האחרון). דראפט זה חלק קטן מהתהליך אבל הנהלה טובה תמצא את השחקנים הטובים בדראפט כדי להפוך נמושה כמו דיטרויט (בשנים האחרונות) לקבוצת פליאוף חביבה ובעלת פוטנציאל. בסופו של דבר באמצעות כל אותם תהליכים לא קפליטלסטיים אנחנו מקבלים את הליגה הטובה והשיוויונית בעולם.
אדום עור  | 14.05.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת