אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדקה ה-90: הצעת חוק מבקשת לצמצם את יצוא הגז מישראל

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
כמויות הגז שבדרך פי4-5 מאלו שנמצאו עד היום
עוד מיליארדי חביות נפט ובל נשכח את הקונדסט שמשום מה כולם מתעלמים ממנו שיגיע גם לכמויות אדירות.לגבי פצלי השמן ידוע שבמידה ויופק הדלק ממנו,רק הוא יוכל לספק את צרכי האנרגיה של מדינת ישראל לעשרות שנים.אבל מה לעשות יש טמבלים שקשה להם לראות את המשקיעים מתעשרים,טמבלים על שום מה???כ70% מהכסף שיתקבל מיצוא הגז ייכנס לקופות המדינה.עיכובים יזיקו ויפגעו בכלכלה כפי שניתן לראות היום ורגולציות מגבילות כאלה (שמספר חכ מבקשים) תרחיק משקיעים וחברות בינלאומיות וכבר היום ניתן לראות עד כמה נפגעו הכנסות המדינה מכך.מעבר לדלקים ולגז ישראל יכולה להפוך למעצמת אנרגיה ירוקה אם תנצל נכון אנרגיה סולרית וקינטית שיש בה ללא הגבלה.,אך מה לעשות(שוב) הטמטום חוגג,וצרות העין תעלה למדינה בעצירת הפתוח הכלכלי וכל המשתמע מכך.
hdtk | 20.06.12
7.
יצוא הגז היא הטעות הכלכלית הגדולה ביותר בתולדות המדינה
. עתודות הגז המוכחות של מדינת ישראל נכון להיום הם BCM 1,047 2 . צריכה צפויה של גז טבעי בישראל בשנים הבאות: BCM 7 בשנת 2013 , BCM 11.1 בשנת BCM 16 ,2020 בשנת 2030 בעיקר לצורך יצור חשמל אך לא רק. 3 . וצודקים הטוענים המעוניינים לייצא את הגז שעל בסיס של 16 BCM זה מספיק ל 65- שנה. 4 . יצור של 2 מליון טון בנזין וסולר המהווים שליש אחד בלבד מהצריכה השנתית )לרכבים( בישראל דורש BCM 4.5 גז טבעי ל- GTL בשנה המקביל ליצור של 40,000 חביות ביום. 5 . הקמה של מפעל בגודל של 45,000 חביות ליום המתאים ל BCM 5 בערך וצריכה כוללת של BCM 21 לשנה יאפשר ניצול הגז בישראל למשך 50 שנה. 6 . הספקת כל הדלק לתחבורה בישראל תדרוש BCM 13.5 גז לשנה וביחד BCM 29.5 )תחשיב זה אינו כולל יצוא לעזה ולירדן(. 7 . כל עתודות הגז של ישראל נכון להיום היה ונשתמש כתחליפי נפט GTL לתחבורה יספיק למדינת ישראל ל 35- שנים בלבד. LNG . 8 מדברים על בדיוק אותם המספרים הם יודעים למכור גז. בשנות ה 60- יצוא הפוספטים כחומר גלם = כמה עשרות מיליונים. יצוא פוספטים כדשנים, קוסמטיקה ופרמצבטיקה בשנות ה 2000- כמוצרים בעלי ערך מוסף = כמה עשרות מיליארדים יצוא לשנה. 9 . לפי הנתונים והעובדות המצורפים יצוא הגז של מדינת ישראל היא הטעות הכלכלית הגדולה ביותר בתולדות המדינה עם נזק בלתי הפיך לדורות הבאים. 10 . יתרונות גודל לבניית מתקן GTL היא עובדה כלכלית מוכחת. האפשרויות הם: • ניצול הגז הטבעי למטרות אנרגיה ישירות בישראל ולייצא חלק גדול מהגז הטבעי לאירופה. להמשיך לקנות נפט גולמי ולייצר ממנו דלק לתחבורה ולהיות תלויים בהספקת נפט גולמי מגורמים בעייתיים. • להגיד במפורש לא לייצוא הגז הטבעי בכדי להקטין משמעותית את רכישת הנפט הגולמי למדינת ישראל ב 35 השנים הבאות. • להגיד במפורש לא לייצוא הגז הטבעי, להמשיך לקנות נפט גולמי ופחם ולייצא מוצרי דלק ירוקים לתחבורה בעלי ערך מוסף גבוה במיוחד מיוצרים מגז טבעי וממקורות תחליפי נפט ירוקים. השילוב בין שתי החלופות הירוקות האחרונות הוא הכלכלי ביותר למדינת ישראל ולדורות הבאים ומומלץ לשלב ביניהן. השקעות זרות בישראל איסור של יצוא הגז מישראל והמעבר ליצור תחליפי נפט לתחבורה תהפוך את מדינת ישראל ליעד השקעות הפופולרי ביותר בעולם תבדקו פה http://energy.gov.il/Subjects/NG/Documents/התייחסות/GTL_gas_to_liquid.pdf
מירו | 19.06.12
6.
הצעה מטומטמת
אף אחד לא יחפש גז, אם יידע שחלק ניכר מגז יהיה כבור ל 30 שנה ומעלה, וזאת בגלל הוון עלויות החיפושים, כך שנישאר עם הרבה פחות גז, אי ואדאות והכנסה נמוכה יותר. בעיה נוספת היא כמובן שהדרישה לשריון גז ל 50 שנה, מחייבת להאריך הת הרישיונות שניתנים לחברות מ 30 שנה ל 55 שנה (חמש שנים מיועדים לפיתוח השדה). הפתרון המוצע לדעתי הוא לפשט את החוק ולהחליט שכל יצרן יהיה רשאי לייצא את מחצית התפוקה, אך בתנאי שלא ייצא לפני שמכר כמות זהה בישראל (זאת כדי לעודד את התחרות בין החברות). רק כאשר סך כל הרזרבות לאספקנה בישראל יהיו גבוהות מאספקה ל 50 שנה ניתן יהיה לייצא כמויות העולות על 50%. ההחלטה לא צריכה להבדיל בין סוגי וגדלי המאגרים, אך כן צריכה לאפשר החלפת מכסות בין ספקים, כשנשמרים מספר עקרונות: גם לגבי המכסה המוחלפת יחול הכלל שלא מייצאים עד שלא מכרו בארץ כמות מקבילה. ההחלפה לא גורמת להקטנת מספר הספקים הבלתי תלויים לפחות מ 5 קבוצות (כך לדוגמא ימנע מצב שתמר תהיה הספק היחדי לארץ ותמכור את כל מכסות היצוא למתחרים). ברגע שיהיו מספיק מאגרים קטנים המיועדים לייצוא, חברה ממשלתית תקים מתקן הנזלת LNG שישרת את כל המפיקים ממאגרים קטנים כך שלא יהיו תלווים בבעלי המאגרים הגדולים. בעלי המאגרים הקטנים יחוייבו להשתמש במתקן הממשלתי לצורך ייצוא הגז כדי להצדיק את הקמתו. פטורים מכך יהיו מאגרים קטנים המרוחקים מחופי ישראל , אשר החליפו מכסות עם מאגרים אחרים ורשאים לייצא את כל המאגר, במקרה כזה יהיו פטורים משימוש במתקן הממשלתי אם ימצאו דרך לייצא באמצעות צנרת הקצרה לפחות ב50% מאורך הצנרת הנדרש להגעה לחופי ישראל. בנוסף יתוקן חוק שישנסקי, כך שהמס שישולם על אספקה לארץ יוקטן ב 5% והמס שישולם לייצוא יוגדל ב 5%, בכך יהיה עידוד לתחות אל אספקה לשוק המקומי גם במחירים נמוכים יותר מאשר הבינלאומי.
ראש יהודי | 19.06.12
5.
ל-1: אתה תלוש מהמציאות
אין תחליף להדרוקרבונים כרגע וגם עוד 10 שנים לא יהיה. גם במידה ויהיה עוד 10-20 שנה תחליף עדיין הגז הטבעי יהיה יותר יעיל ממנו והוא יהיה שלנו ולך תדע מאיפה יגיע התחליף אם בכלל. לכן- אם הסיכון פה הוא שתשובה ירוויח קצת פחות וגם מדינת ישראל אולי (למרות שכידוע לייצוא גז טבעי יש גם השפעות שליליות כמו ה"מחלה ההולנדית") אז אני מוכן לקחת את הסיכון הזה על פני להישאר בלי כלום עוד 20 שנה ולקוות שהטכנולוגיה או מקור אנרגיה אחר יושיעו אותנו.
כלכלן אנרגיה | 19.06.12
1.
50 שנה? חחחחח!!!! אין 50 שנה לעידן ההדרוקרבונים
לפעמים כדאי להמתין לפני שקופצים. כעת 3 אסדות במים שלנו וייתכן עוד בדרך. תוך שנה, שנתיים, נידע סדר גודל המאגרים הרבה יותר טוב. כאשר מחליטים כדאי לדעת העובדות הבסיסיות. באשר לעתיד, בריו+ 20 דיעות אחרות כנראה על אנרגיה מתחדשת. כנסת ישראל. קודם שיעורי בית ואחר כך הצעות חוק. הצעה זו? תלושה מהמציאות.
פול | 19.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת